OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Keskustelua ja vinkkejä kalakukosta.
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 17.04.2011 22:12    Viestin aihe: Keskustelua ja vinkkejä kalakukosta. Vastaa lainaamalla viestiä

Oikeastaan ainoa ruoka mitä en ole saanut onnistumaan niin että tyydyttäisi lopputulos, ei kai hämäläiseltä onnistu?
Muikkuja ja läskiä kuuluu mun kukkoon, mites sulla?
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Teervo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2010
Viestejä: 153

LähetäLähetetty: 17.04.2011 22:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Justiinsa tein ja hyvää tuli. Ahvenia, ei läskiä. Pekonia olisin laittanu vaan ei löytyny. Pikkusen voita heitin sisään. Puol tuntia 225 ja 5 tuntia 125. Voitelu ja jäähtymään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20152
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 18.04.2011 07:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kukko ilman läskiä on surkea räpellys.

n.800g ruisjauhoja
n.200g vehnäjauhoja
n.800g puhtaita muikkuja
kylkiviipaleita vajaa paketti (onko se nyt 400g)
tuuma voita paketista
riittävästi suolaa

Jauhot, voi (sulana) ja suola sekoitetaan sopivaan määrään vettä (oikea viskositeetti on samaa luokkaa betonimassan kanssa, noin vertailukohtana).

Sitten vaan levittää keskeltä n. 2cm paksun taikinalevyn joka ohenee laitoja kohti.
Keskelle käydään kasaamaan muikkuja, suolaa, läskiä, muikkuja, suolaa, läskiä, muikkuja, suolaa ja läskiä. Tässä järjestyksessä.

Taikinalevyn reunoja ylös nostellessa ne tahtovat repeytyä, mutta ei se mitään. Vettä reilusti käsissä käydään leipomaan kukkoa muotoonsa, ja "sivellään" siitä tasainen. Vettä ei oikeataan voi olla liikaa.

Kun kukko on valmis, laitetaan 300 asteiseen uuniin vartiksi ottamaan värin pintaan, sitten kiedotaan useampaan foliokerrokseen ja 4-5 tunniksi 150 asteiseen uuniin.

HUOM! UUNISSA KÄYTÖSSÄ VAIN YLÄVASTUS!!!
Tällä estetään pohjan kovettuminen.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
pekkis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 2362
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: 18.04.2011 10:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onks väki harrastanut patakukkoa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20152
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 18.04.2011 10:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Patakukko on halpa kopio, joita vain laiskurit tekevät Very Happy.

Parina viime vuonna on tullut väännettyä ehkä parikymmentä kukkoa.
Parhaillaan olen kellottanut n. 20 minuuttia aloituksen uuniin laittoon.
Kalat on toki oltava perattuja tuohon aikaan.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Perttu Itkonen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2009
Viestejä: 140

LähetäLähetetty: 18.04.2011 11:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitokset RiUDElle kukko-ohjeesta, tuosta aloittelijakaan ei voi epäonnistua

Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20152
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 18.04.2011 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollos hyvä vaan.
Vielä joitain havaintoja tuosta taikinan käsittelystä.
Itse en edes kaulitse, vaan painelen sen muotoonsa kämmenellä.

Kädet pitää olla koko ajan märkänä vedestä. Toki ne voi öljytä ruokaöljylläkin, mutta itse pidän vesiastiaa koko ajan vieressä johon kastan kädet.
Tuollainen ruistaikina tarttuu nimittäin todella tiukasti käsiin.

Muoto voi olla joko ihan suorakaiteen muotoinen, tai valmiiksi hieman soikeahko, miten vain haluaa.
Kun täyte on ladottu taikinalevyn päälle, ruvetaan reunoja (ohuemmat kuin pohja joka on n. 2cm) kääntämään täytteen päälle.

Tässä vaiheessa kuori ratkeilee ja hätäinen leipuri panikoi.
Hakuna matata, ei huolen häivää.
Vettä käsiin ja hieroo hieroo hieroo. Taikinan pinta menee melko velliksi, mutta siitä se alkaa asettumaan.
Millään muulla ei ko. massaa saa muotoiltua.

Niistä kohdista, joissa kuori tulee päällekkäin (kulmista) voi huoletta leikata ylimääräistä taikinaa leikata pois.

Näitä ylijäämiä usein tarvitaan jotta kukon saa suljettua kunnolla päältä.
Ainakin itselläni usein levy jää turhan kapeaksi, ja päälle pitää laittaa lisää materiaalia.
Taikina"paikkojen" ja alkuperäisen kuoren saattamine homogeeniseksi kokonaisuudeksi tehdään taas, yllätys yllätys, hieromalla ja hieromalla veden kanssa. Fuusiota voi edesauttaa esim. haarukalla liitoskohdan pintoja hieman raaputtamalla.

Kun muoto alkaa olla kohdillaan ja suuremmat repeämät tilkitty, käydään viimeistelemään.
Eli hieromaan veden kanssa kunnes koko komeus on aivan sileä.
Kannattaa myös hieroa alareunat hieman laitoja nostellen, sieltä kuori tahtoo revetä usein.
Veden käyttöä ei voi taaskaan alimitoittaa.

Ja alkuperäisestä ohjeesta muuten unohtui, että tietysti kukko kääritään ensin leivinpaperiin ennen folioon käärimistä.
Leivinpapetin sisäänkin voi "räpsiä" vettä ihan reilusti.


Voisin tehdä kuvallisen step-by-step ohjeen joskus, jos on kiinnostusta?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
liero
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Tou 2005
Viestejä: 100
Paikkakunta: sielä missä tarzan asui

LähetäLähetetty: 18.04.2011 18:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tee ihmeessä kuvallinen ohjekkin ,tuo kalakukko on tääläkin suurta herkkua ja tässä on juurikin käynnissä inspiraation odottelu että alkaisi itsekkin kokeilemaan ... ja nimenomaan läskiä säästämättä Very Happy
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 12.06.2011 10:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajankulukseni selailin näitä palstoja ja tuli tämän kohdalla mieleen:
Onko kukaan kokeillut hapanleipätaikinalla!?
Samalla vaivalla ruisleipää ja kukkoa!? Eikä ylijääneestä taikinastakan huolta kun menee samalla paistolla leipänenkin. Laughing Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hevi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2009
Viestejä: 455

LähetäLähetetty: 12.06.2011 18:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota leipätaikinaa saa leipomosta kilohintaan, itse tykkään laittaa kalakukkoon sian tai hirvenlihaa, käy hyvin. Idea
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 12.06.2011 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolla kun Jojensuussa tuli aikanaan pyörittyä, niin lanttukukko oli mun suuvärkkiin sopivaa! Laughing
Lihakukkokin menetteli, mutta ne poti vähän mausteiden vajausta. Embarassed
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sako_92
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2006
Viestejä: 1425
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 12.06.2011 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

erittäin pettynyt kalakukkoihin, liian kuivaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 12.06.2011 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Ajankulukseni selailin näitä palstoja ja tuli tämän kohdalla mieleen:
Onko kukaan kokeillut hapanleipätaikinalla!?
Samalla vaivalla ruisleipää ja kukkoa!? Eikä ylijääneestä taikinastakan huolta kun menee samalla paistolla leipänenkin. Laughing Wink

Niin se ennen tehtiinkin,leipä päivänä samasta taikinasta kun leivätkin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoneK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 4071

LähetäLähetetty: 12.06.2011 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tiälä tehään valmiiseen ruisleipään. Hattu irti ja fyllikset pois. Perunat ja sianlihat tilalle ja uuniin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-mk-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Maa 2011
Viestejä: 79

LähetäLähetetty: 13.06.2011 23:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

..onko RiUDEn kalat lähtenyt koskaan uimaan, kun tuota vettä tulee nuin reippaasti Laughing Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 1 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com