OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 124, 125, 126 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
äRPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2560

LähetäLähetetty: 08.04.2017 02:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aivan mainiota. Kiitos.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 09.04.2017 18:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirveä punaviinikastikkeella, täytetyt perunapallot ja paistettua purjoa.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
poikamehto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2006
Viestejä: 2217
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 17.04.2017 15:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pääsiäiseltä uunimeton jämiä. omenalohkot,sipuli,voita sisälle. pintaan suola+riistamauste ja sitten kääriä pekoniin. sitten paistopussiin ja iso loraus olutta ja pikkasen vettä ---> pussi kiinni ja oli yön yli uunissa hautumassa. pottumuusin kans syötynä tietty. perskele että oli hyvvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15317

LähetäLähetetty: 17.04.2017 17:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän ohi aiheen mutta tein karitsanviulun routapaistin tai jääpaistin ohjeella, jäinen uuniin ja 90 lämpöä läpi yön. Surkein lampaanpaisti mitä olen syönyt, kuiva, tuskin kuitenkaan raaka-aineessa suurta vikaa. Jotkut kehuu tuota jääpaistia yli kaiken, meillä ei jatkoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16650
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 17.04.2017 18:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kappas luulin minäki sitä herkuksi... Oliko lämpöö liian vähän... Pitäs saada pinta kii ettei kuiva.... Minä mitää tiä.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 17.04.2017 18:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Totta hlvetissä liha kuivuu jos sen jättää 90 asteeseen yöksi?
Pakastimesta paisti uuniin, mutta mittari sisään kun on sulanut sen verran että uppoaa, ja lämpötilan mukaan ulos.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 17.04.2017 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven ulkofile,inan sulattelua,hiukan pintaa kiinni ja mausteita,kalkkunanpaistokiuluun ja leivinuuniin.
Tuollainen kannellinen peltikiulu pitää lihan mukavan kosteanana ja lopputulos on likimain aina onnistunut,niin nytkin.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15317

LähetäLähetetty: 17.04.2017 19:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Totta hlvetissä liha kuivuu jos sen jättää 90 asteeseen yöksi?
Pakastimesta paisti uuniin, mutta mittari sisään kun on sulanut sen verran että uppoaa, ja lämpötilan mukaan ulos.
Viiden aikaan pomppasin ylös, ei se mittarin mukaan ollut edes liian kypsä, ja pussissa koko ajan. Ei tarvitse jatkaa kokeiluja tuolla rintamalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 17.04.2017 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
Vähän ohi aiheen mutta tein karitsanviulun routapaistin tai jääpaistin ohjeella, jäinen uuniin ja 90 lämpöä läpi yön. Surkein lampaanpaisti mitä olen syönyt, kuiva, tuskin kuitenkaan raaka-aineessa suurta vikaa. Jotkut kehuu tuota jääpaistia yli kaiken, meillä ei jatkoon.


Unohdit varmaankin laittaa sen paistin marinointiliemeen paistamisen jälkeen.
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15317

LähetäLähetetty: 17.04.2017 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Repesorsa kirjoitti:
late2 kirjoitti:
Vähän ohi aiheen mutta tein karitsanviulun routapaistin tai jääpaistin ohjeella, jäinen uuniin ja 90 lämpöä läpi yön. Surkein lampaanpaisti mitä olen syönyt, kuiva, tuskin kuitenkaan raaka-aineessa suurta vikaa. Jotkut kehuu tuota jääpaistia yli kaiken, meillä ei jatkoon.


Unohdit varmaankin laittaa sen paistin marinointiliemeen paistamisen jälkeen.
Unohdin kun ei ollut ohjeessa. Viikko sitten käytiin naapurissa, emäntä kysy "onko teillä lammasta pääsiäiseksi", "ei taida olla", kävi pakastimella ja sitten meillä oli. Rouvat keskustelivat että Yhteishyvässä oli ollut hyvänkuulonen routakaritsaohje, ajattelin tuota sitten kokeilla. Voihan olla että uunin termostaatti ei pidä paikkansa tai paistilämpömittari, mutta kyllä nuo oikeassa haarukassa piti ohjeen mukaan olla. En nyt sano että huonoa mutta huonoin. Perinteisesti olen tehnyt kermakahviliemellä, valellut säännöllisesti paistamisen edetessä, tuo on vaan niin tylsää hommaa että aiheuttaa yleensä sivuvaikutuksia teknisten liuottimien kulutuksen muodossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16685

LähetäLähetetty: 21.04.2017 16:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven sisäfilettä meetiumina, lankkuperunoita ja muita lisukkeita.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iso Koo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 501
Paikkakunta: eteläinen-savo

LähetäLähetetty: 23.04.2017 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari kertaa viikossa tulee syötyä riistaa, etupäässä hirveä eri muodoissa.
Tänään, tai no eilen aloitin valmistuksen lintupataan.
Pakkasen tyhjennystä ja sieltä löytyi pyy, kyyhky ja teeri.
Kattilaan kiehumaan jäiset lihat n. kolmeksi tunniksi iltasella.
Aamulla lihat irti luista ja pataan... Päälle porkkanaa, korvasieniä lanttua ja punajuurta. Mausteeksi suola ja kokonainen mustapippuri. keitinlientä lähes kasvisten yläreunaan asti ja kansi päälle valurauta pataan.
Leivinuuni oli sopivasti jäähtynyt edellispäivän lämmityksestä 140 asteeseeen.
Unohtui ruoka hieman uuniin, mutta 9 tuntia loppulämmön ollessa 100 astetta. mehevää on pata. Kuvaa en viitti laittaa kun kuola valuis liikaa...

tai no, onhan se kuva pakko ottaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15317

LähetäLähetetty: 25.04.2017 15:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvikäryä lavasta. Vaimon piti käydä kaupalla illalla muttei käynyt, piti kaivaa pakastimesta lihanpala. Kovaa oli jäässä, täytyi ottaa oikein isompi veitsi. Vaimo kehui että hirvi on parhaimmillaan kun se ei maistu hirvelle, tiiä häntä, nyt oli ainakin hyvää, pipppuria ja suolaa vaan mausteina. Huomenna samaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iso Koo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 501
Paikkakunta: eteläinen-savo

LähetäLähetetty: 25.04.2017 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
Hirvikäryä lavasta. Vaimon piti käydä kaupalla illalla muttei käynyt, piti kaivaa pakastimesta lihanpala. Kovaa oli jäässä, täytyi ottaa oikein isompi veitsi. Vaimo kehui että hirvi on parhaimmillaan kun se ei maistu hirvelle, tiiä häntä, nyt oli ainakin hyvää, pipppuria ja suolaa vaan mausteina. Huomenna samaa


Tiedän, että tuo on hyvää. Hirvihän on miedon makuinen luonnostaan, joten kelpaa vaimolles varmasti.

Mitäpä ohjetta arvon raati ehdottaa hirvinötkötille, eli purkkisäilykkeelle, jossa possua muutama kymmenen % mukana ? Mitään kokkausvinkkiä en ole löytänyt ko tuotteelle, leivän päällä menee, mutta muu perhe ei siten syö, joten muukin käyttö jossain muodossa olisi tarpeen. Hernerokassa kokeiltu Sad
Meinaa nuo purkit olla vuosia syömättä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 25.04.2017 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Emäntä oli kopauttanut italianpatatyyppisen hässäkän ja losauttanut sekaan hirveä purkissa.
Söihän tuota Very Happy .
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 124, 125, 126 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 125 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com