OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Keskustelua ja vinkkejä kalakukosta.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 10713

LähetäLähetetty: 26.07.2011 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Kukko ilman läskiä on surkea räpellys.

Mielipiteeseensä on toki kaikilla oikeus, vaikka se väärä olisikin Smile

Oletko testannut läskittä? Läskin kun korvaa 1:1 voilla, niin erinomaisen maukkaan lihattomankin kukon saa aikaan sellaista ruokavaliota kaipaava.
Ei sillä että minulla mitään läskiäkään vastaan olisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20345
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 03.12.2011 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Kukko ilman läskiä on surkea räpellys.

n.800g ruisjauhoja
n.200g vehnäjauhoja
n.800g puhtaita muikkuja
kylkiviipaleita vajaa paketti (onko se nyt 400g)
tuuma voita paketista
riittävästi suolaa

Jauhot, voi (sulana) ja suola sekoitetaan sopivaan määrään vettä (oikea viskositeetti on samaa luokkaa betonimassan kanssa, noin vertailukohtana).

Sitten vaan levittää keskeltä n. 2cm paksun taikinalevyn joka ohenee laitoja kohti.
Keskelle käydään kasaamaan muikkuja, suolaa, läskiä, muikkuja, suolaa, läskiä, muikkuja, suolaa ja läskiä. Tässä järjestyksessä.

Taikinalevyn reunoja ylös nostellessa ne tahtovat repeytyä, mutta ei se mitään. Vettä reilusti käsissä käydään leipomaan kukkoa muotoonsa, ja "sivellään" siitä tasainen. Vettä ei oikeataan voi olla liikaa.

Kun kukko on valmis, laitetaan 300 asteiseen uuniin vartiksi ottamaan värin pintaan, sitten kiedotaan useampaan foliokerrokseen ja 4-5 tunniksi 150 asteiseen uuniin.

HUOM! UUNISSA KÄYTÖSSÄ VAIN YLÄVASTUS!!!
Tällä estetään pohjan kovettuminen.


Lupailin muistaakseni jollekin kuvallisen työselvityksen kalakukosta.
Tänään tein pitkästä aikaa kukon, ja napsin muutamia kuvia samalla.

Tarpeet:



Aiemmin mainostin taikinan sopivan viskositeetin olevan kuin betonimassan, mutta kyllä se jäykempää saa olla. Kuva ohessa.



Pohja vedellä kostutetuin käsin painelemalla levitettynä.
HUOM! jätä vajaa nyrkin kokoinen pala taikinaa "paikka-aineeksi"!


Sitten vaan kerros kalaa, suolaa riittävästi ja kerros läskiä päälle:


Uusia kerroksia niin pitkään kun materiaalia riittää, ja läski pitää jättää päällimmäiseksi! Ja suolaa riittävästi.



Kun täyttö on valmis, käännetään taikinan reunat täytteen päälle.
Tälläkertaa jäi pohja turhan pieneksi, mutta ei hätää.



Ylimäärinen taikina käännetyistä kulmista voidaan leikata pois, ja käyttää kuoren sulkemiseen kun se nyt jäi vajaaksi.
Ja onhan meillä se aiemmin mainittu sivuunjätetty taikinan palanenkin käytettävissä.


Sitten vaan kostutetuin käsin sivellään kukkoa hartaasti kuin kipeetä xxxxxa kunnes se tyydyttää kokin esteettisen silmää.




Sitten vaan kukko tuollaisenaan vajaan 300 asteiseen uuniin vartiksi jos haluaa kauniin ruskean pinnan.
Tämän jälkeen (tai jos ei halua pintaa ruskistaa niin suoraan) kääritään kukko kaikkinen leivinpapereineen 3-4 foliokerrokseen, ja reiluksi neljäksi tunniksi 150 asteiseen uuniin.

Itse tein tänään ensimmäistä kertaa kukon tässä torpassa, leivinuunissa.
Paistoaika on hakusessa, nyt se on pötköttänyt siellä jo kuutisen tuntia.
Lämpötila alussa oli n. 170, nyt näkyy olevan enää n. 80.
Kohta...

edit: jep. Hlvetin hyvä. Huomattavasti parempi (pehmeämpi kuori) kuin sähköuunissa.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Karppinen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Mar 2006
Viestejä: 56
Paikkakunta: PohjoisSavo

LähetäLähetetty: 04.12.2011 21:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistä nyt vielä valmiistakin kuva...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20345
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 05.12.2011 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole enää kuin 1/3 jäljellä Rolling Eyes
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 14.12.2011 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tästä keskustelusta inspiroituneena sorruin eilen kaupan kalakukkoon. Seuraavaksi tarkoitus kyllä yrittää itse tekemistä, nyt kun on hyvät ohjeet kuvilla niin uskaltautuu siihenkin projektiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 14.12.2011 21:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meijjän emannus laittaa nuo pekoniviipaleet pohjalle ja muikut siihen poikittain pää-pyrstö vuorotellen kertuus kertuukselta.
Taikinaa toinni kannattaa olla reilusti ja kukon sisus ei saa olla liika kostea, eli kalat on kunnolla valutettu, eikä päällinenkään ihan lössö.
Muuten kukko kiekuu heti paistopintavaiheeessa......
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 11.05.2014 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mihinkä malliin ahvenet perataan kukkoa varten? Riittääkö pään ja sisuskalujen poisto jos hauduttaa pitkään? Muuten on kauhea askarteleminen jos meinaa hyödyntää keväisiä weke-saaliita Smile Jossain neuvottiin leikkaamaan evät saksilla ja sitten nylkemään, mutta siihenkään ei viittis alkaa pilinmittasilla kaloilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20345
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 12.05.2014 09:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä ole tullut kokeiltua suomuineen, mutta epäilen ettei tule hyvä.
Onhan siinä älytön työ pikkuahvenia kilo perata, mutta on se hyvää.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
tee666
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2012
Viestejä: 329

LähetäLähetetty: 12.05.2014 13:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Mihinkä malliin ahvenet perataan kukkoa varten? Riittääkö pään ja sisuskalujen poisto jos hauduttaa pitkään? Muuten on kauhea askarteleminen jos meinaa hyödyntää keväisiä weke-saaliita Smile Jossain neuvottiin leikkaamaan evät saksilla ja sitten nylkemään, mutta siihenkään ei viittis alkaa pilinmittasilla kaloilla.


Kyllä mä fileeraan ne puolikiloset Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 12.05.2014 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puolikiloset Laughing

Et sitten Riude kukkomestarina kertonu miten otat ahvenen suomut pois Smile Nyljetkö vai suomustatko vai miten?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CrB
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2005
Viestejä: 1562

LähetäLähetetty: 12.05.2014 20:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laiskana patakukkoilijana tuli aikoinaan laitettua patakukko kokeeksi suomustamattomista pikkuahvenista, suolet, evät ja päät poistettu kaloista. Pitkä haudutusaika kehiin, niin suomut pehmenevät, tuntee ne silti syödessä.

Samaan sarjaan kuuluu, kun tein pasureista patakukkoja, nämä kuitenkin suomustin. Tässäkin riittävä haudutusaika ruodot pehmittää ja kyllä tuotoksella nälkää siirtää.
_________________
Liikettä niveliin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 12.05.2014 22:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa videolla natiivit tekevät kukkoa nyljetyistä ahvenista.
http://youtu.be/LlSox8M322U

Ahven on niin hyvä kala ettei siitä kehtaa huonoa ruokaa tehdä. Kai se on alettava nylkyhommiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 13.05.2014 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

asiallisen olonen affenennylkyvideo
http://youtu.be/9t3L656FYQ8
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CrB
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Lok 2005
Viestejä: 1562

LähetäLähetetty: 13.05.2014 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hurauttavat affenet suomuttomiksi myös perunankuorimakoneella.
Nahkan poistolla saattaa hukata kalan maun. Aikoinaan kokeilin nylkeä pieniä pilkkiahvenia. Jäljelle jäi minitikkaita.
_________________
Liikettä niveliin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
laonovi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2013
Viestejä: 25
Paikkakunta: SALO

LähetäLähetetty: 25.05.2014 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuollainen ohje tuli joskus tehtyä, kalan/lihan määrä maun mukaan!

http://lapanen.blogspot.fi/2006/11/muikea-muikkukukko.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 2 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com