OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Joulu: Mitä laitetaan?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 588
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 18.12.2019 18:26    Viestin aihe: Jouluksi Vastaa lainaamalla viestiä

Perinteinen jänis/rusakkopaisti, pottumuusi, karjalanpaisti hirvenlihasta, oman pellon herneitä ja porkkanoita, silliä ja kylmäsavulohta ja palanpainikkeeksi tummaa olutta tai portteria. Jälkkäriksi kahvit kotitekoisten torttujen ja pasteijoiden ja savukala piiraan kera. Silli ja olut ostotavaraa muut kotitekoisia.
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14796
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 18.12.2019 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa työmaalla keskusteltiin tänään niin valtaosa ei sitä 8 kilon perinteistä kinkkua luvannut jouluna enää laittaa... Moni on 2h talouksia ja muutakin halutaan kuin kinkkua pöytään... Itseasiassa (no en ylläty) kalaa tuntui löytyvän montaa sorttia pöydästä.

-Onhan se tavallaan hullua hemmetinmoinen lihaköntti laittaa ja syödä viikko eri muodoissa sitten... 400g yleensä riittää lihaa kahdelle per ateria oikein hyvinkin jos jotain muutakin lautasella.

-Itse tykkään kokeilla uutta ja uusia makuja, monenlaista muuta pikkunäppärää syötävää on varattuna noiden "perinteisten" lisäksi...

Yksi seikka mitä ihmettelen on se miksi ei noita laatikoita firmat tee semmosta mix-rasiaa missä kutakin 150g lanttu-maksa-peruna-porkkana laatikkoa? Olisi pienissä talouksissa varmasti tykätty juttu... Nythän se hankkii mennä siihen että otetaan yhtä-kahta ja sitäkin jää sitten 400g rasiasta syömättä osa....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 15964
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 20.12.2019 14:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin hakemassa kinkun.

On valittavana juhlakinkkua. Kinkkua luulla. Viljapossua. Maatiaispossua. Luomupossua. Ja vaikka mitä. Jos jonkinmoisia rullia ja verkkohässäköitä, tai ilman.

Parin välillä arvuuttelin ja kärryyn motkähti joku ”Maatiaispossun tuoresuolattu juhlakinkku”. Onko muuten se ”harmaasuolaus” joku eri homma vielä.

No, 4,5kg. Ite tulee syötyä luultavasti pilkun vasen puoli Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 12546

LähetäLähetetty: 20.12.2019 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harmaasuolatussa ei ole nitriittiä, eli siitä nimi. Tuoresuolattu tarkoittaa sitä, että liha on ollut tuore ennen suolaamista, eli sitä ei ole pakastettu ennen suolaamista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 20.12.2019 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ai saaplari, pitää hakia sika rullaa, ai perkale ja kattoo et on mauste ja mustapippuria tarpeeksi kaapis. Ehkä lipevää kalaa.
Olivat lohelle keksineet 15€/kg hinnan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 472
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 21.12.2019 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kohta 50 vuotta täällä ruattissa asunu niin kyllä sitä pitää saada niitä perinteisiä suomalaisia laatikoita .Se vain tahtoo olla just niikun t äss yllä kirjotettiin liian isot laatikot .niitä sitten vedetään joulupöytään ees-taas ja sitten lopulta ollaan siinä pistees että:kompostiin.No ei se mitään joulu on vain kerran vuodessa.Vanhan tavan mukaan pitää ite ssada savustaa pieni joulukinkku n.2,3kg.satuin löytäään kaupan jossa oli vielä suolaamaton kinkku alkuviikosta ruiskusuolaus ja sitte 3päivää tasautumaan suolaveteen.Samalla savukaapillesella tuleen myös hirven pyöröpaistia, file ja sisäpaistia.Ollu nyt savukaapissa jotain 12 tuntia ja pitää kai kohta hakeen kinkut pois ja jähtymään.Tapaan savustuksen jälkeen laitaa lihat lumihankeen näin talvella että saan nopeesti jähtymään.En nytt saa kuvaa mukaan kun en oo mikään expert että olisin syventyny tälläseen mutta kumminkin otin kuvan kännykällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 22.12.2019 12:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

LAita ne tietokoneeseen ja sit https://aijaa.com jolla kaivat ne esiin ja sieltä pieni image.
Harjoittelet sitä samalla kun sulattelet kinkkuu ja lootia. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Putukiffeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hel 2009
Viestejä: 1636
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 22.12.2019 12:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tiistaiaamuna pitää hakea maailman parhaasta ruokakaupasta 6-7 erilaista maustettua silakkaa, lohta ja mätiä.

Muuta en sit kaipaakaan ja nykyään perinteiset jouluruoat laatikoineen maistuvat omassa suussani lähinnä pula-ajan ruoalta.
_________________
Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antsa6
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2014
Viestejä: 718

LähetäLähetetty: 23.12.2019 09:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsoa meinasin savustaa ja kattoo nyt sitten että tekiskö kanttarellikastikkeet vai alkukeitot vai korvasieniäkö sitä keitoksi leipos... Porkkanalaatikkoa on vuosikertatavarana pakkasessa, sekin lie ihan syötävissä. Ja ai niin, parin kilon maalaispalvikinkunkin ostin joskus kun halvalla sain, niin pitää kai sekin urakoida joulupyhien aikana.
Haukifiileenkin vois savustaa, tosin kun en oo ehtinyt oikein kalahommaan panostamaan, niin vähän kehtuuttaa nyt kalatiskiltä haukea hakea... Embarassed
_________________
"Apinat syö banaania, Tarzan ei syö."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2467

LähetäLähetetty: 23.12.2019 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ehtinyt lukea vimosempia viestejä ja vanhempia en muista, mutta nyt olisi hieman kiire.

Eli lihanjakohommat muuttuneet siihen suuntaan että palat vähän pienempiä (homma ulkoistettu eikä muuten ole mitään valittamista). Nyt olen kahta vajaata kilon klimppiä (ilmeisesti kulma- ja paahtopaistinpalat) ensin suolannut ja ruiskuttanut 2 päivää ja nyt sitten marinoinut gini-marinadissa 3 päivää.

Ajattelin savustuspussissa savustaa, kun ei ole oikein mahdollisuutta savustaa muuten. Nyt kun tutkin nettiä ja ohjeita niin vaikuttaisi siltä että ei onnistu savustuspussilla, eli kaikissa ohjeissa, ml. pussin omat ohjeet, puhutaan vain tunnin käsittelystä. Olen kuitenkin ymmärtänyt että hirivenpaisti olisi hyvä semmoisessa matalassa lämpötilassa kypsentään vähän pitempään niin että sisälämpö näyttäisi sen 60 tai karvan alle.

Oma muistikuva on että ensin vartin verran pidetään uunia täysillä ja sitten tiputettaan reiluun sataan asteeseen.

Voiko tuommoisella savustuspussilla kypsentää hirvenpaistia vai pitääkö perinteinen paistopussi kaivaa kaapista?

edit: katsoinkin että kilon lihanpalalla menee paistopussissa noin tunti 150 asteessa. Voisin siis periaatteessa mennä ton savustuspussin ohjeen mukaan, mutta laskea lämpötilaa vähän ja samalla pidentää paistoaikaa hieman. Tuleekohan liikaa savua noin? No semmosissa liemissä marinoitunut tuo liha jo muutenkin ettei sitä varmaan syö enää kuin appiukko Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1721
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 23.12.2019 11:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En oikein jaksa uskoa että savustuspussilla saisi lihaan liikaa savua.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2467

LähetäLähetetty: 23.12.2019 11:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
En oikein jaksa uskoa että savustuspussilla saisi lihaan liikaa savua.


OK. Vedetään tolla. Ei nyt kummoiset odotukset ole muutenkaan.

... ja kiitoksia nopeasta vastauksesta.

Jouluja!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 23.12.2019 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

antsa6 kirjoitti:
Metsoa meinasin savustaa ja kattoo nyt sitten että tekiskö kanttarellikastikkeet vai alkukeitot vai korvasieniäkö sitä keitoksi leipos... Porkkanalaatikkoa on vuosikertatavarana pakkasessa, sekin lie ihan syötävissä. Ja ai niin, parin kilon maalaispalvikinkunkin ostin joskus kun halvalla sain, niin pitää kai sekin urakoida joulupyhien aikana.
Haukifiileenkin vois savustaa, tosin kun en oo ehtinyt oikein kalahommaan panostamaan, niin vähän kehtuuttaa nyt kalatiskiltä haukea hakea... Embarassed
Mitä teillä maksaa hauki kg kaupas, jostain katoin niin oli 10€/kg
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14796
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 11.12.2020 21:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaahas se rupeis olemaan taas aika alkaa varautumaan jouluun... Mitäs tällejoulua suunnitteilla?

Täällä hyvin hyväksitodettu kaava jotta sitä mikä maistuu ja sorteista voi hyvinkin tinkiä ettei "perinteenvuoksi" - ruokia tekisi turhanpäiten.

-kalaa, riistaa, omia leipomuksia.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1790
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 11.12.2020 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistaa tulee puputettua koko ajan, joten ei se oikein juhlaruokaa ole. Kinkkuun olen vähän kyllästynyt, varsinkin näihin kuiviin nykykinkkuihin, joten antaa olla. Tuumasin, että jos laittais lammasta, viulua tai paistia tai mitä nyt sitten tulee mieleen. - No lampaalle vois savustaa kaveriksi muutaman sorsantäkän.

Kalapuoli riippuu siitä, mitä tavaraa pyydykset joulun aikaan antaa. Vai antavatko mitään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22  Seuraava
Sivu 20 Yht. 22

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com