OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruhonleikkaus: Perustaitoja vaiko specialistihommaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28, 29  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
komahuttaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tam 2021
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 28.09.2023 11:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaimot ovat kaukaa viisaita. Tietävät että kohta alkaa tulla neuvoja Kuinka hommat tehdään oikein. Sekä tupakaappi ja siisteystarkastustuksia.
Samanlainen asia kuin työpaikalla ettei tiedä hyvää Jos konttori jalkautuu alueelle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5212
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 28.09.2023 19:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Meillä vasat pistetään 4 osaan

Vähintään tämähän se olisi tavoite. Tai puoleksi - tai jopa koko vasa per lihaosuus.

Mutta meillä nyt on mustat pilvet taivaalla. Lihaosuudella on sen verta monta, että väkisinkin niin aikuis- kuin vasaosuuskin tulee olemaan silppua. Ole siinä sitten oiva lihanleikkaaja kun paistit pienitään moneen osaan että edes jotakin saat lihaosuusmaksulla. Ei paljon naurata lihankäsittelyn näkökulmasta.

Tulee väkisinkin mieleen, että laitetaan Vuokkiin verkot ja yritetään vaikka väkisin peijaislihoiksi ja keittoon kirjoa, että saisi edes 1/8-osan vasasta ja aikuisesta. Muuten menee 1/10....tjsp...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1183
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 28.09.2023 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:

Kun tähän otetaan lisämausteeksi se, että voidaan oletusarvoisesti sanoa myös näiden nuorisolaisten vaimoväenkin olevan nuorempaa sakkia, niin vaatimustaso tuppaa nousemaan sen myötä. Eli ei voi enää karvoineen monessakaan taloudessa laittaa lintua eli jänistä tiskipöydälle, vaan kyllä ne lihat on syytä olla sellaisissa pakkauksissa, joista voi sitten tarkistaa, että mitä pakkaus pitää sisällään. Sen jälkeen pikkuroiva sitten googlaa ohjeet netistä ja pasauttaa ruoan pöytään kerran kuukaudessa ja ukolle jää sitten loppukuun ruoanlaittovuorot.


Kuten aikaisemmin totesin ikää on jo ikärasismiin tarvittava määrä ja nyxa 10v nuorempi, oma valinta,vai miten se meni? Eikä exän kanssakaan tullu mieleen, että nakkaisin riistan tai kalan putsaamatta pöydälle ja sanoisin, että herätä sitten syömään. Onhan siinä etuna myös, että saapi sellaista kun sattuu tulemaan kun ite tekee ja nyt eläkepäivinä on myös aikaa ja mahdollisuus opetella ja kokeilla onko keittäminen mystiikkaa vai voiko siinä jopa joskus onnistua
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20132
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.09.2023 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itellä on sellainen käsitys, että äärimmäisen harva nykynainen osallistuu "pyöreiden kalojen" tai nylkemättömän riistan käsittelyyn millään tavalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16673
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 28.09.2023 20:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jkvi kirjoitti:
Lainaus:
Meillä vasat pistetään 4 osaan

Vähintään tämähän se olisi tavoite. Tai puoleksi - tai jopa koko vasa per lihaosuus.

Mutta meillä nyt on mustat pilvet taivaalla. Lihaosuudella on sen verta monta, että väkisinkin niin aikuis- kuin vasaosuuskin tulee olemaan silppua. Ole siinä sitten oiva lihanleikkaaja kun paistit pienitään moneen osaan että edes jotakin saat lihaosuusmaksulla. Ei paljon naurata lihankäsittelyn näkökulmasta.

Tulee väkisinkin mieleen, että laitetaan Vuokkiin verkot ja yritetään vaikka väkisin peijaislihoiksi ja keittoon kirjoa, että saisi edes 1/8-osan vasasta ja aikuisesta. Muuten menee 1/10....tjsp...



Niin että hirvipeijaisiin pullalohta ja lihan omaan käyttöön niinkö?
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11054

LähetäLähetetty: 28.09.2023 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paljon teillä sit on lupia/väkeä?
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5212
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 28.09.2023 20:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Niin että hirvipeijaisiin pullalohta ja lihan omaan käyttöön niinkö?

Niinpä että. Jos maksat muutamasta kilosta ja ilosta toistasataa euroa, niin tulee väkisinkin mieleen. Nyt toivoisi, että jahti päättyisi pian.



Lainaus:
Paljon teillä sit on lupia/väkeä?

4+4 ja jakajia taitaa tulla yli kolmenkymmenen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
piippurihla
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2022
Viestejä: 165

LähetäLähetetty: 29.09.2023 06:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jkvi kirjoitti:
Lainaus:
Meillä vasat pistetään 4 osaan

Vähintään tämähän se olisi tavoite. Tai puoleksi - tai jopa koko vasa per lihaosuus.

Mutta meillä nyt on mustat pilvet taivaalla. Lihaosuudella on sen verta monta, että väkisinkin niin aikuis- kuin vasaosuuskin tulee olemaan silppua. Ole siinä sitten oiva lihanleikkaaja kun paistit pienitään moneen osaan että edes jotakin saat lihaosuusmaksulla. Ei paljon naurata lihankäsittelyn näkökulmasta.

Tulee väkisinkin mieleen, että laitetaan Vuokkiin verkot ja yritetään vaikka väkisin peijaislihoiksi ja keittoon kirjoa, että saisi edes 1/8-osan vasasta ja aikuisesta. Muuten menee 1/10....tjsp...


Tuo on todellisuus valtaosassa hirviporukoita. Pala tai pari isommasta paistista ja loput sitten pientä palaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1673

LähetäLähetetty: 29.09.2023 07:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jkvi kirjoitti:
Lainaus:
Niin että hirvipeijaisiin pullalohta ja lihan omaan käyttöön niinkö?

Niinpä että. Jos maksat muutamasta kilosta ja ilosta toistasataa euroa, niin tulee väkisinkin mieleen. Nyt toivoisi, että jahti päättyisi pian.



Lainaus:
Paljon teillä sit on lupia/väkeä?

4+4 ja jakajia taitaa tulla yli kolmenkymmenen.


No metsästettävä se on kuitenkin kaikki mitä vain nurin saadaan niin ei tarvi tulevinakaan vuosina pohtia uuden pakastimen hankkimista Rolling Eyes

Mielenkiintoista pohdintaa ketjussa jokatapauksessa.

Miten erityisesti peura/kauris-alueen väki, onko lisääntynyt lihankäsittely näkynyt lisääntyneenä pienyrittäjyytenä alueella? Onko riistalihakauppaa esimerkiksi facebookin myyntipalstoilla tai kiertäviä lihanleikkaajia, jotka käsittelevät ruhoja muiden puolesta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20132
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 29.09.2023 07:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

terva kirjoitti:


Miten erityisesti peura/kauris-alueen väki, onko lisääntynyt lihankäsittely näkynyt lisääntyneenä pienyrittäjyytenä alueella? Onko riistalihakauppaa esimerkiksi facebookin myyntipalstoilla tai kiertäviä lihanleikkaajia, jotka käsittelevät ruhoja muiden puolesta?


Oma näppituntuma on, että jos kaadetaan jotain noinmitalla kymmentä peuraa tuhannelta hehtaarilta, niin ei tuollaista vielä juuri synny ”tyhjästä” lähialueelle noin niin kuin bisnesmielessä.

Sitten kun kaatoja tulee enemmän, niin tilanne voi muuttuakin. Oman näppituntuman mukaan aika moni noista käsittelypajoista on toiminut jo todella pitkään jollaintapaa meilläpäin, esimerkiksi Jämin Rahtipalvi.

Ja riippuen jakotavoista, ei tuollaisella reilulla10 peurakaatoa 1000Ha tahdilla loppupeleissä isommin tule vielä sitä "ilmaista peuranlihaa myyntiin". Jos meillä ammutaan 50...60 peuraa kauteen, niin alle kymmeneen on jäänyt varmaan joka vuonna myytyjen määrä (Lahtivajan sähkökuluihin yms). Esimerkiksi tänä vuonna ei ole myyntiin korvamerkitty ensimmäistäkään.

Ehkä pikkusorkkamäärien kasvaessa saalis on siinämielessä arkistunut, että loputtomiin et oikein kehtaa pyytää jotakuta käsittelemään sitä kauristasi tai peuraasi, jos et niin tee muunkaan pienriistan tiimoilta. Jossain vaiheessa meilläkin homma kääntyi siihen, että se kytikseltä ammuttu peura tulee "itselle". Kyllä siinä melkein puukon pitää pysyä kädessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16673
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 29.09.2023 08:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinnno rahtipalvi nyt tekee muutakin kuin riistaa pelkästään eli ei se bisnis ole riistalle syntynyt...

Metsärannan liha sama juttu, sitten taas moni paja on lopettanut riistan täysin, mm. Kivikylä, korpela, tilateurastamo jne.....


Itsehän iskin tähän palvaushommaan juuri kun lähistöllä ei ole.... Seniin rapiaa ole 100km sivu kiikuttaa paistia savuun.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20132
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 29.09.2023 08:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksi iso murros meillä on tällä rintamalla tapahtunut/tapahtumassa.

Eli seuruejahtipeurat ja ”vanhan liiton kavereiden peurat” on tavanneet mennä 100% jalosteiksi.

Nykyään todella moni syö peuransa ”lihana”, ehkä osa palviin. Meillä jopa jotain seuruejahtipeuroja on nykyään jaettu ”lihana”.

Peuranlihan arvostus on vuosien varrella ylipäätään noussut. Vaikka kaatomäärät ovat nousseet merkittävästi, jalostukseen menevä lihamäärä ei ole noussut likikään samassa suhteessa.

Toinen on kustannuskysymys. Joku makkaran teko "ei ole ihan ilmaista" ja helposti sitä makkaaraakin tuli sitten "melko määrä".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16673
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 29.09.2023 08:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin se on, toisilla on se kumma ettei peuraa voi syödä kuin jalosteena....


Kyllä se vähän on rapiaa kun tyylin 80 pakettia makkaraa isketään pöytään kerralla.... Vähän kysyy pakkastilaa jo se...


Kaikki on hyvää kun harvoin saa ja määrät pysys järkevinä....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11054

LähetäLähetetty: 29.09.2023 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Itellä on sellainen käsitys, että äärimmäisen harva nykynainen osallistuu "pyöreiden kalojen" tai nylkemättömän riistan käsittelyyn millään tavalla.

Kyllä tässä me on hävitty isien saamaan palveluun verrattuna Laughing
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14781

LähetäLähetetty: 29.09.2023 09:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jkvi kirjoitti:
Lainaus:
Meillä vasat pistetään 4 osaan

Mutta meillä nyt on mustat pilvet taivaalla. Lihaosuudella on sen verta monta, että väkisinkin niin aikuis- kuin vasaosuuskin tulee olemaan silppua. Ole siinä sitten oiva lihanleikkaaja kun paistit pienitään moneen osaan että edes jotakin saat lihaosuusmaksulla. Ei paljon naurata lihankäsittelyn näkökulmasta


Meillä meni tänä vuonna mieskohtainen jako siten, että 1+1 tuli seitsemään mieheen. Jako tehtiin siten, että lihat leikattiin ihan normaalisti "isoihin paisteihin" ja sitten niitä pienittiin vain siltä osin, että saadaan paloja edes jonkin verran, sitten tehtiin kokolihojen osalta seitsemään kasaan jako, eli käytännössä kasat eivät olleet keskenään tasa-arvoisia siinä mielessä, että jokainen olisi saanut esimerkiksi pätkän sisäfilettä, vaan niitä kun on kaksi per hirvi, niin niitä meni kahteen kasaan ja muihin sitten laitettiin ulkofilettä. Tämän jaon tarkoitus oli se, että palat ovat mahdollisimman arvokkaita, eivät silppua.

Lopuksi sitten kasat arvottiin, eli arpaonni määritti sen, että millainen lihakasa itse kullekin tuli. Kaikki olivat enimmäkseen tyytyväisiä, sillä arpa on ihan reilu jakotapa sekin, kun puhutaan keskimäärin tasa-arvoisista kasoista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 26, 27, 28, 29  Seuraava
Sivu 27 Yht. 29

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com