OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 164, 165, 166 ... 188, 189, 190  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 22.03.2020 16:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistarieska. Uunituoreen perunarieskan päällä hirven jauhelihamassa, maustevoi, salaatti, kurkku, tomaatti, sitruunalla valeltu omena, leipäjuusto, maustekurkku, feta, guacamole ja creme fraiche.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 23.03.2020 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kovat ajat vaatii kovia ponnistuksia.
Päivitin peri etelä-lounassuomalaisen perunamakkaran 2020-luvulle. Peurapottuuunimakkara, ilman rusinoita.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 24.03.2020 06:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko tyyliin laukkamakkara. Syöty useita kiloja. Hyvää ja tuhti tavara.

""""Nykyään Perniön Lihalla on modernit tilat Salon Meriniityssä, mutta paljon tehdään asioita edelleen samalla tavalla kuin 90 vuotta sitten. Yrityksen vanhinta tuotetta, Perniön perunalaukkamakkaraa on valmistettu koko olemassa olon ajan, samalla reseptillä. """""
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 05.04.2020 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Raotin hieman omaa varmuusvarastoa ja tekaisin hirvikäristyksen.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 805
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 05.04.2020 15:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulle itse pyydetty haukikin kuuluu näihin riistaruokiin,en väheksy yhtään paistettunakaan,mutta välillä se maistuu muutenkin.

Joten tehdään ensin normaali lättytaikina,puristetaan sekaan muutama valkosipulin kynsi.Annetaan tekeytyä vähän aikaa.

Otetaan ruodotonta haukea ja viipaloidaan se n.sentin vahvuisiksi ja muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
Pätkät pyöritellään lättytaikinassa ja paistetaan pannulla ruskeiksi.
Syödään vaikka perunamuusin ja oluen kera.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 805
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 05.04.2020 15:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vekev kirjoitti:
Onko tyyliin laukkamakkara. Syöty useita kiloja. Hyvää ja tuhti tavara.

""""Nykyään Perniön Lihalla on modernit tilat Salon Meriniityssä, mutta paljon tehdään asioita edelleen samalla tavalla kuin 90 vuotta sitten. Yrityksen vanhinta tuotetta, Perniön perunalaukkamakkaraa on valmistettu koko olemassa olon ajan, samalla reseptillä. """""

Laukkamakkarakeittoa lusikoitiin Tampereella-70luvulla,olisko lähtöisin Satakunnasta päin?Ainakin Kankaanpäästä lähtöisin olevat tutut sitä tekivät.
Tuhtia tavaraa tosiaan.Laukontorilla sitä myytiin.Vähän toista kuin sininen lenkki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
äRPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2548

LähetäLähetetty: 05.04.2020 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

66foxilla jälleen niin silmäkarkkia, niin syötävissä kuin puukoissakin. Kyllä muusi yleensä hirvikäristykseen on pop, menee ittellä myös paistetun kuhan kanssa, tosin siihen sopii sietämättömän hyvin myös kukkakaalipyre valkopippurilla/vvetikalla. Mutta onkos nuo vuolut kovin isoja vai onko annos finediningmaisen pieni? Oma setti tuppaa olemaan aika reilu, ehkä pitäisikin opetella vähempi on enempi suuntaan... Muotoleikatut palsternakkaa vai jotain muuta?

Laukkamakkara nevöhööd, valkosipulia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 05.04.2020 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sinttivintturi kirjoitti:
vekev kirjoitti:
Onko tyyliin laukkamakkara. Syöty useita kiloja. Hyvää ja tuhti tavara.

""""Nykyään Perniön Lihalla on modernit tilat Salon Meriniityssä, mutta paljon tehdään asioita edelleen samalla tavalla kuin 90 vuotta sitten. Yrityksen vanhinta tuotetta, Perniön perunalaukkamakkaraa on valmistettu koko olemassa olon ajan, samalla reseptillä. """""

Laukkamakkarakeittoa lusikoitiin Tampereella-70luvulla,olisko lähtöisin Satakunnasta päin?Ainakin Kankaanpäästä lähtöisin olevat tutut sitä tekivät.
Tuhtia tavaraa tosiaan.Laukontorilla sitä myytiin.Vähän toista kuin sininen lenkki.


En olekaan moista kuullut että siitä keittoa tehtiin, vaan mikäjottei!

Satakunnassa syödään kait enempi ryynilaukkaa? Sitä ainakin itse nöösinä Ulvilan markkinoinna aina mässytin, vuorotellen ohrakryynivellin kanssa Very Happy

Sisämaahanpäin ja Turusta pohjoiseen on taas uunimakkara ja rusinamakkara SE juttu. Ohra/sika-pohjaisia nekin. Yläneen perinneliha joskus teki noita, ja oli suunmukaista. Aijjet kun konsulentti tuli lämpimäisten makkaroiden kanssa kauppaan, verotettiin siitä lihahuoneessa het kilo-pari Very Happy

Pottulaukka on sitten enempi Salosta etelään?

Yhtäkaikki, ”perinnemakkarat” todella tuhtia tavaraa. Ihme että THL ylipäätään sallii kaupallisuuden noille Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
äRPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2548

LähetäLähetetty: 05.04.2020 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei mitään vaikeuksia myöntää etten tiedä mutta vastaan tuli suolavesimarinointi, eli suolalaukka, suolavesi eli laukka, siitäkö tässä makkarassa on kyse eikä valkosipulista?


äRPee kirjoitti:

Laukkamakkara nevöhööd, valkosipulia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1946
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 05.04.2020 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Päivällä kyyhkyä ja illalla siikaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 05.04.2020 21:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

äRPee kirjoitti:
Ei mitään vaikeuksia myöntää etten tiedä mutta vastaan tuli suolavesimarinointi, eli suolalaukka, suolavesi eli laukka, siitäkö tässä makkarassa on kyse eikä valkosipulista?


äRPee kirjoitti:

Laukkamakkara nevöhööd, valkosipulia?


Oisko nimi alunperin siitä, että makkarat säilytetään (myydään pääsääntöisesti raakana) suolavedessä? Tulevat kauppaan ”irtotavarana”
Valkosibulaa niissä ei ole.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16579
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 05.04.2020 21:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri perjantaina pistin laukkamakkaraa uuniin, vettä vuokaan puoleenväliin ja sipulia pippuria kaveriksi.

Kivikylän tekemää, raakaa siis ryyneistä.

Myös sipulitee-makkaraa, tästä kirposikin keskustelu mistä se tee siihen tulee...
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 05.04.2020 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sipuliteetä ei varmaa myydä kun poris... Muualla se on jahti- tai sipulimakkaraa Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 05.04.2020 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no mitä ei Kuukkel tietäs...
https://www.kirjastot.fi/kysy/mista-juontaa-teemakkaran-nimi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 05.04.2020 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja sieltä lisää makkaratietoa:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/makkara.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 164, 165, 166 ... 188, 189, 190  Seuraava
Sivu 165 Yht. 190

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com