OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruhonleikkaus: Perustaitoja vaiko specialistihommaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 27, 28, 29  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 12.12.2012 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
En muista, mahtoiko joku jo seuraavasta asiasta mainitakin.

Saavuin siinä hyvissä ajoissa sunnuntaina jahtisuulille ja siivoilin vähän paikkoja ja pesin noita leikkuutasoja. Mielessä kävi, että semmoinen ”ikkunalasta” voisi olla tosi kova sana, jolla saisi vetää nuo tasot kuiviksi.

Meillä on käytössä lastat niin tasojen kuin lattioidenkin kuivaukseen,käteviä vehkeitä,täytyy vain pitää vivusti huoli ettei lattialastaa käytä pöytien kuivaamiseen ja päinvastoin,toki eripituiset varret antavat osviittaa käyttötarkoituksesta.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15317

LähetäLähetetty: 20.01.2013 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Giesserin 15 senttisellä 2125:llä (stark) pilkoin viikolla villisian etuneljänneksen, ihraa oli senttejä, jäykkä veitsi tuntui pätevältä siivoamisessa. 13 senttisiä tilasin nipun, niitäkin olen kokeillut (lihanleikkuuarvonnassa otetaan ensimmäinen veitsi mikä laatikosta käteen tule), vielä ainakin kotisiistimisessä tuntuu 15 senttinen tutummalta, tiedä sitten jos ruhoja pitäisi enempi leikata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vanhakarju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Mar 2011
Viestejä: 2499

LähetäLähetetty: 07.05.2013 16:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinpä:Riistalihan tarkastus muuttuu 1.9.2013,mitenkäs seurat ovat
varautuneet asiaan.

http://www.metsastajaliitto.fi/?q=node/1199
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 07.05.2013 17:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei myydä,sillä tuosta selviää.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vanhakarju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Mar 2011
Viestejä: 2499

LähetäLähetetty: 07.05.2013 18:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Ei myydä,sillä tuosta selviää.



Mitenkäs "heiluri"kun uudessa määräyksessä lukee näin:

lainaus:Riistankäsittelylaitoksessa kaikkien riistaeläinten lihalle – myös omaan käyttöön tarkoitetulle – tulee suorittaa lihantarkastus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26251

LähetäLähetetty: 07.05.2013 18:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä on meidän maamme taattua hölmöilyä millon mitenki, asiat tahtoo keikahella päälaelleen. Voiko tälle muutakuin nauraa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15317

LähetäLähetetty: 07.05.2013 18:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos oikein tarkkaan tuolta lukee niin tuolla on myös
Lainaus:
Hyväksymättömät lahtivajat säilyvät muuten ennallaan, mutta niissä ei voi enää suorittaa lihantarkastusta. Eli niissä liha käsitellään tarkastamattomana.

Eli ei hae lahtivajalle hyväksyntää riistankäsittelylaitokseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 07.05.2013 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täs on nyt jotain outoa...

SML:n tiedote kirjoitti:
Riistankäsittelylaitoksessa kaikkien riistaeläinten lihalle – myös omaan käyttöön tarkoitetulle – tulee suorittaa lihantarkastus. Luonnonvaraista riistaa saa tarkastaa myös poroteurastamossa, mikäli teurastamo on hyväksytty luonnonvaraisen riistan tarkastamiseen.

http://www.metsastajaliitto.fi/?q=node/1199

ja Eviran tiedote puolestaan kirjoitti:
Oma käyttö tarkoittaa itse metsästetyn riistaeläimen ja sellaisen riistaeläimen lihan käyttöä, jonka metsästämiseen henkilö on osallistunut metsästysseurueen jäsenenä. Tällaista lihaa ei tarvitse tarkastuttaa eikä sen käsittelystä ja siihen käytetyistä tiloista tarvitse tehdä mitään ilmoitusta.

http://www.evira.fi/files/attachments/fi/evira/lomakkeet_ja_ohjeet/elintarvikkeet/elintarvikehuoneistot/eviran_ohje16027_1.pdf

Tuosta Eviran tiedotteesta ei löydy minusta sellaista kohtaa, joka tukisi tuota SML:n viestiä.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 07.05.2013 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun käsittääkseni määräys ei koske sitä tavallista lahtivajalla omatoimisesti käsiteltyä ja porukan kesken jaettua lihaa. Se hygieniapassijuttu on minulle jäänyt vähän hämäräksi... kai siinä tavoiteltiin sitä, ettei porukka ja peijaisväki tuota varpusparvea huomenissa.

Ymmärrykseni: Jos porukka vie ruhon kaupallisen lihankäsittelijän leikattavaksi ja pakattavaksi ynnä jakaa lihat keskenään, ei lihantarkastusta vielä tarvita. Käsittelijän tilojen tulee taas täyttää mainitut "rahtitoiminnan" vaatimukset.
Myytävä liha on tietysti tarkastettava ja toimijalla oltava tuo riistankäsittelylaitoksen status.
Jos yritys tekee ns rahtitoimintaa ja myyntitoimintaa, on sillä oltava noille eri tuotantolinjat.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
DPM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2008
Viestejä: 972

LähetäLähetetty: 07.05.2013 19:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:

Ymmärrykseni: Jos porukka vie ruhon kaupallisen lihankäsittelijän leikattavaksi ja pakattavaksi ynnä jakaa lihat keskenään, ei lihantarkastusta vielä tarvita. Käsittelijän tilojen tulee taas täyttää mainitut "rahtitoiminnan" vaatimukset.
Myytävä liha on tietysti tarkastettava ja toimijalla oltava tuo riistankäsittelylaitoksen status.
Jos yritys tekee ns rahtitoimintaa ja myyntitoimintaa, on sillä oltava noille eri tuotantolinjat.



Tuo kaupallinen leikkaaja ei saa käsitellä ruhoa tiloissa joissa käsitellään myöskin tarkistettavia lihoja. Se on jokotai.. Joko tarkistetaan kaikki lihat mitä kyseisen tilan läpi menee, tai sitten ei mitään.

Kai. Very Happy


Viimeinen muokkaaja, DPM pvm 07.05.2013 19:53, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vanhakarju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Mar 2011
Viestejä: 2499

LähetäLähetetty: 07.05.2013 19:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Minun käsittääkseni määräys ei koske sitä tavallista lahtivajalla omatoimisesti käsiteltyä ja porukan kesken jaettua lihaa. Se hygieniapassijuttu on minulle jäänyt vähän hämäräksi... kai siinä tavoiteltiin sitä, ettei porukka ja peijaisväki tuota varpusparvea huomenissa.

Ymmärrykseni: Jos porukka vie ruhon kaupallisen lihankäsittelijän leikattavaksi ja pakattavaksi ynnä jakaa lihat keskenään, ei lihantarkastusta vielä tarvita. Käsittelijän tilojen tulee taas täyttää mainitut "rahtitoiminnan" vaatimukset.
Myytävä liha on tietysti tarkastettava ja toimijalla oltava tuo riistankäsittelylaitoksen status.
Jos yritys tekee ns rahtitoimintaa ja myyntitoimintaa, on sillä oltava noille eri tuotantolinjat.


Niinpä :mitenkäs maanomistajille perinteisesti jaetut lihat tai
peijais käristys tai peijaisissa myynnissä oleva liha.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 07.05.2013 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhakarju kirjoitti:
heiluri kirjoitti:
Ei myydä,sillä tuosta selviää.



Mitenkäs "heiluri"kun uudessa määräyksessä lukee näin:

lainaus:Riistankäsittelylaitoksessa kaikkien riistaeläinten lihalle – myös omaan käyttöön tarkoitetulle – tulee suorittaa lihantarkastus.

Tarkemmin kun perehtyy niin huomaa jotta jatkossakin saa omaan käyttöön tulevan lihan leikata niissä vanhoissa tiloissa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petri.kotilainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2010
Viestejä: 223
Paikkakunta: kivijärvi

LähetäLähetetty: 07.05.2013 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtivajasta saa edelleen käyttää lihat omaan käyttöön ja peijaisiin ilman tarkastusta.jos lahtivaja ilmoitetaan elintarvikehuoneistoksi saa myydä lihaa eteenpäin ilman tarkastusta mutta lihan käsittelijöillä pitää olla metsästäjän hygienia koulutus suoritettuna.riistan käsittely laitoksella on kovat vaatimukset ja tulee kalliiksi lihat jos semmoiseksi hakee hyväksynnän kun kaikki omatkin lihat pitää tarkistuttaa.
elintarvikehuoneistoksi kannattaa hakea hyväksyntä jos meinaa myydä ilman nahkaa ja paikat täyttää vaatimukset.lihan käsittelijöillä pitää olla terveys ja hygienia koulutus käytynä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34901

LähetäLähetetty: 08.05.2013 07:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulee monelle hirvieläinten lihan myynnillä menonsa kattavalle seuralle mietinnän paikka,investoidakko lisää vai "markkinoidakko" lihat lähipiirille.
Tässäkin taas ihan turhaa byrokratiaa ja ohjeistusta.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26251

LähetäLähetetty: 08.05.2013 07:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

porukkan joka on elätettävä (tuottamaton työ) on keksittävä kaikkea pientä kivaa ettei iteltä lopu leipä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 27, 28, 29  Seuraava
Sivu 8 Yht. 29

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com