OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
patupattura
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Jou 2013
Viestejä: 1524

LähetäLähetetty: 18.01.2014 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nälkä iski kuvia katsellessa,itse ei mahdollisista tällälaitteella laitella kuvia.

Kotona weber kaasugrilli johonka kannen sisään ostettu rosterilaatikko jossa pienemmät eväät saa tehtyä ja luukku mahtuu kiinni .

Isompaan savustukseen mailla vaarin tee se itse perinnemalli josta paistuu isompi erä kerralla.

Hyvä ruoka parempi mieli Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9462

LähetäLähetetty: 18.01.2014 17:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperin ei kannata ihmetellä jos naapurit parveketupakoinnista itkustavat. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 18.01.2014 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
Vilperin ei kannata ihmetellä jos naapurit parveketupakoinnista itkustavat. Smile


Ajattelin samaa Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 18.01.2014 18:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuskin näin talvella meteliä syntyy, mutta katellaan kevättä suurella mielenkiinnolla! Laughing
Toisteppäin ihan laillinen vehjehän tuo on ja meitin taloyhtiössä ei ole säännöin kielletty niin tupakointia kuin "grillaamistakaan"; onhan muutama tiukkapipo yrittänyt saada tupakointikieltoa aikaiseksi vielä kuitenkaan onnistumatta. Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 18.01.2014 19:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minua ei haittaa naapureiden touhut parvekkeillaan, tupakoi, nai tai savusti, ihan sama. Mutta se haittaa, jos kännnissä möykkätään portaikossa ja sitten uhataan tappaa koira, kun se ärähtää oven takaa portaikkoon kovan melun takia. No, asia kyllä selvisi, kun otin hemmon puheille. Sovittiin, että hän saa kännissä mölytä ja koira jää henkiin. Olisihan se jäänyt muutenkin. Smile
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 18.01.2014 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäisivät ennemminkin huolta noiden rakkiensa haukunnasta kun nää taskuunlaitettavat ovat niitä pahimpia metelöitsijöitä oli sitten yö tai päivä! Smile
Sorry, en malttanut olla kommentoimasta ysikolmosen viestiin. Smile
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 12.04.2014 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Lonely Rider"]
Lonely Rider kirjoitti:
ProQ kylmäsavugeneraattori




ProQ on taas tulilla. Kirjolohifilettä on kaapissa ottamassa savunmakua. Päivällä nousi lämpötila jo vähän liikaakin, piti hakea järvestä jäänpaloja rasvapellille jäähdykkeeksi. Pitääköhän tarjota kalaa ensin naapurille jos se pistää vaikka vattan sekasi Very Happy

Savustintukun puruilla mennään. Eka noin 10 h satsi FISU-sekoitusta, ja toinen satsi perään pelkällä pyökillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 13.04.2014 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuommonen väri tuli fileisiin Smile


Onneksi tuli jätettyä vain yksi pussillinen heti syöntiin ja loput laitoin pakkaseen. Se yksi pussi on kohta jo mennyt...

Noiden fileiden jälkeen suoritin jonkinlaisen nuohouksen savukaappiin. Yläosissa oli paljon hilseilevää nokea jota oli putoillut myös lohifileiden päälle. Täytyypä pitää jatkossa paremmin silmällä kaapin nokisuutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 17.04.2014 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitkästä aikaa taas palvaushommissa - viimeksi joulun alla tuli tuohustettua.

Nyt kokeeksi lammmasta ihan uudesta seelannista asti. Ruiskusuolaus 6% ja pari yötä suolavedessä. Laittelin vähän pienemmiksi paloiksi, niin valmistuvat pikaisemmin. Näissä hommissa tahtoo jossain vaiheessa tuo häkä mennä päähän, niin parempi kun ei joudu aamuun asti valvomaan...

Uuni tulille





Kohta pääsee maistamaan.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2014
Viestejä: 2287

LähetäLähetetty: 25.04.2014 21:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei varsinaisesti riistaa mutta n. 5 kg kalkkunan savustukseen kyselisin vinkkkejä. Saalistin pakastekalkkunan jonkin aika sitten ja ajattelin vappuna sen savustaa mökillä saaristolaismallisessa pöntössä.

Sulatus ja suolaus on ensimmäisenä ongelmana. Sulatus varmaan vie muutaman päivän mutta kauanko sitä pitäisi suolata ja miten?

Lämpötilaa ajattelin hiukan reilua 100 astetta ja n. 6 h. Riittäneekö vai onko peräti liikaa?
_________________
Eksyvä ei tietä kysy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 25.04.2014 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole koskaan kokonaista kalkkunaa savustellut, mutta jotain vinkkiä. Viisaammat antakoot lisää.

- Apteekista löytyy lihan suolaukseen ruiskuja ja tällä suolaus. Itse olen suosinut nykyisin 6% suolausta, mutta makuasioita nämäkin.

- Sen jälkeen tasoittumaan siihen 6% suolaveteen muutamaksi päiväksi. Esim isoon ämpäriin ja viileään.

Seuraavaksi savustus.
Jos tuollainen pikku-uuni, niin ensin pienillä tulilla kosteus pois uunista. Tämän jälkeen voikin ripustella vedellä huuhdellut lihat koukkuihin palvautumaan. Tässä vaiheessä koittaa muistaa laittaa sen digitaalisen lihalämpömittarin anturin myös paikoilleen. Puut leppää ja kuorittua. Lämpö saa nousta pikkuhiljaa 100-asteen hujakoilla ja ihan pikkupuilla savustus. Itse olen viimevuosina pitänyt kaikki räppänät aukia ja ovikin raollaan, niin ei ainakaan lihan pinta ota savua liikaa ja "tummu ja kuivu".

Sisälämpömittarista onkin hyvä tarkastella missä vaiheessa lihat ovat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.04.2014 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tekeekö kivineva 6 % suolaliuoksen niin että on 0,6 dl suolaa per litra vettä, vaiko esim. 60 g suolaa per 1 kg vettä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 25.04.2014 23:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jaa. Nyt menee jo vaikeaksi teknikollekkin Smile Onneksi en ole insinööri...

Tällä olen suolaillut 60g suolaa per 1kg vettä.

Eräs vanhempi ikämies kertoili, että aikoinaan tuo suolan suhde on testattu kananmunalla. Silloin kun kananmuna kelluu suolaa on vedessä 10%. En ole testannut, mutta voipi pitää paikkansa. Monet suolaa tuohon 10%-veteen. Omasta mielestäni siitä tulee liian suolaista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 26.04.2014 16:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
jaa. Nyt menee jo vaikeaksi teknikollekkin Smile Onneksi en ole insinööri...

Tällä olen suolaillut 60g suolaa per 1kg vettä.

Eräs vanhempi ikämies kertoili, että aikoinaan tuo suolan suhde on testattu kananmunalla. Silloin kun kananmuna kelluu suolaa on vedessä 10%. En ole testannut, mutta voipi pitää paikkansa. Monet suolaa tuohon 10%-veteen. Omasta mielestäni siitä tulee liian suolaista.


Insinöörin elämä ei oo aina helppoa kun selvänoloisissakin asioissa alkaa nähdä eri vaihtoehtoja Laughing Siksi kysyin kun jossain toisaalla ohjeistettiin tekemään suolaliuosta dl / l suhteella. Kumpikin tietysti toimii kun etsii sen tavan mikä omaan suuhun maistuu.

Jos oikein tarkka haluaa olla toistettavuudessa niin nesteen tiheysmittaus olisi varmin keino. Suolahan voi imeä itteensä kosteutta. Peruna ja ilmeisesti munakin alkaa kellua kun vedessä on joku tietty määrä suolaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 28.04.2014 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä olen suolannut noita kalkkunoita viitisen vuorokautta 5 prosenttisessa suolaliuoksessa. En ole mitään muuta suolausta kokeillut, mutta hyvää on tullut noinkin.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 14 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com