OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ei riista, vaan ruokakysymys
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 29.07.2010 18:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siivilän rakentamisen osaaminen ja käsihygienia ei ehkä sitten taas ole lähelläkään sama asia, kuin viime vuosisadan alkupuolen tietämys, sieni ja homeitiöiden toiminnasta. Wink
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ladybug
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hel 2008
Viestejä: 463

LähetäLähetetty: 29.07.2010 18:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
JoneK kirjoitti:
Eiköhä tuo ryssäki jonniinmoise siivilän ole osannut rakentaa.


Tuskin on toiminut... Ihmisen tappamiseen tarkoitetut asiat siellä on ihan kohtuullisesti aina onnistuneet. Muutoin siellä on kaikki kakkaa paitsi pissa.



Ei pidä paikkaasa ruoka siellä on hyvää. Pari kertaa venäjällä käyneenä ja hyvin syöneenä sekä juoneena en pidä mahdottomana asiana vaikka siellä joskus viettäsin enemmänkin aikaa, samanlaisia ne ihmisetkin siellä on kun muualla, pikkusen eri kulttuuri. Venäläinen ruoka maistuu minulle, suolakurkut varsinkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 29.07.2010 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäisköhän ionin vähän kerrata historianoppejaan!? Wink
Venäläinen keittiö on kautta aikojen ollut maailmankuulu ja kansa ehkä juuri siitä ikeestä johtuen on joutunut hyödyntämään erilailla luonnontuotteita kuin tavan länsimaalaiset. Säilöntä on eräs sellainen, samaten leivänteko.
Uuniruuat ovat monilta osin juuri idästä peräisin.

Noista suolakurkuista piti puhua; nyt alkoi vähän whiskyn resepti tökkiä, kun meinaa kesken kaiken siirtoja tehdä! Evil or Very Mad
Riski valmistumiserän pilaantumiseen kasvaa suureksi, jos kurkut pääsee välillä ilman kanssa tekemisiin, koska tuo säilöntämuoto nimenomaan perustuu siihen, että nämä "säilöntäaineet" ja hapattaminen poistaa hapen sieltä vedestä.
Eli jos mahdollista, niin anna sen erän olla siinä astiassa ja kun erä on sitten kypsynyt, niin käyt liemestä noukkimassa ne kurkut tarpeen mukaan.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 29.07.2010 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Idästä, siis Venäjältä, tulee vain vähän jos ollenkaan hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7478

LähetäLähetetty: 29.07.2010 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keisarillisen Venäjän upseeri Mannerheim tykkäsi seljanka keitosta, joka on, pahuksen hyvää...
Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ladybug
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hel 2008
Viestejä: 463

LähetäLähetetty: 29.07.2010 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erinomainen krapulakeitto.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 29.07.2010 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Pitäisköhän ionin vähän kerrata historianoppejaan!? Wink
Venäläinen keittiö on kautta aikojen ollut maailmankuulu ja kansa ehkä juuri siitä ikeestä johtuen on joutunut hyödyntämään erilailla luonnontuotteita kuin tavan länsimaalaiset. Säilöntä on eräs sellainen, samaten leivänteko.
Uuniruuat ovat monilta osin juuri idästä peräisin.

Noista suolakurkuista piti puhua; nyt alkoi vähän whiskyn resepti tökkiä, kun meinaa kesken kaiken siirtoja tehdä! Evil or Very Mad
Riski valmistumiserän pilaantumiseen kasvaa suureksi, jos kurkut pääsee välillä ilman kanssa tekemisiin, koska tuo säilöntämuoto nimenomaan perustuu siihen, että nämä "säilöntäaineet" ja hapattaminen poistaa hapen sieltä vedestä.
Eli jos mahdollista, niin anna sen erän olla siinä astiassa ja kun erä on sitten kypsynyt, niin käyt liemestä noukkimassa ne kurkut tarpeen mukaan.


Tiedän tuon riskin ja se pelottaakin jonkun verran. On vai pakko suorittaa tuo toimenpide, kun noissa ei ole tiivistä kantta.
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 29.07.2010 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuka muistaa mikä se venäläinen ruokajuttu oli, mikä häivyttää vanhan viinan hajun? Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 29.07.2010 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistä joku puhdas muovi ja sen päälle levy ja paino, niin se käymiskaasu pitää pöpöt ulkopuolella. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 29.07.2010 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kertoi Espoossa kurssilla sienioppaamme noista venäläisistä sienimestareista, ts. turisteista yms etc jne jotka nyt yleensä ovatkaan hänen kanssaan samoissa porukoissa kulkeneet. Sienet kerätään. Kaikki. Väriin, kokoon ja ikään katsomatta. Eikä montaa tuntia mene kun soppa porisee.. Jotta onko se venäläinen keittiö Darwinin kehitysoppien mukaan jalostunutta Very Happy
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 29.07.2010 23:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Pitäisköhän ionin vähän kerrata historianoppejaan!? Wink
Venäläinen keittiö on kautta aikojen ollut maailmankuulu ja kansa ehkä juuri siitä ikeestä johtuen on joutunut hyödyntämään erilailla luonnontuotteita kuin tavan länsimaalaiset. Säilöntä on eräs sellainen, samaten leivänteko.
Uuniruuat ovat monilta osin juuri idästä peräisin.


Venäläinen keittiö on ollut kuulu vasta sen jälkeen, kun keisarillisen hovin kokit kävi hakemassa oppia ranskasta. Hapattamalla säilöttyä ruokaa on tehty muuallakin, missä suola on ollut ns. kortilla ja ryssän limppu on taas melkosta !&%¤# (makuasia)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9448

LähetäLähetetty: 30.07.2010 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sarvikuono kirjoitti:
Kertoi Espoossa kurssilla sienioppaamme noista venäläisistä sienimestareista, ts. turisteista yms etc jne jotka nyt yleensä ovatkaan hänen kanssaan samoissa porukoissa kulkeneet. Sienet kerätään. Kaikki. Väriin, kokoon ja ikään katsomatta. Eikä montaa tuntia mene kun soppa porisee.. Jotta onko se venäläinen keittiö Darwinin kehitysoppien mukaan jalostunutta Very Happy


Siellä delaa käsittämättömiä määriä porukkaa sienimyrkytyksiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 30.07.2010 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paatti kirjoitti:
Vilperi kirjoitti:
Pitäisköhän ionin vähän kerrata historianoppejaan!? Wink
Venäläinen keittiö on kautta aikojen ollut maailmankuulu ja kansa ehkä juuri siitä ikeestä johtuen on joutunut hyödyntämään erilailla luonnontuotteita kuin tavan länsimaalaiset. Säilöntä on eräs sellainen, samaten leivänteko.
Uuniruuat ovat monilta osin juuri idästä peräisin.


Venäläinen keittiö on ollut kuulu vasta sen jälkeen, kun keisarillisen hovin kokit kävi hakemassa oppia ranskasta. Hapattamalla säilöttyä ruokaa on tehty muuallakin, missä suola on ollut ns. kortilla ja ryssän limppu on taas melkosta !&%¤# (makuasia)


No ryssänlimppu ei ole minunkaan suuhuni maistunut ja se tyyli, millä siellä sieniä poimitaan, niin hurjalta tuntuu ja on myös kokemusta, kun tuli sinne "jokusenkin" matkan ajettua. Kalastaminen on myös melkoista harakiri touhua, meinaan joka kevät siellä pelastetaan mereltä ja Laatokalta jäälautoilta kalastajia.

Tässä onkin kyse siitä, että tuo suolakurkku venäläisittäin on hyvää ja monet muutkin "venäläiset", tai sinne omaksutut ruuat. Kaviaarikin on hyvää, kun kohtuudella syö.
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 30.07.2010 20:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makukysymys tuo "venäjän limppu"; harvakseltaan kun sitä sai joskus 70 luvulla, niin suunmukaista oli tähän tavanomaiseen suomitarjontaan.
Tyyli/laatu on varmaan muuttunut noista ajoista, mutta nyt puhutaankin "vanhoista" resepteistä.

Tuohon "itsemurha" tsydeemiin sienien ja kalastamisen suhteen vois olettaa syynä olevan sen "nälkä aina vieraanamme" ja vaikka se onkin vähän riskaabelia touhua, niin vatsa vaatii jotain ravintoa ja jollei muuta tarjontaa ole kohtuuhintaan, niin tuskin kukaan haluaa lusikkaansa nurkkaan heittää tarkoituksellisesti.

Sen mitä olen kuullut, niin vaikka pieneenkin torppaan pääset yönajaksi, niin tarjolla on "iltaseksi" hyvää ruokaa vaikka muuten nälkää nähtäisiinkin.
Vieraanvaraisuus oli ainakin takavuosina kunniassaan ja jos suomimulkvistit on menneet sen pilaamaan huonolla käytöksellään, niin syytettäköön näitä turisteja, mutta ei näitä huonommassa asemissa olevia venäjän kansalaisia.
Metsä vastaa miten sinne huudetaan ja mitä mä olen eri reissuja tehnyt, niin useimmiten palvelu on ollut erinomaista kun muistaa itse käyttäytyä asiallisesti ja hyväntuulisesti.

Kun lukee tämänkin topicin viestejä sieltä offtopicin osalta, niin tuskin he saisivat mitään asiallista palvelua osakseen kun lähtökohtana on pelkästään venäjän kansan mollaaminen ja se heijastuu myös siihen käytökseen vieraalla maalla.

Sorry pitkä offtopic viesti, mutta vanhempana henkilönä mä osaan kunnioittaa ihmisiä myös itänaapurista.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 30.07.2010 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käsitit ainakin minun osalta väärin tuon naapurin mollaamisen. Olen sen verran paljon asustellut tuolla naapurissa, että venäläinen limppu tuli tutuksi ja en vain voi pitää siitä, eikä se tarkoita, että mollaisin niitä, jotka siitä pitävät. Mitä tulee kalastamiseen, niin ymmärrän täysin tuon lauseen "nälkä aina vieraanamme" ja mistä se siellä on tullut. Pietarin, silloisen Leningradin hotelleissakin oli sitä samaa pikkukalaa aamiaispöydässä, mitä Nevasta ongittiin, joten tuli sekin tutuksi. -90 luvun alkupuolella, kun siellä oli isot muutokset, niin meikäläiset olivat siellä kuin siat pellossa ja minä niitä kuskailemassa, parhaimpana vuona asuin Pietarissa 3 kk, joten tutuksi tuli kaupunki. Tutuksi tuli myös venäläiset tv- kanavat, kun näyttivät, kuinka taas pelastetaan lautoilta ihmisiä.
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 2 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com