OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä olette säilöneet purkkiin.
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 04.08.2013 21:07    Viestin aihe: Mitä olette säilöneet purkkiin. Vastaa lainaamalla viestiä

Purkituksesta on puhetta useissakin keskusteluissa, mutta kerätään tähän tietota mitä kaikkea olemme säilykepurkkiin säilöneet.

Lihaa, kalaa, kasviksia. Valmiita retkiruokia jne.

Vaikka purkitus reseptisi olisin ollu esillä jo muualla niin kerätään tähän tiivis paketti resepteistä, onnistumisista ja myös perseelleen menneistä kokeiluista.

Laitetaan tänne myös rohkeita ideoita mikä voisi olla hyvää purkitettavaa.

Yritetään olla kommenetoimatta ja arvostelematta toistemme konsteja sekä reseptejä. Mikäli joku ei tykkää jostakin suolasta tai mausteesta tai lämpötilasta tai raaka-aineesta niin pidetään kuitenkin näppäimet kurissa. Kerätään vain reseptejä, keittoaikoja ja muuta aiheeseen liittyvää tietoa.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.


Viimeinen muokkaaja, Snaipperi pvm 04.08.2013 21:23, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 04.08.2013 21:12    Viestin aihe: 1. Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvisäilyke:

15 kg lihaa (hirveä ja 10%-35% sikaa jos haluaa. Lihana toimii myös muu riista tai hevonen)
3 l vettä
400-700 g mauste seosta (maustetukun ko. tarkoitukseen tehty seos)
2 dl suolaa(0,7 dl nitriittisuolaa ja 1,3 dl merisuolaa riittää pitämään lihan kauniin punaisena)
2 tl mustapippuria
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 04.08.2013 21:18    Viestin aihe: 2. Vastaa lainaamalla viestiä

Jägermaister säilyke:

400 g purkki täytetään Jägermaisterilla ja suljetaan.
Kätevä kuljettaa repussa.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 05.08.2013 10:25    Viestin aihe: Re: 2. Vastaa lainaamalla viestiä

Snaipperi kirjoitti:
Jägermaister säilyke:

400 g purkki täytetään Jägermaisterilla ja suljetaan.
Kätevä kuljettaa repussa.


eritysesti kertausharjoituksiin:D
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 23.06.2015 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kenelläkään kokemusta, miten kerma käyttäytyy purkitusprosessissa, kun lämmöt kuitenkin painekattilassa alun toistasataa astetta?
Ajattelin, että josko vois säilöä purkkiin esimerkiksi teeren/mehton/jäniksen/majavan/jotain muuta lihaa valmiiksi (pippuriseen) kermakastikkeeseen. Olis reissussa helppo kastike potuille, kun vaan lämmittäis ja kippais lautaselle Very Happy
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 28.06.2015 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuollaiset päätyi peltikuoriin tänään, ajan päästä sitten maistellaan, miten onnistui kokeilu.

Purkkinro Sisältö Raaka-aine Esikäsittely Klaviointiaika
1 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
2 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, auringonkukkaöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
3 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, oliiviöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
4 1 tl kuivattua tilliä, 1 tl merisuolaa, rypsiöljyllä kalat peittoon savustamaton kala 1 h 50 min
5 1 tl kuivattua tilliä, 1 tl merisuolaa, auringonkukkaöljyllä kalat peittoon savustamaton kala 1 h 50 min
6 1 tl kuivattua tilliä, 1 tl merisuolaa, oliiviöljyllä kalat peittoon savustamaton kala 1 h 50 min
7 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 rkl paahdettua sipulia, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
8 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 rkl paahdettua sipulia,auringonkukkaöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
9 2 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 rkl paahdettua sipulia, oliiviöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
10 1 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 tl kalamaustetta, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
11 1 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 tl kalamaustetta,auringonkukkaöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
12 1 rkl tomaattipyree, 1 tl merisuolaa, 1 tl kalamaustetta, oliiviöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
13 1 tl merisuolaa, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
14 1 tl merisuolaa, auringonkukkaöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
15 1 tl merisuolaa, oliiviöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
16 1 tl merisuolaa, 1 tl mustapippuria, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
17 1 tl merisuolaa, 1 tl mustapippuria, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
18 1 tl merisuolaa, ½ tl mustapippuria, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
19 1 tl merisuolaa, ½ tl mustapippuria, rypsiöljyllä kalat peittoon (1 dl) savustamaton kala 1 h 50 min
21 1 tl merisuolaa, 1 tl tilli, rypsiöljyä n. 1 dl savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min
22 1 tl merisuolaa, 1 tl tilli, rypsiöljyä n. 1 dl savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min
23 1 tl merisuolaa, 1 rkl tomaattipyree, rypsiöljyä n. 1 dl savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min
24 1 tl merisuolaa, 1 rkl tomaattipyree, rypsiöljyä n. 1 dl savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min
25-30 1 tl merisuolaa, n. 1 dl rypsiöljyä savustettu kala savustettu n. 15 min, lämpötilan nosto n. 30 min, lopussa 88 astetta 1 h 50 min


Mitä mieltä olette, kauanko pitää antaa seistä tasoittumassa, ennen kuin kannattaa maistella?
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16649
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 29.06.2015 07:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

2kk
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 29.06.2015 17:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi kerpele, niinkö pitkään pitää oottaa, tulee piiiitkiä kuukausia Very Happy
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 29.06.2015 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt alkaa kesä, rilluta menee, syksyksi mettää kannolle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14770

LähetäLähetetty: 29.06.2015 17:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kalakukko purkissa on hyvä. Samoin läskikukko ja oma suosikkini lanttukukko. Todella hyviä eväitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 29.06.2015 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kaikenlaista on purkitettu:

hirveä, peuraa, jänistä, lintua paloina ja jauhelihana

hanhenmaksapateeta ja kropoa

vesilinnun jalkoja, siis reisiä, öljyssä

lapskoussia 1:1 suhteella lihaa:pottua ja juureksia

viinaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 29.06.2015 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jartsu kirjoitti:
Nyt alkaa kesä, rilluta menee, syksyksi mettää kannolle.
Tähhh???

Jussio: Minkälaista maustetta olet pitkäkorvalle ja mehtälinnulle laittanu purkkiin?
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 29.06.2015 22:56    Viestin aihe: Re: 1. Vastaa lainaamalla viestiä

Snaipperi kirjoitti:
0,7 dl nitriittisuolaa


Vittu siihen mitään natriumnitriittiä tarvita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.06.2015 06:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rihlamies kirjoitti:
Jartsu kirjoitti:
Nyt alkaa kesä, rilluta menee, syksyksi mettää kannolle.
Tähhh???

?


Laita purkkiin ja vietä rattosa kesä, 2kk päästä sulla on eväät kannolla jos mettäs käyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 30.06.2015 08:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No nyt aukes, kun rautalangasta väänsit Very Happy
Juuh, mehtässä käyn, joka syksy pitäny kuukauden mehtuulomaa.
Ensi syksynä saattaa tulla sitä kannon nokassa istuksimista enemmänkin, ja sen seurauksena sitten sitä purkitettavaa pitkäkorvaa linnun lisäksi....
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com