OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokemuksiani erilaisista sorsan houkutuskuvista
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 54, 55, 56  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 13295
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.09.2004 13:29    Viestin aihe: Kokemuksiani erilaisista sorsan houkutuskuvista Vastaa lainaamalla viestiä

On tullut muutamaankin otteeseen keskusteltua erilaisista sorsanhoukutuskuvista, erityisesti näistä halpa vs. kallis ja kumpia kannattaisi hommata.

Jahka tässä ehtii raapustella, niin muutama kuva käytössä olevista houkuttimista ja omaa tämän hetken näkemystä.

Näistä on varmaan monellakin kokemuksia ja ne poikkeavat varmasti toisistaan jo olosuhteidenkin mukaan. Esimerkiksi iltalennolla ja aamupuolella saattanee kuvissa painottua vaikkapa värityksen oikeellisuus eri tavalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 13295
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.09.2004 13:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiäVuosien varrella on tullut ostettua näitä honkkong kuvia silloin tällöin. Näissä on hyvää halpa hinta, paljon muuta ei sitten olekaan Smile.

Taaempaa kuvaa on tullut hieman itse maalailtua…

- Yleensä tämäntyyppisistä kuvissa ei ole mitään valmistajan logoja.
- Aika usein väritykset ovat varsin kummallisia.
- Aika usein nuo kummalliset väritykset eivät pysy kiinni, vaan hilseilevät (ylläolevilla kuvilla takana muutama käyttökerta).
- Aika usein näissä on kölissä irtopuntti, joka kolisee ”varsin mukavasti”. Tästä on joskus haittaa.


Näiden kuvien etuna näkisin sen, että parveen saa halvemmalla ”päälukua”. Ongelmana itsellä pakkaa olemaan se, että kun jahtiin mahtuu mukaan vain rajallinen määrä kuvia, niin näihin ei ”oikein usko itsekään”. Ainakin omissa jahdeissa nämä ovat jääneet rannalle pölyttymään.

Tässä tapauksessa on siis pieni kysymysmerkki tuo ”halapa hinta”. Toisaalta, halutessaan saa näistä mutantti-sorsista kymmenkunta päätä lisää parveen…

Sanotaan vielä se, että noita alempia sorsankuvia olen nähnyt joskus eräliikkeessä sotkettuna laadukkaampien kuvien joukkoon. Muistaakseni hintakin oli "merkkikuvien kanssa" likimain samaa luokkaa. Eli kannattaa pitää varansa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JukkaI
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1193
Paikkakunta: metsämaat

LähetäLähetetty: 03.09.2004 14:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iselläni vastaavia sorsia jotka kerääntyneet varastooni enimmäkseen halpahalleista jotkut kavereiden antamia kun heiltä sorsastus loppunut. Parvessani on 10 ankkaa joukossa kevätpukuisia sinisorsia, hieman rutussa olevia sekä taitaa siellä sisäjärvellä kellua jokunen allikin. Mielestäni ei ole juurikaan väliä sillä minkälaisia/tasoisia ankkoja siellä uittaa. Tältä syksyltä monia esimerkkejä kumiankkojen toimivuudesta. Heinäsorsat yrittäneet kommunikoida kumiankkojen kanssa. Silkkiuikku käynyt monta kertaa ihmettelemässä kun kumiankat eivät vastaa. Upein ilmestys oli kalasääski joka yritti tappaa parvesta hieman erillään olleen kumniankan. Kalasääski teki ainakin kaksi hyökkäystä suoraan kumiankan niskaa. Poistui toisen hyökkäyksen jälkeen paikalta kun ankka vaan jatkoi uintiaan. Mielestäni esimerkit osoittevat sen, ettei ankkojen laatuun tule liikaa kiinnittää huomiota kunhan vaan kelluvat ja keinuvat aalloissa.
_________________
Jos väittelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 13295
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.09.2004 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ohessa on sitten vuosien varrelta kertyneitä ”merkkikuvia”.Kaikissa on logo Sportplast/Italy tai jotain sinnepäin.

Taaimmaisena kuvassa on n. 30v sitten hankittu kuva
- Nämä kuvat ovat kaikki edelleen OK käyttökunnossa, joten vuottapäälle kustannus on jäänyt kohtuu pieneksi.
- Mielestäni nämä kuvat ”uivat matalammalla profiililla” ja ovat omaan silmään jotenkin rauhallisemman oloisia.
- Kiinnitysnarujen paikat hyvät.

Keskimmäisenä noin 10v sitten hankittu kuva
- Pelittää ihan ok.
- Kiinnitysnarujen paikat hieman kummalliset.

Etualalla tänä kesänä hankittu kuva.
- Sportplast merkistä huolimatta honkkong myi sikahalvalla, lieneekö piraatti.
- Kölissä ei painoa, vaan rakenne auki, jolloin vesi täyttää kölin --> tietyissä tilanteissa pe…tä. Jos metsästää sellaisessa paikassa, että kuvia ei tarvi ankkuroida ja nakkailee ne veteen ---> Osa jää kellumaan kyljelleen.
- Omiin kuviin tungettiin betoniraudanpätkä köliin --> Pelaa OK.
- Ei parhaat mahdolliset ankkurinarujen paikat.
- Ei kestä sivuosumaa uppoamatta teräsmagnumilla alle 20 meetristä Smile

Osa kuvista lienee haalistunut aikaa myöden, mutta uutenakin värityksessä on varmasti ollut jonkinverran eroa. Jokainen voi itse järkeillä, mikä noista on eniten aloituspäivän oikean sorsan värinen.

Omaan silmään nämä kaikki ovat jotenkin paremman näköisiä mitä nuo halpiskuvat. Tämä ”uskonasia” korostuu erityisesti silloin, kun mukaan otetaan vain rajallinen määrä kuvia.

Itse en ole viime aikoina perehtynyt, mitä erkoisliikkeet nykyään myyvät, esimerkiksi Alinen tai eräliikkeet. Onko jollain tietoa, minkähintaisia ja tasoisia nuo nykypäivän laadukkaat kuvat ovat?

Tiedä sitten, onko tuo kuvien väritys sama mitä kalastuksessa vieheen väri. Jos syönti on hyvä tai kohtuullinen, niin ”väärän väriselläkin” saa saalista. Jos taas ei ole syönti päällä ja saalis poikkeuksellisen varovaista ---> Oikea väri voi ratkaista tilanteen.

Onko kukaan muuten kokeillut houkutuskuvien raakaa painottamista, niin että kuva saataisiin uimaan syvemmällä ja rauhallisemmin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jupina
Vieras

LähetäLähetetty: 03.09.2004 16:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

painotuksesta: olen lisännyt joka kuvaani lattaraudan pätkät koko kölin mitalle. Mielestäni kuva rauhottuu ja ui esikuvansa tavoin aika syvällä. haittapuolena tosin niiden raskaus.

parhaiten uivat sekä uppoamattomat kuvat teet seuraavasti.
1. sahaa rautasahalla kaaveen pohja pois, noin 5 mm alempaa kuin ajattelemasi veden pinta.

2. tee rautalangasta kehikko kuvan sisään jossa on toki kiinnityslenkki( tulee ikäänkuin ulos kuvasta pohjan puolelta etuosasta) tähän samaan kehikkoon laita pyös paino pohjan puolelle(sido se rautalankoihin). kiinnitä kehikko myös sivuilta kaaveeseen.

3. täytä kaave uretaanilla. anna kuivua ja rapsi pohja hieman kölimäiseksi.

nämä kuvat ei uppoa ja uivat esikuviensa tavoin rauhallisesti ja kuva näyttää olevan syvemmällä(koska pohja puuttuu)
Takaisin alkuun
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 03.09.2004 17:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No mutta tuo uretaanillä täyttäminen on ainakin ratkaisu hauliosumia saaneille "sukellusveneille". Tekee muutaman uuden isomman reiän ja täyttää uretaanilla. Näin puhkiammutut saa uudestaan eloon Exclamation
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 13295
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.09.2004 13:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia kommenteista.


Olen nyt katsellut noita jenkkien sorsanmetsästysvideoita. Poikkeuksetta noissa on kaaveiden joukossa yksi tai useampi ”moottorisorsa”, eli sorsankuva kepin nokassa varustettuna moottorin pyörittämin siivin.

Tuo kuvahan markkeeraa laskeutuvaa sorsaa ja jotenkin videoista voisi päätellä, että se on todella tehokas peli.

No tuostahan muksahti heti mieleen, että tuommoinenhan pitää laittaa. Teho on varmasti taattu kotosuomessakin. Ja onhan tuossa aina se etulyöntiasema, että en omilla jahtimailla ole nähnyt tai edes kuullut kenenkään moista käyttävän.

VAAN KUN WEBISTÄ NOITA KATSELI, NIIN HINNAT ON ”IHAN MIELISAIRAAN KALLIITA”!

Tuostapa heti muljahti mieleen, että rannalla pyörii sattuneesta syystä läpiammuttuja sukellusvene-houkutuskuvia. Ja muutenkin tuommoinen systeemi, jossa keppi pitää tökätä pohjaan, ei oikein omilla jahtimailla merelinnustuksessa pelitä.

Mitenkähän mahtaisi seuraavass käydä:

- Otetaan sorsankuva.

- Lämmitetään sitä kuumailmapuhaltimella ja tehdään siitä ”laskeutuvan näköinen”.

- Täytetään runko vaikkapa uretaanilla.

- Tehdään erillinen siipimoduli. Akseloidaan putkeen ohut ja kevytrakenteinen herkästipyörivä akseli. Tuupataan akselihässäkkä kaaveeseen poratun kylkireiän läpi ja kiinnitetään paikalleen.

- Liimataan akseliin jonkinmoiset siipihässäkät. Jonkinmoinen jäykähkö liimapintainen tarra voisi olla hyvää. Tai vaikka piirtoheitinkalvo tai joku vastaava hässäkkä. Tässä täytyy käyttää ”tuulimyllyjärkeä”, eli asemointi puolellaan pitäisi olla semmoinen, että pienikin viri pyörittää siipiä.

- Maalataan siivet valkoisiksi tai puoliskot eri värisiksi.

- Nakataan moinen hässäkkä kaaveiden joukkoon.

Todella komea ja HALAPA! Sorsia tulee ihan sikana naapuripitäjästä asti katsomaan teelmystä. Jo pienessäkin tuulenvirissä siivet pyörii kuin Karjalainen moukariringissa. Ja koska sorsankuva on asennettu ”kelluvasti” verkkomerkkiin, se myös kiemurtelee aaltojen voimasta, toisin kuin kuppaiset kaupan kepin nokassa olevat robottisorsat Smile.Pitäisköhän piruuttaan moinen rakentaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
280880
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Elo 2004
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 08.09.2004 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän toi Robosorsa kiinnostas, mut niinku sanottu hinta toiselta planeetalta.

Mitä sen toimivuuteen tulee oma usko on ainakin kova, ja tätä vaan kyseiset Jenkkipätkät vahvistaa.

Itekkin oon koittanu pienessä päässäni pähkäillä vaihtoehtoista ratkaisua, mutta kun en ole mikään Pelle Peloton niin se on sitten jääny...
Onhan täällä ollu ajatuksia vaikka minkälaisista tuulilasinpyyhkijä sorsista, mut ois kiva kuulla niiden toteutuksesta ja toimivuudesta.

Lahtisen ratkasu vaikuttaa aika simppeliltä ja jopa toimivalta, joten odotellaan tuloksia. Varsinkin toi sijoitus "verkko poijuun" tuntus hyvältä.

Minkälaisia kokemuksia on väellä niistä kaupassa myytävistä Laskeutuvaa sorsaa matkivista kuvista joilla ei siivet heilu?? Aattelin semmonen ois helppo tehä itekkin, kun siinäkin alkuperäisessä toi hinta tuppaa olee hieman suolanen ja usko kyseiseen tuotteeseen ei vielä itellä ole kummoinen.
_________________
Kova kovaa vasten!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
280880
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Elo 2004
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 08.09.2004 14:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käykääpä vilkasee www.cabelas.com sivustoa niin näätte miten hulluja nuo Amerikkalaiset on.. Vai onko sittenkään??

Sorsan kuvia tuntuu olevan vaikka minkälaisia aina radioahjattavista kaaveista ilmapalloihin asti... Very Happy

Tuolta kuitenkin löytyy vähän vihjettä tohon Lahtisen projektiinkin!
_________________
Kova kovaa vasten!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vieras


LähetäLähetetty: 08.09.2004 16:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tilasin tuollaisen RoboDuckin ja pari kertaa on tullut testattua. Homma näyttää toimivan tämän pienen otoksen perusteella todella hyvin. minulla on ollut 5 kpl tavallisia kaaveita ja Robon olen laittanut vähän sivummalle 5-10 metrin päähän tuosta ryhmästä. Yleensä heinäsorsat kiertävät kaaveet ainakin kerran, mutta Robon seuraan 1-2 linnun ryhmä näyttää istahtavan suoraan. Itse asiassa pimeässä on ollut hankaluutena se, että linnut tulevat erittäin matalalla suoraan kuvilla ja kerran laskeutuivat liian lähelle edessä olevan kaislikon peittoon.

Robon tehon ymmärtää, kun katsoo hommaa vähän kauempaa. Liikkuvat siivet erottuvat ihan toiseen malliin kuin paikallaan köllöttävät kaaveet ja vaikutelma on yllättävän aidon näköinen. Siipipeili vilahtelee aika aidon näköisesti.

Sorsa huomaa varmaan liikkeen helposti yli puolen kilometrin päästä, jossain kehuskelujutussa puhuttiin kilometristä. Sorsat eivät selvästikkään pelkää Roboa, vaan uiskentelvat rauhassa muutaman metrin päässä, mikä yllätti minutkin. Laite on hiljainen ja ladattava akku kestää ainkain 2 tunnin käytön. Kauko-ohjain olisi kätevä, pojan radio-ohjattavasta autosta saattaa jossain vaiheessa kadota osia.... Wink

Hinta oli Jenkeissä 79 USD/kpl ja kaverin avustuksella Robo tuli Suomeen alle 100 euron hintaan. Tuo kyseinen malli näyttää olevan Cabelanilta tilapäisesti loppu...

Takaisin alkuun
Vieras


LähetäLähetetty: 08.09.2004 16:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo kuvan linkitys ei sitten tainnut onnistua, mutta tuosta imagen url- osoitteesta löytyy ainakin oikea sivu Cabelanilta.
Takaisin alkuun
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 08.09.2004 17:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksi mitä siellä (jenkeissä) käytetään myös, on liputtaminen. Cabelaksellakin on myynnissä erilaisia, mutta nämä jos jotkut pystyisi helposti rakentamaan itse. Tarkoitus on kiinnittää kaukana lentävien hanhien tai sorsien huomio.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 13295
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 09.09.2004 10:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noita ”liputuksia” näkyy muuten noilla Take em-videoilla ja ainakin näyttävät metsämiehet itse niihin uskovan.

Ensi vuonna sorsaviikiin aloitukseen onkivapa ja ”lippu päähän”.


Tuli muuten jo haalittua roottorisorsaan osat vähiin päin, tulee varmaan melkoisen mielenkiintoinen teelmys… Kun esittelin ideaa puhelimessa jahtikaverille, niin tuloksena oli epäuskoista naurua. Tämä luonnollisesti lisäsi rakennusinnon maksimaalisiin mittoihin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
basicLiittynyt: 09 Syy 2004
Viestejä: 2
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 09.09.2004 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksi helppo tapa saada sorsankuvat näyttämään elävämmältä on liittää tavalliseen kaupasta ostettuun tai itse tehtyyn kuvaan muoviset "siivet" esim. vanhasta mehukanisterista. Siis leikkaamalla kanisterista siiven muotoiset palat ja maalaamalla ne sopivanvärisiksi ja kiinnittämällä kyseiset lärpäkkeet sorsankuvan kylkeen. Sitten vaan kuva kepin/ poijuviritelmän nokkaan kaislikonpäälle.

Kun siipimateriaali on riittävän "löysää" ne liikkuvat ylös-alas jo hyvinkin pienessä tuulenvireessä.

Itse olen käyttänyt samaa mallia kyyhkynkuvissa ja ainakin niissä toimivat varsin mallikkaasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 13295
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 09.09.2004 14:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiäVeretseisauttava siipimoduli!

Siipien toinen puoli tuli kuvanoton jälkeen maalattua valkoiseksi.

Jahka pääsee jahtimaille, niin kuumailmapuhallin sitten vain käyttöön ja sorsankuvaa muotoilemaan. Itse kyllä epäilen, että tuo ei suju ihan yhtä helposti mitä Iittalassa lasinpuhallus…

Siipimoduli pitäisi olla kyllä muuten nopea asentaa:

- Reikä kuvankylkeen
- Siipimodulista päätymutteri pois ja siipi irti.
- Modulin pujotus kuvaan.
- Liimataan tuo paksumpi putki kuvan runkoon kiinni sikafleksillä tai kuumaliimalla.
- Siipi paikalleen ja mutteri kiinni.
- Kuvahässäkkä verkonmerkinnokkaan
- Kattila tulelle, panokset piippuun ja roottorisorsa veteen.

Ja oli HALAPA (5mm kierretanko, 2kpl Bebekin poistolaakereita, 2 lukkomutteria, 4 tavallista mutteria + prikat, 20cm kupariputkea, siiviksi muoviset mapinkannet, vähän kuumaliimaa, vähän valkoista maalia)

Yleensä nämä ekat prototyypit kanssa kyllä toimii hintanasa veroisesti Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 54, 55, 56  Seuraava
Sivu 1 Yht. 56

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com