OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Mörran
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2015
Viestejä: 136
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 16.12.2017 01:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaatinen kirjoitti:
Kyllähän suolalla ja pippurilla on paikkansa, esim hyvä jiilihapihvi omaan makuun medium miinuksena oikein kunnon hiilloksella, niin avot. Eipä se juuri muuta tarvitse.
Tuolla inttermeilin oudossa maailmassa kuitenkin jormat ja pekat ovat sitä mieltä että on aika hinttiä jos siihen pyhälehmäjiilihaan lisää vaikkapa hyppysen La Chinataa, koska sattuu pitämään siitä.

+1

Just näin. Matkailu avartaa.
_________________
Luonto, onko sinne menemistä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 16.12.2017 11:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuvalla ei ole palokunnan kanssa tekemistä... Mutta pihvin paistosta, totta että suolalla ja pippurilla pärjää. Mutta jos haluatte viedä makuelämyksen uusiin ulottuvuuksiin, kokeilkaa näin. Pannulle nokare voita ja loraus öljyä, pari timjamin oksaa ja pari hivenen murskattua valkosipulin kynttä. Rasva kuumennetaan ja pannua voi kallistaa ajoittain siten että rasva valuu reunalle, ja yrtit maustaa rasvan kunnolla. Kun valkosipulit tummuu otetaan yrtit pois. Valkosipuli kun kitkeröityy jos se pääsee palamaan. Pihvi paistetaan tässä yrttisessä rasvassa, ja käännön jälkeen paistunutta pintaa valellaan rasvalla. Näin ulkopuolinen pinta ei kuivu, se pysyy lämpimänä ja yrttinen rasva tuo siihen makua. Toki unohtamatta niitä suolaa ja pippuria...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 19.12.2017 10:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Kuvalla ei ole palokunnan kanssa tekemistä... Mutta pihvin paistosta, totta että suolalla ja pippurilla pärjää. Mutta jos haluatte viedä makuelämyksen uusiin ulottuvuuksiin, kokeilkaa näin. Pannulle nokare voita ja loraus öljyä, pari timjamin oksaa ja pari hivenen murskattua valkosipulin kynttä. Rasva kuumennetaan ja pannua voi kallistaa ajoittain siten että rasva valuu reunalle, ja yrtit maustaa rasvan kunnolla. Kun valkosipulit tummuu otetaan yrtit pois. Valkosipuli kun kitkeröityy jos se pääsee palamaan. Pihvi paistetaan tässä yrttisessä rasvassa, ja käännön jälkeen paistunutta pintaa valellaan rasvalla. Näin ulkopuolinen pinta ei kuivu, se pysyy lämpimänä ja yrttinen rasva tuo siihen makua. Toki unohtamatta niitä suolaa ja pippuria...


Lupasin appivanhemmille ja vaimonveljelle tarjota jotain riistasapuskaa. Ajattelin kokeilla tehdä pihvit vasan ulkofileestä. Täytyy kokeilla näillä ohjeilla. Kiitoksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 19.12.2017 15:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aattelin kauriinfileetä laittaa riimisuolaan puolukoiden kera. Kauas tarvii kypsyttää ja mikäs tuos pitäis olla sisälämpö tarjollelaitettaessa Rolling Eyes

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16647
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.12.2017 15:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttääpä epäilyttävältä....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 19.12.2017 15:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Näyttääpä epäilyttävältä....


No niipä!

Kauriinkinkunkin rikoin ja laitin kovaansuolaan. Jos sisä- ja paahtopaistin kuivais ja kulmurin sekä ulkopaistin kylmäsavustais... ehtiikö vielä pyhiksi?

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 19.12.2017 17:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Näyttääpä epäilyttävältä....


No niipä!

Kauriinkinkunkin rikoin ja laitin kovaansuolaan. Jos sisä- ja paahtopaistin kuivais ja kulmurin sekä ulkopaistin kylmäsavustais... ehtiikö vielä pyhiksi?

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 23.12.2017 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Epäilyksestä huolimatta ihan syötävää riimikauriista tuli.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.12.2017 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Jouluruoat tökkäs.
Hirvenvasan sisäfile, savustetut punajuuret, hunajalla ja suolakurkuilla maustettu smetana, hunajapaahdetut ruusukaalit ja takapihan sienisalaattia.
_________________
V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 25.12.2017 22:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Komiasti marmoroitunutta kaurista piekkarimiehellä, varmalla suunmyötästä. Eikä näytä tampereen miehen pöperötkään yhtään pahalta. Itse sain Kinkun vasta tänään iltapäivällä rilliin sisään, taitaa tulla väsytystaistelu... Kulkumulkun onnea.

Viimeinen muokkaaja, Jaatinen pvm 25.12.2017 22:38, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 25.12.2017 22:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin vääntyy kaurisjauheliha tortillaankin. Sori suttanen esillepano, eka lätty meni puhelimeen ennenkun ehti kuvaa ottamaan.
Se niistä jouluruoista Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsiäinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Tam 2014
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 25.12.2017 23:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sain peuran palvia. Suu meni kyllä niin makiaksi että! Siit onkin monta vuotta, kun olen palvia viimeksi syönyt. Tänä jouluna jäi kinkku kakkoseksi. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1313

LähetäLähetetty: 25.12.2017 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Silloin kun olen itse keittiössä, ei tule muuta kuin riistaa syötyäkään. Ei tee joulut tai muut pyhät poikkeusta. Tosin tänä vuonna sain Utsjoelta kylmäsavuporoa. Sen lisukkeena joulupöydässä oli riimihirveä runon ulkofileestä. Toki kylkiäisinä oli jotain muuta, ja kyytipoikanakin muuta kuin karhunverta. Kalapuoli sitten erikseen, mutta Tenon lohi ja Inarijärven siika pääosassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kukkuja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Syy 2015
Viestejä: 77

LähetäLähetetty: 26.12.2017 21:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvältä näyttää Quad vadisiksen pöperöt! (toki alemmatkin oli hyviä)
Tapaninpäivänä vaihettiin tyystiin jouluruuista juustoiseen savusiikakeittoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 29.12.2017 15:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heitin koirien ulkoilutuksen ajaksi kauriinkäpälän jäisenä paahtumaan; merisuolaa, worchesteriä, pippuria myllystä ja vaahterasiirappia pintaan. 200 ja vajaa 2 tuntia.
Aika hyvä noinkin, mutta voisko tuota jalostaa jotenkin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 136 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com