OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Teeripaisti

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 17.11.2004 23:20    Viestin aihe: Teeripaisti Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä ei ole mikään taiteellinen gourmet-ateria, mutta takuulla maukas riistaruoka joka on helppo valmistaa.

1. Lämmitetään aamulla leivinuuni
2. Myöhään illalla, kun lämpömittari näyttää vajaata 200 astetta, valmistellaan paisti
* Täkkä, jalat, siivet ja selkäpalat ruskistetaan valurautapannulla tai -padassa. Selkäpala kannattaa käyttää, koska siitä irtoaa liemeen makua.
* Pintaan hieraistaan suolaa ja vähän pippuria. Ruskistetut palat laitetaan kannelliseen uunivuokaan. Sekaan myös sipuli, pari porkkanaa, mausteeksi lipstikkaa ja persiljaa. Päälle kaadetaan paistinpannussa kiehautettu vesitilkkanen. Vettä lisätään niin paljon, että lihat lähes peittyvät (ehkä vielä vähän suolaa).
3. Mennään emännän viereen nukkumaan
4. Aamulla n. 100-asteisessa uunissa odottaa takuumurea lintupaisti Very Happy
5. Syödään heti, jos jaksetaan. Toinen vaihtoehto on ottaa lihat luista irti ja suurustaa liemi kastikkeeksi kerma-jauhosuuruksella. Pannaan jäähtymään ja lämmitetään illalla herkkuruoaksi.

Lisäkkeeksi suositellaan pottuvoeta ja puolukkahilloa.

Lisättäköön vielä, että jos joku ei satu omistamaan leivinuunia, ruoka onnistuu varmasti hyvin esim. Tulikiven Uunikko-padassa pitämällä ruokaa ensin 200-asteisessa uunissa n. tunnin, sammuttamalla uunista virrat ja hauduttamalla ruokaa piiiiittttkäääään.
Myös Tulikiven myyntipisteissä olevassa Uunikko-reseptivihkosessa on monta herkullista riistaruoan ohjetta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NAM,NAM
Vieras





LähetäLähetetty: 21.11.2004 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mutta panisin joukkoon tetraolta myös sydämen, kivispiiran ja maksan....!
Takaisin alkuun
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 21.11.2004 22:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Unohtu Embarassed

Totta kai ne kuuluvat joukkoon mukaan. Pystykorvamieshän on kyllä syöttänyt sydämen palkkioksi linnun haukkuneelle koiralleen, mutta älkäämme me normaalit sunnuntaimetsästäjät heittäkö hyviä ateriatarpeita ketuille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NAM,NAM
Vieras





LähetäLähetetty: 22.11.2004 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sattuuhan sitä. Kiitos hyvästä ohjeesta!!
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com