OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 07.04.2015 15:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Henkka. kirjoitti:
Voihan sitä tietysti noinkin sanoa, jos pitää marketin tiskillä viikon maannutta kasvatettua norjanlohta ainoana oikeana kalana. Minä en taas arvosta tuota norjalaista pätkän vertaa mutta haukea kylläkin. Helvetin hyvä kala.


Missä kohdassa puhuin kassilohesta? Näytäpäs minulle se. Ja hauki on paska kala, sanot sinä sitten vaikka mitä ja vaikka se sinuun niin kovasti näyttää sattuvankin.
(Selkeästi taas kaveri, jonka lukutaito on puutteellinen joka saralla.)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Henkka.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2012
Viestejä: 2546
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 07.04.2015 15:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 07.04.2015 17:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Henkka. kirjoitti:


Niin, sitähän minäkin, etten missään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 11.04.2015 15:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ahvenet lähti savustumaan...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 11.04.2015 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wink

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 11.04.2015 21:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Ahvenet lähti savustumaan...


Nyt on hyvä kala tulilla...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.04.2015 15:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Repesorsa kirjoitti:
kivineva kirjoitti:
Ahvenet lähti savustumaan...


Nyt on hyvä kala tulilla...


Ei ole, niistä tulee maha kipeeksi, sittei mahu enää ees kalja sisuksii.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 12.04.2015 16:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No nyt on taas kivinevalla hyvät eväät Very Happy

Kerroppas miten savustat ne tommosella kaapilla, kun minä en ole oikein onnistunu. Olen saanu ahvenesta parempaa "huoltoaseman" savupöntöllä vaikka kaikesta muusta on tullu parempaa tuollaisella "oikealla" savukaapilla. Mitenkä aika? Entä lämpötila? Mitenkä savun kanssa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 12.04.2015 18:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:

Kerroppas miten savustat ne tommosella kaapilla, kun minä en ole oikein onnistunu. Olen saanu ahvenesta parempaa "huoltoaseman" savupöntöllä vaikka kaikesta muusta on tullu parempaa tuollaisella "oikealla" savukaapilla. Mitenkä aika? Entä lämpötila? Mitenkä savun kanssa?


Jaa eikait tuohon mitään kummempää ole.

Mulla on ovi raollaan ja räppänä auki alussa. Sitten vasta luukut kiinni kun kalanpinta on selvästi kuivunut. Lämmöt alle sata. Sen jälkeen kun luukut on kiinni, niin ihan pikkutulilla ei saa olla "kuumaa liekkiä". Joskus olen polttanut muutaman tuoreen katajan oksan. Tuoreella lepällä pitäisi tulla kaunis väri, mutta en kyllä samanlaista väriä saa mitä pikkupöntössa parilla sokeripalalla.

Sisälämpömittaria voi käyttää, niin kalat ei pääse kuivumaan. Täysin kypsä kala tais olla 65-asteessa.

ja on tuo pikkupönttö hyvä - ainakin maasto-oloissa.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 06.06.2015 19:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harrastukset kelin mukaan... Very Happy Passeli keli kylmäsavulle, vaikka vähän kosteaa onkin.


Tuli kokeiltua tuommosta leikkuuta & ripustusta. Leikkuutyylin apinoin tuolta https://vimeo.com/69705378

Tavoitteena on löytää mahdollisimman vaivaton tapa ripustaa lohta hygieenisesti kylmäsavuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 06.06.2015 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus meinannut myös samaa tapaa kokeilla. Aikoinaan näin sellaisen pätkän missä savustuksen jälkeen purkittivat vielä savustetut fileet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 06.06.2015 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeile hakua sanalla reksaus
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 06.06.2015 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustus on vielä pahasti kesken, mutta nyt on jo saavutettu omakohtainen ennätys. Koskaan ennen en ole päässyt näin pitkälle ilman että joku kaloista putoaa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 07.06.2015 23:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tommosia suiroja Smile Tuo oli hyvä kokemus leikellä ja riiputtaa niitä noin. Pidän niitä vielä jääkaapissa jonkun aikaa että kuivuisivat lisää. Olis hyvää snacksiä kun ne suikaleet olis sellasia sopivan napakoita Smile


Eka kerta kun roikotin lohta niin ettei mitään pudonnu koko savustuksen aikana Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 14.06.2015 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli ostettua tuollainen metallinen savustuskaappi, ja nyt tarviis löytää siihen lämpömittari. Mistäs löytyis edullisesti sellainen mittari, jonka sais kiinnitettyä ovipeltiin porattuun reikään? Asteikko sais olla max 150 asteeseen asti, että olisi riittävän tarkka luettavaksi.
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 20 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com