OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Joulu: Mitä laitetaan?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 21.12.2015 22:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Palvikinkku on joskus kanssa mielessä käyny, mutta nytkään ei aikataulu sovi siihen. Pääsee vasta 23.12. myöhään illalla palvipömpelin ääreen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 21.12.2015 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaa jäädä kinkunpaistaminen takassa. Täällä ulkolämpötila huitelee 7-10 asteen välillä. Jos tuossa nyt pari kopallista polttaisi puita, niin voi olla, että olisi aika tuuletus käynnissä aattona.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 22.12.2015 00:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leimu kirjoitti:
Taitaa jäädä kinkunpaistaminen takassa. Täällä ulkolämpötila huitelee 7-10 asteen välillä. Jos tuossa nyt pari kopallista polttaisi puita, niin voi olla, että olisi aika tuuletus käynnissä aattona.


Niimpä.. Saapa nähdä mitä tulee ku ei voi paistaa kinkkua leivinuunissa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.12.2015 09:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leimu kirjoitti:
Taitaa jäädä kinkunpaistaminen takassa. Täällä ulkolämpötila huitelee 7-10 asteen välillä. Jos tuossa nyt pari kopallista polttaisi puita, niin voi olla, että olisi aika tuuletus käynnissä aattona.


Muutenkin alkaa nää nykykelit ottaa pattiin.

Itse olen pitänyt kylmässä ulkovarastossa joulunaikaan jääkaapin sisältöä, kun itse jääkaappiin on tullut tilavuusrajoitteisia käyttöongelmia. Silloin tällöin varastoon on joutunut viemään öljytäytteisen patterin avuksi, ettei ruuat pasahda jäähän. Mutta se on pitänyt sanoa, että kun tuossa nollanpinnoissa on pitänyt lämpöjä, niin jouluruuat (ja juomat) on säilyneet raikkaina pidempäänkin.

Mutta tämä vuosi, aletaan oikeasti olla ”juhannuslämmöissä”, likimain toistakymppiä plussaa. Säilytä siinä nyt sitten elintarvikkeita ulkovarastossa, kun ei oikein yöksikään kylmää. On erikoisia kelejä, tänäänkin liki pilvetön taivas aamulla ja rajusti plussalla. ”Vanhaan aikaan” tämmöisillä pilvikeleillä olisi ollut rapeat aamupakkaset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 22.12.2015 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Leimu kirjoitti:
Taitaa jäädä kinkunpaistaminen takassa. Täällä ulkolämpötila huitelee 7-10 asteen välillä. Jos tuossa nyt pari kopallista polttaisi puita, niin voi olla, että olisi aika tuuletus käynnissä aattona.


Muutenkin alkaa nää nykykelit ottaa pattiin.

Itse olen pitänyt kylmässä ulkovarastossa joulunaikaan jääkaapin sisältöä, kun itse jääkaappiin on tullut tilavuusrajoitteisia käyttöongelmia. Silloin tällöin varastoon on joutunut viemään öljytäytteisen patterin avuksi, ettei ruuat pasahda jäähän. Mutta se on pitänyt sanoa, että kun tuossa nollanpinnoissa on pitänyt lämpöjä, niin jouluruuat (ja juomat) on säilyneet raikkaina pidempäänkin.

Mutta tämä vuosi, aletaan oikeasti olla ”juhannuslämmöissä”, likimain toistakymppiä plussaa. Säilytä siinä nyt sitten elintarvikkeita ulkovarastossa, kun ei oikein yöksikään kylmää. On erikoisia kelejä, tänäänkin liki pilvetön taivas aamulla ja rajusti plussalla. ”Vanhaan aikaan” tämmöisillä pilvikeleillä olisi ollut rapeat aamupakkaset.


Samaa kiroillut lasitetun parvekkeen kanssa viimeiset päivät. Tulee "pientä" säilytysongelmaa eteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 22.12.2015 12:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla on myös ollut kylmävarasto, missä on talvisin patterilla lämpö on siellä 5-7 astetta ja betonilattia pitää kylmänä ruoat. Nyt varastossa on lämmintä 15 astetta, joten siellä ei voi ruokia säilyttää. Eikä myöskään ulkona...

Tein muuten maksapateen juuri uuniin ensimmäistä kertaa eläissäni seuraavalla ohjeella:

Maksapatee

1 pkt pekonia
6 anjovisfilettä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita kuullotukseen
400-600g vasan maksaa
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
2 rkl konjakkia
suolaa
mustapippuria
muutama oksa timjamia hienonnettuna

Pinnalle:
2 dl pakastettuja mustaherukoita
2 ½ dl makeutettua mustaherukkamehua
4 liivatelehteä
Voi tehdä myös muista marjoista

Valmistusohjeet:

Poista maksasta kalvot ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Poista leikatessa myös isot verisuonet. Laita paloiteltu maksa siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä, kunnes vesi tulee kirkkaana siivilän läpi.

Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipulit. Paista pekoni rapeaksi ja kaada pannulta ylimääräinen rasva pois. Siirrä pekonit talouspaperin päälle valumaan.

Pyyhi pannu ja lisää siihen voita sekä sipulit. Kuullota hetken aikaa. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
Paista paistinpannulla pieni määrä maun tarkistamiseksi. Kun maku on kohdallaan, niin kaada seos 1-1,5 l vetoiseen leipä- tai pateevuokaan.
Kypsennä vesihauteessa 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Vesihaude tulee puoliväliin pateeastiaa. Anna jäähtyä ja koristele pinta.

Pinnan koristelu:


Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia.
Kuumenna mehu kiehuvaksi, purista pehmeät liivatelehdet vedestä ja sulata kuumaan mehuun. Anna seoksen vähän jäähtyä.
Sekoita ja kaada neste pateen pinnalle. Lusikoi pinnalle myös jäiset marjat. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Koepalan paistamisen perusteella oli aika suunmukaista pateemassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 22.12.2015 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihat palvautumassa - joskus aamulla valmista. Lohet suolautumassa suurin osa menee huomenna kylmäsavuun - muutama file suolakalaksi tillin ja sitruunapippurin kera. Kinkku pitäisi leivinuuniin suunnitella jossain vaiheessa. Rouva hoitaa sitten muut eväät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 23.12.2015 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vajaa vuorokausi siinä meni...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2214
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 24.12.2015 00:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenvasanmaksalaatikkoa, porkkanalaatikkoa, villisika-hirvi karjalanpaistia, palvattua hirveä, palvattu sorsa ja tietenki leivinuunissa paistettu normikinkku. Lisäksi ite leipomaani ruisleipää ja joululimppua. Lisänä tietenki normisetit rosollia, sillejä, kylmäsavulohta ja mätiä.

Tuli villisian kinkut vedeltyä makioihin suihin jo kesällä, nii pakko tyytyä domestikoituun sikaan siinä. Vaimo teki ekaa kertaa ite laatikot ja tietenki leivinuunissa. Just maistelin maksalootaar ja ompa ylivoimasesti parasta maksalootaa mitä oon koskaan maistanu. Tuli jo maistelukielto ettei loppu ennen aattoa. Isällä on peltoja vuokralla joista sitten onnistui ruis aivan loistavasti. Ostin säkin jauhoja ja aloin opetteleen juureen tehyn ruisleivän. Kolmannella kerralla sain kaikki muuttujat kohilleen. Nyt on sitte parhaat syömäni ruisleivätki omasta takaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14770

LähetäLähetetty: 24.12.2015 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kinkkua, paistinliemikastiketta, uunissa paistettuja valkosipuli-/rosmariiniperunoita ja erilaisia sinappeja.

Illalla on sitten viinejä ja viskiä ja olutta. Niitä siis sen jälkeen kun joulupukkikierros on ohi.

Yleensä jouluna ongelma on se, että ruokaa on liikaa. Itse pyrin eri päivinä tekemään eri ruokia. Kinkku on ainoa mitä tulee syötyä pitkin joulua leivän päällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 24.12.2015 23:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitähän kaikkea sitä löytyikään..

Aamupalaksi
-Riisipuuro
-Rusinasoppa

Päivällä
-Kinkku
-Keitetyt perunat
-Hirvenvasanmaksa laatikko.
-Porkkanalaatikko
-Bataattilaatikko
-Lanttulaatikko
-Imelletty perunalaatikko
-rosolli
-Makaronisalaatti
-Savulohisalaatti
-Joululimppua ja karjalanpiirakoita
-sienisalaatti
-Konjakkisinappi

Jälkkäriosastolla
-Torttuja
-Pastejoita hirvenliha-sieni-tuorejuusto täytteellä.


Kinkku ja perunat haettu valmiina kaupasta.
Karjalanpiirakat haettiin mun porukoilta ja kaikki loput on emäntä kokaillut.

Mahan sairastelun takia kun on menty kolme viikkoa hyvin minimaalisella ruokavaliolla niin onpa mukava ku nyt on jo parempi ja saa syödä koko ajan herkkuja suun täydeltä! Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.12.2015 12:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teillähän on 5 joulun eväät kerralla tehty. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.12.2015 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäis joskus ottaa pari päivää vapaata ennen joulua että ehtis kunnolla kokkaileen, savusteleen jne Smile Hirven kieli on syöntivalmista vasta tänään. Samoin kylmäsavulohi, joskin se olis vielä parempaa jos sen antais kuivua jääkaapissa vielä päivän-pari. Lämminsavulohi vartoo edelleen savustamista.

Rosollia tulee syötyä paljon, mutta nyt meni vähän pieleen senkin kanssa. Pitäis keretä itse tekemään. Kaupassa oli jäljellä enää vain yksi kolmen kilon loota eikä mitään muuta niin nappasin sen mukaani. Harmi ettei se ole maultaan ihan parasta mahdollista. Onneks tuli ostettua vaan se yksi 3 kg loota Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 25.12.2015 12:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jartsu kirjoitti:
Teillähän on 5 joulun eväät kerralla tehty. Laughing


Tuu käymään niin syödään vähemmäksi Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.12.2015 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa katselin, niin nyt taitaa joulupöydässä olla ainoana liharuokana kinkku.

Tuosta kinkusta sen verran, että aina aikaisempina vuosina on tullut panostettua tuohon kinkkurintamaan; Milloin on ollut jotain ”puolivillisikaa” tai kinkku on tilattu jostain lähiruokapuodista hyvissä ajoissa etukäteen.

Onhan noi olleet aina OK, mutta muutama asia on noissa mennyt aina samaa polkua: Kilohinta on ollut jotain +20e ja kinkku on ollut aina pari kiloa suurempi, mitä ollaan tilattu.

No, juteltiin emännän kanssa että mennään tänä vuonna kokeeksi ihan ”markettikinkulla”. Paikallisessa sittarissa lihatiskin myyjä kertoi, että ensimmäisen kerran heille tulee pakastamattomia kinkkuja silloin ja silloin. No, käytiin siinä sitten emännän kanssa pyörittelemässä noita erimoisia kinkkuja ja valittiin ”sopiva”. Kilohinta reilusti alle kympin, enkä sanoisi että tuo yhtään huonommalta maistuu, mitä aikaisempien vuosien erikoiskinkut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 15 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com