Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 14.12.2014 13:53 Viestin aihe: |
|
|
Tänään teen 50 litran satsin tampereen panimohistorialle kunniantekoa yrittävän Wiinikan Woimaksi ristimäni pilssin...
Hiivana jääkaapissa säilömäni aiemman boheemin käymiastian pohjalta huuhdeltu satsi.. Tein eilen startterin (100g spraymallasta-1 litra vettä)... Lähti hyvin liikkeelle..
Wiinikan Woima
95% Viikkarin Pilssiä
5% CaraPilssiä
Humalat:
38 Ibua
60min- saaz 23 ibua
30 min- saaz 7 ibua
20 min- saaz 5 ibua
10 min- Mittelfrüh 3 ibua
kuivahumalointi 50g/ Mittelfrüh
EDIT:
kuis ollakkaan ..Piti lennosta muutaa.. CaraPils oli päässyt loppumaan..
Panin tilalta seoksen 250g vehnämallasta, 150g CaraHellesiä ja 150g Special-B...
No ..Näillä mennään... _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 15.12.2014 12:29 Viestin aihe: |
|
|
Etiketti odottaa ...Panos lähti reippaasti pulputtaan tuolla edellisestä laagerpanoksesta säilötyllä...
Kuva otettu vuonna 1936. Ahlmanintieltä. Taustalla viinikan mamerkkinä kirkontorni.
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 15.12.2014 18:53 Viestin aihe: |
|
|
wildmind kirjoitti: | Etiketti odottaa ...Panos lähti reippaasti pulputtaan tuolla edellisestä laagerpanoksesta säilötyllä...
Kuva otettu vuonna 1936. Ahlmanintieltä. Taustalla viinikan mamerkkinä kirkontorni.
|
Tuun sitte teidän kauttaa ku on valmista, mut pistä ny 5.5% olutta, ettei tarvii kuraa juoda. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
patupattura Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Jou 2013 Viestejä: 1524
|
Lähetetty: 15.12.2014 19:01 Viestin aihe: |
|
|
Komee etiketti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 16.12.2014 00:01 Viestin aihe: |
|
|
[/quote]Tuun sitte teidän kauttaa ku on valmista, mut pistä ny 5.5% olutta, ettei tarvii kuraa juoda. Lainaus: |
tule ihmeessä... ja ei tuomitään kuraa ole.. täysmallas tavaraa...
| Komee etiketti.[/quote]
Kiitos...
Panostan aikatavalla tähän harrastukseen... varsinkin nyt kun olen pikkuhiljaa oppinut perusasiat.... en pelkästään tee olutta... valitsen tyylilajin... yritän tehdä teknisesti niin hyvää olutta kuin osaan... etiketti on osa tuotteistusta.. Rakennan omaa olutperhettä.... pari-kolme erilaista laager olusta, saman verran ale olusia, oma vehnäolut ja joku imperial stout tai baltti portteri talven kylmään lämmikeeksi... _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 16.12.2014 00:07 Viestin aihe: |
|
|
Vuoden vaihteen jälkeen on tarkoitus alkaa Red Alen pulputtelu... haen vielä ajatusrunkoa mallastuksen ja muutaman muunkin asian ympärille..
Mutta
Omaksi ilokseni pukkasin etiketin tuotteelle... kuten kaikki tietävät on tampereella hyvin hyvin "punainen" historia... siitä se ajatus sitten lähti lentoon ja kaivelin googelin avulla esille kuvan tamperelaisista punakaartilaisista poseeramassa vuonna 1918
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
patupattura Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Jou 2013 Viestejä: 1524
|
Lähetetty: 16.12.2014 01:33 Viestin aihe: |
|
|
Toi on hyvä.
Tampere kuittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 16.12.2014 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Haaveilin tuota nestehiivaa, mutta se jäi hankkimatta |
Vähän olen itsekkin noita nestehiivoja käyttänyt kun ovat niin tyyriitä.
Mutta jatkossa varmaan tulee käytettyä enempi kun opettelin tuon hiivan pakastamisen. Ainakin kerran pesty ja pakastettu British ale heräsi iloisesti horroksesta. 6x50ml tuubia tuli pakastevalmista hiivaa yhdestä pesusta, ja jokaisella tuubilla saa startterista riippuen vähintään 20l vierrettä pulputtamaan.
Lainaus: | kuis ollakkaan ..Piti lennosta muutaa.. CaraPils oli päässyt loppumaan.. |
Aika tyhjät näytti olevan hyllyt alan myymälöissäkin, kuten esim. nestemmäiset lager hiivat joten en saanut aivan sitä mitä olisin halunnut.
Myöskin tuo Carapils-laari näytti olevan tyhjä.
wildmind, tuo Red ale etiketti oli kyllä mahtava oivallus, väreihin sen kummemmin puuttumatta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 16.12.2014 19:28 Viestin aihe: |
|
|
Simppeli.. kerro lisää tuosta pakastamisesta... Mä olen tähän saakka uskonut, että hiiva sanoo kaputt jos pakastaa...
Olen nuukuuksissani suunnitellut, että oman nestehiivaopiskeluni teen niin, että otan vaikkapa sitä bohemian laageria putkilon... Mäskään viitisenkytä litraa.. toinen puoli käymään nestehiivalla ja toinen puoliska jollain muulla...
Sitten ajattlin huuhdella sen nestehiivalla käyneen pöntön pohjan desinfioituun astiaan... Tämän huuhdelman sitten jääkaappiin odottaan ja startterin kautta käyttöön..
Tuon etiketinhän pitäs olla raameiltaan SKP jäsenkirjan punainen... ehkä joskus.. _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.12.2014 21:07 Viestin aihe: |
|
|
Aate etiketti on loistava.
Tässä ite ku oon alkanu puoli lorvaajaksi ni voisin nyt hankkia nuo pöntöt.
Sitte ois täys lorvaajana aikaa harrastella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 16.12.2014 21:31 Viestin aihe: |
|
|
Tuossa pakastamisessa avainasemassa on glyseroli joka estää hiivasolujen rikkoutumisen pakastaessa.
Lisäsin veteen glyserolia niin että sain 20% liuoksen.
Laitoin puhtaaseen lasipulloon ja keitin vesihauteessa n.20min (koska en tiedä onko tuo glyseroli steriiliä vaikka apteekista ostinkin).
Sekoitetaan 50% hyvin pestyä hiivaa ja 50% tuota em. liuosta.
Nyt tuossa sörsselissä pitäisi olla 10% glyserolia.
Sörsseli kaadetaan steriileihin pakkasta kestäviin astioihin (itsellä 50ml putkiloita). Sörsseli laajenee jäätyessä joten pikkasen pelivaraa.
Seuraava ehkä turha jos tavallinen ei sulattava pakastin.
Putkilot korkki löysällä sopivaan astiaan jossa pysyvät pystyssä, vodkaa niin paljon ettei putkilot hörppää ja eikun pakastimeen ( A12 olisi parempaa ja halvempaa, vaan ei ole eläinlääkärit sitä enää vuosiin kirjoittaneet ).
Jäädyttyä korkit kiinni ja vodka naamariin
Tuossa yhdessä tuubilossa on 20-25ml hiivaa (mikä tovottavasti on kestänyt pakastamisen). parin litran startterilla saadaan (pintahiivalla) tarpeeksi hiivasoluja 20-25l vierteelle. Lagerhiivoille tarve varmaan 2 putkiloa.
Tuolta jotakin lisää... http://translate.googleusercontent.com/translate_c?anno=2&depth=1&hl=fi&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=fi&u=http://www.homebrewtalk.com/freezing-yeast.html&usg=ALkJrhjHVml2fXAGWR6bz3JET-7diK3Jgw |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 16.12.2014 21:36 Viestin aihe: |
|
|
Jartsu kirjoitti: | Aate etiketti on loistava.
Tässä ite ku oon alkanu puoli lorvaajaksi ni voisin nyt hankkia nuo pöntöt.
Sitte ois täys lorvaajana aikaa harrastella. |
Laita sitten kerralla kunnon värkit, säästyy rahaa.
Tässä harrastuksessa jano kasvaa juodessa vaimitensenytoli |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.12.2014 22:10 Viestin aihe: |
|
|
simppeli kirjoitti: | Jartsu kirjoitti: | Aate etiketti on loistava.
Tässä ite ku oon alkanu puoli lorvaajaksi ni voisin nyt hankkia nuo pöntöt.
Sitte ois täys lorvaajana aikaa harrastella. |
Laita sitten kerralla kunnon värkit, säästyy rahaa.
Tässä harrastuksessa jano kasvaa juodessa vaimitensenytoli |
Työkaveri joka on ollu jo 3v eläkkeellä, ni se on paneutunut sitä ennen jo noihin,
Se on niikö lataaminen ettei tarvii kantapää edellä lähtee.
Ja onhan sitä joku ponu kilju viini pohja itellä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 16.12.2014 23:09 Viestin aihe: |
|
|
^Hyvä, ei tavi uutteilla aloittaa. Tämä Herra Wildmind se minut laittoi oikeille raiteille uutepurnukoiden parista. Tosin onhan siihen rahaa pikkasen kulunut mutta onhan se tuo täysmallasolut niin vietävän hyvää...
Itse olen siirtynyt täysin kegeihin joten jos tarvetta 0,5l ostettuja pulloja olisi jouten likemmäs 100kpl, 3 koria 0,33 pulloja, pari korkittajaa, 48l kylmälaukku mäskäykseen sekä kupariputkesta tehty vierteenjäähdytin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.12.2014 23:25 Viestin aihe: |
|
|
Otamma rauhallisesti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|