OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riistan maku.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Simo52
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2005
Viestejä: 590

LähetäLähetetty: 21.04.2005 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Pöyröpaisti on sellainen sisäfileen mallinen lihakappale, joka löytyy siitä ulkopaistin reunasta. Näyttää ihan loistavalta pihvilihalta mutta varsinkin vanhemalla eläimellä se on melkoisen sitkasta lihaa. Nimi on tosiaan hieman harhaanjohtava. Voisi kuvitella sen tarkoittavan juuri pyöreähkön mallista kulmapaistia.


Tämä on minulle ollut ihan mieluisa lihapala. Siitä saa hyvää leikettä leivän päälle:

Pyöröpaisti irroitellaan varovasti ulkopaistista, että kalvot jäävät ehjiksi.
Ruskistetaan kokonaisena paistinpannulla, niin että lämpiää sisältäkin mukavasti samalla turvoten.
Pannaan uuniin avonaisessa tulenkestävässä astiassa tilkka vettä pohjalla.
Paistetaan miedolla lämmöllä (130-150) ylikypsäksi.
Leikataan korkeintaan 2 millin siivuiksi leivän päälle käytettäväksi.
Leikkaamisen yhteydessä ripotellaan hienoa suolaa joka siivun väliin.

Liha on mietoa, vaaleaa ja siivut pysyvät hyvin kasassa. Säästyy järsimästä makkaraa eväiden välissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jetset
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 1485
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 22.04.2005 14:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olipa sopiva hetki tulla näitä lueskelemaan.

Juuri imeskelen majavanrippeitä huulilta parempaan talteen.
Hyi hitto, että olikin hyvää!

Fileet puolipäivää maidossa likoomassa, tämän jälkeen päivän verran marinadissa killumassa.
Nopea paisto umpeen ja vuokaan folio pohjalle, osa mariadiliemestä matkaan, porkkananpätkiä ja pekoninpalasia joukkoon.
Unissa sitten muhitin kolmisen tuntia. Vielä kerran pannulle miedohkolla lämmöllä ja kermat niskaan.

Puolisen tuntia vetäytymistä ja eikun naamariin. Hitto, taas valuu kuola, pitänee mennä koiralta ryöstämään se pannu ja nuolla ihan itte...........
_________________
Laavulla nukkuu parhaiten
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wufwuf
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Huh 2005
Viestejä: 14
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 26.10.2005 09:11    Viestin aihe: Hirven riiputtaminen Vastaa lainaamalla viestiä

Moro

Tuli lueskeltuu teidän threadia ajatuksella läpi. Mites tuo hirven riiputtaminen onnistuu pakastamisen jälkeen vai onnistuuko ollenkaan ? Kuoleeko kaikki tarpeellinen bakteeritoiminta pakastamisen aikana ? Kun nuo wanhat jäärät tuolla hirviporukassa ei ymmärrä ja uskalla riiputtaa elukkaa riittävästi. Olis mukava saada elukasta tehtyä jotain muutakin kuin palapaistivariaatioita.

- t
_________________
- Timppa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 26.10.2005 09:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakastamisen jälkeen bakteeritoiminta kiihtyy, mikä ei ole suotavaa. Raakakypsytys tehdään ennen pakastamista. Leikkasipa porukkasi kuinka pian tahansa kaadon jälkeen, voit pussittaa paistit ja raakakypsyttää ne jääkaapissa. Luin hiljan tästä foorumista ohjeen jossa oikea raakakypsytysaika on muistaakseni 25 astevrk:ta. Eli 5 asteen lämpötilassa 5 päivää, yhden asteen lämpötilassa 25 pv. Vakuumi olisi hyvä siinäkin, tai sitten tiukat muovipussit.

Lihan laatu paranee selkeästi!
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wufwuf
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Huh 2005
Viestejä: 14
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 04.11.2005 11:28    Viestin aihe: Hirven ... Vastaa lainaamalla viestiä

Daa

Ei hyvää päivää, yks pala elukkaa jäi jääkaappiin ja ilmeisesti raakakypsytys onnistui nappiin. Ei ole kovin monesti tullut vastaan yhtä mureaa hirvenpaistia omasta keittiöstä. Eli opeteltavaa viel on, harmi vaan kun suurin osa tänsyksyn saalista meni kylmettymään umpijäähän ennen threadin lukemista. * kirosana *

Nyt olis sulamassa reilun parinkilon kimpale vasanpaistia. Perinteisesti liian vähän riiputettua. Millä ilveellä siitä sais sopivan murean paistin huomiselle ?
_________________
- Timppa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 04.11.2005 18:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tee käristys niin ei tule pettymyksiä. Tunti haudutusta riittää hyvin.

Mutta muistuipa mieleen eräs tapaus. Otin anopin pakastimesta mökille mukaan jäisen palan mullikanpaistia, eikä varmasti ollut raakakypsytettyä. Jätin sen illalla sulamaan kämpän pöydälle ja kämppä oli koko yön vähän turhankin lämmin. Paisti oli aamulla suorastaan lämmin ja mietin tohtiiko tuota edes syödä. No tekaisin pikaisen suikalepaistin kermakastikkeessa ja mureampaa lihaa en ole kyllä monesti syönyt. Taisi tuo yön haudutus +28 asteessa tehdä ihmeitä. En kyllä suosittele kokeilemaan ettei mene liian "ylikypsäksi" Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Waelimaa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Elo 2005
Viestejä: 44
Paikkakunta: unknown

LähetäLähetetty: 07.11.2005 12:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä riistanliha on se paras liha. Eihän kaupasta ostetut kanankoivet maistu ilman maustetta miltään.
_________________
www.gyttorp.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
jahtimatkoja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2006
Viestejä: 243
Paikkakunta: miltei keskellä ei mitään mutta kuitenkin lentoreitin varrella!

LähetäLähetetty: 01.04.2006 19:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

voi hitto teidän kans. tässähän tulee nälkä kun näitä lukee
_________________
AINA KANNATTAA KOKEILLA.....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com