OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riista ja viini
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ardennie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2010
Viestejä: 1894

LähetäLähetetty: 22.01.2012 19:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään tuli maistettua Graham Beck Shiraz Cabernetia, etelä-Afrikasta. Yllättävän hyvä, täyteläisen lämmin, mausteinen ja marjainen. Edullinen, 10,08€ Alkossa. Täydensi mainiosti ruokajuomana hirvenpaistia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Redman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 655
Paikkakunta: JKL

LähetäLähetetty: 22.01.2012 23:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En osaa sanoa, miten viinien sopivuutta voisi tarkalleen arvioida. Yksi perustekijä on kuitenkin, ettei pullon tai muutaman jälkeen ole perse ruvella. Näinkin on kotimaisten marjaviinien ja monien muiden maiden rakennettujen viinien maistelun jälkeen ollut Embarassed
Itse en enää luota ns. uusien viinimaiden tuotteisiin ja markkinalauseisiin. Jos ja kun viini on rakennettu teknisesti, erilaisilla esansseilla, lisämausteilla ja mukakypsytetty tammilastuilla terästankeissa. Chilen viineissä olen viemäriin kaatanut maistamisen jälkeen parin vuoden ikäisiä "Gran Reservoja". Enää en luota juuri muihin kuin Riojan aitoihin tuotteisiin, joiden tekemistä olen paikan päälläkin käynyt maistelemassa. Niissä ei mainosteta luomua, vaikka sitä ne viininteon kannalta useilla bodegoilla ovatkin. Ranskan tai Italian viinit ovat mielestäni ehkä ylimainostettuja ja usein ylihintaisia. Italiaan en osaa luottaa muutoinkaan, sen on muutkin asiat kuin viiniosaamisen huijauspuuhat osoittaneet. Monet keskustelut Espanjan Riojan alueen tilanteesta luovat ainakin omaa uskoa siihen, että siellä on vielä vastuuntuntoa ja taistelua välistävetoa vastaan laadun puolesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rimpisääski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Mar 2011
Viestejä: 38
Paikkakunta: Järvenpää

LähetäLähetetty: 29.03.2012 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikka itse en ranskalaisista viineistä liiemmin perusta, niin Chateauneuf-du-Papen alueen punaviinit ovat toimineet riistan (myös linnut) kanssa mainiosti. Tosin alta kahdenkympin ei noita taida Alkosta saada. Viime viikonloppuna meni yksi pullo juurikin kyseisen alueen viiniä teerenrinnan kanssa. Viini kestää kermaisemmankin kastikkeen, mutta toimii myös haudutetuille pataruoille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bearking 2.0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Elo 2011
Viestejä: 344
Paikkakunta: Mualiman napa

LähetäLähetetty: 17.04.2012 00:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
Pari muuta hintansa arvoista viiniä mitkä äkkiseltään tulevat mieleen:

http://www.alko.fi/tuotteet/fi/473107 (ei enään ihan yhtä hyvä kun vuoden 2005)
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/452407
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/466287
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/465357
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/006386


Kaikki nuo tuossa olevat viinit tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän Shiraz (tai syrah....riippuen millä puolella palloa ollaan) rypäleestä koostuvia.

Kyseinen rypälehän on varsin tunnettu toimivuudestaan lammasruokien kanssa.

Ja vaikka olen itse enemmän valkkarimiehiä, niin täytyy sanoa, että shiraz viinit on kyllä aina nappivalinta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 17.04.2012 09:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Bearking 2.0 kirjoitti:
Weatherby kirjoitti:
Pari muuta hintansa arvoista viiniä mitkä äkkiseltään tulevat mieleen:

http://www.alko.fi/tuotteet/fi/473107 (ei enään ihan yhtä hyvä kun vuoden 2005)
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/452407
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/466287
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/465357
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/006386


Kaikki nuo tuossa olevat viinit tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän Shiraz (tai syrah....riippuen millä puolella palloa ollaan) rypäleestä koostuvia.

Kyseinen rypälehän on varsin tunnettu toimivuudestaan lammasruokien kanssa.

Ja vaikka olen itse enemmän valkkarimiehiä, niin täytyy sanoa, että shiraz viinit on kyllä aina nappivalinta.


Kyllä ne ainakin omaan makuun istuu hyvin. Sopii riistan ja oikeastaan minkä tahansa lihan kanssa. Ja hinta/laatu yleensä aika hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 12.01.2015 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liitin tuonne kotisivuilleni Etiketti-lehden artikkelin riistaviineistä ja koostin artikeleista jonkinmoisen taulukon.
http://www.kettunet.com/mita-juomaksi-riistan-kera/

Mutta pirun kätevältä vaikuttaa Viini-lehden hakukone. Se ottaa huomioon myös valmistustavan ja kastikkeen tyypin. Lisäksi hakutuloksista näkee hinnan, ne on pisteytetty ja joitakin kommentoitu.
http://viinilehti.fi/ruoka/ruoasta-viiniin/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34940

LähetäLähetetty: 12.01.2015 12:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taidan olla melkoinen juntti mutta vielä vuosienkaan kokeilemisen jälkeen en ole löytänyt yhtään viinä jota suostuisin nauttimaan ruuan kanssa,jotenkin viinien maku tappaa ruuan maun kokonaan ja jättää suuhun tympeän jälkimaun joka viipyy tunteja.
Raikas vesi on minun valintani.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSO
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Lok 2008
Viestejä: 94
Paikkakunta: Porvoo

LähetäLähetetty: 13.01.2015 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

El Coto, Tempranillo rypäle. Myös Eldorado sinihomejuuston (suht vahva) kanssa áinakin omaan makuun.

http://www.alko.fi/tuotteet/006691/
_________________
Turha armoa on viivyttää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mika S.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2013
Viestejä: 141
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 13.01.2015 23:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Italialainen herra Gennaro Contaldo sanoo näin: "The wine you drink it is the wine you cook it".

Pitää paikkansa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 14.01.2015 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Taidan olla melkoinen juntti mutta vielä vuosienkaan kokeilemisen jälkeen en ole löytänyt yhtään viinä jota suostuisin nauttimaan ruuan kanssa,jotenkin viinien maku tappaa ruuan maun kokonaan ja jättää suuhun tympeän jälkimaun joka viipyy tunteja.
Raikas vesi on minun valintani.


Jostain syystä tämä kokemuksesi ei yllätä lainkaan. Ei sulla kyllä ikinä onnistu mikään.
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34940

LähetäLähetetty: 14.01.2015 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No makuasiahan se tuokin on,ruuanlaitossa viinin maku on ok. mutta juomana aika karmeaa.
Kuin pilaantunutta mehua...
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 14.01.2015 11:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mika S. kirjoitti:
Italialainen herra Gennaro Contaldo sanoo näin: "The wine you drink it is the wine you cook it".

Pitää paikkansa.


ja tuohon kun lisää sen nyrkkisäännön että ruoanlaitossa ei kannata käyttää huonoja viinejä koska ei se sinne ruokaan lisättynä enää parane.
_________________
Soft core hunttaaja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 20.01.2015 15:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
No makuasiahan se tuokin on,ruuanlaitossa viinin maku on ok. mutta juomana aika karmeaa.
Kuin pilaantunutta mehua...


Kokeilepas tehdä vaikka kala-/äyriäisrisotto ja ostat siihen kylkeen Vino Sur 23 Riesslingin. Ei ole kovinkaan kaksinen kokintyö ja lopputulos oli ainaskin omasta mielestä kerrassaan mahtava! Siinä on viini ja ruoka harmoniassa, jos jossain. Itse tykkään juuri tuonlaisista yksinkertaisista viineistä, joiden maistelu tapahtuu huomaamattomasti eikä tarvitse miettiä että mikä tuo vivahtava sivumaku on - niitä ei nimittäin ole eikä mielestäni myöskään tarvita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34940

LähetäLähetetty: 20.01.2015 15:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No täytyypä testata,ei se haittaakkaan vaikka ei viini maistuisikaan,jotkut valkoviinit menevät seurusteluviineinä pikku tippoja maistellen mutta ruuan kanssa ei ole oikein koskaan maistunut,punaviiniä ei voi kuvitellakkaan kuin ruuanlaitossa.
_________________
Kertalaakiyhdistys


Viimeinen muokkaaja, heiluri pvm 20.01.2015 15:25, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 20.01.2015 15:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

poisson sans boisson c'est poison
_________________
Soft core hunttaaja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 2 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com