OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruhonleikkaus: Perustaitoja vaiko specialistihommaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 27, 28, 29  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19894
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.05.2013 11:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapmar kirjoitti:

ja Eviran tiedote puolestaan kirjoitti:
Oma käyttö tarkoittaa itse metsästetyn riistaeläimen ja sellaisen riistaeläimen lihan käyttöä, jonka metsästämiseen henkilö on osallistunut metsästysseurueen jäsenenä. Tällaista lihaa ei tarvitse tarkastuttaa eikä sen käsittelystä ja siihen käytetyistä tiloista tarvitse tehdä mitään ilmoitusta.



Käytännössä tuo määräys taitaa muuttaa esimerkiksi lähes 90% maassamme jaettavista maanomistajanpaloista tulevaisuudessa ”sakkolihaksi”...

Arvelisin, että aika harvalla seurueella on loppupeleissä hyväksytyt teurastustilat ja normimoodina tarkastuttaa ruhot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vanhakarju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Mar 2011
Viestejä: 2499

LähetäLähetetty: 08.05.2013 11:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
tapmar kirjoitti:

ja Eviran tiedote puolestaan kirjoitti:
Oma käyttö tarkoittaa itse metsästetyn riistaeläimen ja sellaisen riistaeläimen lihan käyttöä, jonka metsästämiseen henkilö on osallistunut metsästysseurueen jäsenenä. Tällaista lihaa ei tarvitse tarkastuttaa eikä sen käsittelystä ja siihen käytetyistä tiloista tarvitse tehdä mitään ilmoitusta.



Käytännössä tuo määräys taitaa muuttaa esimerkiksi lähes 90% maassamme jaettavista maanomistajanpaloista tulevaisuudessa ”sakkolihaksi”...

Arvelisin, että aika harvalla seurueella on loppupeleissä hyväksytyt teurastustilat ja normimoodina tarkastuttaa ruhot.


Niinpä "Lahtinen"näin minäkin olen lukenut kyseisen määräyksen,
ja miten hirviporukan lihoja voidaan myydä peijaisissa,jos liha ei ole
tarkastettua. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19894
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.05.2013 14:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Tulee monelle hirvieläinten lihan myynnillä menonsa kattavalle seuralle mietinnän paikka,investoidakko lisää vai "markkinoidakko" lihat lähipiirille.
Tässäkin taas ihan turhaa byrokratiaa ja ohjeistusta.


Itsellänikin on käsitys, että moni hirviseurue tarjoaa laadukasta lähiruokamahdollisuutta satunnaisella lihanmyynnillä. Eli syksyn aikana myydään muutama ruho ja rahoja menee esimerkiksi koko seuran juoksevien kulujen kattamiseen tai esimerkiksi lyhentämättömänä sotaveteraaneille.

Tavallisen tallaajan hirven- tai peuranlihanostomahdollisuudet eivät ainakaan helpotu.

Ainakaan itselläni ei ole tiedossa edes yksittäisiä tapauksia, joissa ”normaaleista hirviporukoista” myyty liha olisi aiheuttanut jonkinmoisia terveydellisiä riskitekijöitä.

Aika rajulta muutokselta tuntuvat nämä uudet säädökset nykykäytäntöön, jossa ei oikeasti ole ongelmia tainnut olla.

Varmaan K- ja S-ryhmä tämänkin takana Smile


Käytännössähän tämä tarkoittaisi sitä, että en voi esimerkiksi enää antaa hirvenlihoja kavereille tai sukulaisille lahjaksi "laillisesti". Ja aika suuri osa lihoista on kotopuolessa pakkasessa, käytänössä äitinikään ei omassa taloudessaan voi enää käyttää ensi syksyn lihoja "laillisesti". Aika mielenkiintoinen tapaus, josta kärähtäminen johtanee aselupien menetykseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34791

LähetäLähetetty: 08.05.2013 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jotenkin tuntuu että tuotakaan ei ole mietitty riittävän pitkälle,metsästyksen tuntemus puuttuu.

Tai sitten...todellakin...
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Harjula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2225
Paikkakunta: NATO Suomi

LähetäLähetetty: 08.05.2013 15:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kummasti se on karjunkin alahuuli kuin pajatson kaukalo, kun laki alkaa potkimaan omaan nilkkaan.
_________________
Halloo. Sanohan onko siellä petterbughissa kylymä?
Tuhotaan muskovia. NYT!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34791

LähetäLähetetty: 08.05.2013 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos tuo noin menee niin tämän kanssa se "Suomalainen metsästäjäkään" tuskin kykenee enää lakia noudattamaan,sen verran älytöntä on jos lähipiirillekkään ei enää saa toimittaa normaalilla lahtuuvajalla leikattua lihaa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 08.05.2013 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lukekaas nyt se alkuperäinen Eviran ohje:
http://www.evira.fi/files/attachments/fi/evira/lomakkeet_ja_ohjeet/elintarvikkeet/elintarvikehuoneistot/eviran_ohje16027_1.pdf

Kappaleet 1, 5.2 ja 5.3 puhuvat näistä maanomistajan lihakönteistä ja peijaiskäytännöistä. Minusta Eviran ohjeistus ei edelleenkään muuta asioita niin, kuten SML ja Karju kertovat.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Vanhakarju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Mar 2011
Viestejä: 2499

LähetäLähetetty: 08.05.2013 16:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapmar kirjoitti:
Lukekaas nyt se alkuperäinen Eviran ohje:
http://www.evira.fi/files/attachments/fi/evira/lomakkeet_ja_ohjeet/elintarvikkeet/elintarvikehuoneistot/eviran_ohje16027_1.pdf

Kappaleet 1, 5.2 ja 5.3 puhuvat näistä maanomistajan lihakönteistä ja peijaiskäytännöistä. Minusta Eviran ohjeistus ei edelleenkään muuta asioita niin, kuten SML ja Karju kertovat.


Niinpä:tämän takia minä otinkin asian esille,jokin ei nyt asiassa täsmää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8907

LähetäLähetetty: 09.05.2013 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EVIRA kirjoitti:
5.2 Metsästäjän omaan käyttöön tarkoitettu luonnonvaraisen riistan liha
Elintarvikelainsäädäntö ei koske metsästäjien omaan käyttöön tarkoitetun lihan käsittelyä, valmistusta tai varastointia yksityistaloudessa. Oma käyttö tarkoittaa itse metsästetyn riistaeläimen ja sellaisen riistaeläimen lihan käyttöä, jonka metsästämiseen henkilö on osallistunut metsästysseurueen jäsenenä. Tällaista lihaa ei tarvitse tarkastuttaa eikä sen käsittelystä ja siihen käytetyistä tiloista tarvitse tehdä mitään ilmoitusta.

Yksityishenkilön itse tuottaman alkutuotannon tuotteen tai valmistaman elintarvikkeen luovuttaminen vähäisessä määrin toiseen
yksityistalouteen siellä käytettäväksi voidaan rinnastaa omaan käyttöön. Esimerkiksi jäniksen antaminen lahjaksi naapurille voidaan katsoa tällaiseksi toiminnaksi
.


Eiköhän tuo kohta kata kaatopaistit. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26217

LähetäLähetetty: 09.05.2013 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pieniä määriä kerralla Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34791

LähetäLähetetty: 09.05.2013 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oisko sellanen alta 20 kiloa vähäinen määrä Very Happy
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.05.2013 13:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No jos kilon kerrallaan vaikka 10 sekunnin välein?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vanhakarju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Mar 2011
Viestejä: 2499

LähetäLähetetty: 09.05.2013 15:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinpä:löysin SML:län lausunnon koskien kyseistä asiaa.

http://www.metsastajaliitto.fi/liitteet/Lausunto_MMMlle_17022011.pdf
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 18.02.2015 20:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa otin aamusella pakkasesta jauhelihapussin (tai oikeastaan levyn) niin tuli mieleen yksi juttu, sen voi nyt jo julkaistakin kun patenttihakemus on hyvässä vauhdissa. Meillä keksittiin viime syksynä että kun litistelee vakumoitua jauhelihapussia niin on erittäin kätevää kun puristaa sitten kuitenkin yhden kulman tyhjäksi. Jääkylmää pussia on paljon mukavampi käsitellä kun nappaa kiinni tuosta kulmasta, säästää monen perheenäidin ja myös tällaisen ruokaa laittavan perheenisän sormia. Tuosta ei juuri keksintö parane.

En voi ottaa tuosta innovaatiosta kunniaa itselleni, olin viime syksynä leikkelypuolella, enkä voi edes kehua että olisin nyt leikannut vaan jotain tiettyä, kaikkea joutui silpomaan. Sen verran oli vähän lupia että uskalsi ottaa jo ensimmäisellä tauolla vähän koffia, siltikään ei tullut kaikesta jauhelihaa. Positiivista oli että viime syksynä ei hukkunut yhtään veistä, toissavuotisiakin yritin vähän vajalta katsella muttei näyttäneet tutuilta, toisaalta noita giessermeisseleitä ei kovin jää kaipaamaan, huonosti tuntuvat pitävän terän. Toissavuonna annoin pari kaverille ja pari jäi vissiin vajalle, onpa niitä vielä niin ettei meinaa keittiön laatikko mennä kiinni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tommiunk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Huh 2005
Viestejä: 154
Paikkakunta: varsinaissuomi / Satakunta

LähetäLähetetty: 16.03.2015 17:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen alkanut painaa osan jauheliha "levyistä" leikkuulaudan reunalla keskeltä kahteen osioon, tietenkin muovia vahingoittamatta, Tätä uraa pitkin on jäinen paketti helppo katkaista jos tarvitseekin ottaa vain puoli pakettia jauhelihaa vaikka pienempään nälkään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 27, 28, 29  Seuraava
Sivu 9 Yht. 29

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com