OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Muistakaahan ottaa kinkut sulamaan!

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 16.12.2010 09:17    Viestin aihe: Muistakaahan ottaa kinkut sulamaan! Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri otin villikinkun jääkaappiin sulamaan ja sunnuntaina laitetaan suolaliuokseen maustumaan...

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2009/12/villisian-joulukinkku.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
vivalem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Lok 2008
Viestejä: 880

LähetäLähetetty: 18.12.2010 22:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eihän niitä kukhan suolatta syö, tänään löimmä.
_________________
marjanpoimija
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 19.12.2010 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vieläkö meinaatte, että se kerkee jouluksi läpi suolautua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 20.12.2010 08:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paatti kirjoitti:
Vieläkö meinaatte, että se kerkee jouluksi läpi suolautua?


Neljä/viisi päivää 10% suolaliuoksessa riittää 3-4 kg luuttomalle kinkulle ihan hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 20.12.2010 13:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joss on ruisku niin paripäivää riittää hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 20.12.2010 14:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole vielä edes kinkkua ostettu. Joku valmiiksi suolattu varmaan tulee hommattua. Embarassed
_________________
Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
pilot61
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Kes 2004
Viestejä: 576
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 20.12.2010 14:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Otin tänään pakasteesta sulaa possukinkun. 4-5 päivää 5-6 asteessa. Perjantaina kinkku uuniin.
Hidas sulatus ja ei ylikypsäksi paisto vetää vertoja tuorekinkulle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 20.12.2010 19:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu riittähän se tosiaan ton kokoselle "kinkulle" Wink
Keskiverto 8 kilonen, jossa luu paikallaan saa olla jonkin verran pidempään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 20.12.2010 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

KINKUN SUOLAUS

-pojat pojat.. ei kinkkua noin suolata

OIKEA TAPA TÄSSÄ
-jäisenä uuniin /leivinuuniin
-kuumana merisuoaliuokseen tunniksi
-suoalutuu tasaisesti ja on mehevää, ei kuivaa

Vielä mieluummin hirven paistia (esim vasan takaronkka) kuin possua
Metsämies ei sikaa syö Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 20.12.2010 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JÄNKÄKURPPA .!!!näin suolataan JÄÄPAISTI.Että laitetaan kuumana suola ja mausteveteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoneK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 4071

LähetäLähetetty: 20.12.2010 20:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jymäläytä. Ennen piti kaikki tehdä vaikeemman kautta. Suolattiin ruutalla kinkku ja poltettiin kappuraksi leivinuunissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 21.12.2010 17:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

älg kirjoitti:
JÄNKÄKURPPA .!!!näin suolataan JÄÄPAISTI.Että laitetaan kuumana suola ja mausteveteen.


Jääpaisti ja jääpaisti... parempi ja mehevämpihän se kinkkukin on näin tehtynä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 21.12.2010 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin makuasioistahan ei voi kiistellä,pääasia on että tykkää mitä itte kokkaa.Nyt on parast -aikaa savukaapisa pieni possunkinkku,hirvipaistia.hirvensydän ja viä kokeilen metonrintaa, ja sitten lopulla heitän viä muutaman makkaran että saavat savunmakua(keittäny niitä vähäsen ensin)Ja makoisaa joulua ja pitäkää ittestänne ja läheisistänne hyvää huolta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 21.12.2010 21:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei hyvä eräveli älg kohta saakaan muusta kuin makuasioista kiistellä.
Tulee se viharikoslaki myös nettikirjoitteluun ja ...
Tuota savustussysteemiä kun minulla ei ole, niin olen tyytynyt kylmäsavustuttamaan alan firmassa hirven paistia joko könttinä tai vakuumiin viipaloituna. Tänä kautena tuli "munuaiset räjäyttävää" vakuumitavaraa 9,5 kg, yht n 40 läppänää. Sikaa ostan valmiskinkkuna vain vieraiden takia 2-3 kg "narutetun" möykyn.
Pikkusen käypi kateeksi savustus/palvauskaappien omistajat.....
Embarassed
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 21.12.2010 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.aijaa.com/v.php?i=7205868.jpg Ei tartte niin iso kaappi olla kun itelle savustelee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com