OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Joulu: Mitä laitetaan?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 20, 21, 22  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 682

LähetäLähetetty: 12.12.2020 09:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakkasessa odottelee perinteinen peuran sisäpaisti. Nyt ajattelin kypsentää sen Sous Videllä. Soosi syntyy kypsymisliemestä, pannunputsuksesta, sekä luomukuohukermasta. Kylkeen selleripyreetä ja raikasta salaattia.

Kalat joudun kyllä hakemaan torilta. Karkkilassa käy hyvä kalavaunukauppias ja eiköhän hänellä ole taas monenlaista herkkua, ainakin kylmäsavu siikaa ja lohta, sekä erinomasita itsetekemäänsä lohitartaria.

Noilla varmaan pärjää! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2411

LähetäLähetetty: 20.12.2020 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perinteisen marinoidun jouluhirvenpaistin tilalla ajattelin vaihtelua. Muistan jonkun reseptiin missä upotettiin paistiin mm. Valkosipulin kynsiä yms. Onko jollain parempaa käryä ohjeesta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14669
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 20.12.2020 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse en hirven kanssa valkosipulia laittaisi, enemmän rasvasemman lihan kaveri minun mielestä.... Lammas/possu


Tulipa tässä ilmi että minun varaan oli laskettu erään talouden koko joulun päätähti eli peuran kokonainen takakinkku uunissa... Onneksi tästä kerrottiin jälkikäteen vasta kun peura kumossa Laughing

Kävin tänään ropin(67kg) laittamassa kylmiöön ja koko takajalka näytti 11.5kg ja jokin 7-8kg väliin oli toive. Eli kun vetää nivelestä poikki niin hyvinkin passeli. Lupasin vielä ruiskusuolata samalla niin on sitten maukasta jouluna.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 583
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 20.12.2020 15:23    Viestin aihe: Mitäs laitetaan Vastaa lainaamalla viestiä

Perinteinen rusakko/jänis paisti, omassa palviuunissa palvattua hirveä ja lammasta. Ja perunalaatikkoa ja sitten rosollit ja salaatit ruokajuomana tummaa olutta ja punaviiniä. Jälkkäriksi hedelmärahka ja jallulla höystettyä kaakaota. Normista poikkeava joulu, että luultavasti emännän kanssa kahdestaan aatto ja vasta joulupäivinä tulee jälkikasvua perheineen kylään.
( Uutta on myös se ettei emännän tarvitse mennä töihin pyhinä vaan saa huilata pyhät ja minä koetan passata häntä parhaimman mukaan)
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 20.12.2020 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakin karjalanpaisti hirvi/peura, en oo vielä päättäny, pitää ostaa kokkare sikaa, rasvasta. 4h muhinta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 14669
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 22.12.2020 06:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keittelin 10% suolausliemen jäähtymään äsken ja silakoiden 1.liemi tuli siinä sivussa myös jäähtymään. Seuraavaksi kotikalja tulille ja savusaunalle semmoinen pieni digitaalistaminen eli laitan pari lämpömittaria mittaamaan lämpöjä eri kohdista saunaa. Lähinnä lihaparven kohta ja sitten oven yläpuoli. Tämä siksi että näen ovatko synkronoitu samaan jotta pystyn ovimittaria lukemaan helpommassa paikassa.

Kävi niin että silava oli siasta loppunut niin makkaranteko jää tammikuulle, nyt vain parveen vähän lohta ja normi saunomista jotta saan lämpödataa.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 22.12.2020 09:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihapuoli
Peurapaisti Sous Vid, pernteisiä hirvenlihapullia
kaksi hanhea (tänä vuonna merihanhia) uunissa hitaasti kypsytettyä (ns martinpäivän hanhia) on ollut pitkä perinne. Rava menee pariisinperunoiden paistoon.
Riimisuolattua peuran sisafielttä
Riekkoaa Sous Vid (aivan taivaallista)
Meille tulee kylään poikien kaveri joka ampui elämänsä ensimmäisen sorsan (tai linnun ylipäätään) joten paistan hänelle sorsan ritafileet
Timjamivoissa paistettua metsäkyyhkynrintaa.

kalapuoli.
Kävin eilen katsomassa kotialoa ja samalla kävin Merikarvialla. (Hain silakkaa (menee tänään marinadeihin) ja ennen sitä aamulla kolusin Karvianjoen luomia. Tuloksena 5 nättiä taimenta. Jotain sentään vielä perhokalastuksesta ymmärrän... Kotimatkalla ostin ihan
kaupasta Norjan lohta (graaavasin just)
Mätiä hain tukusta jo viikko sitten 2 kiloa (joo kundit syö ne lähes yksin)kandalaista siian ja kirjolohen mätiä.
ja itselleni ostin lipeäkalaa (sitä meillä ei muut syö...)

Kasvikset
salaatteja paria kolmea sorttia
bataattiperunamuusi (kerma + voi kannattaa kokeilla)
pariisnperunoita
meksikolainen maissipapu sivuruoka
Ruusu (+ muita) kaaleja
perunasalaatti
Peruna laatikko
lanttulaatikko
rosolli
erilaisia marmeladeja (itse tehty) ja hillokkeita

ja perkules meinasin unohtaa sienet (mustia torvisieniä kermakastikkeessa) sineisalaatti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 15801
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.12.2020 10:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hain eilen kinkun ja lipeäkalaa.

Ajattelin uutena ottaa joulupöytään savustettua peuransydäntä, mutta sitten mietin että joku traumatisoituu, jos savustelen aattona takapihalla Smile.

Onko jollakulla hyvää reseptiä lohichevitsiin, vai mitä se nyt onkaan. Joskus olen tehnyt ja mielestäni ihan OK joulupöytäänkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NEHunting
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2009
Viestejä: 2216

LähetäLähetetty: 22.12.2020 11:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

2kg mätiä saattaa siinä kunteilla olla korvalehdissä nahka tiukalla pyhien jälkeen Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 659
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 22.12.2020 11:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruotsalaista hääsilliä tulee aina jouluksi tehtyä.
Liota kevytsillifileitä keitetyssä liemessä.
-vettä 3dl
-1dl sokeria
-1 silputtu punasipuli
-1tl kokonaisia monipippureita
-pari laakerinlehteä
kiehauta liemi,jäähdytä,lisää 1dl etikkaa ja sillifileet

Idea on tuossa kastikkeessa.
-1dl silputtua purjoa ja tilliä
-1 rkl sinappia
-3rkl sokeria
-4rkl öljyä
-2rkl kermaa
-2tl valkoista viinietikkaa
-sekoita ja pieni sillifileet sekaan
Anna maustua pari vrk.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 6991
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.12.2020 17:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
Lihapuoli
Peurapaisti Sous Vid, pernteisiä hirvenlihapullia
kaksi hanhea (tänä vuonna merihanhia) uunissa hitaasti kypsytettyä (ns martinpäivän hanhia) on ollut pitkä perinne. Rava menee pariisinperunoiden paistoon.
Riimisuolattua peuran sisafielttä
Riekkoaa Sous Vid (aivan taivaallista)
Meille tulee kylään poikien kaveri joka ampui elämänsä ensimmäisen sorsan (tai linnun ylipäätään) joten paistan hänelle sorsan ritafileet
Timjamivoissa paistettua metsäkyyhkynrintaa.

kalapuoli.
Kävin eilen katsomassa kotialoa ja samalla kävin Merikarvialla. (Hain silakkaa (menee tänään marinadeihin) ja ennen sitä aamulla kolusin Karvianjoen luomia. Tuloksena 5 nättiä taimenta. Jotain sentään vielä perhokalastuksesta ymmärrän... Kotimatkalla ostin ihan
kaupasta Norjan lohta (graaavasin just)
Mätiä hain tukusta jo viikko sitten 2 kiloa (joo kundit syö ne lähes yksin)kandalaista siian ja kirjolohen mätiä.
ja itselleni ostin lipeäkalaa (sitä meillä ei muut syö...)

Kasvikset
salaatteja paria kolmea sorttia
bataattiperunamuusi (kerma + voi kannattaa kokeilla)
pariisnperunoita
meksikolainen maissipapu sivuruoka
Ruusu (+ muita) kaaleja
perunasalaatti
Peruna laatikko
lanttulaatikko
rosolli
erilaisia marmeladeja (itse tehty) ja hillokkeita

ja perkules meinasin unohtaa sienet (mustia torvisieniä kermakastikkeessa) sineisalaatti


Millä tavalla nuo Sous Vide riekot laitat? Onko sulla joku laite millä teet tuolla menetelmällä? Mikä lämpötila, aika ja mausteet? Kiinnostaisi kokeilla.

Pitäisi löytää riistalinnuille joku oikein hyvä kastike.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 23.12.2020 17:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo ostin pannun keväällä jahtikaverin suosituksesta. (Russell Hobbs Sous Vide -kypsennin) 57 astetta. tasan. Ihan suolaa pippuria. Kasike tulee noista kuivatuista herkkutateista kermasta ja hunajasta. Vähän tuorretta tilliä (joskus on laitettu basilikaa mutta tilli on parempi) Pihljanamarjahyytelöä

Joskus olen tehnyt sillä pannulla limemarinoitua (sokeria limeä vähän mietoa chiliä, vähän thaibasilikaa) tai inkiväärimarinoitua (inkivääri lihaliemi sokeri soija keitetään yhteen) riekkoa ja ne menee meillä heti kaikki.

Suosittelen....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 23.12.2020 17:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä tein vuonna 1 ja 2 ruokaa Viini-lehteen muutaman kerran riistasta ja silloin tuli opeteltua sorsalle ns. mustan sorsan teko (kiinalainen soijamarinoitu sorsa grillataan ja tarjoillaan salaantin kanssa; se on meillä hiton suosittu.

Riistalinnuille yleensä sopii hyvin aasialaiset (miedonnetut) maut ja niiden pohjalle olen noita sooseja paljon tehnyt
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Machete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2014
Viestejä: 380
Paikkakunta: Kaukana ja kauempana

LähetäLähetetty: 23.12.2020 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

setteriforever kirjoitti:
Joo ostin pannun keväällä jahtikaverin suosituksesta. (Russell Hobbs Sous Vide -kypsennin) 57 astetta. tasan.

Tarjoiletko suoraan tuosta kypsentimen jälkeen kastikkeen kera, vai käytätkö pannulla voissa paistumassa vielä enne tarjoilua? Ite kun teen, niin ensin sous vide 50-52°c esikypsynnys ja sen jälkeen pannun kautta pöytään. Joku rosmariinivoi tms. joskus, mutta esim. metton ja koppelon täkät (nuorista linnuista) pelkällä voilla, suolalla ja pippurilla + kastike kauden ja fiilisken mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3367

LähetäLähetetty: 23.12.2020 20:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä tuossa just irrottelin kahden jäniksen fileet, jotka laitan huomenna 1,5 tunniksi 54C sous videen ja siitä pannun kautta tarjoiluun. Hieman rosmariinia, mustapippuria, merisuolaa, voita pannulle.

Puikulapotuista lohkoperunat. Sienisalaatti, kylmäsavulohi yms. mutta muuten perinteistä joulusettiä on vaan porkkanalaatikko.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 20, 21, 22  Seuraava
Sivu 21 Yht. 22

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com