OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

(ei_niin) reaaliaikainen eräkeittiö osa 2

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 09.12.2004 20:21    Viestin aihe: (ei_niin) reaaliaikainen eräkeittiö osa 2 Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää ilta taas metsien ja rantojen miehet! Kömpikää posi veneiden alta, sillä eräkeittiö starttaa taas!

Tällä kertaa eräkeittiö ei tule reaaliaikaisena vaan se on tallennettu aiemmin iltasella. Syynä tähän oli ruuanlaiton hektisyys ja apumiesten onneton määrä. Edellisessä jaksossa nähdyt apuritkin mököttivät.



Asiaan kuitenkin pitemmittä puheitta, aika on rahaa!

Aloitamme työntämällä käden pakastearkkuun ja tarttumalla ensimmäiseen käteen osuvaan pussukkaan. Ahaa, ai tällainen!



Esille kotimainen tylsähkö puukko ja ei kun nävertämään! Leikellään vinottain poikkisyyhyn mahdollisuuksien mukaan...



Kohta puoliin pyystä ja teerestä ei sitten enää olekaan kuin kinttu-/siipilihat sekä muut roippeet jäljellä. Nakataan lastut pakkaseen lautasella etteivät lötkisty ja roippeet kattilaankera veden...





Luita hauduteltaessa syntyy kattilaan vaahtoa, se on otettava tarkkaan pois, maistuu epämiellyttävälle... Kattilassa on lintujen mukana aromisuolaa, lihaliemikuutio ja neljä katajan marjaa.. antaahan hymyillä (ei siis kiehuteta kauheesti) tovi...



Ja kun luut ovat muhineet kymmenen, viistoista minuuttia, otetaan esille kunnon pannu (Hackman, ei mikään Lidl -pannu) ja voita. Kuumennetaan pannu kunnolla ja nakataan voita pannulle. Sitten jäiset teeri/pyy -kiehiset päälle. Äläkä laita liikaa kiehisiä, ettei pannu kylmene tai pannulle kerry liikaa nestettä... Tässä pannulla lihat ruskistetaan molemmin puolin hetken aikaa.



Sitten ruskistuneet pois ja toinen satsi tulille. Nyt voi lisätä pari pilkottua sipulia sekaan...



Jos joku ihmetteli miksi kummassa kokilla oli jo ensimmäisessä kuvassa olutpullo mukana niin ei - kokki ei ole juoppo - vaan olut lorautetaan lihojen maustamisen (pippuri, suola) jälkeen käristyksen päälle.



Pistetään pannun päälle kansi ja sammutetaan levy. Katso ettei olut pääse palamaan, voit siis ottaa hetkeksi pannun pois levyltä.

Otamma sitten luusopan pois levyltä ja siivilöimme sen siivilän läpi toiseen kattilaan. Paprika Koskenlaskijajuustoa klöntteinä sinne sekaa, tabascoa ja soijakastiketta myös. Sotketaan tovi ja suurustetaan LUOMU -vehnäjauhoilla kuten kunnon luonnonystävä konsanaan...



Ja tässä välissä on lohkopotut jo nakattu uuniin...



Annetaan kastikkeen hymyillä hetki kattilassa, otetaan lohkopotut uunista ja puolukka-porkkana (resepti copyright Veijo Toimela) sose jääkaapista. Pyöräytetään wokkivihannekset wokkipannussa ja todetaan, ettei kannata säästää näissäkään. Spar-wokki on jäätynyt yhdeksi klöntiksi ja nestettä tulee aivan liikaa...

Ja sitten lautaselle, lasiin samaista olutta...



Ja kuunnellaan mitä vaimo tuumaa:

- Syvä hiljaisuus
- Syvä hiljaisuus jatkuu, ruokailun ääniä
- Syvä hiljaisuus jatkuu
- Tätä voisit muuten tehdä jos tule vieraita käymään

JEE! Ei siis maistu sille mille navetta haisee eikä Kotipizzaan ole tarvetta soittaa!

Hyvä yleisö, suosittelen lämpimästi ko. reseptiä. Illalla on vielä hauska imeskellä töllön ääressä linnun luita.

Bön Äpetit!
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 10.12.2004 02:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hus, nukkumaan siittä!Eikä käydä enää jääkaapilla!
Takaisin alkuun
geratherm
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2004
Viestejä: 1501
Paikkakunta: Oulun lääni

LähetäLähetetty: 10.12.2004 09:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pittää sen verran kommentoia että tuotahan pittää kyllä kokkeillaki sitte ens syksynä.. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Mitä Hä
Vieras





LähetäLähetetty: 10.12.2004 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites tuo legenda on tuon väristä lasissa. Valehteleeko kuva.
Näyttää ihan mehukatti mehulta.
Takaisin alkuun
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 10.12.2004 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sävyt päin prinkkalaa, puolukkaporkkanankin pitäis olla helakan punaista...
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 10.12.2004 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuvaaja on nauttinut liikaa tuota haudutuslientä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nihis
Vieras





LähetäLähetetty: 10.12.2004 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ettei vaan olis kokki ottanut snapsiksi Sinolia?
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 11.12.2004 00:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei niin hyvää ettei jotain pahaakin. !&%¤#"! aivan väärän merkkistä kaljaa, eikun lirua...
Takaisin alkuun
ent.ap
Vieras





LähetäLähetetty: 11.12.2004 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin tietenkin kun linnut on jo syöty, niin sitten nuin hyvä resepti Crying or Very sad Crying or Very sad (pitihän rakhalta heti kysyä, onko lintuja vielä pakkasessa).

No kokeilen vuojenpäästä.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com