OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riistan maku.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
J.A.H
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 139
Paikkakunta: Tuusula

LähetäLähetetty: 04.01.2005 15:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei! Kokopaistista löytyy allaolevat paistit mureusjärjrstyksessä(noin)

-Paahtopaisti
-Sisäpaisti
-Ulkopaisti
-Kulmapaisti
-Pyöröpaisti

Viimeksi mainittu muistuttaa erehdyttävästi filettä ja olenkin kerran erehtynyt anopin pussittaman "fileen" kanssa varsin epämiellyttävin seurauksin Shocked Olisi ilmeisesti tarvittu tuosta valmistettujen pihvien nauttimiseen pussipirun tai opossumin purukalusto.

Tätä paistia ei myydä esim.naudanpaistina kaupassa,vaan laitetaan paistijauhelihaksi tms. Saa kyllä jos erikseen pyytää,mutta mitään varsinaista syytä sen valmistamiseen en näe.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 04.01.2005 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pöyröpaisti on sellainen sisäfileen mallinen lihakappale, joka löytyy siitä ulkopaistin reunasta. Näyttää ihan loistavalta pihvilihalta mutta varsinkin vanhemalla eläimellä se on melkoisen sitkasta lihaa. Nimi on tosiaan hieman harhaanjohtava. Voisi kuvitella sen tarkoittavan juuri pyöreähkön mallista kulmapaistia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 04.01.2005 15:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

J.A.H olikin jo vastannut pyöröpaistikysymykseen, enpä huomannut sokea kun olen Cool

Laitappa Hietala paisti vuorokaudeksi suolaliemeen, jossa 2 L vettä ja 1-1,5 dl karkeaa suolaa. Maun mukaan siis jos tykkää suolaisesta tai vähäsuolaisesta. Jos paistin pala on kovin iso(yli 2kg), anna olla 2 vuorokautta. Sitten ei muuta kuin savustuspönttöön, mieto lämpö ja aikaa tunti/kilo. Paisti tiukkaan folioon vähintään 2 tunniksi ja eiku syömään.

Maistuu muuten loistavasti esim. tulilla mettäreissulla makkaran sijaan Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
J.A.H
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 139
Paikkakunta: Tuusula

LähetäLähetetty: 04.01.2005 16:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen joskus valmistanut kulmapaistista/ulkopaistista lihakääryleitä joiden sisään olen käärinyt paahdettua paprikaa sekä suolakurkkutankoja. Ohuita siivuja jotka täyttämisen ja ruskistamisen jälkeen folion/kannen alle uuniin hautumaan mietoon lämpöön. Lihanesteet kannattaa jatkaa kastikkeeksi makunsa mukaan,mutta tomaattipyre/smetana sopii aikalailla hyvin. Loppuvaiheessa kääryleiden sekaan voi laittaa hillosipuleita sekä tuoretta rosmariinia ja tämän komeuden voi tarjoilla mieleistensä lisukkeiden kanssa.

Kokonaisena en ole savustamista kokeillut,mutta kyllä se listallani myös on. Kunhan pääsee pöntön(savustus) ääreen mökille. Itse asiassa majavaa huvittaisi savustella muutakin kuin pesästään ulos Wink Mitenhän onnistuu tuollaisella Narvin savustimella?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 04.01.2005 16:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omienkin muistikuvien joukkoon mahtuu tuo sisäfileen näköinen pötkäle, joka pakastusvaiheessakin näyttää erittäin hyvältä pihvilihalta.

Paistovaiheessa fileen luonne alkaa monasti paljastua, kun pihvi kipristelee pannulla kuin mustalainen työvoimatoimistossa.

Muistanko muuten oikein, että pyöröpihvissä olisi eräänlainen kalvokannas keskellä ”pökälettä”.

Itselläkin jostain syystä nuo pyöröpihviksi kirjatut pyörivät pakastimessa jonkin aikaa…

Pitäisi varmaan lähestyä noita jonkinlaisena haasteena, eräänlaisena kokin kisällinäytteenä marinoinnista ja pihvinvalmistuksesta. Pitää varmaan plagioida Petterin ”reaaliaikaista keittiötä” ja tehdä osio ”Mureat pyöröpaistipihvit” Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
J.A.H
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 139
Paikkakunta: Tuusula

LähetäLähetetty: 04.01.2005 16:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos marinadina käyttää kuningasvettä ja hauduttaa tätä paistia paineastiassa "timanttipaineilla",niin on viikon jälkeen mahdollista irrottaa suupala normaalein työkaluin. Aivan mahdottoman sitkeää lihaa sellaisenaan valmistettavaksi ja olenkin tästä "avustamisesta" anoppia muistanut muistuttaa aika ajoin. Mukava kuulla että muillakin on tästä hauskoja muistoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 04.01.2005 16:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

J.A.H kirjoitti:

Tätä paistia ei myydä esim.naudanpaistina kaupassa,vaan laitetaan paistijauhelihaksi tms. Saa kyllä jos erikseen pyytää,mutta mitään varsinaista syytä sen valmistamiseen en näe.


Tämä on vähän tiskikohtainen kysymys. Yleensähän pyöröpaisti tulee ulkopaistin kanssa samassa vakuumissa ja päätyy toisinaan myös samalle hyllylle myytäväksi. Näin tehtiin ainakin siinä puljussa, missä minä "wanhoina hyvinä aikoina" leikkelin lihoja pienen palkkani eteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 04.01.2005 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaah vai pyöröpaisti se onkin. Nimittäin yksi meidän hirviporukan ukko sanoo sitä ramsespaistiksi. Heittää vielä läppää että ranskalaiset on hulluna sen perään. Huuliveikko! On sillä sitten sellainenkin lempinimi kuin luurankofile Laughing Joo onhan siinä aika tanakka kalvo välissä. Oon ruukannu siitä tehä käristettä. Siinä se on sopivaa niinkuin lapapaistikin.

Kiitokset vihjeistä, joo ja lissääki saa tulla!
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 05.01.2005 10:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyöröpaistista kannattaisi varmaan kokeilla Osso Bucco-tyylistä uuniruokaa. Osso Buccohan tehdään potkakiekoista jotka haudutetaan hyvässä liemessä pitkään (2-4 tuntia) uunissa tai padassa liedellä.

Paisti vaan kiekoiksi ja mieleisillä mausteilla pataan ja uuniin. Jos oikein hirvittää lihan sitkeys, niin jättää padan koko yöksi mietoon(100 astetta) lämpöön uuniin. Lieminä kannattaa käyttää punkkua, hyvää lihalientä, tomaattipyrettä ym. Hienoksi pilkotut porkkanat, palsternakat, sipuli, valkosipuli ja muut haluamasi juurekset sekaan, niin ne saostavat kypsyessään lientä sopivasti. Yrteistä timjami ja rosmariini sopivat ehkä parhaiten ja tietenkin mustapippuria mukaan myös.

Lisuna pottuvoi ja koristeeksi timjaminoksa. Ravintolassa 17 euroa kiitos!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 05.01.2005 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo Osso Bucco on todella hyvä eväs. Huonohampaisetkin syö mielellään. Pari kertaa oon tehny kintereistä, kalvojen takia sitä joutuu väkisinkin pitämään yön yli uunissa. Mutta maku on todella hyvä!
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 10.01.2005 21:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä ulkopaistia sanotaan pyöröpaistiksi ja siinä on kalvo välissä. Se fileen näköinen on sisäpaistissa kiinni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
J.A.H
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 139
Paikkakunta: Tuusula

LähetäLähetetty: 11.01.2005 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikoinani moporahat säästin irrottelemalla lihamestarin opein kokopaisteista paistit irralleen.Tätä hommaa riitti siihen aikaan liiankin kanssa. Ilmeisesti 20 vuoden aikana on pyöröpaisti vaihtanut nimeä ja paikkaa Wink

File se on vieläkin monille..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 11.01.2005 13:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

J.A.H kirjoitti:
Aikoinani moporahat säästin irrottelemalla lihamestarin opein kokopaisteista paistit irralleen.Tätä hommaa riitti siihen aikaan liiankin kanssa. Ilmeisesti 20 vuoden aikana on pyöröpaisti vaihtanut nimeä ja paikkaa Wink

File se on vieläkin monille..


Evoluutio menee hämmästyttävää vauhtia!
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
S.A.V.O.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2004
Viestejä: 617
Paikkakunta: Gotham city

LähetäLähetetty: 12.02.2005 18:24    Viestin aihe: riistan Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää taas ihan kehaista että kylläpä oli hyvää. Jauhelihapunaviini kastike hirvestä ja kunnon keitetyt potut Very Happy . Onpa mukava käydä vatsan viereen pitkäkseen.
_________________
Kukas piru sitä veronmaksajia tekee ellei veronmaksajat itte?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sorsatar
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 85
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 03.03.2005 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää minunkin vähän lesotella tänne. Hirvenlihamureke, seassa reilusti pehmeäksi kuullotettua sipulia ja hienoksi hakattua mustaa torvisientä. Eipä siihen sitten ole syytä muita mausteita sotkea kuin suolaa.

Pistelin semmoisen möhkäleen mureketta että meinasi taju mennä. Muusin kanssa tietenkin. Very Happy
_________________
Ordinary must be nice, because everybody is!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 3 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com