OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 139, 140, 141 ... 188, 189, 190  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 27.02.2018 01:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toki makuasioita, mutta itse suosin fileissä hieman enemmän mediumia. 62 astetta kuulostaa jo fileelle aika paljolta. Lämpötila kun nousee vielä foliossa.
Riistan kanssa käy alkuruoaksi myös erittäin hyvin maanläheiset maut kuten kasvissosekeitot. Esim. maa-artisokkakeitto on aivan huumaavan hyvää!
Myös sienikeitot ovat hyviä, vaikkapa suppilovahverokeitto kuulostaisi aika muikealta. Pääruoan lisukkeista yksi parhaista ja myös helppo on uunikasvikset
rouheina paloina. Punajuuri hieman makeana huikean hyvää uunitettuna. Punaviinikastike on bueno ja/ tai yrttivoi. Marjaisella jälkkärillä voisi säilyä
riistamenun maan- ja luonnonläheinen henki ja "punainen lanka".
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 27.02.2018 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävi töiden osalta niin hullusti että ei mitään kauppareissuja ehditty tehdä vaan piti yrittää selvitä sillä mitä jääkaappiin oli sattunut jäämään. Yllätykseksi esim. prosciuttoon kääräistyt parsat uunissa sopi lihan kanssa. Kaappiin jäänyt punkkukin sopi ihan OK, vaikka valinnanvaraa ei ollutkuun. Olisi tuo vasan sisäfile ansainnut paremman valmistautumisen, mutta hyvää oli kuitenkin.

Mutta kiitoksia vinkeistä. Pitää höydyntää niitä tehokkaammin joku toinen kerta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee667
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2015
Viestejä: 729

LähetäLähetetty: 27.02.2018 13:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilin tuota Foxin ohjeen mukaista hirvipataa. Lanttua ei kaupasa ollut ja pekoni oli tavallista, ei savu. Oli ensimmäinen kokeilu tuossa uudessa leivinuunissa ylipäätään. Laittaessa lämpötila 110 astetta ja neljän tunnin päästä pois. Kypsää oli, mutta suolaa liian vähän. Kuitenkin jatkoon:)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1479

LähetäLähetetty: 27.02.2018 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Quad vadis kirjoitti:
Laitoin peurasta tavallisesti jauhikseen menevät ”roiskeet” rullalle ja saunaan. Sulassa sovussa potkat, niska, kyljet ja rasvattomaksi putsattu leikkosilppu.

Aika toimivaa settiä! Viikonlopun pärjää hyvin tällä kinkulla Very Happy


Suosittelen lämpimästi hommaamaan siivutuskoneen palvirullan laikkaukseen. On ihan käsittämätöntä kuinka makukin tuntuu paranevan kun saa viimeisen päälle leikkelettä pistää leivän päälle. En tiedä onko vika omassa päässä vai missä mutta oikeasti tuntuu niin kuin maku irtoaisi jotenkin vielä paremmin esille. Mutta pitkään aikaan paras investointi on ainakin itsellä ollut kaupan vanha siivutuskone.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 27.02.2018 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakin Herrgårdin palviliha on kohtuullisen suolaista ja savuista, niin paksussa siivussa leivällä tulee suuhun suhteessa helposti liikaa suolaa ja savua. Itsekin pyrkinyt siivuttamaan niin ohuita siivuja kun liha vain antaa myöten murentumatta. Myös minun mielestä kun kokonaisuus on tasapainossa maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa verrattuna paksuihin rouheisiin paloihin, jollloin suussa maistuu pelkästään palviliha.

Pataruoissa kannattaa tuo liemen suolaisuus tarkistaa ennen uuniin laittoa. Mielessä kuitenkin että liemi hieman tiivistyy valmistuksen aikana. Savupekonissakin tuo savun maku on aika vaisu. Pitäis kokeilla jos antaisi vähän lisää savua vaikka kylmäsavumenetelmällä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 03.03.2018 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven sisäfile sous vide, täytetyt perunapallot, konjakkikastike, ruskitettu yrttivoi. Perunapallojen täytteenä savupekoni, punasipuli, omena ja mustapekka. Jälkkäriksi vadelmainen kerrosjälkiruoka.






_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 03.03.2018 22:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitäpä pidit sous vide sisukasta vs pannu? Sinulla on nuo paistolämpötilat olleet pannullakin ihan kohdillaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 03.03.2018 23:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä pidän tällä menetelmällä valmistetusta. Kypsyys on läpeensä sama, kun pannulla fileen reunat kypsyvät väkisinkin enemmän. Sous vide vapauttaa kädet. Eli liha saa olla kylvyssä niin kauan että kaikki lisukkeet ovat valmiit. Sitten enää nopea pyöräytys kuumalla pannulla ja annokset kasaan. Ajankäytön hallinta on helpompaa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 03.03.2018 23:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sous vide on vielä kyllä uutta itselle, enkä vieläkään ole ehtinyt testaamaan pitkää kypsytystä vaativia lihoja. Tänään tuli tehtyä kaurismakkaraa suvilla, ihan ok lopputulema.
Noista fileistä isommat biitit teen itse ensin pinnan pannulla ja uunissa loppulämpö. Sillä välttää tuon ison eron ulko- ja sisälämpötilassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 03.03.2018 23:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajanhallinnassa sous vide on kyllä kunkku. Jotenkin noissa mun testeissä en ole saanut oikein kunnollista suutuntumaa lihoihin. Ehkä ajat ja lämmöt ovat olleet sitten persiellään, pitää jatkaa testailuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkpk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Hel 2008
Viestejä: 477

LähetäLähetetty: 04.03.2018 00:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kylmä ja lämmin savu lohta maisteltu...
Huomenna teerestä kastikepottua Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jal8eni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Hel 2018
Viestejä: 49

LähetäLähetetty: 04.03.2018 00:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Potut rusakonjauhelihakastikkeella Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 04.03.2018 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsekin tehnyt sv:llä vain filelihoja. Jos ei sv:llä niin pannu-uuni -menetelmällä. Tuossa menetelmässä on sekin että aina on vähän arviopeliä minkä verran sisälämpö nousee lepuutusvaiheessa, kun lihan sisä- ja pintalämpötila tasaantuvat. Sv:llä ei tuotakaan ongelmaa ole, kun liha on taatusti läpeensä saman lämpöistä. Pitkään haudutusta vaativissa lihoissa suosin kyllä pata-uunia.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34779

LähetäLähetetty: 04.03.2018 14:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihakaalilaatikkoa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slapshot-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2011
Viestejä: 1063
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.03.2018 18:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maustetut lohkoperunat öljyssä, pippurinen kermakastike ja hirvenfile -pihvit medium miinus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 139, 140, 141 ... 188, 189, 190  Seuraava
Sivu 140 Yht. 190

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com