OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Joulu: Mitä laitetaan?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 08.11.2012 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Simppeli;
Perskuta sentään,Kiitos tuosta. Shocked
Tuo viestien lukumäärä on vähän kuin noitten Hirvielukka-kalmojen määrä, eipä ole tullut tarkkaa lukua pidettyä Wink
_________________
Vanha pappa


Viimeinen muokkaaja, vanha pappa pvm 08.11.2012 22:25, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 08.11.2012 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
Oli pöydässä mitä oli, mutta parasta joulussa on se, että kun se ohi ja saa olla rauhassa.

Vai sittenkin se, että pukki tulee keppi suorana ja kassit täynnä lahjoja...kysykää emäntä väeltä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14770

LähetäLähetetty: 08.11.2012 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Nimrod: Uskaltaako kysyä asuinpaikkaa edes karkeasti?
Olen tietoinen että imelletty perunaloora ei kuulu jokapuolelle suomea, mutta olis kiva saada jotain rajalinjoja tietouteen. Rolling Eyes


Rovaniemi = Peräpohjola.

En todellakaan voi sanoa mitään muuta kuin sen, että tämä on ollut näin niissä piireissä, joita olen tuntenut. Nykytilanne on varmastikin muuttunut, sillä Rovaniemi on opiskelukaupunki ja maakuntakeskus, eli tänne tulee uutta väkeä koko ajan.

Jos aikaa kuitenkin kelataan taaksepäin, niin perunalaatikko on puuttunut aika tyystin joulupöydistä minun tuttavapiirissäni ja esimerkiksi ravintolassa, jossa aloitin työurani kokkina, ei perunalaatikkoa mennyt juuri ollenkaan - se ei ole meidän perän juttu. Lanttulaatikko sen sijaan on suosituinta tällä perällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 08.11.2012 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Simppeli: Kiitos; uusi sana minulle, mutta yritän painaa mieleeni. Wink

Nimrod: Kiitos sinullekin; mun vajavaisten tietojeni mukaan perunalodju imellettynä on jostain hämeestä kotoisin, mutta äiteeni joka on Siuntion ruotsalaista alkuperää on sitä tehnyt omasta nuoruudestaan lähtien jo 60v taakkepäin , joten hiukan pihalla olen sen levinnäisyydestä.
Lanttuloora taitaakin sitten olla jokapuolelle suomea levinnyt!?? Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
A-Boltti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Tou 2011
Viestejä: 544
Paikkakunta: Suomineidon käsivarsi

LähetäLähetetty: 09.11.2012 00:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vasikansyltti, keitetty poron kieli, poron suolaliha ja suolalohi. Niitä ilman ei ole joulupöytää. Juomana joko hyvä olut, tai Julmust Very Happy.
_________________
"Oh, no tears please. It's a waste of good suffering..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14770

LähetäLähetetty: 09.11.2012 09:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

A-Boltti kirjoitti:
Julmust Very Happy.


Tässä on muuten yksi sellainen pieni juttu, mitä etelässä ei varmastikaan ole, eli naapurimaan vaikutus eväspuoleen. Tuo länsinaapuri on meille rovaniemeläisille ja varsinkin länsikairan väelle todella lähellä ja siellä käydään usein ostoksilla. Eli Ruotsinkin perinteet sekoittuvat suomalaiseen joulupöytään useissakin paikoissa. Esimerkiksi Torniossa saattaa törmätä aivan toisenlaiseen joulupöytään kuin muualla Suomessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 09.11.2012 11:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jouluaaton aamuun kuuluu kermaan keitetty riisipuuro kanelisokerilla ja reilulla voinokareella, jälkiruoaksi hapanleivän päällä suolakallaa ja suutarinlohta juomana kotikalja.

Tuolla jaksaa pitkälle päivään varsinaista jouluruokaa valmistellessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14770

LähetäLähetetty: 09.11.2012 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MPOulu kirjoitti:
...hapanleivän päällä suolakallaa ja suutarinlohta.


http://reseptivihko.net/suutarinlohi

Onko tässä samankaltainen ohje, jota olet tottunut syömään? Tuota pitää tehdä itsekin, vaikuttaa hyvältä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 09.11.2012 11:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Meillä "Satakuntalaisessa joulussa" on myös tuo kalaosasto ollut kohtuu vahvasti mukana jouluperinteissä; Lipeäkala, graavi lohi, mäti, erilaiset silakkahässäkät...


Hyvin pitkälti samoilla linjoilla Lahtisen suvun kanssa menty. Kinkkua, peruna- ja lanttulaatikkoa yleensä kuulunut listalle kanssa. Viime vuonna tein Vilperin ohjeiden mukaan alusta alkaen ja hyvin onnistui. Samat tulee varmasti tehtyä tänäkin vuonna...

Kinkkuvalikoima aihettanut joka vuosi kyllä samoja miettimyksiä kuin Lahtiselle, eri "malleja" on aika pirusti. Viimeksi taisi olla pakastamaton juhlakinkku potkalla ja oli pirun hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 09.11.2012 12:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod,

aikalailla samaa, itse suolaan kevyesti fileet ennen marinaadia. Tulee mielestäni parempaa.

Niin, kokki tausta mullakin. Ravintolakoulun kävin kahteen kertaan roissa kun en ensimmäisellä kertaa oppinut tarpeeksi, 89-91 ja 96-97.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.11.2012 15:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

A-Boltti kirjoitti:
Vasikansyltti, keitetty poron kieli, poron suolaliha ja suolalohi. Niitä ilman ei ole joulupöytää. Juomana joko hyvä olut, tai Julmust Very Happy.


Aivan samanlaista kuin kokis Very Happy Meillekkin sitä aina jouluna jostain tulee..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 09.11.2012 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä ei kukaan ole uunikinkun ystävä.
Siksipä joulukinkkuna ja pääruokana on jyhkeä hirven tai poron jääpaisti.
Suola-ja savukalaa pitää tietysti olla, rosollia, "parempia" juustoja, savulihaa, sienisalaattia, malliksi lanttu-ja porkkanalaatikkoa ja valmista "kaupan palvikinkkua", suolakurkkua sekä jotain tuoresalaattia ja jälkiruokana on sokeroituja hilloja tai hillasoppaa.
Joulupäivän lounas muodostuu usein riisipuuro-hillasoppa rungolle ja leikkeleille. Perunoita ja porkkanoitakin keitellään liharuoan kiilaksi.
Tapanina tulee usein tehdyksi paistista ruskean peruskastikkeen kanssa "lihakastike", tai paistetaan uunimehto.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
isoK
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Huh 2010
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 09.11.2012 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on ollut tuoresuolattu kinkku potkalla, kun jotenkin olen elänyt siinä luulossa, ettei potkaton kinkku ole kovin hääviä. Voisihan tuota kokeilla tänä jouluna luutonta kinkkua, turhan roima satsi tulee kinkkua noista potkallisista, kun lähtöpainoa yleensä 7 kg-->.
Osa paistoliemestä menee kastikkeeseen, mutta varoen ettei lipsahda liian suolaiseksi.
Kinkun lisäksi valmislaatikot ja kalat vakuumista tai kaupan tiskiltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20075
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 10.11.2012 08:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

isoK kirjoitti:

Kinkun lisäksi valmislaatikot ja kalat vakuumista tai kaupan tiskiltä.


Itsekin vähän arvuutellut laatikoiden itsetekemistä, vaikka hyviltähän noi Vilperin tekemät näyttää.

Muistaakseni jossain yhteydessä joku kertoi tuommoisten valmislaatikoiden "tuunauksesta", olisiko jollain tuosta parempaa infoa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14770

LähetäLähetetty: 10.11.2012 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Helppo tapa "parantaa" valmislaatikoita on sekoittaa niihin kermaa ja lämmittää uunissa.

Tuli muuten sellainen mieleen, että yksi laatikko on päässyt unohtumaan täysin, mutta se on muutamana jouluna kuulunut kyllä joulupöytään: bataattivuoka. Todella hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 3 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com