Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Mörran Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2015 Viestejä: 136 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 16.12.2017 01:07 Viestin aihe: |
|
|
Jaatinen kirjoitti: | Kyllähän suolalla ja pippurilla on paikkansa, esim hyvä jiilihapihvi omaan makuun medium miinuksena oikein kunnon hiilloksella, niin avot. Eipä se juuri muuta tarvitse.
Tuolla inttermeilin oudossa maailmassa kuitenkin jormat ja pekat ovat sitä mieltä että on aika hinttiä jos siihen pyhälehmäjiilihaan lisää vaikkapa hyppysen La Chinataa, koska sattuu pitämään siitä. |
+1
Just näin. Matkailu avartaa. _________________ Luonto, onko sinne menemistä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 16.12.2017 11:36 Viestin aihe: |
|
|
Kuvalla ei ole palokunnan kanssa tekemistä... Mutta pihvin paistosta, totta että suolalla ja pippurilla pärjää. Mutta jos haluatte viedä makuelämyksen uusiin ulottuvuuksiin, kokeilkaa näin. Pannulle nokare voita ja loraus öljyä, pari timjamin oksaa ja pari hivenen murskattua valkosipulin kynttä. Rasva kuumennetaan ja pannua voi kallistaa ajoittain siten että rasva valuu reunalle, ja yrtit maustaa rasvan kunnolla. Kun valkosipulit tummuu otetaan yrtit pois. Valkosipuli kun kitkeröityy jos se pääsee palamaan. Pihvi paistetaan tässä yrttisessä rasvassa, ja käännön jälkeen paistunutta pintaa valellaan rasvalla. Näin ulkopuolinen pinta ei kuivu, se pysyy lämpimänä ja yrttinen rasva tuo siihen makua. Toki unohtamatta niitä suolaa ja pippuria... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2882
|
Lähetetty: 19.12.2017 10:35 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Kuvalla ei ole palokunnan kanssa tekemistä... Mutta pihvin paistosta, totta että suolalla ja pippurilla pärjää. Mutta jos haluatte viedä makuelämyksen uusiin ulottuvuuksiin, kokeilkaa näin. Pannulle nokare voita ja loraus öljyä, pari timjamin oksaa ja pari hivenen murskattua valkosipulin kynttä. Rasva kuumennetaan ja pannua voi kallistaa ajoittain siten että rasva valuu reunalle, ja yrtit maustaa rasvan kunnolla. Kun valkosipulit tummuu otetaan yrtit pois. Valkosipuli kun kitkeröityy jos se pääsee palamaan. Pihvi paistetaan tässä yrttisessä rasvassa, ja käännön jälkeen paistunutta pintaa valellaan rasvalla. Näin ulkopuolinen pinta ei kuivu, se pysyy lämpimänä ja yrttinen rasva tuo siihen makua. Toki unohtamatta niitä suolaa ja pippuria... |
Lupasin appivanhemmille ja vaimonveljelle tarjota jotain riistasapuskaa. Ajattelin kokeilla tehdä pihvit vasan ulkofileestä. Täytyy kokeilla näillä ohjeilla. Kiitoksia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 19.12.2017 15:33 Viestin aihe: |
|
|
Aattelin kauriinfileetä laittaa riimisuolaan puolukoiden kera. Kauas tarvii kypsyttää ja mikäs tuos pitäis olla sisälämpö tarjollelaitettaessa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16647 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 19.12.2017 15:42 Viestin aihe: |
|
|
Näyttääpä epäilyttävältä.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 19.12.2017 15:52 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Näyttääpä epäilyttävältä.... |
No niipä!
Kauriinkinkunkin rikoin ja laitin kovaansuolaan. Jos sisä- ja paahtopaistin kuivais ja kulmurin sekä ulkopaistin kylmäsavustais... ehtiikö vielä pyhiksi?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 19.12.2017 17:16 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Näyttääpä epäilyttävältä.... |
No niipä!
Kauriinkinkunkin rikoin ja laitin kovaansuolaan. Jos sisä- ja paahtopaistin kuivais ja kulmurin sekä ulkopaistin kylmäsavustais... ehtiikö vielä pyhiksi?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 23.12.2017 15:23 Viestin aihe: |
|
|
Epäilyksestä huolimatta ihan syötävää riimikauriista tuli.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.12.2017 21:40 Viestin aihe: |
|
|
Jouluruoat tökkäs.
Hirvenvasan sisäfile, savustetut punajuuret, hunajalla ja suolakurkuilla maustettu smetana, hunajapaahdetut ruusukaalit ja takapihan sienisalaattia. _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 25.12.2017 22:20 Viestin aihe: |
|
|
Komiasti marmoroitunutta kaurista piekkarimiehellä, varmalla suunmyötästä. Eikä näytä tampereen miehen pöperötkään yhtään pahalta. Itse sain Kinkun vasta tänään iltapäivällä rilliin sisään, taitaa tulla väsytystaistelu... Kulkumulkun onnea.
Viimeinen muokkaaja, Jaatinen pvm 25.12.2017 22:38, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 25.12.2017 22:37 Viestin aihe: |
|
|
Hyvin vääntyy kaurisjauheliha tortillaankin. Sori suttanen esillepano, eka lätty meni puhelimeen ennenkun ehti kuvaa ottamaan.
Se niistä jouluruoista
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Tam 2014 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 25.12.2017 23:26 Viestin aihe: |
|
|
Sain peuran palvia. Suu meni kyllä niin makiaksi että! Siit onkin monta vuotta, kun olen palvia viimeksi syönyt. Tänä jouluna jäi kinkku kakkoseksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
viisasverneri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2008 Viestejä: 1313
|
Lähetetty: 25.12.2017 23:42 Viestin aihe: |
|
|
Silloin kun olen itse keittiössä, ei tule muuta kuin riistaa syötyäkään. Ei tee joulut tai muut pyhät poikkeusta. Tosin tänä vuonna sain Utsjoelta kylmäsavuporoa. Sen lisukkeena joulupöydässä oli riimihirveä runon ulkofileestä. Toki kylkiäisinä oli jotain muuta, ja kyytipoikanakin muuta kuin karhunverta. Kalapuoli sitten erikseen, mutta Tenon lohi ja Inarijärven siika pääosassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kukkuja Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 15 Syy 2015 Viestejä: 77
|
Lähetetty: 26.12.2017 21:34 Viestin aihe: |
|
|
Hyvältä näyttää Quad vadisiksen pöperöt! (toki alemmatkin oli hyviä)
Tapaninpäivänä vaihettiin tyystiin jouluruuista juustoiseen savusiikakeittoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 29.12.2017 15:55 Viestin aihe: |
|
|
Heitin koirien ulkoilutuksen ajaksi kauriinkäpälän jäisenä paahtumaan; merisuolaa, worchesteriä, pippuria myllystä ja vaahterasiirappia pintaan. 200 ja vajaa 2 tuntia.
Aika hyvä noinkin, mutta voisko tuota jalostaa jotenkin?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|