OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 02.08.2013 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Neljänkympin systeemi kuulostaa ihan hyvältä kylmäsavun kokeiluun Smile Mutta se mahdollinen kokeilu ei tapahdu vielä lähiaikoina. Lämminsavulihan opettelua ensin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 03.08.2013 11:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juusoyk kirjoitti:


PID-säädin ohjaamaan lämmitysvastusta niin saapi lämmön pysymään halutussa. http://mhkaufman.blogspot.fi/2009/11/home-made-electric-smoker-with-pid.html


Kiitos vinkistä. Huonosti vaan pysyy kolvi kädessä eikä noi sähköviritelmät muutenkaan onnistu. No katsotaan ehtiikö kokeilla ajastinviritelmää johonkin testilihanpalaan. Ajattelin vielä että jos kiviä laittaa tonne pohjalle niin tasaisi paremmin lämmön ja vaikka sitten vielä semmonen porattu kiaskivi johon saa vettä sisälle (tai vaikka olutta Smile) niin kosteuttakin saadaan ja lämpö pysyisi ehkä vielä paremmin tasaisena. Vielä kun saisi jostain lämpömittarin sisälämmön mittaamseen ja toisen lihamittarin. No paistomittareita vissiin ainakin saa jo aika edullisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 11.08.2013 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikonlopun savustukset meni vähän aunukseen. Ihan syötävää toki tuli, mutta kun se mitattiin mun makuaistilla niin se ei ole kehu Smile

Laitoin siian suolautumaan liuokseen. Vettä 1,5 l ja karkeaa merisuolaa 2 dl. Piti suolata noin 10-12 h,mutta sitten tuli taas jotain ja aika venyi 24 h paikkeille. Ensimmäinen virhe!

Savustuslämpö oli alussa hetken 100 C korvilla, mutta ensimmäisen puolen tunnin päästä oltiin jo laskettu 90 C:hen. Laiskuudesta ja kokeilunhalusta johtuen lämpö oli pitkiä aikoja 85 C:ssäkin. Hetkittäin taisi olla sen allekin.

Kala tuli pois kaapista kahden tunnin jälkeen. Se oli periaatteessa ihan kypsää, mutta ei kaikilta kohdin niin kypsää kuin olisin halunnut sen olevan. Suolaus oli periaatteessa ihan OK, mutta jotenkin se teki kalasta tunkkaisen makuisen. Savustuksen aikana ei valunut rasvaa pellille. Potilas ei ollut kuitenkaan yhtään sen mehevämpi kuin edellinen siika josta valui pellille.

Ja mitä tästä opimme... Jos liuossuolaus, niin ei liian pitkään. Mieluummin seuraavalla kerralla suolaus taas hieromalla merisuolaa suoraan kalan pintoihin. Lämpötila VÄHINTÄÄN 90 C sen aikaa kun kalaa kypsennetään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 11.08.2013 20:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse mitä tuolla omalla savu-uunilla teen kalaa - niin suolaa suoraan pintaan. Suolan määrällä ei niin väliä. Enemmän ratkaisee suolausaika.

Jotkut taitaa muikkuja suolata vasta savustuksen jälkeen suolaliuoksella? tuo on itseltä vielä testaamatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 11.08.2013 21:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pikku kaloilla toimii hyvin tuo jälkikäteen suolaus.

Yksinäiselle ratsastajalle,älä stressaa ja punnitse ja mittaa noin paljon,menee pian maku tohon hommaan.Kai siihen vaikuttaa sitten ilmanpaineet,miten pitkään sulla menee kalan laitto pönttöön ym.Lisäksi älä kyllästä perhettäsi savustettuun kalaan taikka se pönttö jää kohta ilman käyttöä.ts insinööri saa olla mutta ei ruoan laitossa Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 11.08.2013 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla se on jo mennyt niin tieteelliseksi tämä lohen savustuskin, että tökkään siihen digitaalisen sisälämpömittarin. Ei ainakaan tarvi arvuutella milloin se kalafile on kypsä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 11.08.2013 21:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi helvettiläinen teidän kanssa Twisted Evil Kokeilkaa ja uskaltakaa tehdä ihan itse jotain muuta kuin jostain keittokirjoista.Rohkeasti vaan mausteita,yrttejä lämpötiloja ym.Ja savustaa voi myös paprikoita tomaatteja ja paljon muutakin,
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 11.08.2013 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei meillä mitää rehuja syyä. Kalaa ja riistaa se pitää olla Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 11.08.2013 21:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

meikäläinen meinaa savustaa osan noista chilipaprikoista jota meillä kasvaa.Tuli taas aika hemmetin paljon.En oo ennen savustanut,mutta kalan savustamisen jälkeen pönttöön jälkihiillokselle kypsymään,ja sitten kun on aivan läpi pehmeitä niin lasipurkkiin ja oliiviöljyyn upotetaan,toissin laitetaan valkosipulia ja toisiin jotain muuta yrttiä ja mausteita.Öljy käy sitten ruoan laittoon ja salaattikastikkeen öljyksi.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 11.08.2013 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noita chilejä en kyllä rehuiksi laske.

Rouva kun tuota kasvihuonetta hoitelee kesäisin, niin sinne on aina tullut otettua muutama chilipaprika kasvamaan. Tuossa on kyllä ideaa jos vähän savunmakua niihin ottaisi ja vasta sen jälkeen purkkiin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 11.08.2013 21:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tee ihmeessä,jaetaan sitten keväällä kokemuksia.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 11.08.2013 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jos friteeraat ruokaa kokeile joskus fritatat esim persilija kukintoa,kovalla lämmöllä pari minsaa max ja paperin päälle valumaan on ihan hemmetin hyvää ja hyvä suu tuntuma.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 12.08.2013 23:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Yksinäiselle ratsastajalle,älä stressaa ja punnitse ja mittaa noin paljon,menee pian maku tohon hommaan.Kai siihen vaikuttaa sitten ilmanpaineet,miten pitkään sulla menee kalan laitto pönttöön ym.Lisäksi älä kyllästä perhettäsi savustettuun kalaan taikka se pönttö jää kohta ilman käyttöä.ts insinööri saa olla mutta ei ruoan laitossa Laughing


Laughing No kyllähän mä olen kohkannut savustamisesta aikalailla tällä palstalla, mutta kyllästymisestä en ole huolissaan. Nytkin savustin kahden viikon tauon jälkeen tasan yhden elopainoltaan puolikilosen kalan. Tällä tahdilla syöjiä kyllä löytyy Smile

Mä ajattelin sen dokumentoinnin kanssa vähän niin, että joku muukin aloitteleva kaappisavustaja vois hyötyä mun hölmöilyistä. Ainakin saada jonkinlaisen lähtökohdan josta alkaa kokeilemaan. Kovastihan täällä palstalla on kaikkien alojen asiantuntijoita, mutta kalansavustusohjeet on paljolti ympäripyöreitä: vähän kuumempaa, vähän viileempää, vähän pidempään, vähän lyhempään, vähän kuivahtanutta, ...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
alnus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Hei 2012
Viestejä: 41

LähetäLähetetty: 13.08.2013 20:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikä puu on suosikkinne savustuksessa? itse olen käyttänyt leppää ja omenapuuta, molemmissa oma makunsa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 13.08.2013 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

alnus kirjoitti:
Mikä puu on suosikkinne savustuksessa? itse olen käyttänyt leppää ja omenapuuta, molemmissa oma makunsa.


Hedelmäpuut, hikkori ja viskitynnyri...

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/05/savustuslastut-purut-palat-aromit-eri-puulaaduilla.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 9 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com