Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 02.04.2015 20:47 Viestin aihe: |
|
|
Siellähän nuo savustuu. On ne pakastettu ensin, niin ei tarvi kenenkään huolestua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 03.04.2015 01:12 Viestin aihe: |
|
|
Tuota haukisavua on mielenkiintoista seurata Oliko siihen joku sääntö että miten pitää pakastaa että madot kuolee? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 03.04.2015 09:20 Viestin aihe: |
|
|
Taisi jossain olla, että vuorokauden pakastus riittää.
Aamuyöstä hain pois. vajaan vuorokauden oli savustumassa 2-erää poltin savustimessa puruja ja muutaman kerran pidin pienet kynsitulet, ettei ihan pakkasen puolelle pönttö mene. Nyt muutaman tunnin tekeytymisellä ensimmäisiä siivuja leikelty ja on hyvää. Tulee tehtyä toistekkin. Ensimmäinen file on kohta syöty vaikka ei vielä ole valmista. Pistän fileet vielä vakuumiin tasaantumaan.
Tuo y-ruoto kannattaa poistaa ennen savustusta, niin ei valmista kalaa tarvitse leikellä. Sen jälkeenhän tuo on melkein ruodotonta. Pyrstöpuolelle jää enään, muutama pikku ruoto.
Ps. Juusto on vielä maistamatta... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
havu Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 3242
|
Lähetetty: 03.04.2015 13:12 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | On muuten hienon näköinen. |
+1 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 03.04.2015 14:27 Viestin aihe: |
|
|
Maailmassa on näköjään vielä paljon kurjuutta, kun haukeakin pitää jonkun syödä.
Ps. Herneen saa vetää nenuunsa ihan vapaasti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
havu Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 3242
|
Lähetetty: 03.04.2015 14:45 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | Maailmassa on näköjään vielä paljon kurjuutta, kun haukeakin pitää jonkun syödä.] |
Ei kyse ole siitä mitä syödään, vaan siitä että osaako kokki valmistaa. On tunnustettava tosiasia, että kaikki ei vain osaa. Kokkaamisessa erityisesti pätee, että moni tekee sen minkä osaa ja pätevä tekee mitä haluaa.
Mutta toki niinkin, että en minäkään mämmiä syä! Yak! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.04.2015 14:58 Viestin aihe: |
|
|
Nälissää ihminen syä melkee mitä vaa.
Sit on mausteet jolla voi tehdä vaikka hauesta sellaisen ku haluu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34941
|
Lähetetty: 03.04.2015 14:59 Viestin aihe: |
|
|
Osaamattomutta jos ei hauesta saa maistuvaa sapuskaa,hauki on hyvä ruokala. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.04.2015 15:02 Viestin aihe: |
|
|
heiluri kirjoitti: | Osaamattomutta jos ei hauesta saa maistuvaa sapuskaa,hauki on hyvä ruokala. |
Luettele kalat jotka on huonoja.
Paljon on kiinni mistä kala on peräisin. puhtaasta järvestä/merestä vai rapasesta joesta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 03.04.2015 15:06 Viestin aihe: |
|
|
heiluri kirjoitti: | Osaamattomutta jos ei hauesta saa maistuvaa sapuskaa,hauki on hyvä ruokala. |
Parempaa saa vaikka sanomalehdestä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.04.2015 15:07 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | heiluri kirjoitti: | Osaamattomutta jos ei hauesta saa maistuvaa sapuskaa,hauki on hyvä ruokala. |
Parempaa saa vaikka sanomalehdestä. |
Voi hauki olla syätävämpi pohjosessa, ku etelän rapakoista |
|
Takaisin alkuun |
|
|
havu Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 3242
|
Lähetetty: 03.04.2015 15:17 Viestin aihe: |
|
|
Jartsu kirjoitti: | Paljon on kiinni mistä kala on peräisin. puhtaasta järvestä/merestä vai rapasesta joesta. |
+100 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2278 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 03.04.2015 15:47 Viestin aihe: |
|
|
Aikoinaan syöttivät paatuneille lohentrollaajille, jotka eivät limistä huoli oman paattinsa kyytiin, kylmäsavuhaukea siikana ja kehuja tuli kaikilta
pitänee nyt kevätviileillä tehdä yksi iso satsi haukea ja kirbeliä kylmäsavun kautta pakastimeen. Molempia fileitä sieltä tuntuu nousevan sulamaan tasaseen tahtiin kumma kyllä.
Kuumasavua kuitenkin seuraavana ohjelmassa tänää tai huomenna, kun olis tuossa ämpärillinen karkeempaa (200-700 g) ahventa odottelemassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Henkka. Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2012 Viestejä: 2546 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 07.04.2015 09:10 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | heiluri kirjoitti: | Osaamattomutta jos ei hauesta saa maistuvaa sapuskaa,hauki on hyvä ruokala. |
Parempaa saa vaikka sanomalehdestä. |
Voihan sitä tietysti noinkin sanoa, jos pitää marketin tiskillä viikon maannutta kasvatettua norjanlohta ainoana oikeana kalana. Minä en taas arvosta tuota norjalaista pätkän vertaa mutta haukea kylläkin. Helvetin hyvä kala. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.04.2015 10:34 Viestin aihe: |
|
|
Henkka. kirjoitti: | Repesorsa kirjoitti: | heiluri kirjoitti: | Osaamattomutta jos ei hauesta saa maistuvaa sapuskaa,hauki on hyvä ruokala. |
Parempaa saa vaikka sanomalehdestä. |
Voihan sitä tietysti noinkin sanoa, jos pitää marketin tiskillä viikon maannutta kasvatettua norjanlohta ainoana oikeana kalana. Minä en taas arvosta tuota norjalaista pätkän vertaa mutta haukea kylläkin. Helvetin hyvä kala. |
Meikä on tarkka, jos kalan päivät on vanhat ni jää kauppaan.
Lohesta tulee heti sappi kurkkuun jos se on hiukkaa vanha.
Sen verti herkkä maha. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|