OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Laadukas veitsisarja riistakeittiöön?
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 25.02.2012 02:37    Viestin aihe: Laadukas veitsisarja riistakeittiöön? Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä kuinka paljon metsämiehet ruoanlaittajina kiinnittävät tähän asiaan huomiota, mutta itse olen alkanut
himoitsemaan jotain oikeasti laadukasta kokkiveistä/ -sarjaa kotikeittiöön. Onkohan tämän palstan lukijoissa asiaan
vihkiytyneitä ammattikokkeja/ asiantuntijoita? Nettiä selatessa tulee esiin mm. nimet Victorinox, Mac, Global, Kai Shun.
Noilla palstoillahan suomalaiset veitsimerkit poljetaan syvään suohon. Kun haluan että veitsi myös käy omaan silmään,
niin esim. huippukokkien suosima Global jää omasta valinnasta pois. Eniten silmää miellyttää tuo Kai Shunin mallisto,
mutta se on taas jumalattoman kallis kotikeittiöön. Olisiko täällä siis alaan vihkiytyneillä antaa vinkkejä.
Kuinka suuri ero on käytännössä esimerkiksi halvemman Victorinoxin ja noiden kalliimpien Globalin ja Shunin välilä?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 25.02.2012 02:48    Viestin aihe: Re: Laadukas veitsisarja riistakeittiöön? Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
En tiedä kuinka paljon metsämiehet ruoanlaittajina kiinnittävät tähän asiaan huomiota, mutta itse olen alkanut
himoitsemaan jotain oikeasti,että veitsi myös käy omaan silmään,


Onkohan tämä oikea foorumi???
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TailsTheFox
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Jou 2011
Viestejä: 40
Paikkakunta: Eura

LähetäLähetetty: 25.02.2012 08:59    Viestin aihe: Re: Laadukas veitsisarja riistakeittiöön? Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
En tiedä kuinka paljon metsämiehet ruoanlaittajina kiinnittävät tähän asiaan huomiota, mutta itse olen alkanut
himoitsemaan jotain oikeasti laadukasta kokkiveistä/ -sarjaa kotikeittiöön. Onkohan tämän palstan lukijoissa asiaan
vihkiytyneitä ammattikokkeja/ asiantuntijoita? Nettiä selatessa tulee esiin mm. nimet Victorinox, Mac, Global, Kai Shun.
Noilla palstoillahan suomalaiset veitsimerkit poljetaan syvään suohon. Kun haluan että veitsi myös käy omaan silmään,
niin esim. huippukokkien suosima Global jää omasta valinnasta pois. Eniten silmää miellyttää tuo Kai Shunin mallisto,
mutta se on taas jumalattoman kallis kotikeittiöön. Olisiko täällä siis alaan vihkiytyneillä antaa vinkkejä.
Kuinka suuri ero on käytännössä esimerkiksi halvemman Victorinoxin ja noiden kalliimpien Globalin ja Shunin välilä?


Jos noita rupeaa vertailemaan, niin victorinox ei ole yhtä terävä, ei pysy yhtä kauan terävänä ja ei ole niin hieno. Very Happy Eli nuo kalliimmat kestävät kauemmin.

Itse suosin Mundialin tekemiä veitsiä, ja käytän näitä: http://www.veitsimaailma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kartanokuva/Products/2800-3

Mutta kyllä Victorinoxin veitsetkin ihan hyviä on. Ja täältä löytyy vaikka minkälaista veistä, varmana löytyy oman maun mukainen: http://www.chefknivestogo.com/
_________________
~Valmistumassa kokiksi Rauman WinNovassa~
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 25.02.2012 09:41    Viestin aihe: Re: Laadukas veitsisarja riistakeittiöön? Vastaa lainaamalla viestiä

Lisään listaan WÜSTHOF veitset.
Näitä on ammattilaisilla käytössä ja itsekin todennut
yhden setin laadukkaksi.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1669

LähetäLähetetty: 25.02.2012 09:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itelläkin on kokemusta, ettei Victorinox pysy terävänä. Jos noiden laatukamppeiden hinta hirvittää, niin tiputtelee veitsi kerrallaan esim. jouluna ja isänpäivänä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 25.02.2012 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se Victorinox pysyy ihan kohtuu hyvin terävänä kun teroituskulma on se 20 astetta. Moni kuvittelee 15-17 asteen teroituskulman tuovan jonkin autuuden terävyyden suhteen ja tällöin terä alkaa olla hyvin arka käytössä.
Tiedän että Wenger:in veitset eivät ole sitä mitä fox66 etsii, mutta hintalaatusuhde on erinomainen. Eikä harmita kun rannalla esim. kaloja käsiteltäessä unohtuvat tai putoavat hiekkaan. Ovat helppoja terottaa ja ne saa teräväksi. Kotona Victorinox on tullut lähes ainoaksi käytettäväksi veitsimerkiksi. Ne voi pestä koneessa ja helppo kunnostaa ja ylläpitää kunnon terässä.

Noita Mundialin valkokahvaisia meillä oli aiemmin hirvenlihan leikkaamiseen. Vähitellen kun kuluvat loppuun on ne korvattu toisella merkillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 25.02.2012 13:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wengeriä löytyy kyllä omasta veitsikaapista lähinnä kalan käsittelyyn. Tuo on totta että noita kalliimman luokan veitsiä ei saa pestä koneessa. Vaivattomampia käytännössä Victorinoxit ja vastaavat. Mutta silti...
Millaisia lie nämä Ran-veitset, liekö hintansa arvoisia:
http://www.veitset.fi/ran-damascus-p-926.html

Ihmettelen hieman Petran kommenttia. Kun tämän foorumin muutamalta eka sivulta löytyy juttua mm. viiltosuojasormikkaista, palviuunista, paistomittareista, sähkögrilleistä, leikkuulaudoista, lihamyllyistä, keittimistä, valurautapannuista, savustuskaapeista, vakuumikoneista, purkituslaitteista, tulisijoista, veitsenteroittimista, leikkuulaudoista...
Ylläpitäjä siirtäköön oikeaan lokeroon tai poistakoon kokonaan jos veitset ei kuulu tähän osioon. Veitset taitaa olla ruoanlaitossa kuitenkin tärkein asia heti uunin jälkeen...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 25.02.2012 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wusthofin veitsiä olen käyttänyt nykyään. Kohtuuhintaisia sekä toimivia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 25.02.2012 15:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mundialia, Sanellia, Swiboa ja Wengeriä on käytössä. En nyt keksi yhdestkään kovin valittamista. Haukkuvat kyllä varmasti hintansa halpiksiin verrattuna, on niissä niin suuri ero. Ehkä Sanellien kahva on se miellyttävin. Pehmenee pinnaltaan erittäin pitäväksi parin tiskikonekierroksen jälkeen ja ergonomia on muutenkin hyvä. Mundialin filetti on aavistuksen liian jäykkä. Victorionoxin filettiä mitä olen käyttänyt (mallia en muista) niin oli parempi minun makuuni.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 25.02.2012 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep, Sanelli on ollut useamman vuoden ja monessa muussakin tuttavaperheessä.
Voin pestä koneessa ja aina joskus kun pyyhkäisee terää niin on teräväkin.
Kahvat ovat tosiaan erinomaiset.
Ehktä nämä ovat hinta-laatu-suhteeltaan parhaasta päästä.
Kotikokki ei vopi syyttää ainakaan välineitään.

Pari tuttua kokkia on kertonut, että tuo Wusthof on piireissä kohtuu tykätty.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 25.02.2012 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sanelleja on pari; santoku-tyyppisen kahva on vielä kunnossa, juuresveitsi piti romuttaa kun sen kahvasta tuli "tahmea". Astianpesukone ei ilmeisesti aina sovellut tai sitten tuossa oli jotakin vikaa...

Scanpanin Spectrum "pikkuveitset" on käteviä matkaveitsiä; muovi"tuppp" mukana, sekä helppo teroittuvuus. Ja halpoja.
http://www.scanpan.dk/News_Press/SpectrumKnives
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtään menijä



Liittynyt: 19 Hel 2012
Viestejä: 6
Paikkakunta: Kokkola

LähetäLähetetty: 25.02.2012 18:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omasta keittiöstä löytyy Sanellin sarja ja muutama Victorionox.
"Entisessä elämässä" kokinhommissa vastaan tuli paljon Victorionoxen veitsiä ja joitakin Macin veitsiä.
Kotihommissa olen ollut todella tyytyväinen Sanellin laatuun. Erittäin pitävä kahva ja teräkin haukkuu hyvin hintansa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 14.03.2012 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mundialeja ja Swiboja varsinaiseen työstöön, sitten pari Victornoxia varsinaiseen keittiötouhuun. Jostain perverssistä syystä sellainen pikkuinen Fiskarsin musta-oranssikahvainen vihannesveitsikin on kovalla käytöllä vaikka siihen saa terää hinksuttaakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
DPM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2008
Viestejä: 972

LähetäLähetetty: 14.03.2012 22:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sanellin pikkusarjan (japsityylinen kokki-, leipä-, joku pikkuveitsi ja filetti) ostin viime viikolla kun halvalla sain ja lisäks tänään tuli Swibon lihaveitset, 16cm suoralla ja käyrällä terällä. Swibojen kahvoista en ihan yhtä paljon tykkää kuin Sanellin vastaavista, ne kun on suht liukasta muovia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 15.03.2012 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Enpä tiijä, mikä on paras, taikka edes hyvä? Mutta se on hemmetin tärkeää että mistä itse tykkää... Viktorinox, F Dick, Giesser... sekä näitä mitä mainittiin.

Mielestäni oikean karhea terotuspuikko on ehkäpä jopa tärkeänpi, kuin jokin "pilkunviilaus" hyvistä veitsistä?

Se minkätakia kommentoin näinkin hataralla "ammattitaijolla" on se että: hommakkaa kunnon kassakaappi... ja miksikö: nuo naiset jumankekka "kosovat" joka ikisen terävä veitten, jonka käsiinsä saavat... ja tämä on tosi.

Siinä on melkein itku päässä, kun lenpiveitti on haarukojen, voiveittien ja lusikojen seassa pesukoneessa.
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 1 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com