OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

SML: aselain II -vaihe rauennut
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 9900

LähetäLähetetty: 25.11.2011 21:24    Viestin aihe: SML: aselain II -vaihe rauennut Vastaa lainaamalla viestiä

Metsästäjäliiton uutiskirje tietää kertoa aselain II-vaiheen olevan rauennut, ja lain muutostarpeita tutkitaan nyt "puhtaalta pöydältä":

Metsästäjäliiton uutiskirje kirjoitti:

Aselain uudistamisen toinen vaihe on rauennut

Aselain muutoksen toista vaihetta on odoteltu jo jonkin aikaa. Lainsäädäntöhanke on kuitenkin rauennut, eikä kakkosvaihetta enää varsinaisesti ole olemassa, kerrotaan nyt sisäasiainministeriöstä.

Vaalit keskeyttivät valmistelun

Aselain uudistamisen piti olla kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa paneuduttiin käsiaseisiin ja aselupien myöntämiseen. Tämä ensimmäinen osa saatiin hyväksytyksi eduskunnassa lokakuussa 2010 ja presidentti vahvisti lait helmikuussa 2011.

Toisessa vaiheessa oli tarkoitus paneutua ainakin ampumaratoihin.

Toista vaihetta ei kuitenkaan ehditty valmistella enää vaalikauden aikana. Eduskuntavaalit pidettiin huhtikuussa 2011.

– Eduskunnassa kesken jääneiden lakiesitysten käsittely raukeaa, kun tulee vaalit. Uusi hallitus tekee uuden esityksen, mikäli lakia halutaan muuttaa, kertoo sisäasiainministeriön Mika Lehtonen.

Lehtonen on sisäasiainministeriön poliisiosaston projektipäällikkö, joka oli valmistelemassa aselain ensimmäisen osan muutosta.

– Aselain muuttamista varten käynnistettiin muutoksen ensimmäinen ja toinen vaihe vuonna 2008, mutta nyt tämä lainsäädäntöhanke on loppunut, Lehtonen kertaa.
– Silloista lainsäädäntöhanketta vetänyt työryhmä on lopettanut toimintansa tänä keväänä.

– Hankkeen päättymisen jälkeenkin sisäasiainministeriössä on tehty lainsäädännön uudistamistarvetta koskevaa selvitystyötä, Lehtonen huomauttaa.

Uudistamista pohditaan yhä

Vaikka aselain toinen vaihe onkin kuopattu, jatkuu esiselvitystyö aselainsäädännön uudistamistarpeesta.

Uusi sisäasiainministeri Päivi Räsänen on asettanut tänä syksynä työryhmän, jonka tehtävänä on tarkastella aseturvallisuutta poliisihallinnon näkökulmasta. Työryhmä arvioi myös lainsäädännöllisiä kehittämistarpeita.

Lähde: http://www.metsastajaliitto.fi/uutiskirje/24112011/uutiskirje_24112011_1.html


Kuinka puhtaalta, jäänee nähtäväksi, Lehtosen mukanaolo ei luottamusta herätä.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 25.11.2011 22:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuohan on ollut tilanne jo elokuusta saakka. Mikä sen vaikutus tulevaisuuteen on epäselvää. Eli ei vielä kannata paljon tehdä aaltoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 25.11.2011 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan positiivari juttu. Paaterohan lupaili jo ennen ensimmäistä vaihetta, että "kakkosvaiheessa ne vasta kiistakysymykset tulevatkin" tjsp. Toivottavasti tuolla virkamieskunnassa joka näitä asioita ajaa läpitte käy ns. luonnollinen poistuma elikkäs lomautukset ja muut henkilöstöjärjestelyt. Tosin rohkenen epäillä, että samaa paskia on tulossa niskaan ja vielä pahempana kuin ensimmäisessä vaiheessa:

1) Pällitesti kaikille, ota töistä palkatonta jossei viranomaisen aikataulu sinulle sovi.

2) Ampuma-asekouluttajan todistus, ota selvää kuka on ampuma-asekouluttaja. Todennäköisesti pitäjästäsi ei sellaista edes löydy.

3) RHY:n todistus loukkupyynnistä, ota selvää kuka voi moisen antaa. Tuskin kukaan sellaista myöntää, ainakaan tuntemattomalle joka ei ole hirviporukassa juossut ajomiehenä viimeistä 15:sta vuotta.

4) Metsästykseen riittää aivan hyvin TT2 ase, joka muuta hakee niin sitten on päässä vikaa.

5) Opettele elämään tämän kanssa.
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rihlapiippu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2009
Viestejä: 783

LähetäLähetetty: 26.11.2011 20:13    Viestin aihe: Re: SML: aselain II -vaihe rauennut Vastaa lainaamalla viestiä

Kuinka puhtaalta, jäänee nähtäväksi, Lehtosen mukanaolo ei luottamusta herätä.[/quote]

Olet oikeassa.

"Uusi sisäasiainministeri Päivi Räsänen on asettanut tänä syksynä työryhmän, jonka tehtävänä on tarkastella aseturvallisuutta poliisihallinnon näkökulmasta. Työryhmä arvioi myös lainsäädännöllisiä kehittämistarpeita."

Eikä tämä herätä myöskään minkäälaista luottamusta. Minusta valtion virkakoneiston tarpeet eivät saa olla tärkeimmällä sijalla lainsäädännössä vaan kansalaisten oikeus hallita elämäänsä.

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 27.11.2011 18:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos joku vieläkin luulee, että virkamies olisi - niinkuin alkuperäinen virkamiehen tehtävämäärite oli - kansan ja kansalaisten palvelija, karistakoon suomut silmiltään ja tutustukoon virkamiesten elonsa ja valtansa varmistamiseksi keksimiin, eri hallinnonaloilla toteutettuihin kaikkinaisiin, etten sanoisi runsaisiin, kansalaista kyykyttäviin määräyksiin.
Valtionhallinnon puolella voi pahasti mokannut ja kyvyttömäksi todettu virkamies saada kenkää; kuntapuolella tuskin koskaan. Evil or Very Mad
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Johan Nyton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Maa 2010
Viestejä: 1221

LähetäLähetetty: 28.11.2011 00:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Todennäköisesti keväällä pidettyjen eduskuntavaalien tulos on suurin tekijä aselain-II vaiheen kuoppaamisessa. Kaikkiaan ainakin 20-30 aselain tiukentajaa jäi valitsematta ja noin 30 uutta, aselain tiukentamiseen kielteisesti suhtautunutta, tuli valittua. Kansalaisten mielipiteen suunta oli harvinaisen selkeä.

Ei ne kansanedustajat aivan tyhmiä ole. Kun he joutuvat pohtimaan omaa henkilökohtaista menestymistään niin kansalaisten selkeästi esittämä tahto voi saada yllättävänkin suuren painoarvon.

Erittäin fiksua olisi jos jo voimaan saatetun uudistuksen suurimmat typeryyden saataisiin jopa korjattua. Siihenkin saattaa olla mahdollisuuksia kun poliisin virkoja tullaan vähentämään kovalla kädellä. Monet uuden aselain kohdat aiheuttavat valtavan paljon täydellisen typerää ja turhaa viranomaistyötä. Nyt kun asioita ryhdytään toteuttamaan käytännössä niin lienee tullut päättäjille selville että aselain valmistelussa mukana ovat olleet sisäministeriön tyhmimmät hekkulit. Ja, kun väkeä vähennetään voi kuormasta pudota kaikkein heikointa virkamiesainesta.
_________________
Kun katson vihreitä näen punaista..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
römpsä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Maa 2009
Viestejä: 816
Paikkakunta: tampere

LähetäLähetetty: 28.11.2011 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vihreät ja kaikki vasurit hallituksessa Laughing vasureista aioastaa persut on oppositiossa,eikös tämmösen vaalituloksen pitäny olla oikea kauhu skenaario ase harrastajalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8409

LähetäLähetetty: 28.11.2011 11:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

römpsä kirjoitti:
Vihreät ja kaikki vasurit hallituksessa Laughing vasureista aioastaa persut on oppositiossa, eikös tämmösen vaalituloksen pitäny olla oikea kauhu skenaario ase harrastajalle.


Vaalitulos ei ollut mikään kauhuskenaario, vaan se, miten vaalien ehdoton voittaja käyttäytyi, kun vastuuta tarjottiin. Se mahdollisti tämän hallituskokoonpanon, joka aseharrastajien kannalta on jonkinlainen kauhuskenaario.

Putosihan sieltä usea aseharrastajien edustaja, joka ei harrastajien mielestä toiminut oikein lain valmistelun aikana, mutta saimmeko sinne tilalle vastaavia henkilöitä? Vai tuliko sinne populisteja, jotka vaalitaistelussa valitsivat parhaat valtit päältä, mutta eivät todellisuudessa ymmärrä kovin paljon koko harrastuksesta ja lisäksi ovat suurelta osin vain huutelemassa oppositiossa?

Tämä siis vain kysymyksenä, koska minulle on jälkeenpäin jäänyt kuva, että sahasimme tässäkin oman oksan poikki. Todelliseen vaikuttamiseen siellä tarvitaan kokemusta ja koko järjestelmän tuntemusta, kaikkea ei voi kopsata Wikipediastakaan. Eikä auta pelkästään, että osaa sanoa, että vastaan pistän, vaikka en asiasta mitään ymmärrä. Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ettan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 510

LähetäLähetetty: 28.11.2011 12:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elan kirjoitti:
römpsä kirjoitti:
Vihreät ja kaikki vasurit hallituksessa Laughing vasureista aioastaa persut on oppositiossa, eikös tämmösen vaalituloksen pitäny olla oikea kauhu skenaario ase harrastajalle.


Vaalitulos ei ollut mikään kauhuskenaario, vaan se, miten vaalien ehdoton voittaja käyttäytyi, kun vastuuta tarjottiin. Se mahdollisti tämän hallituskokoonpanon, joka aseharrastajien kannalta on jonkinlainen kauhuskenaario.

Putosihan sieltä usea aseharrastajien edustaja, joka ei harrastajien mielestä toiminut oikein lain valmistelun aikana, mutta saimmeko sinne tilalle vastaavia henkilöitä? Vai tuliko sinne populisteja, jotka vaalitaistelussa valitsivat parhaat valtit päältä, mutta eivät todellisuudessa ymmärrä kovin paljon koko harrastuksesta ja lisäksi ovat suurelta osin vain huutelemassa oppositiossa?

Tämä siis vain kysymyksenä, koska minulle on jälkeenpäin jäänyt kuva, että sahasimme tässäkin oman oksan poikki. Todelliseen vaikuttamiseen siellä tarvitaan kokemusta ja koko järjestelmän tuntemusta, kaikkea ei voi kopsata Wikipediastakaan. Eikä auta pelkästään, että osaa sanoa, että vastaan pistän, vaikka en asiasta mitään ymmärrä. Evil or Very MadOis kuule jäänyt "takuukset" saamatta, ellei Jutta olisi niitä meille järjestänyt. Lisäksi markkinavoimat olisivat pillastuneet, ellei Jykä " beawerhunter" olisi ottanut niskalenkkiä markkinavoimista. Evil or Very Mad

On varmaan viisaampaa katsoa vierestä kun hullut hakkaa päätä seinään, kuin mennä itse mukaan...
_________________
Ettan
user number 10
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Johan Nyton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Maa 2010
Viestejä: 1221

LähetäLähetetty: 28.11.2011 13:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elan kirjoitti:
römpsä kirjoitti:
Vihreät ja kaikki vasurit hallituksessa Laughing vasureista aioastaa persut on oppositiossa, eikös tämmösen vaalituloksen pitäny olla oikea kauhu skenaario ase harrastajalle.


Vaalitulos ei ollut mikään kauhuskenaario, vaan se, miten vaalien ehdoton voittaja käyttäytyi, kun vastuuta tarjottiin. Se mahdollisti tämän hallituskokoonpanon, joka aseharrastajien kannalta on jonkinlainen kauhuskenaario.
. Evil or Very Mad


Hallituksen muodostajan valta oli koko ajan Kataisen käsissä. Kun hän halusi meille hallituksen joka rahoittaa EU:n tuhlaajien lainat, jäi vastuullisille poliitikoille aika vähän mahdollisuuksia. Siksi Katainen otti hallitukseensa kaikki ne jotka hyväksyvät hänen ja kokoomuksen tavoitteet.

Onneksi kansanedustajat tietävät olevansa hommissa vain määrätyn ajan. Sen jälkeen on kysyttävä uutta valtuutusta kansalta. Siksi ei ole mahdollista tunkea kaikkea lokaa kansalaisten silmille, kun omakin jakkara tulee kansan arvioitavaksi. Eikä ainakaan vielä ole tiedossa mitään aselain-2 vaiheen ehdotuksia.

Turha näitä on sen enempää kiistellä. Katsotaan kuinka suuri rysähdys EU:sta vielä tulee. Uudet vaalit saattavat tulla vaihtoehdoksi jo aika pian.
_________________
Kun katson vihreitä näen punaista..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Säilä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2008
Viestejä: 483

LähetäLähetetty: 28.11.2011 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katainen oli valmis maksamaan ihan minkälaisen hinnan tahansa päämisterin postista - käsillä oli Hänen elämänsä tilaisuus, johon hän on tähdännyt teinipojasta saakka. Mitä sitten on sateenkaaren päässä, onkin toinen juttu, nyt se näyttää tulevaisuudessa lohduttomana löytyvän ilman aarretta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 28.11.2011 14:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkihan tietävät, että sateenkaaren toisessa päässä on ruukullinen kultaa.
Vähemmän tunnettu fakta lienee se, että toisessa päässä on ämpärillinen pskaa...Very Happy
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.11.2011 22:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samaan aikaan suomea rosvotaan urakalla, mehiläisen ja muidenkin paratiisi saarelaisten toimesta.

Työläisen palkka anomukset on lähinnä vitsi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16410

LähetäLähetetty: 28.11.2011 23:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Säilä kirjoitti:
Mitä sitten on sateenkaaren päässä, onkin toinen juttu, nyt se näyttää tulevaisuudessa lohduttomana löytyvän ilman aarretta.


Jani.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.11.2011 23:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011112514826238_uu.shtml?ref=leiki

Tämä ei ole ainoa.

Maksa köyhä vaa.

Nyt saavutettu palkan korotus menee eläke maksujen korotukseen, sun muuhun.

Eli ei saavutettu muutaku ettei pakki ole liian kovaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com