Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20715 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 24.01.2014 15:39 Viestin aihe: |
|
|
Oletko muuten Vilperi kokeillut tuota "sisälämpömittaria" siten, että se ei olisi kokonaan suorassa metallikontaktissa ja olisi lähempänä tuota paistotasoa?
Tuntuu jotenkin epäloogiselta, jos mittari näyttää 300 astetta, eikä läskinpala kypsy neljässä tunnissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.01.2014 16:23 Viestin aihe: |
|
|
Tuo oli vaan mitattu huippulämpö osoittaakseen että teho kyllä riittää.
Pitäis varmaan miettiä jotain tsydeemiä että mittais ilmalämpöä tai siirtää mittari yläritilälle.
Mä yritin pitää sen lämpötilan siinä 80-120 astetta ettei kypsymis tapahtuisi liian nopeasti. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20715 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.01.2014 11:06 Viestin aihe: |
|
|
Textasin kanssa tuota sauhutynnyriä.
Ensi löin putkeen kamat. No, ensimmäinen kysymysmerkki tuli siinä, että laittaako purupellin suoraan vastukselle vai kannakkeille. Laitoin noille kannakkeille. Puruna oli jotain vähän karkeampaa hikkorilastua, ei siis ihan sitä sahanpurua.
Sitten virtaa kehiin ja heti paha käry, ei muutakuin putki tyhjäksi ja vastuksen ”puhtaaksipoltto” ensimmäisenä.
Jonkinmoinen sauhu putkesta leijaili, voin kuvitella, että jos Vilperi savustaa parvekkeella ja jos on koneellinen ilmastointi ja imuvenat sopivissa paikoissa, niin voi joku naapuri olla aika haltioissaan . Muuten aika maltillinen kuitenkin tuo savutus.
Pidin kalaa putkessa kolmevarttia, kun ulkona oli toistakytä pakkasta. Vähempikin olisi piisannut. Ja olin nakannut tuonne kourallisen puruja. Hyvin olisi piisannut noista vielä sauhutuspotkua kolmen vartin jälkeenkin.
Kaveri vinkkasi, että laita folio rasvapellille, pysyy puhtaampana. Ihan hyvä vinkki. Ihan kohtuullisen asialliselta vaikuttaa tuo peli. Pitäs varmaan ostaa mökille kinukkimalli Motonetista verrokiksi ja katsoa, onko oikeasti mitään eroa. Tuo voisi olla kätevä, nimittäin nytkin verkoista pätkähti pari kohtuukokoista ahventa. Noita varten ei ”puusavustusta” viitsinyt harkitakaan, mutta tuommoisessa tynnyrissä ne olisivat savustuneet verannalla "Putousta katsellessa". |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20715 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 17.02.2014 11:53 Viestin aihe: |
|
|
Hain Motonetistä tuon Mustangin uteliasuuttani Opalle verrokiksi. Opahan maksaa noin 120e ja tuo Mustangi irtosi viidelläkympillä. Motonetissä olisi ollut myös 40e versiota tästä savustuspömpelistä.
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20715 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.02.2014 15:43 Viestin aihe: |
|
|
Ja ei muuta kuin pakettia auki.
Mustangissa selkein ero Opaan on, että setti tulee Ikeatyyliin osina ja kokoaminen on jalkautettu asiakkaalle. Eipä mikään kovin paha rasti ole tuo, kiinalaisesta kokoamisohjeesta huolimatta...
Opan ja Mustangin osissa on jonkin verran eroa. Esimerkiksi Mustangin rasvapelti on matalampi ja osat muutenkin viimeistelyltään vähän sinnepäin. Esimerkiksi pellien reunat ovat aavistuksen terävämpiä.
Varsinaisessa käytössä ei juuri eroa huomaa ainakaan valmiin ruuan osalta.
Toki Opa on kasattu, paremmin viimeistelty ja itse vastuselementin kestosta on vaikea sanoa juuta tai jaata pikatyypeillä. Samoin Opan plussaksi on laskettava se, että savustin toimitetaan siistillä suojahupulla varustettuna. Savustin ei joudu varastossakaan suoraan lintujen paskomaksi. Samoin Opan mukana tulee savustusohjeita monella kielellä. Jos Opa olisi Suomessa tehty, niin ilman muuta suosittelisin sitä.
Toisaalta, Opan hinnalla saa kaksi Mustangia ja kopan Pirkka-olutta... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 18.02.2014 23:48 Viestin aihe: |
|
|
Olishan se helppo tuollainen. Monesti jää savustamatta kun ei jaksa alkaa nuotion kans värkkäämään ja nuotiopaikkakin pitäis kaivaa hangen alta esille. Tuliskohan kanankoivista hyviä jos tuolla savustais?  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 19.02.2014 12:05 Viestin aihe: |
|
|
ainakin bradleyllä tulee, miksei tälläkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20715 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 20.02.2014 11:13 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Olishan se helppo tuollainen. Monesti jää savustamatta kun ei jaksa alkaa nuotion kans värkkäämään ja nuotiopaikkakin pitäis kaivaa hangen alta esille. |
Voin kanssa ite sanoa, että ei ennen ollut mielessäkään moinen aikaisemmin mökille.
Mutta kyllä se talvella on aika kynnys lähteä pimeälle pihanperälle kaivelemaan savuvehkeistä hangesta. Tuskin tuolla kesällä hirveästi käyttöä tulee mökillä olemaan, mutta tähänaikaan aika vaivaton peli. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 25.02.2014 14:56 Viestin aihe: |
|
|
Sattu soppelit kelit olemaan; +5 pykälää lämmintä ja ilma ku morsiain!
Joten ei muuta kun tarjouslihaa pönttöön ja taas katellaan mitä lopputuloksesta tulee!
Possun kermamarinoitua sisäfilettä olis tällä kertaa kokeiluna:
Ja jatketaan kun tilanne edistyy.........
Mittari huutaa hoosiannaa jo vajaan tunnin savustuksen jälkeen, joten nappasin virrat poikki; max lämpötila oli 113 astetta.
Nyt saa tekeentyä ihan rauhassa ja laitan potut tulille.
Kelit senkun paranee; sopivasti tuulenvirettä että eiköhän tästäkin savustuskeissistä selvitä ilman naapurien motkotusta.
Hiukan loppulämpötiloja:
Sorry kuvien laatu, mutta mun on opetelteva tuon kännykän valokuvaustoiminnon käyttö ajatellen tulevaa!
Lisää tuotetietoa; ihan hyvänmakuista lihhoo lievästi savulla maustettuna; tuossa vielä paketissaan ja just pöntöstä otettuna. :
Sorry FOX; mulle riittää kuhan eväät on lautasella ja koiruudenkin mielestä tuo oli hyvinkin syöntikelpoista varsinkin kun sitä "yli" jäänyttä lientä käytettiin tuon "pottumuusin" tekoon!!
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20715 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 06.03.2014 14:42 Viestin aihe: |
|
|
Noiden sauhupönttöjen myötä tullut savusteltua ”vähän” normaalia useammin.
Aika nopeasti alkaa tökkimään tuo savukalakin, jos liiallisuuksiin menee.
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.03.2014 18:38 Viestin aihe: |
|
|
Kelit oli soppelit uudelle kokeilulle; eli tutulla kahden mittarin taktiikalla pönttöön tällä kertaa halpaa broilerinkoipea!
Alkuasetelma; mittari folion alla ja toinen tyrkättynä lihakseen:
Pöntössä ja huomautus; ei kannata roipelin suhteen laittaa vettä tuolle väliastialle!! Hidastaa turhaan kypsymistä ja kun nestettä irtoo roipeleistakin vähintään riittävästi:
Valmista kuitenkin tuli ja annoin reilusti ylilämmetä lihan; 92 astetta oli lopetuslämpötila:
Kerrankin tuli nykyisiin broilerinkoipiin edes jotain makua ja lopputulos sen verran onnistunut että toistekin meinaan kokeilla.
Reilu tunti savuaikaa yhdellä vähän pitemmällä virrankatkolla (piti käytättää koiruus pikalenkillä). Se sopi näköjään ihan mukavasti tuolle tsydeemille koska hiukasen sitkeyttä oli vielä valmistumisen jälkeen havaittavissa kun lihat erottelin luista. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 14.03.2014 22:28 Viestin aihe: |
|
|
Uhkailin tuolla eräällä foorumilla kokeilla viimesen paketin hevoista savustaa ja ny on sitten liha uunissa joten lämpöiset kiitokset .22:lle!!
Pienen tauon paikka ettei lämmöt nouse liian korkeaksi, joten hyvää aikaa päivittää tilannetta.
Mausteita ja korppujauhoja enstex:
Hiukasen sipulaa, valkkaria,minitomaatteja joukkoon:
Mössö melkeist sekasin:
Valmista kamaa joten uunin lämpöön!
Lämmön nostovaihe kyseessä:
Pimeyshän siinä yllätti, mutta kohta on valmista!:
Valmista tavaraa; aikaahan tuon vääntämiseen kului vähintäänkin kohtuullisesti, mutta ajankäytön vastineeksi sain erittäin maukasta heppaa!! :
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 23.03.2014 23:11 Viestin aihe: |
|
|
Possunlihan savustusta Bradleyn vehkeellä.
Vaihe 1
Lihan pinnan kuivaus ilman savua 80 astetta 30-40 min
Vaihe 2
Savustus noin 4h, uunin lämpötilan ollessa 100 astetta, ja varmistus lihaläpömittarilla 69-70 astetta ja sitten palat folioon ja sisälämpötila nousee 71 tai 72 asteeseen. Isommilla paloilla aika on tietenkin pitempi.
Tulos on aina samanlainen. Jos haluaa lisää savunmakua niin pudota lämpötilaa hieman ja savusta pidempään.
Kala (Merenkurkun lohi) on todella herkullista. 10kg tuli savustettua viime kesänä. En kyllästynyt, no en ihan kaikkea syönyt yksin.
Itsetehty pekoni on ihan sairaan hyvää. Menee kyllä suoraan vyötärölle. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
vesperado Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Syy 2008 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 24.03.2014 20:34 Viestin aihe: |
|
|
Mullakin bradley smoker. Vaikka alunperin olikin Mustangista kyse, niin voi vissiin vähän laajentaa.
Omaan digi bradleyhyn oon ollut tyytyväinen ja hirvi ym. on ollut tosi maukasta. Miten oot sitä pekonia valmistanut? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|