OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven sydämen valmistus?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7482

LähetäLähetetty: 26.07.2011 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Beef Jerkyä tulee pumpuista tehtyä kuivaimella. Hyvää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lord_mr_ford



Liittynyt: 23 Syy 2010
Viestejä: 3
Paikkakunta: Tuusula

LähetäLähetetty: 05.08.2011 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse oon tehny niin että laitan yön yli likoomaan suolavedessä,huuhdellaan hyvin. Sen jälkeen täytetään kammiot valkosipulilla ja sian sivulla. Maustetaan pippurilla. Sit joko savustaa tai laittaa uuniin,ja kypsentää sen verran et sisälämpötila on 70 astetta. Sit antaa sen jäähtyä folion sisällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Treehugger
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Lok 2011
Viestejä: 10

LähetäLähetetty: 19.10.2011 17:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime viikolla tehtyä vasan sydämestä.

Hirven sydän kiinalaiseen tapaan.

Tarvitset:
300g hirven sydäntä (myös naudan tai porsaan sydän käy)
yksi paprika
chiliä mieltymysten mukaan
3 valkosipulin kynttä
pala tuoretta inkivääriä
kiinalaista soijaa (mieluusti sekä vaaleata että myös tummaa)
Sichuan pepper
öljyä
laadukasta suolaa makumieltymysten mukaan
valkoviiniä/likööriä (ei välttämätön)

1. Siisti palasesta pahimmat siteet ja kalvot

2. Leikkaa sydämenpalanen neljään osaan ja laita palaset kattilaan kylmään veteen. Laita kattila liedelle ja liesi täysille. Kun vesi kiehuu sydämessä olevat loput veret muuttuvat vaahdoksi ja vaahto nousee pinnalle. Kuori tämä vaahto pois kauhaa apuna käyttäen. Noin kymmenen minuutin päästä vaahtoa ei enää nouse pinnalle, jolloin voit ottaa sydämen kattilasta leikkuulaudalle viipalointia varten.

3. Leikkaa sydän ohuiksi viipaleiksi

4. Leikkaa paprika, sipuli, inkivääri ja chilit. Itse käytin tänään chileinä yhden tuoreen lemon dropin, palasen kuivattua naga morichia ja pari kuivattua kiinalaista chiliä.

5. Laita öljy ja sichuan pepperit wokkiin ja levy täysille

6. Kun öljy on kuumaa lisää inkivääri ja kuivat chilit, sekoita 20 sekuntia ja lisää sen jälkeen sydänviipaleet.

Lisää myös tilkka valkoviiniä/likööriä. Paista koko ajan sekoittaen minuutin ajan..


7. Lisää paprika, tuore chili ja suola. Paista minuutin ajan taas sekoittaen ja nauti chilin tuoksusta Very Happy

8. Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista puoli minuuttia sekoittaen.

9. Lisää soija ja paista minuuutti sekoittaen.

10. Nauti makuhermoja kutkuttelevasta tulisesta sydämestä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Stutzen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tou 2007
Viestejä: 498
Paikkakunta: Länsi-Suomi

LähetäLähetetty: 20.10.2011 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sydän on tosi hyvää karjalanpaistilihaa. Paloittele sydän sopiviksi palasiksi ja liota kylmässä vedessä tunnin - pari. Ruskista pannulla sianlihan (ja savupekonin) kanssa, voit laittaa mukaan hirvenlihaakin, jänis tai rusakkokin käy. Pistä hautumaan pataan pariksi - kolmeksi tunniksi. Mukaan kokonaisia sipuleita, porkkanaa, lanttua ja pala juuriselleriä. Mausteeksi reilusti merisuolaa, riistamaustetta (rosmariinia, katajanmarjaa yms) ja reilusti kokonaista mustaapippuria. Nam!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com