OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Erämies panee - Omaa riistaolutta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 24, 25, 26  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20126
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 10.07.2015 15:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

simppeli kirjoitti:

45l kylmälaukkumäskäin


Eli olenko ymmärtänyt oikein. Noi eristetyt mäskäimet on sitä varten, että lämpötila pysyisi ungefäär sen tunnin suurinpiirtein halutulla hehtaarilla. Vai lisätäänkö tonne jotain lämmikettä kesekn mäskäysprosessin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20126
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 10.07.2015 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

wildmind kirjoitti:
Eka toimiva olusenteko laitteistoni oli seuraavanlainen.
-Mäskäin- 45 litran kovamuovinen kylmälaukku johon sovitin rosteriverkosta tehdyn valepohjan ja hanan. (Nykyisin mun poika tekee tällä olusensa).. Mun ajoista sitä sen verran paranneltiin että lisättiin sähkövastus helpottamaan lämpöjen ylläpitoa
-33 litran kattila vesien lämmitykseen ja vierteen keittoon...+kaasupoltin
-käymisastiat+ muut kilkkeet siihen päälle... oliskohan parinsadan euron paketti.. Tällä sydeemillä saa syntymään täysin kilpailukykyisiä olusia.. Vielä jos into riittää laitta kierrätyspumppu ja lämpökontrolleri onkin melkoisen pätevä paketti kasassa..
Mutta... Pienemmällä riesalla pääsee valmiin paketin kaa...On meinaan eräskin tovi mennyt panolaitteiden kehittelyn ja materiaalien etsinnässä..Tosin hauskaa puuhaahan se minusta oli...


Tyhmä kysymys: Lämpökontrollerin ymmärrän, mutta mihin tota kierrätyspumppua tarvitaan?

Vielä tyhmempi kysymys: Omassa mielessä on käynyt oluen teko mökillä. Onkohan aivan kuolleena syntynyt idea. Jollakin tavalla tuossa olisi tietynlaista ”asennetta”. Sahtiahan nyt on varmaan väännetty maailman sivu jossain saunannurkassa. Mutta mahtaako toi sahti olla vähän sopivampaa settiä tommoiseen.

Aattelin vaan, että varsinaisen olueen käytettävän veden toisi ”kaupungin vetenä” kanistereissa. Pullot olisi varmaan järkevin pestä jo kaupungissa. Mutta muuten varmaan kilkkeiden pesu tapahtuisi prosessin aikana ja jälkeen + tohon on vissiin jotain omia desinfiointiaineitakin, jota ei tarvi edes ihan totaalisesti huuhtoa pois...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 10.07.2015 15:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
simppeli kirjoitti:

45l kylmälaukkumäskäin


Eli olenko ymmärtänyt oikein. Noi eristetyt mäskäimet on sitä varten, että lämpötila pysyisi ungefäär sen tunnin suurinpiirtein halutulla hehtaarilla. Vai lisätäänkö tonne jotain lämmikettä kesekn mäskäysprosessin?

Juuripa Näin...
Mäskisaavi, -kattila, -tai muu vastaava astia... (Tuo hieman tuunattu kovamuovinen kylmälaukku on hiton hyvä... Ilman lisälämmitintäkin kohtuudella onnistuu, mutta sähkövastuksella terästettynä se on hyvinkin oivallinen verme.
Infuusiomäskäyksen idea on hauduttaa mäskiä tietynlämpöisessä vedessä. astian eristäminen on hyvin hyvin hyödyllistä..
lämpöaskeleet otetaan steppaamalla... Lisätään sopiva annos kiehuvaa vettä..
Mäskiä on hyvä sekoittaa noin 10-15min välein jotta lämmöt tasaantuu..
Saman asian ajaa myös pumpulla kierrätys. Pumpun tuottopuolelta kuristetaan virtausta niin, että nestettä tulee 2-3l/min . Tämä sitten erinäköisten hajottajien avulla saadaan mäskipatjan päälle silleen satamalla.
Oheen muutama linkki
http://www.brewersfriend.com/quick-infusion/
http://www.brewersfriend.com/mash/
http://freecode.com/projects/qbrew
Tuon alimman linkin takaa löytyy reseptin suunniteluun tarkoitettu ilmaisohjelma Qbrew . Se on aivan toimiva, joiltain osin hieman tönkkö mutta kun siihen oppii on varsin kätevä työkalu.
http://beersmith.com/
Beersmithin lisenssi maksaa hieman, mutta ei mitenkään hirmuisesti... Hyvin paljon käytetty apuohjelma.. Itse olen tyytynyt tuohon QB:n mutta pojallani on tuo BS ja hän kyllä sitä kehuu kuten monent muutkin..
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 10.07.2015 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
wildmind kirjoitti:
Eka toimiva olusenteko laitteistoni oli seuraavanlainen.
-Mäskäin- 45 litran kovamuovinen kylmälaukku johon sovitin rosteriverkosta tehdyn valepohjan ja hanan. (Nykyisin mun poika tekee tällä olusensa).. Mun ajoista sitä sen verran paranneltiin että lisättiin sähkövastus helpottamaan lämpöjen ylläpitoa
-33 litran kattila vesien lämmitykseen ja vierteen keittoon...+kaasupoltin
-käymisastiat+ muut kilkkeet siihen päälle... oliskohan parinsadan euron paketti.. Tällä sydeemillä saa syntymään täysin kilpailukykyisiä olusia.. Vielä jos into riittää laitta kierrätyspumppu ja lämpökontrolleri onkin melkoisen pätevä paketti kasassa..
Mutta... Pienemmällä riesalla pääsee valmiin paketin kaa...On meinaan eräskin tovi mennyt panolaitteiden kehittelyn ja materiaalien etsinnässä..Tosin hauskaa puuhaahan se minusta oli...


Tyhmä kysymys: Lämpökontrollerin ymmärrän, mutta mihin tota kierrätyspumppua tarvitaan?

Vielä tyhmempi kysymys: Omassa mielessä on käynyt oluen teko mökillä. Onkohan aivan kuolleena syntynyt idea. Jollakin tavalla tuossa olisi tietynlaista ”asennetta”. Sahtiahan nyt on varmaan väännetty maailman sivu jossain saunannurkassa. Mutta mahtaako toi sahti olla vähän sopivampaa settiä tommoiseen.

Aattelin vaan, että varsinaisen olueen käytettävän veden toisi ”kaupungin vetenä” kanistereissa. Pullot olisi varmaan järkevin pestä jo kaupungissa. Mutta muuten varmaan kilkkeiden pesu tapahtuisi prosessin aikana ja jälkeen + tohon on vissiin jotain omia desinfiointiaineitakin, jota ei tarvi edes ihan totaalisesti huuhtoa pois...

Ideassasi ei ole mitään tyhmää..
Homma onnistuu ilman muuta...
Varsinkin jos teet jotain pintahiivaolusta... hiivaksi vaikka fermentiksen S05 on hyvä valinta... 1 pussukka vesilasillisessa turvotettuna riittää noin 20 litralle..
Eräskin olunen on tehty saunanlauteilla lämpimässä mäskiastiaa pitäen.. Oman ekan täysmäskäysolusen tein muovisavissa mäskäämällä. Osaamaton kun olin se touhu oli vähän tusaamista...Mutta kipinä heräsi ja olunen oli aivan juotavaa... Jopa kohtuullisen hyvää...
Ohessa pari kohtuullisen suosittua desinfiointiainetta...
(se joka kaupasta löytyvä Melkon desinfiointiaine on poishuuhdeltavaa... näitä kahta ei tarvitse huuhdella... Star san sitten vaahtoaa reippaasti..Wink )
http://www.shop.brewcat.fi/star-san-473-p-1460.html
http://www.shop.brewcat.fi/saniclean-five-star-473-p-2186.html
Kierrätyspumppua ei varmaankaan kannata ensimmäiseen hankintaerään miettiä... huuhtelun kierrätys onnistuu helposti 2 litran muovikauhan ja hanan kautta loruuttelun avulla.. Tarkoitushan on laskea vierrettä sieltä mäskipatjan alta ja sitten vaikkapa spakettilävikön läpi kaatamalla siihen mäskipatjan päälle neste... tällä kierrätyksellä saadan sokerit liukeneen sinne nesteeseen... ei jää mäskin sekaan piilotteleen... lopuksi sitten huuhdellaan lämpimällä vedellä.
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 11.07.2015 09:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa on tullutkin aika perusteellista tietoa. Youtubesta löytyy myös hyviä videoita all grain panoista esim. https://www.youtube.com/watch?v=2pA0UJCtWNA

Oikeastaan missä voi mennä pahasti metsään on tuo vierteen keiton jälkeinen puhtaus/desinfiointi. Vaikka itse en ole mikään puhtausfriikki ja paneskelen ahtaassa varastossa jossa jos jonkinmoista romua en ole onnistunut pilaamaan vielä yhtään satsia, tai ainakin kaikki on tullut juotua Laughing

Alussa ei kannata ruveta hifistelemään ja yrittää pysyä jossain tietyssä mäskäyslämmössä vaan oppia tuntemaan käytössä oleva laitteisto.
Kunhan pysyt n. 62-72 asteessa. Matalassa lämmössä irtoaa maltaista enempi käymiskelpoista sokeria kun taas korkeammassa saadaan maltaisempaa makua, nämä tietenkin vaikuttaa vierteen ominaispainoon/ lopulliseen alc. %

Itse käytän BS ohjelmaa ja on toiminut hyvin kunhan kaikki vesihukat yms. saadaan selville.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 11.07.2015 21:15    Viestin aihe: kesämökin saunapano 1. osa Vastaa lainaamalla viestiä

Simppeli Puhuu asiaa ...
Eka olunen turhia asiaa monimutkaistamatta... Siitä se lähtee..
Teempä Lahtiselle semmosen simppelin idean jonka uskoisin toimivan ja aivan kohtuu olunen siitä pitäisi tulla..
Hankintalista:
-vierteen keittopata (saunan muuripata ajaa asian jos ei ole kovin surkeassa kunnossa
-2 käymissankoa (niitä joka kaupasta löytyviä)
-vesilukko
-lappo
-siiviläpussi
-ominaispainomittari
-lämpömittari
-kattoon ruuvattava koukku
-narua
-2 litran muovikauha
-pari muoviämpäriä
-desinfiointiainetta
Raaka-aineet:
oheen resetinpoikanen(Sauna APA)
-panoskoko 25 litraa
-Viiking malt pale ale (rouhittu) 5kg
-cara munic 100-200 grammaa ... voit asian juurikaan siitä metsään menemättä jättää tämän poiskin...
humalaksi
vaikkapa Cascade tai amarillo
60 min 30g
30min 30g
10 min 30g

hiiva
1 pussi Fermentis safale US-05
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 11.07.2015 21:37    Viestin aihe: Kesämökin saunapano osa 2 Mäskäys Vastaa lainaamalla viestiä

tästä se lähtee:
-sauna lämpiään
-panovedet lämpiään
-otat toisen käymispöntön ja laitat siiviläpussin siihen pönttöön ja sidot siihen pöntön suuhun kiinni, ettei panon tuoksinassa luiskahda irti.
-pönttö lauteille (eipähän tarvitte eristellä sen kummemmin kun vain muistaa panna silloin tällöin pökköä saunanpesään)
sokeroitumistauko:
-15 litraa (vaikkapa 73 asteista vettä)
-heivaat maltaat sekaan.. lämmön pitäs asettua noin 67 asteeseen.
sekoitat kauhalla 15 min välein
ulosmäskäys:
5 litraa kiehuvaa sekaan.. lämmön pitäs nousta noin 74 asteeseen
annat olla noin 15min..
-siinä odotellessa ruuvat kattoon pöntön kohdille sen koukun
-mäskipussiin hirttonaru ja roikkumaan siihen pötin päälle
-pikkuhiljaa kauhalla kaatelet n 70 asteista huuhteluvettä mäskiin..-huuhtelet sen aika, että pöntössä on noin 27-28 litraa vierrettä..
_________________
Usu peritus hariolo veracior


Viimeinen muokkaaja, wildmind pvm 11.07.2015 22:05, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 11.07.2015 22:03    Viestin aihe: Kesämökin saunapano osa 3 Keitto ja humalointi Vastaa lainaamalla viestiä

-vierre pataan ja nostetaan lämpöä niin, että vierre alkaa kiehumaan... silleen rullaavasti..on sopiva...
-keittoaika 60min lasketaan siitä kun vierre alkaa kiehumaan
-60 min kohdalla nakataan humalapellettiä 30g sekaan
-30min kohdalla nakataan 30g humalapellettiä
-10min kohdalla 30g humalapellettiä

Nyt se puhda vaihe alkaa ..keiton aikana on pöpöt tapettu ja niille ei anneta enään tilaa..
--laimennat ämpärillisen desinfiointiainetta (muistaakseni n 20millilitraa+10litraa vettä star sanilla
-astiat ja työvälineet(kaikki oluseen koskevat desinfioidaan)
-kätöset pestään ja käsien kasto desinfiointiliemeen ei ole liioittelua
-kauhot vierteen käymispönttöön siellä keittokattilassa oleva ns rupa saa tulla mun mielestä mukaan...
-keiton aikana on nestettä haihtunut niin, että sitä pitäisi olla noin 25 litraa
-vierre saisi jäähtyä sitten mahdollisimman nopsasti (vesihaude johon kylmäkallet sekaan)
-vierten jäähtyessä menet tupaan ja panet vesilasilliseen hiivan turpoamaan
siinä odotellessa maistuu pullollinen jotain kaupallista olueksi nimitettyä lientä..
-kun vierre jäähtynyt noin 20 asteeseen mittaa desinfioidulla ominaispainomittarilla millaista kamaa tuli..
olettama on, että tämä ns OG arvo on luokkaa 1.050
-hiivaliemi sekaan..
-kauhalla lientä ja loruuttelet noin 20 kertaa, että vierre ilmastuu hyvin ja hiiva saa hyvän startin.
-kansi kiinni, vesilukko paikalleen sitten pönttö hämärään ja viileähköön huoneeseen... (tämä ei niin nöpön nuukaa, mutta itse tykkään pintahiivaoluset käyttää 16-18 asteessa)
-pääkäyminen kestää noin 5 pv
-annat olusen olla vaan kaikessa rauhassa... sitten muutaman pv päästä lappoat toiseen desinfioituun pöttiin (se rupa yms töhkä jää matkalle).
(tämä sekundääripönttöön siirto on hieman koulukuntakysymys..mutta suosittelen koska pullottelet..
Nyt taas se desinfioitu ominasipainomittari kehiin.. Saat olusesta ns FG arvon..
veikkaisin, että se voisi olla 1.012 ja tästä taas seuraa, että pullotukseen menee tilavuus% noin 5% olusta
Annat olusen kypsyä viileässä paikassa viikon-kaksi.. Sitten pullotus samalla kaavaa kuin uuteolusienkin kaa...
-annat olla vielä parit viikot ja eka varovainen maistelu.. (noin 10 asteisena..varovasti lasiin kaataen ja kaikessa rauhassa nauttien..
Onhan tämä sentään omin kätösin tehtyä nestemäistä kultaa..
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20126
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.07.2015 19:52    Viestin aihe: Re: kesämökin saunapano 1. osa Vastaa lainaamalla viestiä

wildmind kirjoitti:

humalaksi
vaikkapa Cascade tai amarillo
60 min 30g
30min 30g
10 min 30g


Tyhmä kysymys:

Eli tarkoittaako toi, että keiton kiehumisen alkamisesta 10min kuluttua laitetaan humalalaa, 30min kohdalla ja 60min kohdalla vaiko juuri päinvastoin elikkäs käänteisesti: heti, 30min kohdalla ja 50min kohdalla aloituksesta ja keittoaika on 60min?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20126
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.07.2015 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Inventoin siinä muistoja menneiltä ajoilta mummun kellarista. Korkituskonekin löytyi Smile. Ja parit lapotkin. Itse asiassa parin vuosikymmenen varastointi vähän huonojen desinfiointien jälkeen ei ollut tehnyt värkeille oikein gutaa. Ja löytyi se ominaispainomittarikin.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20126
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.07.2015 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mökiltä löytyi ”sopiva” keittoastiakin, jos lähtee oikein avotulilla keittelemään... Tilavuutta on arviolta noin 50 litraa, joskin pikku desinfiointi on paikoillaan, jos tuolla lähtee liikkeelle.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20126
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.07.2015 20:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhtenä vaihtoehtona on Germaaniasta isohkon kattilan hommaaminen. Toki toi pitäisi olla induktioliesikelponen, jos keittolevyllä lähtee liikkeelle. Tommonen paritonninen Lidlin levy on joskus tullut hommattua, tiedä sitten piisaisko tossa potku tähän hommaan.


Toki tommonen nestekaasipoltinkin on tullut joskus hommattua. Nimellistehoa tossa taitaa olla rapiat 5kW, vissiin jotkut noidenkin kanssa häärää?


Mites tuommoinen vierteen keitto, voiko tommonen palaa pohjaan vai onko ihan sama minkämoisella toholla tuohon päästää. Eli voiko tohon viritellä tarvittaessa myös ”isojen poikien keittovehkeet” Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 21.07.2015 20:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noillahan jo alkuun pääsee... Patakin menettelee jos et aivan ulkohyyskän alusena ole sitä käyttänyt... Wink ,,, Peset vaikka konetiskiaineella (äkästä värkkiä muuten) Puhtoseksi... Huuhtelet hyvin ja lyöt vttä pataan suht reilusti.. sitten vain kansi kiinni ja vesi kiehumaan... annat vaikkapa puolisen tunteroista kiehua niin siitä se lähtee... siis pöpö... Kiehuva vesi on huikean hyvä näitten ei toivottujen tappajana... ne käymisastiat ostaisin suosiolla uudet.. ei maksa mallasta... Lappokin jos on kovin törkynen..heitä mäkeen.. uus maksaa muutaman euron...
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20126
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.07.2015 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitokset vielä kerran vinkeistä. Täytyy pistää homma hautumaan korvantaakse. Jonkunmoinen käsitys on tullut, miten satsin voisi pyöräyttää ja mitä siihen tarvittaisiin.

Yksi suuri kysymysmerkki on ”pullotus”, eli onko tuohon mitään ”helpompaa konstia”, joka olisi jotenkin aloituskustannuksiltaan järkevä? 5 litran kegit jollain partyhanalla tai jotain muuta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 21.07.2015 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vierre ei helpolla pala pohjaan... Siitähän on tuo mäskipatja jo ennen keittovaihetta siivottu erilleen... Tuo 5kw rengaspoltin on varsin oivallinen vekotin... Peltistä kietaset ympärille kunnollisen tuulisuojan (vielä eristät sitä hieman, lämpöhukan kurissapidoksi)... homman pitäs onnistua melekosen nätisti... Monet käyttää rengaspoltinta vierrekattilan lämmönlähteenä.. Nopea, helposti säädettävä ... toimen kampe
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 24, 25, 26  Seuraava
Sivu 14 Yht. 26

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com