OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mehtäkana pöytään
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 14.09.2011 06:56    Viestin aihe: mehtäkana pöytään Vastaa lainaamalla viestiä

laitettasko tänne hyviä ruoka ohjeita metsälinnuista. itse en osaa kuin yhtä ja samaa läskin kanssa leivinuuniin Embarassed niin vois kokeilla jotai muutakin. kiitoksia jo etukäteen. Wink
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 14.09.2011 08:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No kokkeileppa tuolla systeemillä:

http://koti.welho.com/teesares/reseptit/riista/metso.html

Tärkeää on, että pannulle laitettaessa täkät eivät saa olla jääkaappikylmiä vaan huoneenlämpöisiä mielellään. Teeren täkkä on tuolleen mielestäni parhaimmillaan.

Valmistusvaiheessa suosittelen tuota:
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/000067
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 14.09.2011 08:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vedät suikaleiksi ja paistat voissa pikaisesti. Kaada päälle Uncle Ben's Tikka Masalaa, anna hautua ja nauti riisin kera. Wink

Noh, asiaan sitten kevennyksen jälkeen, vaikka tuostakin kyllä hiton hyvää tulee jos kiire on. Itse olen mainostanut metsäkanalinnulle tuota kevyttä pintasavustamista pidempään. Ota täkät irti; suolaa ja pippuroi. Laita savustuspönttö tulille ja kun savunmuodostus on kovaa, pistä linnuntäkät pönttöön muutamaksi minuutiksi. Paista sen jälkeen pinnat kiinni kuumalla pannulla voissa ja kypsennä haluaamasi kypsyysasteeseen uunissa folioon käärittynä, n. 100-150-astetta. Anna vetäytyä ennen mahdollista leikkaamista.Tähän voit tehdä kylkeen vaikkapa korvasienimuhennosta. Oikein kuivakka metso kannattaa silavoida silavaneulalla ennen kypsennystä tai sitten voit ampua injektioruiskulla täkkiin muutaman desin voisulaa. Tulee namia.

Lintureseptejä löydät aika paljon selailemalla tätä nimenomaista foorumin osastoa. Kannattaa tosiaan kokeilla erilaista ja ennakkoluulotonta. Vaikka eipä silti, läskin kanssa leivinuunissa tulee pirun hyvää. Smile

Olen tainnut tänne aiemmin postata sen coca-cola kastike reseptin. Se on yksi omista suosikeistani, taisi olla aikanaan M&K lehdessä.

No yksi helppo tuli vielä mieleen, eli varpupaisti! Tätä voi tehdä vaikkapa hirvestä tai linnusta. Puno siis koivunvarvuista pesä valurautapadan pohjalle ja aseta suolattu lintu/paisti sen päälle. Suolaa joka karkeassa suolassa yön yli, käytä ruiskusuolausta tai liota suolaliemessä. Kaada padan pohjalle jotain mietoa alkoholia; olutta, puna- tai valkoviiniä tahi siideriä, yksi pieni tölkki riittänee. Pistä pata liedelle, kansi kiinni ja anna olla suurimmalla mahdollisella lämmöllä 30 minuuttia. Tämän jälkeen laita lämpö pienimmälle mahdolliselle ja hauduta kannen alle useita tunteja kunnes liha on kypsää. Tarkkaile, että nestettä on padan pohjalla. Paistin pitää olla hyvin pesän päällä eikä se saa vastata nesteeseen. Tällä tavoin saat tosi maukkaan lintu/hirvipaistin, jossa on pikantti aromi. Kastike sitten maun mukaan vaikkapa pohjalla olevaa lientä apuna käyttäen.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 14.09.2011 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänä syksynä, jos metsän jumalat suo, pitäisi kokeilla "oluttölkkilintua". Naurunremakan loputtua kannattaa pohtia tekniikan hyviä puolia - tuolla tavalla kun kuulemma tulee valtavan mehukas kana - miksei siis riistalintukin.

http://www.youtube.com/watch?v=WDVgupWDeYg&feature=related
tai
http://www.outofthefryingpan.com/recipes/chicken.beer.butt.shtml
ja googlella lisää
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14767

LähetäLähetetty: 14.09.2011 09:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsäkanalintujen, erityisesti metson ongelmana on se, että se kuivahtaa helposti. Suosittelen perinneruokatyylisten ruokien ystäville kokeilemaan sitä normaalina karjalanpaistina (nykyaikaistettu versio, ei sisäelimiä), jossa naudanliha korvataan linnulla. Tulee muuten hyvää ja moneen suuhun sopivaa.

Thai-reseptit toimivat myös, sitä paremmin mitä pienemmästä linnusta on kyse. Toki em. intialainen reseptistö toimii myös.

Itse teen sorsat nykyään todella usein punaiseen curry-kastikkeeseen, jossa niiden maku pääsee parhaiten esiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 14.09.2011 10:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

toimii varmaan mutta tuolla tyylillä linnut on kynittävä ei nylettynä. pistetäänpä vakavaan harkintaan ja vieläkun laittaa linnun istumaan palviuuniin 5 tunniksi vois olla kovasana.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14767

LähetäLähetetty: 14.09.2011 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyniminenhän ei ole paha homma, vain kohtuullisen siivoton. Onnistuu parhaiten jos kynitään ennen suolistamista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 14.09.2011 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perinteinen lintuvelli.. Rolling Eyes
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 14.09.2011 10:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole perinteistä jos tehdään kotona. Smile Se pitää tehdä tulilla tai kämpällä. Siinähän se onki helppo resepti. Lintua, vettä, suoloja ja suurimoita. Kyllä maistuu.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16684

LähetäLähetetty: 14.09.2011 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapmar kirjoitti:
Tänä syksynä, jos metsän jumalat suo, pitäisi kokeilla "oluttölkkilintua". Naurunremakan loputtua kannattaa pohtia tekniikan hyviä puolia - tuolla tavalla kun kuulemma tulee valtavan mehukas kana - miksei siis riistalintukin.

http://www.youtube.com/watch?v=WDVgupWDeYg&feature=related
tai
http://www.outofthefryingpan.com/recipes/chicken.beer.butt.shtml
ja googlella lisää


Tuosta oli juttua lehdessä ja ei kyllä suositeltu tekemään noin. Ei pidetty terveellisenä teko tapana.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 14.09.2011 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jaa, no mikä siinä aiheutti huolta? alumiini?
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14767

LähetäLähetetty: 14.09.2011 23:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tölkin pinnan maalit ja lakka...

Mikähän on se taajuus, jossa tuota pitää nauttia, että vaaraa oikeasti on? Rolling Eyes

Tai ainahan voi hommata tällaisen:

http://www.jeffersonimages.com/pottery/pottery.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 17.09.2011 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Irroittelin tuossa koppelon ja poikateeren täkät erilleen. Koppelossa 450g ja teeressä 350g rintalihoja. Muista osista tulee yhdessä soppa, rintalihat pakastan. Itsenäisyyspäivänä on perinteisesti nautittu metsäkanalintuateria.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 17.09.2011 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

voihan sen oluen kaataa johonkin lasipulloon tai vastaavaan astiaan missä sopivasti höyrystyy.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 19.09.2011 12:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaaleb kirjoitti:
Irroittelin tuossa koppelon ja poikateeren täkät erilleen. Koppelossa 450g ja teeressä 350g rintalihoja. Muista osista tulee yhdessä soppa, rintalihat pakastan. Itsenäisyyspäivänä on perinteisesti nautittu metsäkanalintuateria.


Olipahan maukas soppa lintujen muista osista, vielä näin toisena päivänäkin lounaaksi. Täkät pakasteeseen odottelemaan juhlallisempia päiviä.

Resepti sopalle aikalailla näin:
Keitellään lintujen muut osat, pilkoittuina siten, että kivasti kattilaan sopivat ja syötävät sisäelimet reilulla suolalla maustetussa vedessä n. pari tuntia tai kunnes lihat irtoavat helposti luista. Siivotaan sitten lihat luista erilleen, sihdataan syntynyt liemi. Keitellään lientä kasaan sopivalleen, lisätään luista erotellut lihat takaisin liemeen. Lisätään joukkoon kermaa ja sopivia möykkyjä Koskenlaskijaa, kuullotetaan pannulla reippaasti sipulia ja lisätään se joukkoon. Sekoitellaan tasaiseksi kunnes koskenlaskija on sekaan liuennut ja muodostanut tasaisen pehmeän keiton. Tarkistellaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com