OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

melkein kuin koulun kanarisottoa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 01.11.2012 14:27    Viestin aihe: melkein kuin koulun kanarisottoa Vastaa lainaamalla viestiä

Eli muutama pieni metsälintu, kuten pyy tai natuteeri, riittävät kummasti isommallekin porukalle risoton tapaisena kattilaruokana.

vaihe 1:

1-2 pientä metsälintua
10 kokonaista pippuria
suolaa

Keitä paloitellut linnut kypsiksi suolatussa vedessä pippureiden kaverina (painessa 20 min/muuten 1 h)

Anna jäähtyä liemessään.
-------------
Vaihe 2

3-5 dl ohrasuurimoita
2 sipulia
2 porkkanaa
pieni purjo
pippuria

Kuullota sipulit voissa, lisää ohra ja paista hetki.
Lisää lintujen keitinliemi ja pienityt porkkanat ja hauduta ohra kypsäksi
Lisää hienonnettu purjo sekä luista eroteltu linnun liha ja sekoita varovaisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 01.11.2012 14:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:

Keitä paloitellut linnut kypsiksi suolatussa vedessä pippureiden kaverina (painessa 20 min/muuten 1 h)


Hyvän oloinen resepti, mutta keittoaika kuulostaa hieman oudolta. Itte pitäisin pidempään jos meinaa saada pehmeyttä. Tunnin keittämisen jälkeen saa vielä värkätä kummasti lihoja irti luista.

Itte tekisin tuon kypsennyksen lihojen osalta niin, että keittäisin luullisia lihoja pitkään, esim. pari kolme tuntia, jolloin niistä irtoaa lihat aivan tippumalla ja liemeenkin tulee kunnolla makua. Täkät nakkaisin paloiteltuna joukkoon aivan lopuksi ja ottaisin heti kattilan hellalta. Eli ei kiehutusta täkän paloille.

Mutta niin on monta tapaa kuin kokkiakin.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tönöttäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2011
Viestejä: 2818
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 01.11.2012 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielummin tiput paistopussiin!
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=A5RgSgQ6BUU
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 05.11.2012 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
Lainaus:

Keitä paloitellut linnut kypsiksi suolatussa vedessä pippureiden kaverina (painessa 20 min/muuten 1 h)


Hyvän oloinen resepti, mutta keittoaika kuulostaa hieman oudolta. Itte pitäisin pidempään jos meinaa saada pehmeyttä. Tunnin keittämisen jälkeen saa vielä värkätä kummasti lihoja irti luista.

Itte tekisin tuon kypsennyksen lihojen osalta niin, että keittäisin luullisia lihoja pitkään, esim. pari kolme tuntia, jolloin niistä irtoaa lihat aivan tippumalla ja liemeenkin tulee kunnolla makua. Täkät nakkaisin paloiteltuna joukkoon aivan lopuksi ja ottaisin heti kattilan hellalta. Eli ei kiehutusta täkän paloille.

Mutta niin on monta tapaa kuin kokkiakin.


Seuraavalla rivillä sitten varsinainen pihvi l. anna jäähtyä liemessään. Painekattilan sisällön jäätyminen kestää noin 2 tuntia, samoin taviksen eli ollaan varmaan jossain 2-2,5 h kypsennyajassa. En sitten tiedä onko etelässä linnun pehmosempia:D.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 06.11.2012 10:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, ny aukes. Huomannukaan tuommosta alkuun. Son tämä ainanen kiire... Very Happy
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com