OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven sydämen valmistus?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
-Rane-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2009
Viestejä: 695
Paikkakunta: Lappeenranta

LähetäLähetetty: 03.10.2010 16:39    Viestin aihe: Hirven sydämen valmistus? Vastaa lainaamalla viestiä

Eli nyt olis hirvivasan sydän pakkasessa ja ens viikonloppuna tarkoitus tehdä siitä jotakin syötävää. Savustuspönttö löytyy pihalta, jos sitä voisi käyttää sydämen valmistukseen? Kaikki vinkit on tervetulleita, esim. pitääkö keittää, miten suolataan?
Nimimerkki: Ensimmäistä kertaa sydämestä ruokaa tekemässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 03.10.2010 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tee siitä kuivalihaa ensi keväänä poron kuivalihan tapaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 03.10.2010 18:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se perinteisehkö vaihtoehto
2l vettä, 5rkl suolaa ja pippureita maun mukaan. Sydän kylmään suolaveteen, hetken kiehumisen jälkeen kuori vaahto ja lisää pippurit.
kolmisen tuntia kun keittelet, niin rupeaa olemaan kypsää. Jäähdytä esim yön yli ja poikkisyyhyn siivuiksi leivälle. Uppoaa!

Stroganoffista saa kanssa melko maistuvaa kun sen tekee hirven tai naudan sydämmestä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Giant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Jou 2006
Viestejä: 434
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 03.10.2010 18:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keitellyt olen kanssa hirven ja peuran pumput.
Perhanan hyvää leivän päällä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anguilla
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2008
Viestejä: 584

LähetäLähetetty: 03.10.2010 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keittäminen suola-mausteteliemessä ok. Toinen vaihtoehto on tehdä puukolla tilaa kammioihin ja puhdistaa läpät ym.retaleet pois ja huuhdella verihyytymät kylmällä vedellä. Sitten sydän täytetään valkosipulin kynsillä, tuoreella persiljalla sekä pekonin palasilla. Sydän verhoillaan alumiinifoliolla ja laitetaan uuniin kolmeksi tunniksi. Vähän saivartelua edelliseen, sydäntä on vaikea leikata poikkisyyhyn kun sydänlihaskudoksessa lihassyyt kulkevat ristiin muista lihaskudoksista poiketen joten aika sama miten leikkaa, itse leikkaan kärjestä ylöspäin poikkileikkein.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lamsamikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2009
Viestejä: 138

LähetäLähetetty: 03.10.2010 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jänkäkurppa kirjoitti:
tee siitä kuivalihaa ensi keväänä poron kuivalihan tapaan


Juurikin näin
_________________
Vaihda naamari ensin omille kasvoillesi ennen kuin autat vierustoveriasi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1291
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 03.10.2010 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tee sydmestä käristys, yllätyt. Laughing
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Egsise
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tou 2004
Viestejä: 183
Paikkakunta: Kittilä

LähetäLähetetty: 04.10.2010 06:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suolaveteen yöksi, keitä ja siivuta leivän päälle.
_________________
#metsastys.net@Quakenet
#pmr.fi@IRCnet
Lamppu ja akkutestit http://egsise.hi.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.10.2010 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laittaa miten laittaa mutta kyllä hiukan harmittaa ne tuhannet sydämet jotka jäävät metsiin kaadoille korppien nokittaviksi. Meinasin kyllä keräillä pumput talteen syksyn kaadoista. En ole vielä hirven pumppua kuivannut mutta luulisin aika makiaa tulevan jos naudan pumpusta voi mitään päätellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 04.10.2010 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaveri oli laittanut kolme sydäntä nippuun ja palvaamoon... oli muuten hyvää!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Vilikku
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Lok 2009
Viestejä: 50
Paikkakunta: Kyrön kylä

LähetäLähetetty: 04.10.2010 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime syksynä pistin yhden sydämen kuivatukseen ja hyvää tuli. Suosittelen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 23.11.2010 23:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hirven sydän on maultaan yksi parhaista,saa hyvän kastikkeen ,keitettynä leivän päällä ,nam.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 29.11.2010 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen useasti keittäny sydämen ja kielen samalla... ja jos oikeinhyvää haluaa, niin turpalihat myös. Vaatii kyllä vähän vaivaa, irrotella nuo turpalihat nahkasta (jähmettyneenä on vuoltu).

Pottu, porkkana ja eritoten nauris, kuuluu tuohon mukaan...

Pienen porukan peijaisruokaa parhaimmillaan ja viinaksissahan ei tuolloin toellakaan säästellä...
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KaatoPera
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2010
Viestejä: 957

LähetäLähetetty: 30.11.2010 12:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven sydän on myös erinomaisen hyvää pannulla paistettuna, itse ainakin joko keitän tai paistan sydämen.

Kokeileppas ent.ap joskus että otat irti kokonaisen turvan,
ja poltat toholla karvat, ja välillä raaputat hiiltyneen karvakerroksen
puukolla pois, ja taas poltat toholla jne jne.
Sitten kun turpa on karvaton niin keität sen. Hyvää tulee tuollakin tavalla, tulee sellainen mukava säväys siihen turpaan kun on pinnasta "grillaantunut".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12183

LähetäLähetetty: 26.07.2011 16:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fspitz kirjoitti:
Tee sydmestä käristys, yllätyt. Laughing

Sian sydämestä on itselläkin kokemusta tällä tavoin, sopii kyllä erinomaisesti tähän tarkoitukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com