OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Harvinaista hirvestä.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 08.10.2012 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

munuaisista saa hyvän kastikkeen perunoille.paista voissa pannulla sipulin kanssa,kaada kulhoon.lisää pannulle voita ja sitten vehnäjauhoja,ruskista jauhot.lisää vettä vähitellen että kastike ei paakkunnu.kun se on tehty niiin lisää munuias-sipuli sekoitus.anna kuplia jonkin aikaa,lissää pippuria ja suolaa ja vaikka ketsuppia vähän,ja vähän kermaa,lihaliemi kuutio ei ole pahaksi,sen kun sotkee sekaan ja tarkistelee makua,luulisin että kieli on sitten nielussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14782

LähetäLähetetty: 08.10.2012 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Pumput menevät kyllä pääsääntöisesti seinälle täälläkin. Lampaan sydän on vielä hirvenkin pumppua parempaa imho.


Häätyy kokeilla. Huomenna tai ylihuomenna pitäisi mennä teurastamaan lampaita, eli eiköhän sieltä jotain tirahda...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 09.10.2012 01:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuo muut elimet teen niinku useimmat on kertoneet mutta munuaisten kans oon kyllä tumpelo....kypsennänköhän niitä pannulla liikaa. Turvasta minusta tulee parasta ku se kypsennettään laakassa astiassa uunissa kasvisten ja höystöjen kans. turvasta tulee kymmenen porukalle aihe turpakäräjiin.

Pikkupoikana ku ei ollu teitä eikä kelkkoja nii poromiehet yöpy taloissa. Yöpymisen palkaksi toivat yleensä elimiä keitettäväksi itelleen ja koko porukalle. En tiedä miten mummu sen keitti ja mausto...tuskin ees mausto mutta samassa kattilassa kiehu maksat, munuaiset ja sydämmet...siitä niitä isosta kattilasta kauhottiin lautaselle kaikkia sekasin, ei edes pottuja ollu siinä keitoksessa. Hyyvää oli mutta saattopa se näläkäki maustaa.

Saattas olla hirvivasanki elimistä hyvä aihe turpakäräjille.

Nimrod vois allun porukalta kysellä tuosta jos ei ite tiijä...siinä talossa perinne on varmasti säilyny...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14782

LähetäLähetetty: 09.10.2012 08:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

umpikortto kirjoitti:
Nimrod vois allun porukalta kysellä tuosta jos ei ite tiijä...siinä talossa perinne on varmasti säilyny...


Pitää kysästä. Toisaalta äitimuorikin voisi tietää kun Reinontalossa tuppasi olemaan sellainen kulkumiesten tukikohta, jossa poromiehet yöpyivät erotusten ajan ja mummo piti huolen ruokapuolesta.

Tahtoo olla vain kampsupainotteista täällä päin tuo erotusaikojen eväs ja muutenkin verimakkarat olivat sitä mitä muistelevat (penikat pesi kuulemma kädet jäässä suolia avannossa). Toki voi olla jotain muutakin. Selviää kysymällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simoh
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 09.10.2012 14:19    Viestin aihe: Harvinaista hirvestä Vastaa lainaamalla viestiä

Munuaiset halkaistaan ja liotetaan yön yli kylmässä vedessä. Liotuksessa pistävä haju lähtee. Ruokaa valmistettaessa munuaiset pilkotaan ensin ohuiksi siivuiksi ja sitten ruskistetaan valrautapannulla voissa. Haudutus kerman ja oluen seoksessa sipulirenkaiden, persiljan ja tomaattiviipaleiden kanssa. Mausteeksi muuten suolaa ja pippuria.

Nyljetty hirven turpa keitetään väljässä vedessä pari tuntia. Mausteet kuten yllä. Turpa pilkotaan pieniksi paloiksi ja silppu peitetään keitinliemellä. Kannella suljettu astia siirretään jääkaappiin. Aamulla syltty (karjalaisittain tytinä) on valmis. Maistuu perunoiden kanssa tai leivän päällä. Makua voi terästää muutamalla etikkatipalla. Älä heitä ylijäänyttä keitin lientä pois. Liemi on mainio pohja vaikka siskonmakkarakeitolle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 08.11.2012 22:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo "Simoh":n munuaisjuttu on aivan ok. Hämmentäisin keitosta meidän Mamman tyyliin,jos sallit muuan variaation Shocked Munuaiset halotaan ja liotetaan ensin pari vuorokautta kylymässä vedessä vaihtaen vettä pariin kertaan.Seuraavaksi liotetaan maidossa vuorokausi,kuten vesilinnutkin.
Valutellaan ja kuivetaan ,pilikotaan ja käytetään kuumalla valurautapannulla rasvan kanssa. Seuraavaksi kivi-/tai valupataan ja höystöt perään .Lanttua, sipulia ,porkkanaa ja läskiä ja ruisleipää pieninä kuutioina. Jotakin muutakin se Mamma sinne laittaa,en tiedä mitä. Leivinuuniin hän sen tyrkkää ja aamulla syödään ja saat uskoa , että on tomera eväs ja sitä syö niin kauan,kun kehtaa pöyässä istua.
Very Happy
_________________
Vanha pappa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 08.11.2012 23:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

minkähän ikäset näitä tekee,miten saadaan nuoret naiset mukaan,pitää jo pikku lapsena olla tytön suolistamassa ulukoita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 09.11.2012 00:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heppa kirjoitti:
minkähän ikäset näitä tekee,miten saadaan nuoret naiset mukaan,pitää jo pikku lapsena olla tytön suolistamassa ulukoita.


Onhan nää niitä "vanhan kansan" ruokia ja monetkin peräisin niiltä ajoilta kun sitä nuukuutta oli tarjolla joka torppaan yllinkyllin ja jokainen lihankipene oli pakko hyödyntää perheen elätykseen, mutta juurikin näistä eväistä on tää "katajainen" kansa kasvatettu aikuisikään vielä jonkin aikaa taakkepäin joten ainakin mun lämmin toivomus on, että jatketaan perinnettä vielä eteenpäinkin; mä oon yrittänyt tyttärilleni jotain tietoutta jakaa ja uskallan istua heidän tekemiensä ruokien ääreen joten ihan haaskoon ei opit ole menneet.
Heppa; miks niiden naisten pitää aina se sapuska tehdä!!??
Jopa mun tyttärien avokit viihtyvät hellan ääressä, mutta ehkäpä syynä on myös tuo, että molemmat osaa itsekin tehdä ruokaa ja vaativat myös miehiltään samaa taitoa, tarvittaessa osaavat jopa neuvoakin mikäli avokilta menee sormi suuhun kesken sapuskan laiton!?? Laughing

Yksi aivan ratkaiseva syy on myöskin tämä nykyinen lihateollisuus; yksinkertaisesti ei ole siinä normimarketissa näitä eri ruhonosia tarjolla kun ne eivät mene kaupaksi näille "stadilaisille" joilla ruuanlaittotaito rajoittuu jonkun eineksen lämmittämiseen mikrossa! Laughing Laughing
Me jotka osataan käyttää jopa sisäelimiä hyödyksemme joudumme sitten turvautumaan joko siihen nk. omaan tuotantoon tai ruinaamaan kavereilta mikäli joskus jotain "spesiaalia" haluamme vaihteluksi ruokapöytään.
No, hengissä on pysytty ja vähän kaikkea on sanut maisteltua vuosikymmenten varrella, joten ei mulla ainakaan ole syytä katkeruuteen kuin korkeintaan tuon tarjonnan suhteen. Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 09.11.2012 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ei naisten tarvitse aina tehdä,kuten en sanonutkaan,vaan miten saadaan käyttöä lisättyä kun monesti perheen ruoan tekee se alfa naaras.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simoh
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 13.11.2012 11:37    Viestin aihe: Harvinaista hirvestä Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo vanhan papan munuaisresepti vaikuttaa niin hyvältä, että sitähän on ensi tilassa kokeiltava.
Unohdin molemmista ohjeistani tärkeän mausteen: laakerinlehden. Kumma, että tässäkin keskustelussa nousee esiin sisälmysten maine köyhien aikojen raaka-aineena. Nehän ovat herkkua! Välimeren maissa muuten jokaisen kauppahalline pohjakerroksesta löytyy osasto, jossa on tarjolla sisäelimiä, esimerkiksi pötsiä ja verkkomahaa. Niistä tehdään muhennosta, joka italiaksi on trippa ja espanjaksi tripas. Hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vanhakarju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Mar 2011
Viestejä: 2499

LähetäLähetetty: 13.11.2012 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinpä:ei siinä mitään hyviä on pojilla ohjeet,pari pientä kommenttia
minä en anna mamman tehdä riistaruokia,ei sen puoleen etteikö
mamma osaisi ,mutta se on periaate kysymys,kun isäntä on riistan
pyytänytkin.Pieni kommentti paistamiseen ja ruskistamiseen
vanha sanonta on "joka voissa paistaa se makian maistaa".
Se on tosi monessakin porukassa sisäelimiä vieroksutaan,jopa kieltäkin
minun herkkua on taas maksa/munuaiset ja kieli,niitten laitossa on
vain omat niksinsä.Menin kerran tyhmyyksissäni vaimolle sanomaan
arvaappa mitä tämä uros on tällä kielellä tehnyt,meni pitkän aikaa
sain syödä kielet yksin,mutta sitten huomasin jääkaapista pikku hiljaa
valmis kieli rupesi häviämään,tuumasin vaimolle onkohan meille
tullut "hiiriä".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 10.12.2012 20:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kun pikku lapset pienestä asti näkee ja kokee mistä ruoka tulee pöytää ja miten se saadaan ja käsitellään ei heille tule ennakkoluuloja,kielijutut on teidän juttuja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com