Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
vanha pappa Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2007 Viestejä: 2350
|
Lähetetty: 08.11.2012 20:42 Viestin aihe: |
|
|
Aploodit "Ysikolomoselle" tuosta edellisestä kommentista.Noinhan se on alakanut ainakin meillä vanhemmilla.
Meillä ei Mamma päästä patojen kimppuun Toisaalta hyvä niin.
Eipä ole kyllä koskaan ollut tuloksista valittamista,paremminkin päinvastoin. Itte en kyllä paremmaksi taikoisi, ihme kyllä , sillä kyllähän minä ite nyt tien vaikka mitä..... Riistan ja kalat kyllä laitan "patavalamiiksi", tottakai. _________________ Vanha pappa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 08.11.2012 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Kun on siitä "kossista" asti joutunut/päässyt pilkkomaan eri elukoita, niin ei tuo nyt niin ihmeellinen asia ole.
Äiteekin kun vielä opetti sapuskanteon, niin ei tulis mieleenkään päästää tuota lasteni päästäjää riistan valmistamiseen, vaikka muuten hyvin viihdynkin hänen tekemien ruokien parissa.
Työnjako tehtiin jo kun yhteen mentiin eli mun osuuteni on riista ja kala ja esim. joulusapuskat, muusta sitten sen mukaan, että kumpi oli enstex kotona.
Emännällä on omat bravuurinsa ja niitä sitten varrotaan joskus viikonloppuisin kieli pitkänä kun ovatten kanssa vähän hitakaisia valmistaa.
Mä oon vähän "pappaa" nuorempaa sorttia, mutta kiitän saamiani oppeja kotoolta ja olen niitä myös hyödyntänyt vuosien varrella vaikka moni väittääkin noita mun nykyisiä tuotoksiani vain ruskeaksi mössöksi!!
Mä todella pidän uuniruuista niiden helpohkon teon takia ja sillä aikaa kun ne kypsyy, niin mä voin tehdä jotain muutakin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 08.11.2012 21:42 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos vinkistä, olipa opettavainen pätkä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pietarinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Hei 2010 Viestejä: 1248
|
Lähetetty: 08.11.2012 22:34 Viestin aihe: |
|
|
Minä olen purkanu ruhon näin:ensin lavat,yksin jos työskentelee on avuksi jos vastapuolen jalan potkasta laittaa narun/ketjun esim vajan seinään,näin ruho pysyy paikallaan ja voi taivuttaa avattavaa lapaa ulospäin.seuraavaksi kupeet paistien etuosasta alaspäin seuraten ulkofileen rajaa,raja näkyy vaaleana juovana.leikataan viimeistä kylkiluuta myöten irti.seuraavaksi viilto 7ja8 kylkiluun väliin ja viilto taas fileen reunaa alas,eli avataan liha kylkiluiden päältä poikkisuunnassa.sahataan luut poikki veitsellä tehtyä viiltoa myöten auki viillettyyn luuväliin asti,sahataan rintarusto poikki ja heitetään kylki pöydälle.sahataan rintapalan luut niskaan asti ja rintapala irti.seuraavaksi sisäfileet irti suoliluunaukon yläreunan tasolta ja viilto selkärangan viertä pitkin alas,repäistään file irti.katkaistaan niska irti kohdasta jossa selkälinja alkaa suoristumaan.sahataan etuselkä irti 7ja8 kylkiluun välistä.fileselkä katkaistaan puukolla viimeisestä nikamasta,kärjellä viilletään välilevy auki ja lonkkaluun reunaa pitkin viilletään selkäliha poikki.otetaan oikealla kädellä kiinni selkärangan alapäästä ja vasemmalla painetaan selän puolelta katkaisukohdasta,väännetään taaksepäin jotta ranka katkeaa.sen jälkeen autetaan veitsellä se irti lonkkaluusta.lonkkaluun irroitus kannattaa tehdä siten että laitetaan paisti roikkumaan vain oikeasta jalasta,siten paistien painoa voidaan käyttää hyväksi.luun myötä seuraten leikataan molepia paisteja irtaalleen ja lopulta otetaan vasen jalka irti.sen jälkeen jo myös toisesta jalasta jonkin verran irtileikattu lonkkaluu.siinä ns.raakapaloittelu.hankalampi sanoin kerto kuin tehzdä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
6mm br rem Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2006 Viestejä: 1631 Paikkakunta: Hämeen reunalla
|
Lähetetty: 08.11.2012 23:13 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilkaapa joskus ottaa se file irti kun ruho roikkuu..mahdottoman helppo homma. Kinkut voipi leikata koukussa, siinäkin on helppo pudottaa paistit "syliin". Jää vain luu koukkuun riippumaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 08.11.2012 23:51 Viestin aihe: |
|
|
Mitä mä olen noita muutamia sikoja, kauriita ja peuroja paloitellut, niin sahaa en ole tarvinnut kuin silloin mikäli olen possun kyljyksiä vartavasten halunnut.
Lihat irti luista ja kaulaosasta sitten nikamia myöten ne kunnon keittoainekset talteen luut mukana.
Kukin taaplaa tyylillään; kyllä mä niitä luitakin talteen oon ottanut ja niitä sitten sahalla pilkkonut kunnon lihaliemen valmistamiseen myöhempää käyttöä ajatellen. Kinttuluistakin sopivasti pätkittynä saa sitä oiken kunnon ydintä monen sapuskan lisukkeeksi kun malttaa keittää riittävän kauan ja vaikka lopuks siilata sen ennen "kasaankeittoa". _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Maisteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Hel 2005 Viestejä: 2187
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 09.11.2012 10:41 Viestin aihe: |
|
|
Maisteri kirjoitti: | http://www.youtube.com/watch?v=tudPGNL9LK0
Tuo kaveri kanssa näyttää tietävän mitä tekee
|
Kiitos, hyvä video! _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15373
|
Lähetetty: 09.11.2012 12:06 Viestin aihe: |
|
|
Pro-leikkuuta, jokunen lihakilo varmaan jo laatikossa. Vähän rohkenisin kyseenalaistaa sitä onko tuo kuitenkaan paras opetusvideo sellaiselle joka peukku suussa ihmettelee miten hirvenluut erkanee lihoista, ja mitä lihoja siitä sitten jää. Plussat tälle ja sille naudanpilkonta ohjeelle siitä että sisäfileen klunssi saa ansaitsemansa huomion, Kaarlen peuranleikkuu-kuvituksessa näytti löytyvän lähinnä se näkösällä oleva slaikkari (tai sitten mulla on läppärissä turhan pieni näyttö).
Meilläkin joskus kokeiltiin tuota etulavan "läpileikkuuta", nyt on palattu "maalaisleikkuuseen" jossa lihat jykerretään ensin irti luista ja sitten ihmetellään missä se lapapaisti oikein on. Hidastahan tuo on, mutta joskus logistisesti järkevää, jos kymmenen miestä odottaa pöydällä leikattavaa veitsi pystyssä niin yhtä elukkaa ei kannata pitkään vinssissä roikottaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20228 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 09.11.2012 12:32 Viestin aihe: |
|
|
Maisteri kirjoitti: | http://www.youtube.com/watch?v=tudPGNL9LK0
Tuo kaveri kanssa näyttää tietävän mitä tekee
Glen Scanlan kirjoitti: |
Kiitos vinkistä, olipa opettavainen pätkä. |
|
Kiitoksia.
Ainakin itselleni on vaikea hahmottaa leikkuuhommaa kirjoitetusta tekstistä. Ja kuvienkin kanssa vähän niin ja näin.
Nuo videot ovat kyllä havainnollisia, joskin homma näyttää ammattilaisen tekemänä "aika helpolta" . Miekkajakilpiaikaan verrattuna tämä interneetti on kyllä tuonut ihan asiallista materiaalia saataville lihanleikkuuhommaan(kin). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 09.11.2012 12:54 Viestin aihe: |
|
|
Kauhia mikä kiire leikata,pitäis tupakkitaukoja vain välissä. Kätevästi näyttää käyvän,pidän silti meidän leikkuuta parempana,vaikka hukkaakin tulisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 09.11.2012 14:22 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | Kaarlen peuranleikkuu-kuvituksessa näytti löytyvän lähinnä se näkösällä oleva slaikkari (tai sitten mulla on läppärissä turhan pieni näyttö). |
Kuvia saa klikkaamalla suuremmiksi, mutta ihan mielenkiinnosta, mitä mahdat tarkoitta tuolla "löyty vain"? Tuossa oli hommaamassa ammattilainen lihanleikkaaja, eikä ainakaan omasta mielestäni mitään jäänyt löytymättä... _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15373
|
Lähetetty: 09.11.2012 14:42 Viestin aihe: |
|
|
Kaarle Martel kirjoitti: | Kuvia saa klikkaamalla suuremmiksi, mutta ihan mielenkiinnosta, mitä mahdat tarkoitta tuolla "löyty vain"? Tuossa oli hommaamassa ammattilainen lihanleikkaaja, eikä ainakaan omasta mielestäni mitään jäänyt löytymättä... |
Sveduvideossa kahdentoista minuutin kohdalla kuvataan sisäfileen irroitusta, eri tekniikalla kuin nautapaloittelussa ("sisäfileen viilto", "sisäfile irti") mutta samaa asiaa kuitenkin, ronkan sisällä olevan paksu osa irroitetaan mukaan sisäfileeseen. Irroitetussa fileessä tuo "klunssi" näkyy paksumpana osana takapäässä (sellaisena kun niitä yleensä kaupassa myydään), suurennettunakaan peuranpaloittelukuvissa tuota ei oikein erota, näyttää siltä että tuossa on mukana vain vatsaontelossa oleva osa fileestä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 09.11.2012 14:58 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | Kaarle Martel kirjoitti: | Kuvia saa klikkaamalla suuremmiksi, mutta ihan mielenkiinnosta, mitä mahdat tarkoitta tuolla "löyty vain"? Tuossa oli hommaamassa ammattilainen lihanleikkaaja, eikä ainakaan omasta mielestäni mitään jäänyt löytymättä... |
Sveduvideossa kahdentoista minuutin kohdalla kuvataan sisäfileen irroitusta, eri tekniikalla kuin nautapaloittelussa ("sisäfileen viilto", "sisäfile irti") mutta samaa asiaa kuitenkin, ronkan sisällä olevan paksu osa irroitetaan mukaan sisäfileeseen. Irroitetussa fileessä tuo "klunssi" näkyy paksumpana osana takapäässä (sellaisena kun niitä yleensä kaupassa myydään), suurennettunakaan peuranpaloittelukuvissa tuota ei oikein erota, näyttää siltä että tuossa on mukana vain vatsaontelossa oleva osa fileestä. |
OK, enpä mene väittämään vastaan, kun tuosta tapahtumasta on jo kolme vuotta aikaa, enkä muista yksityiskohtia ihan niin tarkkaan... _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
6mm br rem Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2006 Viestejä: 1631 Paikkakunta: Hämeen reunalla
|
Lähetetty: 09.11.2012 15:05 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se sisäfileen kinkun puoleinen pää kuuluu pyöräyttää luuta myöden,kaveri filmissä ottaa sen turhan lyhyeksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|