OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Apuja lohen valmistukseen!?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3544

LähetäLähetetty: 18.07.2011 09:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:
Jos loimulohta laittaa laudalla niin sen naulaamisen kanssa kannattaa olla huolellinen, muuten kala kypsyessään saattaa tipahtaa nuotioon...sekin on tullut nähdyksi vaikka itse en allergian takia kalaa ruuaksi laitakkaan. Very Happy


Kerran kokeilin naulata filettä lautaan teräsnauloilla. Oikein pesin ne ja sillä naputtelin. Huono valinta. Kala kypsyi ensin naulojen ympäriltä, pehmeni siitä ja file mätkähti hiillokseen. Puusta sitten vuolin jatkossa naulat, joilla lohen lautaan kiinnitin.

Jovain se loimulohi on hyvää, maltilla kun loimuttelee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 18.07.2011 09:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Puusta sitten vuolin jatkossa naulat, joilla lohen lautaan kiinnitin.
Kyllä se "mätkähdys" onnistuu puunauloillakin, nähty on. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12194

LähetäLähetetty: 26.07.2011 15:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jussio kirjoitti:
igorrock kirjoitti:
Chili ja paprika sopivasti laitettuna eivät peitä niin vahvamakuisen kalan kuin lohen makua vaan enemmänkin korostavat sitä. Sehän mausteiden tarkoitus ainakin osin on.

Esimerkiksi siika ja harjus ovat maultaan sen verran miedompia että niiden kanssa riittää pelkkä suola aivan hyvin.


Varsinkaan kun chili ei maistu millekään eli ei peitä.


Riippuu kovasti chilistä. Monissa lajikkeissa on hyvinkin tunnistettava persoonallinen makunsa, lähinnä ehkä koristechilin tyyppisissä on pelkkää poltetta ilman makua. Meillä perinteisesti käytetty ja paprikana tunnettu "sweet pepper" on vain yksi chililajike, eikä suinkaan päinvastoin.

Eipä sillä, harvemmin chiliä niin paljon kuitenkaan laitetaan, että chilin maku alkaisi kalan makua peittämään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com