OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 15.06.2015 08:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rihlamies kirjoitti:
Tuli ostettua tuollainen metallinen savustuskaappi, ja nyt tarviis löytää siihen lämpömittari. Mistäs löytyis edullisesti sellainen mittari, jonka sais kiinnitettyä ovipeltiin porattuun reikään? Asteikko sais olla max 150 asteeseen asti, että olisi riittävän tarkka luettavaksi.


perusmallin kinkkumittari
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 15.06.2015 08:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jussio kirjoitti:
Rihlamies kirjoitti:
Tuli ostettua tuollainen metallinen savustuskaappi, ja nyt tarviis löytää siihen lämpömittari. Mistäs löytyis edullisesti sellainen mittari, jonka sais kiinnitettyä ovipeltiin porattuun reikään? Asteikko sais olla max 150 asteeseen asti, että olisi riittävän tarkka luettavaksi.


perusmallin kinkkumittari


mekaaninen tai digitaalinen, ihan maun mukaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 15.06.2015 13:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos vinkeistä. Työkaveri vinkkasi laittaneensa omaansa keskuslämmitysjärjestelmän lämminvesivaraajan lämpömittarin, joten sellaisen tuossa äsken hain paikallisesta LVI liikkeestä, ja hinta oli huikeat 12,90 € Smile
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 18.06.2015 23:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kesän ainut pidempi vapaa, niin pääsi kerrankin tuohaamaan.

Palvattua hirveä ja lammasta...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 19.06.2015 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten kauan ja millaisessa lämpötilassa kivineva on lihoja palvannut?
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 19.06.2015 11:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuo oli n.7h. Lämmöt koko ajan alle 100c. Tuohon aikaan vaikuttaa lihojen koko. Nämä pienin tarkoituksella pienemmäksi, niin ei tarvi koko yötä valvoa.

Jos ihan pakastimeen asti palvailee, niin sitten ihan perinteisesti pitkä savustus ja liha ihan kypsäksi. Ainakin omasta mielestä säilyy paremmin pakastimessa kun on kunnolla pitkään palvattu. Jostain syystä noissa missä sisälämmöt on jäänyt mediumiksi, niin ei enään sulatuksen jälkeen maistukkaan ihan niin hyvältä. Lämpimänä ei paljon kerkeä happanemaan kun on jo syöty...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.07.2015 10:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli huollettua omaa savukaappia sen verran, että otin kiuaskivet ulos ja puhdistin ne teräsharjalla. Niihin oli kertynyt aika paljon nokea/karstaa.

Puhdistuksen jälkeen ensimmäisellä käyttökerralla tuntui siltä, että kaapin lämpeneminen kestää (jälleen) pidempään ja toisaalta lämpö pysyy taas paremmin. Eli kivet oli ilmeisimmin jo niin karstan peitossa että se heikensi niiden lämmönvarauskykyä. Viime aikoina kaapin lämpötila olikin tuntunut "kiikkerältä".

Kivien puhdistamista teräsharjalla en voi suositella kenellekään. Ihan apinan hommaa Smile Joku painepesuri tms. voisi olla sopiva peli siihen hommaan. Tai sitten kivet vaihtoon.

Oliko muilla kokemuksia kivien puhdistamisesta / nokeentumisesta? Mun kaapissa on aika matala tulipesä. Voi olla että se pahentaa ongelmaa. Vaikka onhan tuolla toisaalta jo tullut savuteltuakin aika paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2009
Viestejä: 113
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 26.07.2015 00:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiinnosta savustusmahdollisuuksiin kysyisin arvon palavareilta että kauanko tuollaisen "peruskoon" palvipöntön lämmittämiseen kuluu aikaa ja kuinka tiheään siellä käytetään palvauksen aikana tulta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 374

LähetäLähetetty: 26.07.2015 09:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kivien puhdistus onnistuu helposti nuotiossa: tömäkkä hiillos ensin ja kivet sitten siihen. Noki palaa hyvin pois. Lopuksi pesu vedellä, kun kivet ovat jäähtyneet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 26.07.2015 11:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juski kirjoitti:
Mielenkiinnosta savustusmahdollisuuksiin kysyisin arvon palavareilta että kauanko tuollaisen "peruskoon" palvipöntön lämmittämiseen kuluu aikaa ja kuinka tiheään siellä käytetään palvauksen aikana tulta?


Mulla on tuollanen peltipömpeli jonka sisällä on 60 kg kiviä. Lämmittämiseen varaan vähintäänkin puoli tuntia. Voi mennä enemmänkin aikaa mutta alle tunti kumminkin. Senhän saa nopeamminkin kuumaksi kun pitää vedon täysillä, mutta silloin on vaarana että lämpö nousee liikaa. Parempi lämmittää kaappia maltillisella tulella.


Tuossa peltipöntössä saa olla tuli tai vähintäänkin hiillos koko ajan palvattaessa.

Jossain muuratussa kiukaassa voi olla että tarvii enemmän aikaa lämmittämiseen? Toisaalta voi olla että sitten ei tarvi koko aikaa pitää tulia kun lämpöä varautuu enemmän. Lihan palvaus kestää joka tapauksessa niin kauan että sen puolesta savua ei tarvita koko aikaa. Mukavampi syödä kun liha ei ole ihan täystervattua Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2009
Viestejä: 113
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 27.07.2015 11:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuollainen piensavustamo on kyllä sitten huomattavasti helpompi käytettävyydeltään savusaunaan verrattuna pieniä lihoja ja lihamääriä palvatessa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 19.08.2015 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muikkuja tuli savusteltua viikonloppuna. Suolasin ne kokeeksi liuoksessa ennen savustusta. Litra vettä ja siihen 150 g merisuolaa, ja muikut sinne uimaan muutamaksi minuutiksi ennen savustusta. Osui suolaus mun suuhuni aika kohdilleen tuolla reseptillä Smile Maku on hyvä kun syö muutaman muikun kerrallaan. Jos oikein mahan täydeltä syö yhdellä istumalla niin sitten voisi olla jo hiukan vähemmänkin suolaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 20.12.2015 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saaristolaissavustinta olen rakentamassa. Korkeutta tulee tuollainen 2 metriä, mutta leveys ja syvyys on vielä hakusessa. Minkäkokoisia savustuskaappeja teillä on ja paljonko niissä saa savustumaan? Ei viitsisi tehdä ylisuurta, mutta ei hirveän pientäkään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 21.12.2015 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ison kanssa pärjää aina, tee vain kunnon kokoinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 22.12.2015 22:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sielläpä ne on kuutisen tuntia roikkuneet.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 21 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com