OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Loistava jänis/rusakkopata
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
rocco
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 525
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.11.2010 22:50    Viestin aihe: Loistava jänis/rusakkopata Vastaa lainaamalla viestiä

Jänispata (4-6 henkilölle)

1 Jänis
1 pkt pekonia
2 porkkanaa
3 sipulia
1 purjo
voita
suolaa
valkopippurijauhetta
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl kuohukermaa

Riiputa jänistä 4-6 vuorokautta

- Irrota jäniksestä lihat
- Paloittele lihat annospaloiksi
- Laita palat likoomaan kulutusmaitoon 12-16 tunniksi

- Kuivaa palat huolellisesti, esimerkiksi pyyhkeen sisään

- Ruskista palat pannulla, voissa. Laita ruskistuneet palat uunipataan
- Pilko sipulit, purjo ja porkkana. Paista pannulla, voissa. Kaada juurekset uunipataan
- Kaada kylmää vettä n. 4dl paistinpannulle, sekoita hetki. Kaada paistorasvainen vesi pataan

- Kippaa liha/juures-sekoitus siivilään. Ota liemi talteen

- Laita kulhoon 2 rkl jauhettua valkopippuria ja 2 rkl suolaa, sekoita
- Pilko pekoni saksilla valkopippuri/suola kulhoon, sekoita
- Laita maustetut pekonipalat lihojen ja juuresten päälle

- Kaada liemi kattilaan. Sekoita 3 rkl vehnäjauhoja 1dl vettä lasissa, sekoita hyvin, kaada liemen joukkoon. Lisää liemeen 4 dl kuohukermaa

- Kaada kastike liha/juures/pekoni-pataan

Laita uuniin, 150 c ja 1h - 1h 30min

Ja kaveriksi pottumuusi:

Pottumuussi

- Kuori perunat
- Pilko perunat kattilaan, keitä n. 40 min

- Kaada vesi pois, lisää vajaa nyrkillinen voita ja 1 dl maitoa
- Sekoita vatkaimella, jos muussi jää liian "tönköksi" lisää maitoa 0,5 dl kerrallaan, varovasti!


Kyytipojaksi puolukkahilloa ja kylmää olutta!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 18.11.2010 17:27    Viestin aihe: Re: Loistava jänis/rusakkopata Vastaa lainaamalla viestiä

Äkkivilkasulla ihan perusjänispata/-paistihan tuo, mutta ohjeen riistanmaun hävitysvaihetta en tässä(kään) yhteydessä itse ymmärrä saatikka harrasta:
rocco kirjoitti:
- Laita palat likoomaan kulutusmaitoon 12-16 tunniksi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 18.11.2010 17:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainut kerta kun riistaruoka on ollut niin pahaa,että on joutunut jättää syömättä on juurikin jänispata. Jänistä riiputettu vain 4vrk,eikä lihat olleet likoamassa missään. Oli jukolauti kyllä hirveän makuista.Itse olen ruukannut laittaa etikkaveteen tai maitoon.Maito mielestäni parempi liotukseen kun kyseessä jänis.
Takaisin alkuun
Eräpeikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2008
Viestejä: 3312
Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.

LähetäLähetetty: 18.11.2010 18:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...
_________________
Mogens Trolle


Viimeinen muokkaaja, Eräpeikko pvm 18.11.2010 18:44, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rocco
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 525
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.11.2010 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, aika perus soppahan toi on, mutta ei kaikille.

Toi 12-16h on ihan jokaisen itse valittavissa. Jos haluat vahvan makuisen, niin älä liota ollenkaan. Jos haluat hieman miedompi makuista ristiturpaa, niin anna lihojen olla maedossa 16h. piste
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 18.11.2010 18:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rocco kirjoitti:
Joo, aika perus soppahan toi on, mutta ei kaikille.

Toi 12-16h on ihan jokaisen itse valittavissa. Jos haluat vahvan makuisen, niin älä liota ollenkaan. Jos haluat hieman miedompi makuista ristiturpaa, niin anna lihojen olla maedossa 16h. piste


Juurikin näin.
Takaisin alkuun
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16689

LähetäLähetetty: 18.11.2010 18:47    Viestin aihe: Re: Loistava jänis/rusakkopata Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
mutta ohjeen riistanmaun hävitysvaihetta en tässä(kään) yhteydessä itse ymmärrä saatikka harrasta:
rocco kirjoitti:
- Laita palat likoomaan kulutusmaitoon 12-16 tunniksi


En minäkään ymmärrä. Riistan pitää maistua riistalle, mutta jokainen kokkaa tyylillään.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoneK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 4071

LähetäLähetetty: 18.11.2010 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mida viddua? Ikinä mitään lioteltu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10079
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 18.11.2010 18:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JoneK kirjoitti:
Mida viddua? Ikinä mitään lioteltu.


Eipä ole itelläkään tullut mieleen liotella jäniksiä.

Sitä paitsi resepti huutaa herkkusieniä.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 18.11.2010 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse liotan kaiken paitsi hirvenlihat. En tiedä onko sillä mitään käytännön merkitystä,kyllähän ne kaikkea puhhuu notta liha ois mureampaa yms...
Takaisin alkuun
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.11.2010 22:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaa että liottamalla jänis pehmeäksi. Hmm. Punaviinissä liottamalla tulee oikein hyvää ja erittäin pehmeää. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rocco
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 525
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.11.2010 22:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Itse liotan kaiken paitsi hirvenlihat.


Sama täällä,
ja liotuspituus fiiliksen mukaan..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 18.11.2010 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lainaus:
Itse liotan kaiken paitsi hirvenlihat.

Sama täällä,
ja liotuspituus fiiliksen mukaan..

Kummaa porukkaa... Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weijis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Lok 2008
Viestejä: 148
Paikkakunta: Ed, Ruotsi

LähetäLähetetty: 18.11.2010 23:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Naudan ja sian lihan makuista saa k-kaupastakin.. Riistan pitää maistua riistalle..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16689

LähetäLähetetty: 18.11.2010 23:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liotatteko muuten sian-ja naudanlihan, että saa pois ne lihojen oikeat maut.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 1 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com