OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Joulu: Mitä laitetaan?
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 14161
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 07.11.2012 21:41    Viestin aihe: Joulu: Mitä laitetaan? Vastaa lainaamalla viestiä

Joulu: Mitä laitetaan?

Taitaa olla ennakointia puhua vielä joulusta, mutta jotenkin almanakantaju himmenee, kun joulumainoksia on puskenut postilaatikkoon jo hetkenaikaa.

Eli aina ennen on tullut kierreltyä jouluna kotipuolessa tai anoppilassa. Käytännössä oman joulukokkailut ovat olleet aika lailla avustusluonteisia, enemmänkin vastuulle on langennut joulupödän juomapuolen suunnittelu... Nyt vaikuttaa siltä, että ”joulua tehdään” ensimmäistä kertaa ominpäin ja lähdetään luomaan niitä oman perheen kulinaarisia joulutraditioita aika lailla puhtalta pöydältä.

Toki kinkkua pitää olla ja jotain sen semmoista. Olisi mukava kuulla, jos palstalaisilla on jotain omia ”hyväksi havaittuja” joulupöydän vakiantimia.

Eli mitä hyvässä joulupöydässä pitää olla?

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 07.11.2012 22:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta voit valita jotain mahdollisesti mieleisiä:
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=39592

Noilla mennään vuosien kokemuksella!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 14161
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.11.2012 08:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänks. Pitääkin kurkata läpi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 08.11.2012 09:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ollaan kauan jo korvattu kinkku metsopaistilla. Siihen hirvenmaksa laatikkoa, suolasienisalaattia ja mätiä kaveriksi. (jos inspis iskee niin lanttulaatikot ja muut tehty kans) Jos ei metsoa oo niin peuraa tai vastaavaa on tehty.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 08.11.2012 13:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on perinteiset lisäkkeet ja sitten ainakin riistapate (linnusta tai jäniksestä), hirven tai peuran maksasta laatikkoa ja kunkkuna villisikakinkku.

Henkilökohtaisesti olen hoidellut tuon paten valmistuksen, sillä periaatteella että ohjeessa annettu konjakkkimäärä kerrotaan vähintään piillä ja lorkitaan valmistuksen tiimellyksessä.

Maksalaatikkoa en ole koskaan jouoluruokana ymmärtänyt, sen saa käly hoitaa pöytään, minä tai emäntä hankkii maksan.

Villisikakinkun kanssa on pelattu aina varman päälle, sen hankkimiseen (tai vaihtoehtojen hankkimiseen) uhrataan rutkasti aikaa, dieseliä ja terveyttä. Muutamalta jokavuotiselta viron retkeltä kesikin kinkku on matkaan tarttunut, sitten joulua odotellessa valikoituneista kandidaateista suoritetaan tarkkan valinta. Suolaus hoituu itse. Kinkun suolaus on tarkkaa puuhaa, joten siinä ei alkoholin kanssa pelleillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 8502
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 08.11.2012 13:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tavalliseenkin kinkkuun saa vaihtelua, kun sen savustaa. Tuli joskus tehtyä ja oli hyvää.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 12099

LähetäLähetetty: 08.11.2012 13:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joulun tekevät oikeastaan laatikot, rosolli ja mausteet, sekä tietenkin riisipuuro ja sekametelisoppa. Lihapuoli onkin korvattavissa paljon helpommin ja niitä voi vaihdella. Pitäis päästä joskus sinne villisikajahtiin niin sais sitäkin kinkkua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16180

LähetäLähetetty: 08.11.2012 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Joulun tekevät oikeastaan laatikot, rosolli ja mausteet, sekä tietenkin riisipuuro ja sekametelisoppa. Lihapuoli onkin korvattavissa paljon helpommin ja niitä voi vaihdella. Pitäis päästä joskus sinne villisikajahtiin niin sais sitäkin kinkkua.


Tuossa se on pääasiassa. Lohta ja kinkku pitää olla, mutta siitä lipeäkalasta ei ole väliä. Jouluolut kuuluu asiaan.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 12099

LähetäLähetetty: 08.11.2012 14:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
Nimrod kirjoitti:
Joulun tekevät oikeastaan laatikot, rosolli ja mausteet, sekä tietenkin riisipuuro ja sekametelisoppa. Lihapuoli onkin korvattavissa paljon helpommin ja niitä voi vaihdella. Pitäis päästä joskus sinne villisikajahtiin niin sais sitäkin kinkkua.


Tuossa se on pääasiassa. Lohta ja kinkku pitää olla, mutta siitä lipeäkalasta ei ole väliä. Jouluolut kuuluu asiaan.


Jouluoluet ovat mielestäni parhaita kotimaisia oluita, ylipäätään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 08.11.2012 14:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jouluna ei meillä laiteta muutakun kunnon jänisjahti ja illalla hervottomat kännit. Risoo muutenkin koko uskovaisten juhla niin rankasti, tai lähinnä se kuinka tavalliset järkevät ihmiset sekoavat täysin kun joulu tulee..
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 10794

LähetäLähetetty: 08.11.2012 14:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Joulun tekevät oikeastaan laatikot, rosolli ja mausteet, sekä tietenkin riisipuuro ja sekametelisoppa. Lihapuoli onkin korvattavissa paljon helpommin ja niitä voi vaihdella.
Naulan kantaan. Kinkkumaista lihaa ja muutakin lihaa tulee syötyä pitkin vuotta mutta kuka söisi rosollia ja porkkanalaatikkoa muulloin kuin jouluna (no, kohta joku kertoo syövänsä). Lihapuolena on syöty milloin mitäkin, hirvenpaistia, lintua, viime vuonna villisikakinkku (mun mielestä ei kannata haikailla), tänä vuonna ihan possukinkku. Silliä ja lohta pitää olla, vaimo haluaa lipeäkalaakin (itse "sulatettua") ja välipalaksi paljon rasvaisia juustoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 08.11.2012 14:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehdottomasti lipeäkalaa ja hapansilakkaa pitää pöydässä olla ja runsaasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 14161
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.11.2012 15:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä "Satakuntalaisessa joulussa" on myös tuo kalaosasto ollut kohtuu vahvasti mukana jouluperinteissä; Lipeäkala, graavi lohi, mäti, erilaiset silakkahässäkät...

Kyllä varmaan omaankin jouluun tulee jotain tuolta rintamalta haalittua.

Veikkaisin, että jonkinmoinen ”kulttuurishokki” tulee kun on aikaisemmin voinut marssia valmiiseen pöytään ja nyt olisi tarkoitus väkerrellä nuo itse. Äitee oli vähän ovelan näköinen, kun sanoi että hän tulee kyllä mielellään aattona kylään ja kerrankin valmiiseen joulupöytään.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 12099

LähetäLähetetty: 08.11.2012 17:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä onko kyse paikkakuntakohtaisista eroista tai maakuntaperinteistä, mutta meillä oikeastaan vain silli on tavallista suuremmassa roolissa jouluna. Suolakala on meillä kohtuullisen tavanomaista muutenkin, samoin kuin savulohet jne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 08.11.2012 17:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites tuo laatikkopuoli eri valtakunnan osissa; täällä uudellamaalla on imelletty perunaloora se pakollinen, räätikkäloora myös, porkkanalaatikosta voidaan olla montaakin mieltä; mun ruokapöytääni se ei käy, tai en ainakaan minä rupea sitä tekemään. Kinkku on tietysti se luonnollinen ja joku savukala, mutta siinä nuo peruseväät sitten ovatkin. Lipeäkalaa en ole myöskään koskaan sietänyt ja sitä ei taatusti mun huusholliini tuoda!!!Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Kertookaas eri alueilta teidän tapojanne ja jos joku erikoisuus on, niin kertokaas myös valmistusohjeet.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Seuraava
Sivu 1 Yht. 20

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com