Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
patupattura Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Jou 2013 Viestejä: 1524
|
Lähetetty: 18.01.2014 14:20 Viestin aihe: |
|
|
Nälkä iski kuvia katsellessa,itse ei mahdollisista tällälaitteella laitella kuvia.
Kotona weber kaasugrilli johonka kannen sisään ostettu rosterilaatikko jossa pienemmät eväät saa tehtyä ja luukku mahtuu kiinni .
Isompaan savustukseen mailla vaarin tee se itse perinnemalli josta paistuu isompi erä kerralla.
Hyvä ruoka parempi mieli |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9462
|
Lähetetty: 18.01.2014 17:24 Viestin aihe: |
|
|
Vilperin ei kannata ihmetellä jos naapurit parveketupakoinnista itkustavat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 18.01.2014 18:12 Viestin aihe: |
|
|
Tuskin näin talvella meteliä syntyy, mutta katellaan kevättä suurella mielenkiinnolla!
Toisteppäin ihan laillinen vehjehän tuo on ja meitin taloyhtiössä ei ole säännöin kielletty niin tupakointia kuin "grillaamistakaan"; onhan muutama tiukkapipo yrittänyt saada tupakointikieltoa aikaiseksi vielä kuitenkaan onnistumatta. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16694
|
Lähetetty: 18.01.2014 19:16 Viestin aihe: |
|
|
Minua ei haittaa naapureiden touhut parvekkeillaan, tupakoi, nai tai savusti, ihan sama. Mutta se haittaa, jos kännnissä möykkätään portaikossa ja sitten uhataan tappaa koira, kun se ärähtää oven takaa portaikkoon kovan melun takia. No, asia kyllä selvisi, kun otin hemmon puheille. Sovittiin, että hän saa kännissä mölytä ja koira jää henkiin. Olisihan se jäänyt muutenkin. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 18.01.2014 19:34 Viestin aihe: |
|
|
Pitäisivät ennemminkin huolta noiden rakkiensa haukunnasta kun nää taskuunlaitettavat ovat niitä pahimpia metelöitsijöitä oli sitten yö tai päivä!
Sorry, en malttanut olla kommentoimasta ysikolmosen viestiin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 12.04.2014 21:11 Viestin aihe: |
|
|
[quote="Lonely Rider"] Lonely Rider kirjoitti: | ProQ kylmäsavugeneraattori
|
ProQ on taas tulilla. Kirjolohifilettä on kaapissa ottamassa savunmakua. Päivällä nousi lämpötila jo vähän liikaakin, piti hakea järvestä jäänpaloja rasvapellille jäähdykkeeksi. Pitääköhän tarjota kalaa ensin naapurille jos se pistää vaikka vattan sekasi
Savustintukun puruilla mennään. Eka noin 10 h satsi FISU-sekoitusta, ja toinen satsi perään pelkällä pyökillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 13.04.2014 23:09 Viestin aihe: |
|
|
Tuommonen väri tuli fileisiin
Onneksi tuli jätettyä vain yksi pussillinen heti syöntiin ja loput laitoin pakkaseen. Se yksi pussi on kohta jo mennyt...
Noiden fileiden jälkeen suoritin jonkinlaisen nuohouksen savukaappiin. Yläosissa oli paljon hilseilevää nokea jota oli putoillut myös lohifileiden päälle. Täytyypä pitää jatkossa paremmin silmällä kaapin nokisuutta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 17.04.2014 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Pitkästä aikaa taas palvaushommissa - viimeksi joulun alla tuli tuohustettua.
Nyt kokeeksi lammmasta ihan uudesta seelannista asti. Ruiskusuolaus 6% ja pari yötä suolavedessä. Laittelin vähän pienemmiksi paloiksi, niin valmistuvat pikaisemmin. Näissä hommissa tahtoo jossain vaiheessa tuo häkä mennä päähän, niin parempi kun ei joudu aamuun asti valvomaan...
Uuni tulille
Kohta pääsee maistamaan.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
TA Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Huh 2014 Viestejä: 2287
|
Lähetetty: 25.04.2014 21:43 Viestin aihe: |
|
|
Ei varsinaisesti riistaa mutta n. 5 kg kalkkunan savustukseen kyselisin vinkkkejä. Saalistin pakastekalkkunan jonkin aika sitten ja ajattelin vappuna sen savustaa mökillä saaristolaismallisessa pöntössä.
Sulatus ja suolaus on ensimmäisenä ongelmana. Sulatus varmaan vie muutaman päivän mutta kauanko sitä pitäisi suolata ja miten?
Lämpötilaa ajattelin hiukan reilua 100 astetta ja n. 6 h. Riittäneekö vai onko peräti liikaa? _________________ Eksyvä ei tietä kysy |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 25.04.2014 23:15 Viestin aihe: |
|
|
En ole koskaan kokonaista kalkkunaa savustellut, mutta jotain vinkkiä. Viisaammat antakoot lisää.
- Apteekista löytyy lihan suolaukseen ruiskuja ja tällä suolaus. Itse olen suosinut nykyisin 6% suolausta, mutta makuasioita nämäkin.
- Sen jälkeen tasoittumaan siihen 6% suolaveteen muutamaksi päiväksi. Esim isoon ämpäriin ja viileään.
Seuraavaksi savustus.
Jos tuollainen pikku-uuni, niin ensin pienillä tulilla kosteus pois uunista. Tämän jälkeen voikin ripustella vedellä huuhdellut lihat koukkuihin palvautumaan. Tässä vaiheessä koittaa muistaa laittaa sen digitaalisen lihalämpömittarin anturin myös paikoilleen. Puut leppää ja kuorittua. Lämpö saa nousta pikkuhiljaa 100-asteen hujakoilla ja ihan pikkupuilla savustus. Itse olen viimevuosina pitänyt kaikki räppänät aukia ja ovikin raollaan, niin ei ainakaan lihan pinta ota savua liikaa ja "tummu ja kuivu".
Sisälämpömittarista onkin hyvä tarkastella missä vaiheessa lihat ovat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.04.2014 23:39 Viestin aihe: |
|
|
Tekeekö kivineva 6 % suolaliuoksen niin että on 0,6 dl suolaa per litra vettä, vaiko esim. 60 g suolaa per 1 kg vettä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 25.04.2014 23:58 Viestin aihe: |
|
|
jaa. Nyt menee jo vaikeaksi teknikollekkin Onneksi en ole insinööri...
Tällä olen suolaillut 60g suolaa per 1kg vettä.
Eräs vanhempi ikämies kertoili, että aikoinaan tuo suolan suhde on testattu kananmunalla. Silloin kun kananmuna kelluu suolaa on vedessä 10%. En ole testannut, mutta voipi pitää paikkansa. Monet suolaa tuohon 10%-veteen. Omasta mielestäni siitä tulee liian suolaista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 26.04.2014 16:11 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | jaa. Nyt menee jo vaikeaksi teknikollekkin Onneksi en ole insinööri...
Tällä olen suolaillut 60g suolaa per 1kg vettä.
Eräs vanhempi ikämies kertoili, että aikoinaan tuo suolan suhde on testattu kananmunalla. Silloin kun kananmuna kelluu suolaa on vedessä 10%. En ole testannut, mutta voipi pitää paikkansa. Monet suolaa tuohon 10%-veteen. Omasta mielestäni siitä tulee liian suolaista. |
Insinöörin elämä ei oo aina helppoa kun selvänoloisissakin asioissa alkaa nähdä eri vaihtoehtoja Siksi kysyin kun jossain toisaalla ohjeistettiin tekemään suolaliuosta dl / l suhteella. Kumpikin tietysti toimii kun etsii sen tavan mikä omaan suuhun maistuu.
Jos oikein tarkka haluaa olla toistettavuudessa niin nesteen tiheysmittaus olisi varmin keino. Suolahan voi imeä itteensä kosteutta. Peruna ja ilmeisesti munakin alkaa kellua kun vedessä on joku tietty määrä suolaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 28.04.2014 09:39 Viestin aihe: |
|
|
Minä olen suolannut noita kalkkunoita viitisen vuorokautta 5 prosenttisessa suolaliuoksessa. En ole mitään muuta suolausta kokeillut, mutta hyvää on tullut noinkin. _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|