Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
rocco Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2007 Viestejä: 525 Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 17.11.2010 22:50 Viestin aihe: Loistava jänis/rusakkopata |
|
|
Jänispata (4-6 henkilölle)
1 Jänis
1 pkt pekonia
2 porkkanaa
3 sipulia
1 purjo
voita
suolaa
valkopippurijauhetta
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl kuohukermaa
Riiputa jänistä 4-6 vuorokautta
- Irrota jäniksestä lihat
- Paloittele lihat annospaloiksi
- Laita palat likoomaan kulutusmaitoon 12-16 tunniksi
- Kuivaa palat huolellisesti, esimerkiksi pyyhkeen sisään
- Ruskista palat pannulla, voissa. Laita ruskistuneet palat uunipataan
- Pilko sipulit, purjo ja porkkana. Paista pannulla, voissa. Kaada juurekset uunipataan
- Kaada kylmää vettä n. 4dl paistinpannulle, sekoita hetki. Kaada paistorasvainen vesi pataan
- Kippaa liha/juures-sekoitus siivilään. Ota liemi talteen
- Laita kulhoon 2 rkl jauhettua valkopippuria ja 2 rkl suolaa, sekoita
- Pilko pekoni saksilla valkopippuri/suola kulhoon, sekoita
- Laita maustetut pekonipalat lihojen ja juuresten päälle
- Kaada liemi kattilaan. Sekoita 3 rkl vehnäjauhoja 1dl vettä lasissa, sekoita hyvin, kaada liemen joukkoon. Lisää liemeen 4 dl kuohukermaa
- Kaada kastike liha/juures/pekoni-pataan
Laita uuniin, 150 c ja 1h - 1h 30min
Ja kaveriksi pottumuusi:
Pottumuussi
- Kuori perunat
- Pilko perunat kattilaan, keitä n. 40 min
- Kaada vesi pois, lisää vajaa nyrkillinen voita ja 1 dl maitoa
- Sekoita vatkaimella, jos muussi jää liian "tönköksi" lisää maitoa 0,5 dl kerrallaan, varovasti!
Kyytipojaksi puolukkahilloa ja kylmää olutta! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 18.11.2010 17:27 Viestin aihe: Re: Loistava jänis/rusakkopata |
|
|
Äkkivilkasulla ihan perusjänispata/-paistihan tuo, mutta ohjeen riistanmaun hävitysvaihetta en tässä(kään) yhteydessä itse ymmärrä saatikka harrasta:
rocco kirjoitti: | - Laita palat likoomaan kulutusmaitoon 12-16 tunniksi |
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Villedz Vieras
|
Lähetetty: 18.11.2010 17:30 Viestin aihe: |
|
|
Ainut kerta kun riistaruoka on ollut niin pahaa,että on joutunut jättää syömättä on juurikin jänispata. Jänistä riiputettu vain 4vrk,eikä lihat olleet likoamassa missään. Oli jukolauti kyllä hirveän makuista.Itse olen ruukannut laittaa etikkaveteen tai maitoon.Maito mielestäni parempi liotukseen kun kyseessä jänis. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 18.11.2010 18:12 Viestin aihe: |
|
|
... _________________ Mogens Trolle
Viimeinen muokkaaja, Eräpeikko pvm 18.11.2010 18:44, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rocco Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2007 Viestejä: 525 Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 18.11.2010 18:28 Viestin aihe: |
|
|
Joo, aika perus soppahan toi on, mutta ei kaikille.
Toi 12-16h on ihan jokaisen itse valittavissa. Jos haluat vahvan makuisen, niin älä liota ollenkaan. Jos haluat hieman miedompi makuista ristiturpaa, niin anna lihojen olla maedossa 16h. piste |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Villedz Vieras
|
Lähetetty: 18.11.2010 18:40 Viestin aihe: |
|
|
rocco kirjoitti: | Joo, aika perus soppahan toi on, mutta ei kaikille.
Toi 12-16h on ihan jokaisen itse valittavissa. Jos haluat vahvan makuisen, niin älä liota ollenkaan. Jos haluat hieman miedompi makuista ristiturpaa, niin anna lihojen olla maedossa 16h. piste |
Juurikin näin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16689
|
Lähetetty: 18.11.2010 18:47 Viestin aihe: Re: Loistava jänis/rusakkopata |
|
|
tetri kirjoitti: | mutta ohjeen riistanmaun hävitysvaihetta en tässä(kään) yhteydessä itse ymmärrä saatikka harrasta:
rocco kirjoitti: | - Laita palat likoomaan kulutusmaitoon 12-16 tunniksi |
|
En minäkään ymmärrä. Riistan pitää maistua riistalle, mutta jokainen kokkaa tyylillään. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JoneK Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 4071
|
Lähetetty: 18.11.2010 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Mida viddua? Ikinä mitään lioteltu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10079 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 18.11.2010 18:55 Viestin aihe: |
|
|
JoneK kirjoitti: | Mida viddua? Ikinä mitään lioteltu. |
Eipä ole itelläkään tullut mieleen liotella jäniksiä.
Sitä paitsi resepti huutaa herkkusieniä. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Villedz Vieras
|
Lähetetty: 18.11.2010 21:59 Viestin aihe: |
|
|
Itse liotan kaiken paitsi hirvenlihat. En tiedä onko sillä mitään käytännön merkitystä,kyllähän ne kaikkea puhhuu notta liha ois mureampaa yms... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 18.11.2010 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Jaa että liottamalla jänis pehmeäksi. Hmm. Punaviinissä liottamalla tulee oikein hyvää ja erittäin pehmeää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rocco Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2007 Viestejä: 525 Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 18.11.2010 22:33 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Itse liotan kaiken paitsi hirvenlihat. |
Sama täällä,
ja liotuspituus fiiliksen mukaan.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 18.11.2010 22:36 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Lainaus:
Itse liotan kaiken paitsi hirvenlihat.
Sama täällä,
ja liotuspituus fiiliksen mukaan.. |
Kummaa porukkaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weijis Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Lok 2008 Viestejä: 148 Paikkakunta: Ed, Ruotsi
|
Lähetetty: 18.11.2010 23:02 Viestin aihe: |
|
|
Naudan ja sian lihan makuista saa k-kaupastakin.. Riistan pitää maistua riistalle.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16689
|
Lähetetty: 18.11.2010 23:56 Viestin aihe: |
|
|
Liotatteko muuten sian-ja naudanlihan, että saa pois ne lihojen oikeat maut. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|