OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

linnun kypsyys
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 14.06.2013 14:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No jos sen tekee sitten mummon muussi jauheeseen Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 14.06.2013 19:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

LG1 kirjoitti:
astalo kirjoitti:
LG1 kirjoitti:
Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa!


Tais jäädä hymiö perästä Wink


Ei, tosissani kirjoittelen.
Tuolla ohjeella omat lapset pääsevät maistamaan samat maut, jotka itse on pienenä kyökkinyt alas. Wink


Eipä tuo silloin penskana sylettänyt, kun äitimuori uunipadassa tai paistopussissa teertä tai sorsaa haudutti monta tuntia läpikypsäksi ja lihat tuntui sulavan suoraan suuhun - sikaa tietenkin seassa - kaiholla vielä muistelen noita herkkuja - ei ne millekkään maksalle maistuneet. Jää kyllä nykylapset paljosta vaille Smile Nykyisin menee kyllä mediumina - väriä paistinpannulla ja hetki folion sisällä uunissa ja on aika suun myötäistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 15.06.2013 08:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanha metso paloitellaan isoiksi paloiksi, pyöritellään vehnäjauhoissa ja ruskistetaan voissa. Ruskistetut lihat pataan ja kuohukermaa niin paljon että peittyy, mausteeksi merisuolaa ja mustapippuria sekä laakerinlehti. haudutetaan uunissa miedossa lämmössä niin kauan että liha on lusikalla leikattavaa. Lisukkeet oman maun mukaan. Tuoretta vehnäistä limppua kaveriksi, sillä on hyvä topata soosia. slurps
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.06.2013 08:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jälkimmäisten kanssa samaa mieltä. nopeesti kii, foliossa min 4h 100astetta

Tai sama nopee paisto kii ruskee kastike ja pikku lämmöllä padassa min 4h sitten vaikka vetäytyy jos ei halua heti syödä.

Vanha kansa laitto heinä suovaan vetäytyy.(nykyää aromipesä)

Possua sekaan + lisukkeet.

Sorsan täkät esim, grilli mauste niskaan ja voi pala ja folioon, grilliin ja 10min ja puolen vaihto ja sama 2 kertaa molemmille puolille. ei mitää sika kuumaa grillii.

Siinä on niikö härän sisukkaa vetäsis, tämä menee mukavasti makkaraa paistaessa leirillä ku on sorsalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 16.06.2013 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
LG1 kirjoitti:
astalo kirjoitti:
LG1 kirjoitti:
Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa!


Tais jäädä hymiö perästä Wink


Ei, tosissani kirjoittelen.
Tuolla ohjeella omat lapset pääsevät maistamaan samat maut, jotka itse on pienenä kyökkinyt alas. Wink


Eipä tuo silloin penskana sylettänyt, kun äitimuori uunipadassa tai paistopussissa teertä tai sorsaa haudutti monta tuntia läpikypsäksi ja lihat tuntui sulavan suoraan suuhun - sikaa tietenkin seassa - kaiholla vielä muistelen noita herkkuja - ei ne millekkään maksalle maistuneet. Jää kyllä nykylapset paljosta vaille Smile Nykyisin menee kyllä mediumina - väriä paistinpannulla ja hetki folion sisällä uunissa ja on aika suun myötäistä.


Ei se maksalle maistu jos sitä hauduttaa tuntikausia niinkuin Kivinevan äitimuori. Mutta paistappa pannulla "varmuudeksi" reilu vartti niin johan löytyy se maksankin maku Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oulun Kärpät
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2014
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 13.01.2015 18:33    Viestin aihe: Re: linnun kypsyys Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
tumppi82 kirjoitti:
Terve. Aloittelijana kysyn varmaan tyhmiä, mutta itseäni mietityttää lintujen rintalihojen medium-kypsyys. Monessa reseptissä käsketään esim kyyhky paistamaan /syömään, niin että liha on keskeltä punertavaa.
Eikö silloin ole olemassa vaaraa että mahdolliset loiset tai bakteerit saastuttavat ruokailijan?
Tätä mietin siksi että possuhan pitää kypsentää kunnolla trikiinien takia ja kanat salmonellan. Eikö riistalinnuissa esiinny näitä vai miksi ne voi jättää sisältä raaoiksi?
Aloittelijana tuskin näen suolistusvaiheessa onko sillä joko tartunta vaiko ei.

Eli voitteko valaista tietämätöntä.
Kiitos.


Eipä noissa riistalinnuissa ole mitään pelättävää. Kannattaa ehdottomasti maistella mediumia.

Monet vanhat jäärät jäävät paljosta paitsi, kun menevät "kypsää sen olla pitää" -periaatteen kanssa hautaan.

Mielestäni liha on yleensä maun puolesta pilalla, kun se on vanhan kansan mukaan kypsää.


Tein uutena vuotena ukko metson täkät mediumina (pinnat kiinni, kääritään pekoniin, uuniin 160 astetta niin että sisältä 58 astetta). Kaveriksi korvasienimuhennosta. Loput ruhon osat laitoin pataan neljäksi tunniksi. Aikaisemmin olen syönyt ainoastaan läpikypsennettyä pyytä, teertä ja metsoa. Hyviä nekin, mutta jatkossa en muita kypsennystyylejä täkälle tule kokeilemaan. Omasta mielestäni linnun maku on meni aivan uusiin svääreihin. Kyseessä oli maun ja ulkonäön puolesta mielestäni kuin ankan rinta joka on itsellä aina sijoittunut lihapalasten top kolmeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSO
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Lok 2008
Viestejä: 94
Paikkakunta: Porvoo

LähetäLähetetty: 14.01.2015 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä en ole ikinä ymmärtänyt tuota sian sotkemista riistaan, en missään muodossa. Sama kuin yletön maustaminen. 30 vuotta sitten oli kaupunkilais kaveri käymässä ja äiti laittoi metsopaistia. Eikös tämä juippi kysele metsolle sinappia, sekunnista kiinni etten tirvassu. Vieläkin v ituttaa.
_________________
Turha armoa on viivyttää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 14.01.2015 09:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koita nyt päästä vihastasi yli ja jatkaa elämääsi.

Minua ei haittaa laisinkaan, jos joku haluaa ruokansa maustaa tai sianläskillä pehmentää. Mikäs siinä jos tykkää, itse en kyllä juuri sianlihaa ruoaksi laittele. Pekoni on kyllä niin herkullista ainetta, että sitä joo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oulun Kärpät
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2014
Viestejä: 35

LähetäLähetetty: 16.01.2015 00:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSO kirjoitti:
Minä en ole ikinä ymmärtänyt tuota sian sotkemista riistaan, en missään muodossa. Sama kuin yletön maustaminen. 30 vuotta sitten oli kaupunkilais kaveri käymässä ja äiti laittoi metsopaistia. Eikös tämä juippi kysele metsolle sinappia, sekunnista kiinni etten tirvassu. Vieläkin v ituttaa.


Joo ei kannata mieltänsä pahoittaa. Täytyy kyllä myöntää että tässä tapauksessa ei tuo pekoni olisi ollut mitenkään välttämätön, laitoin kun ohjeessa oli tuolla tavalla "paketissa" paistettu. En sitten tiedä kuinka paljon se lopulta edes estää sitä lihan kuivumista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 16.01.2015 02:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulee siitä hyvä hauduttaenki, Nykysin graavaan mettontäkät niinku lohen....ompas melkeen herkkua vuorokauden päästä.....kokeilkaapaLuulihat hauduttelen kypsäksi piiitkällä haudutuksella
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 16.01.2015 08:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voispa kokeilla, hirven sisäpaistista tuossa riimilihaa tein vasta.

Itsellä tulee nykyisin linnuista irroteltua täkät, jotka päätyvät medium+ paistettuna lautaselle, luista ja muista keittelen lihat irti soppatarpeiksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 16.01.2015 08:54    Viestin aihe: Re: linnun kypsyys Vastaa lainaamalla viestiä

Oulun Kärpät kirjoitti:


Tein uutena vuotena ukko metson täkät mediumina (pinnat kiinni, kääritään pekoniin, uuniin 160 astetta niin että sisältä 58 astetta). Kaveriksi korvasienimuhennosta. Loput ruhon osat laitoin pataan neljäksi tunniksi. Aikaisemmin olen syönyt ainoastaan läpikypsennettyä pyytä, teertä ja metsoa. Hyviä nekin, mutta jatkossa en muita kypsennystyylejä täkälle tule kokeilemaan. Omasta mielestäni linnun maku on meni aivan uusiin svääreihin. Kyseessä oli maun ja ulkonäön puolesta mielestäni kuin ankan rinta joka on itsellä aina sijoittunut lihapalasten top kolmeen.


Tossa toisessa säikeessä samantyyppistä juttua laitoin. Erona se että pannullapyöräytyksen jälkeen paistolämpömittari yhteen täkkään ja sinne kastikkeeseen kypsymään (kastike ei siis kiehu Smile) niin että sisälämpö se 55-58 astetta. Jotenkin vielä tasaisemmin kypsyi sopivaksi, kun mitä olen vastaavalla tavalla uunissa (en tosin ole kokeillut pekoniin kääriä) laittanut. Oli paljon mehukkaampikin noin. Suosittelen kokeilemaan tätäkin kypsennystapaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.01.2015 12:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
kivineva kirjoitti:
LG1 kirjoitti:
astalo kirjoitti:
LG1 kirjoitti:
Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa!


Tais jäädä hymiö perästä Wink


Ei, tosissani kirjoittelen.
Tuolla ohjeella omat lapset pääsevät maistamaan samat maut, jotka itse on pienenä kyökkinyt alas. Wink


Eipä tuo silloin penskana sylettänyt, kun äitimuori uunipadassa tai paistopussissa teertä tai sorsaa haudutti monta tuntia läpikypsäksi ja lihat tuntui sulavan suoraan suuhun - sikaa tietenkin seassa - kaiholla vielä muistelen noita herkkuja - ei ne millekkään maksalle maistuneet. Jää kyllä nykylapset paljosta vaille Smile Nykyisin menee kyllä mediumina - väriä paistinpannulla ja hetki folion sisällä uunissa ja on aika suun myötäistä.


Ei se maksalle maistu jos sitä hauduttaa tuntikausia niinkuin Kivinevan äitimuori. Mutta paistappa pannulla "varmuudeksi" reilu vartti niin johan löytyy se maksankin maku Very Happy


Ei se minun mielestä maksalle maistu, maksa maistuu hyvälle. Enemmän jollekkin raudalle ehkä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EV
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hei 2014
Viestejä: 114

LähetäLähetetty: 03.03.2015 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

55-57 astetta on linnuissa se lämpö mihin ainakin mä pyrin. Tuppaa muuten menemään ylikypsäksi mun makuun ja "ylimenon" maistan maksan makuna. Paistomittari on kyllä ehdoton apuväline itselle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 08.03.2015 21:22    Viestin aihe: Re: linnun kypsyys Vastaa lainaamalla viestiä

KHaivula kirjoitti:
Oulun Kärpät kirjoitti:


Tein uutena vuotena ukko metson täkät mediumina (pinnat kiinni, kääritään pekoniin, uuniin 160 astetta niin että sisältä 58 astetta). Kaveriksi korvasienimuhennosta. Loput ruhon osat laitoin pataan neljäksi tunniksi. Aikaisemmin olen syönyt ainoastaan läpikypsennettyä pyytä, teertä ja metsoa. Hyviä nekin, mutta jatkossa en muita kypsennystyylejä täkälle tule kokeilemaan. Omasta mielestäni linnun maku on meni aivan uusiin svääreihin. Kyseessä oli maun ja ulkonäön puolesta mielestäni kuin ankan rinta joka on itsellä aina sijoittunut lihapalasten top kolmeen.


Tossa toisessa säikeessä samantyyppistä juttua laitoin. Erona se että pannullapyöräytyksen jälkeen paistolämpömittari yhteen täkkään ja sinne kastikkeeseen kypsymään (kastike ei siis kiehu Smile) niin että sisälämpö se 55-58 astetta. Jotenkin vielä tasaisemmin kypsyi sopivaksi, kun mitä olen vastaavalla tavalla uunissa (en tosin ole kokeillut pekoniin kääriä) laittanut. Oli paljon mehukkaampikin noin. Suosittelen kokeilemaan tätäkin kypsennystapaa.


Nyt tuli sitten onnistuminen sorsantäkän kanssa. Ennen paistoin ja laitoin vartiksi uuniin. Nyt toisnpäin ja tulos huomattavasti mehukkaampi. Mielestäni todella suuri ero. Suosittelen kokeilemaa n noinkin päin.
Edit: uunin siis foliossa. Pannulle just ennen lautasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 2 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com