OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruhonleikkaus: Perustaitoja vaiko specialistihommaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 27, 28, 29  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 08.11.2012 20:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aploodit "Ysikolomoselle" tuosta edellisestä kommentista.Noinhan se on alakanut ainakin meillä vanhemmilla. Very Happy
Meillä ei Mamma päästä patojen kimppuun Confused Very Happy Toisaalta hyvä niin.
Eipä ole kyllä koskaan ollut tuloksista valittamista,paremminkin päinvastoin. Itte en kyllä paremmaksi taikoisi, ihme kyllä , sillä kyllähän minä ite nyt tien vaikka mitä.....Shocked Riistan ja kalat kyllä laitan "patavalamiiksi", tottakai. Very Happy
_________________
Vanha pappa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 08.11.2012 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun on siitä "kossista" asti joutunut/päässyt pilkkomaan eri elukoita, niin ei tuo nyt niin ihmeellinen asia ole. Wink
Äiteekin kun vielä opetti sapuskanteon, niin ei tulis mieleenkään päästää tuota lasteni päästäjää riistan valmistamiseen, vaikka muuten hyvin viihdynkin hänen tekemien ruokien parissa. Laughing
Työnjako tehtiin jo kun yhteen mentiin eli mun osuuteni on riista ja kala ja esim. joulusapuskat, muusta sitten sen mukaan, että kumpi oli enstex kotona. Embarassed
Emännällä on omat bravuurinsa ja niitä sitten varrotaan joskus viikonloppuisin kieli pitkänä kun ovatten kanssa vähän hitakaisia valmistaa. Wink
Mä oon vähän "pappaa" nuorempaa sorttia, mutta kiitän saamiani oppeja kotoolta ja olen niitä myös hyödyntänyt vuosien varrella vaikka moni väittääkin noita mun nykyisiä tuotoksiani vain ruskeaksi mössöksi!! Twisted Evil

Mä todella pidän uuniruuista niiden helpohkon teon takia ja sillä aikaa kun ne kypsyy, niin mä voin tehdä jotain muutakin. Cool
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 08.11.2012 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

takeem kirjoitti:
Mitäs mieltä olette tästä.
http://www.youtube.com/watch?v=KxAYLj6BSCU


Kiitos vinkistä, olipa opettavainen pätkä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pietarinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hei 2010
Viestejä: 1248

LähetäLähetetty: 08.11.2012 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä olen purkanu ruhon näin:ensin lavat,yksin jos työskentelee on avuksi jos vastapuolen jalan potkasta laittaa narun/ketjun esim vajan seinään,näin ruho pysyy paikallaan ja voi taivuttaa avattavaa lapaa ulospäin.seuraavaksi kupeet paistien etuosasta alaspäin seuraten ulkofileen rajaa,raja näkyy vaaleana juovana.leikataan viimeistä kylkiluuta myöten irti.seuraavaksi viilto 7ja8 kylkiluun väliin ja viilto taas fileen reunaa alas,eli avataan liha kylkiluiden päältä poikkisuunnassa.sahataan luut poikki veitsellä tehtyä viiltoa myöten auki viillettyyn luuväliin asti,sahataan rintarusto poikki ja heitetään kylki pöydälle.sahataan rintapalan luut niskaan asti ja rintapala irti.seuraavaksi sisäfileet irti suoliluunaukon yläreunan tasolta ja viilto selkärangan viertä pitkin alas,repäistään file irti.katkaistaan niska irti kohdasta jossa selkälinja alkaa suoristumaan.sahataan etuselkä irti 7ja8 kylkiluun välistä.fileselkä katkaistaan puukolla viimeisestä nikamasta,kärjellä viilletään välilevy auki ja lonkkaluun reunaa pitkin viilletään selkäliha poikki.otetaan oikealla kädellä kiinni selkärangan alapäästä ja vasemmalla painetaan selän puolelta katkaisukohdasta,väännetään taaksepäin jotta ranka katkeaa.sen jälkeen autetaan veitsellä se irti lonkkaluusta.lonkkaluun irroitus kannattaa tehdä siten että laitetaan paisti roikkumaan vain oikeasta jalasta,siten paistien painoa voidaan käyttää hyväksi.luun myötä seuraten leikataan molepia paisteja irtaalleen ja lopulta otetaan vasen jalka irti.sen jälkeen jo myös toisesta jalasta jonkin verran irtileikattu lonkkaluu.siinä ns.raakapaloittelu.hankalampi sanoin kerto kuin tehzdä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
6mm br rem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2006
Viestejä: 1631
Paikkakunta: Hämeen reunalla

LähetäLähetetty: 08.11.2012 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilkaapa joskus ottaa se file irti kun ruho roikkuu..mahdottoman helppo homma. Kinkut voipi leikata koukussa, siinäkin on helppo pudottaa paistit "syliin". Jää vain luu koukkuun riippumaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 08.11.2012 23:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä mä olen noita muutamia sikoja, kauriita ja peuroja paloitellut, niin sahaa en ole tarvinnut kuin silloin mikäli olen possun kyljyksiä vartavasten halunnut.
Lihat irti luista ja kaulaosasta sitten nikamia myöten ne kunnon keittoainekset talteen luut mukana.
Kukin taaplaa tyylillään; kyllä mä niitä luitakin talteen oon ottanut ja niitä sitten sahalla pilkkonut kunnon lihaliemen valmistamiseen myöhempää käyttöä ajatellen. Kinttuluistakin sopivasti pätkittynä saa sitä oiken kunnon ydintä monen sapuskan lisukkeeksi kun malttaa keittää riittävän kauan ja vaikka lopuks siilata sen ennen "kasaankeittoa".
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Maisteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 2187

LähetäLähetetty: 09.11.2012 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.youtube.com/watch?v=tudPGNL9LK0

Tuo kaveri kanssa näyttää tietävän mitä tekee




Glen Scanlan kirjoitti:
takeem kirjoitti:
Mitäs mieltä olette tästä.
http://www.youtube.com/watch?v=KxAYLj6BSCU


Kiitos vinkistä, olipa opettavainen pätkä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 09.11.2012 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maisteri kirjoitti:
http://www.youtube.com/watch?v=tudPGNL9LK0

Tuo kaveri kanssa näyttää tietävän mitä tekee

Kiitos, hyvä video!
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15373

LähetäLähetetty: 09.11.2012 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

takeem kirjoitti:
Mitäs mieltä olette tästä.
http://www.youtube.com/watch?v=KxAYLj6BSCU

Pro-leikkuuta, jokunen lihakilo varmaan jo laatikossa. Vähän rohkenisin kyseenalaistaa sitä onko tuo kuitenkaan paras opetusvideo sellaiselle joka peukku suussa ihmettelee miten hirvenluut erkanee lihoista, ja mitä lihoja siitä sitten jää. Plussat tälle ja sille naudanpilkonta ohjeelle siitä että sisäfileen klunssi saa ansaitsemansa huomion, Kaarlen peuranleikkuu-kuvituksessa näytti löytyvän lähinnä se näkösällä oleva slaikkari (tai sitten mulla on läppärissä turhan pieni näyttö).

Meilläkin joskus kokeiltiin tuota etulavan "läpileikkuuta", nyt on palattu "maalaisleikkuuseen" jossa lihat jykerretään ensin irti luista ja sitten ihmetellään missä se lapapaisti oikein on. Hidastahan tuo on, mutta joskus logistisesti järkevää, jos kymmenen miestä odottaa pöydällä leikattavaa veitsi pystyssä niin yhtä elukkaa ei kannata pitkään vinssissä roikottaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20228
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 09.11.2012 12:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maisteri kirjoitti:
http://www.youtube.com/watch?v=tudPGNL9LK0

Tuo kaveri kanssa näyttää tietävän mitä tekee




Glen Scanlan kirjoitti:
takeem kirjoitti:
Mitäs mieltä olette tästä.
http://www.youtube.com/watch?v=KxAYLj6BSCU


Kiitos vinkistä, olipa opettavainen pätkä.


Kiitoksia.

Ainakin itselleni on vaikea hahmottaa leikkuuhommaa kirjoitetusta tekstistä. Ja kuvienkin kanssa vähän niin ja näin.

Nuo videot ovat kyllä havainnollisia, joskin homma näyttää ammattilaisen tekemänä "aika helpolta" Smile. Miekkajakilpiaikaan verrattuna tämä interneetti on kyllä tuonut ihan asiallista materiaalia saataville lihanleikkuuhommaan(kin).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 09.11.2012 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauhia mikä kiire leikata,pitäis tupakkitaukoja vain välissä. Kätevästi näyttää käyvän,pidän silti meidän leikkuuta parempana,vaikka hukkaakin tulisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 09.11.2012 14:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
Kaarlen peuranleikkuu-kuvituksessa näytti löytyvän lähinnä se näkösällä oleva slaikkari (tai sitten mulla on läppärissä turhan pieni näyttö).

Kuvia saa klikkaamalla suuremmiksi, mutta ihan mielenkiinnosta, mitä mahdat tarkoitta tuolla "löyty vain"? Tuossa oli hommaamassa ammattilainen lihanleikkaaja, eikä ainakaan omasta mielestäni mitään jäänyt löytymättä... Shocked
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15373

LähetäLähetetty: 09.11.2012 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaarle Martel kirjoitti:
Kuvia saa klikkaamalla suuremmiksi, mutta ihan mielenkiinnosta, mitä mahdat tarkoitta tuolla "löyty vain"? Tuossa oli hommaamassa ammattilainen lihanleikkaaja, eikä ainakaan omasta mielestäni mitään jäänyt löytymättä...

Sveduvideossa kahdentoista minuutin kohdalla kuvataan sisäfileen irroitusta, eri tekniikalla kuin nautapaloittelussa ("sisäfileen viilto", "sisäfile irti") mutta samaa asiaa kuitenkin, ronkan sisällä olevan paksu osa irroitetaan mukaan sisäfileeseen. Irroitetussa fileessä tuo "klunssi" näkyy paksumpana osana takapäässä (sellaisena kun niitä yleensä kaupassa myydään), suurennettunakaan peuranpaloittelukuvissa tuota ei oikein erota, näyttää siltä että tuossa on mukana vain vatsaontelossa oleva osa fileestä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 09.11.2012 14:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
Kaarle Martel kirjoitti:
Kuvia saa klikkaamalla suuremmiksi, mutta ihan mielenkiinnosta, mitä mahdat tarkoitta tuolla "löyty vain"? Tuossa oli hommaamassa ammattilainen lihanleikkaaja, eikä ainakaan omasta mielestäni mitään jäänyt löytymättä...

Sveduvideossa kahdentoista minuutin kohdalla kuvataan sisäfileen irroitusta, eri tekniikalla kuin nautapaloittelussa ("sisäfileen viilto", "sisäfile irti") mutta samaa asiaa kuitenkin, ronkan sisällä olevan paksu osa irroitetaan mukaan sisäfileeseen. Irroitetussa fileessä tuo "klunssi" näkyy paksumpana osana takapäässä (sellaisena kun niitä yleensä kaupassa myydään), suurennettunakaan peuranpaloittelukuvissa tuota ei oikein erota, näyttää siltä että tuossa on mukana vain vatsaontelossa oleva osa fileestä.

OK, enpä mene väittämään vastaan, kun tuosta tapahtumasta on jo kolme vuotta aikaa, enkä muista yksityiskohtia ihan niin tarkkaan...
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
6mm br rem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2006
Viestejä: 1631
Paikkakunta: Hämeen reunalla

LähetäLähetetty: 09.11.2012 15:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se sisäfileen kinkun puoleinen pää kuuluu pyöräyttää luuta myöden,kaveri filmissä ottaa sen turhan lyhyeksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 27, 28, 29  Seuraava
Sivu 4 Yht. 29

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com