OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin muussi ja ryynärit! :)
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 12.08.2012 08:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

simppeli kirjoitti:

Onkohan ristetyksessä käytetty Asterixia vai peräti Posmoa vai päinvastoin, kun on noin punakat posket potuilla Rolling Eyes

Yritin tuota Besoa kuuklettaa mutta aina jäljet johti Viperiin... eri käyttäjänimillä Laughing


Niin ne johdattaakin, koska perunan nimi on suomennettu erään espanjalaisen foorumin väen kanssa! Laughing Laughing Laughing

Tuossa lainaus, joka luultavasti on se alkuperäinen peruna:

Bonita ojo de perdiz- tarkoittaa kaunista ja ojo de perdiz on peltopyyn silma.

http://www.rinconesdelatlantico.com/num4/35_papas.html
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 12.08.2012 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No jo vain tykkäävät värikkäistä ja syväsilmäisistä perunoista.
Suomessa kun pitää perunan olla sileä ja silmätön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 12.08.2012 09:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Johtuisikohan tuo syväsilmäisyys paikallisesta maasta; se kun on hyvinkin karkeaa ja kivistä "tuliperäistä" hiekkaa ja nk. multaa ei ole!??
Nuo mun multamaassa kasvaneethan on jo kohtuullisen sileitä.


Nimestä vielä sen verran, että siitä meinasi tulla Pusu, mutta joku espanjaa osaava kertoi että pusu/suudelma on espanjaksi Beso, joten näin siitä tuli sitten tuon niminen. Mä koitan etsiä sen kuvan minkä perusteella se viimevuonna ristittiin! Laughing


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 12.08.2012 12:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voihan toki johtua kasvuoloistakin vaikka aika pitkälle lajikekohtaisia ominaisuuksia mutta makuhan se on tärkeintä ja perunantautikestävyys.

Tuosta kuvasta päätellen ei se pusu niin kaukana oikeasta olisi ollut ellet sitten ole antanut sitä rakkautta Substraalin lisäksi Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 12.08.2012 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan on luomuna kasvatettu ja tosiaan tuon kuvan perusteella foorumilaiset sillä sivustolla sen nimesivät paremmin suomalaiseen suuhun sopivaksi. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 03.09.2012 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä vähän Beson tarinaa ruuanvalmistukseen ja Tursakselle syy, että miksi ne ensimmäiset siemenet suomeen toin!! Laughing

Eräällä espanjansaitilla on ollut höpinää Beso kontra Van Gogh muussiperunana ja runsas viikko sitten tein Van Goghista muussin ja eilisehtoona sitten Besosta ja tässä eilistä tulosta:

Homma aloitettiin murekkeen valmistamisesta ja tässä se valmiina uuniin laitettavaksi kevyesti kermalla voideltuna:


Tuossa vaiheessa lähdettiin sitten pottumaalle Besojen hakuun ja tässä tulosta:


Pestynä ja mittakin mukana että koon näkee:


Suosiolla sitten isompi kattila ja isoimmat enstex kiehumaan:


Loput perään sopivan ajan kuluttua:


Vilkuilu murekkeen suuntaan ja kohta valmista, joten aikataulu pitää! Laughing :


Perunat kypsinä ja puoli kourallista sokeria, teelusikallinen merisuolaa ja muutama reilu nokare pattisalvaa ja muussintekoväline kouraan:


Aikansa kun välineen kanssa huhki, niin systeemi alkoi olla lisänestettä vailla ja sitten ei mitään pottuilua sattumista muussin joukossa;
mä en oo vuosiin kuorinu perunoita kuin esittelysapuskoihin ja imellettyyn perunalaatikkoon, koska ne vähäiset ravintoarvot
ovat heti kuoren alla ja ne kannattaa hyödyntää! Laughing :


Kermamaitoseosta runsaasti joukkoon ja käsityötä sitten avuksi:


Valmista muussia:


Yhteispotretti vielä eväistä ja eiköhän koiruuden ja mun takamus pysy tasaisen värisenä muutaman päivän!?? Laughing Laughing
Jossain vaiheessa tehdään lopuista lihaperunasoselaatikko vaihtelun vuoksi! Twisted Evil


Nestemäärä on ihan samassa suhteessa kuin Van Goghillakin, joten jauhoisesta perunasta on kyse ja voisi sopia siten Rosamundan kategoriaan uuniperunanakin.
Ei mikään satoisa lajike ja painii siten Rosamundan kanssa samassa luokassa, mutta puoltaa paikkaansa juuri kokonsa puolesta.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com