OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riistasta riimilihaksi

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1604

LähetäLähetetty: 01.10.2014 21:24    Viestin aihe: Riistasta riimilihaksi Vastaa lainaamalla viestiä

Tyypillisestihän riimiliha(carpaccio) on naudanlihaa tai kalaa jossa ei ole matoriskiä.
Miten riista taipuu riimilihaksi ja millaisin maustein?

Miten kanalintujen täkät, onko kukaan kokeillut tarjota ehjiä täkkiä 'raakana'?

Entä sorsien/hanhien täkät? Tarvitseeko näiden kanssa huomioida salmonellaa?

Millaisia mausteseoksia löytyy perinteisemmille riimilihoille, sisä- ja ulkofileille?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1721
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 01.10.2014 22:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainaskin peuran file hävisi sukkelaan näillä mausteilla tehtynä:
http://www.kettunet.com/riimipeura/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Mika S.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2013
Viestejä: 141
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 01.10.2014 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.jamieoliver.com/recipes/game-recipes/venison-carpaccio-with-orange-and-horseradish

Herra Oliverin sivuilla oli tuollainen ohje. Myös muita riistareseptejä tuolta löytyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 01.10.2014 22:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähempi parempi, ruukaan laittaa merisuolaa ja myllystä kohtuudella mustapippuraa. Antaa lihan vaan maistuu itteltään.
Hyvä raakakypsytys ensin vakuumissa. Mureampaa ja voimakkaampi maku lihassa. Isosta elukasta ei tule must niin nättiä, leikatessa liika isosyistä.

Sorkkaelukoista tehty niin riimiä, puoli"ilma"kuivaa kun kylmäsavua. Nannaa on joka tavalla.

Linnuissa toi salmonella on ehkä aika teoreettinen mahollisuus. Mut en silti tekis/söis. Ammattitauti Shocked

Siivutetaan kohmeisena. Hyvin ohueksi siivuksi.
Kyytipojaksi soi kylmää napsua, happamia marjoja, smetanaa, etikka/suolakurkkua jne...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 02.10.2014 10:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin taipuu. Sorkkaelukoista ja riekosta on tehty ja makeaa on ollut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 10707

LähetäLähetetty: 02.10.2014 17:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus oon kyyhkyä maistellu raakanakin öljyn ja suolan kanssa, samalla ku siivutellu käristykseksi. Kyllähän se hyvää on. Punaiseksi ku tykkään jättää sisältä muutenkin rintafileitä kokonaisena paistaessa, niin eipä kai salmonellariski poikkea silloin raakana syödystäkään.

Vai joku ehkä joskus väittänyt, että salmonella on vain lihan pinnassa ja että pinnan kypsentäminen riittäs. Kuulostaa kyllä kaupunkilegelendalta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KaatoPera
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2010
Viestejä: 956

LähetäLähetetty: 14.11.2020 00:50    Viestin aihe: Re: Riistasta riimilihaksi Vastaa lainaamalla viestiä

terva kirjoitti:
Tyypillisestihän riimiliha(carpaccio) on naudanlihaa tai kalaa jossa ei ole matoriskiä.
Miten riista taipuu riimilihaksi ja millaisin maustein?

Miten kanalintujen täkät, onko kukaan kokeillut tarjota ehjiä täkkiä 'raakana'?

Entä sorsien/hanhien täkät? Tarvitseeko näiden kanssa huomioida salmonellaa?

Millaisia mausteseoksia löytyy perinteisemmille riimilihoille, sisä- ja ulkofileille?


Eikös tuo carpaccio ole kuitenkin hieman eri kuin riimi, vaikkakin hyvin samantyylinen.

Riimi on kyllä tautisen hyvää, melkein hirven fileet tulee aina riimiksi tehtyä ja syötyä ruisleivän päällä.

Tässä oma resepti mikä ainakin omaan suuhun pelaa mukavasti: Hirven tai miksei muunkin eläimen vaikkapa peuran sisä tai ulkofilee leikataan ensin kalvottomaksi, sitten vaan pintaan reilusti pippuria ja vielä reilummin suolaa.
Lihat laitetaan tämän jälkeen vaikkapa pakastepussiin ja reilu siivu savuviskiä sekaan (myös gin tai konjakki toimii) ja kiedotaan tiiviiksi paketiksi joka siirretään jääkaappiin kolmeksi vuorokaudeksi muhimaan.
Pakettia toki voi möyhiä ja käännellä välillä.

Jääkaappi kypsytyksen jälkeen liha lautaselle ja pakastimeen pariksi tunniksi ja kohmeisena sitten leikkaus ohuiksi siivuiksi. Suolaa ja muita mausteita voi lisätä vielä tämän vaiheen jälkeen.

Tautisen hyvää, suosittelen varauksetta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1001

LähetäLähetetty: 14.11.2020 02:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sanoisin, että kannattaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 682

LähetäLähetetty: 23.11.2020 07:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuran ulkofileestä riimiä tullut tehdyksi jonkunkin kerran.
Oma resepti on jotenkin näin, siis hyvin sama kuin edellisilläkin:

Kalvottoman fileen päälle, molemmin puolin, karkeaa suolaa, esim. Himalajan vuorisuolaa, tai muuta puhdistamatonta ja mustapippuria, molemmat myllystä, Ripaus ruokosokeria ja tilkka kohtuullista konjakkia. Paketti pussiin, ilmat pois ja painon alle jääkaappiin. Kääntelyä muutaman kerran vuorokaudessa.

Suolan kanssa olen joutunut vähän jumppaamaan. Usein sitä on tullut liikaa, joten nykyään maistan riimiä jo vuorokauden päästä. Jos ei vielä tarpeeksi makua, niin jatkan aikaa. Liian suolaisena se ei kyllä uppoa!;-((

Sitten samat, hetkeksi pakkaseen ja ohuiksi siivuiksi.

Eräs, nyt jo edesmennyt jahtikaveri/kulinaristi sanoi, että ehdoton lisuke riimin kanssa on munakokkeli. Luomu munista ja luomu kuohukermasta samettiseksi "hivelty" ja vain suolalla, sekä mustapippurilla hellästi maustettu munakokkeli on kyllä todellista herkkua riimin kyljessä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com