OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä tehdä saaliille?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Pienpedot
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ajava
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2008
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 16.08.2013 21:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikai niiden takia hirveitä ponnistuksia tarvihe nähä.Etelässä teitten varret täynnä raatoa,joten mettässä siististi suppaan ja muitten ruuaksi.Parissa vko häviää ja koko ajan uutta tulee.Mikäs sen tehokkaampaa kierto kulkua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ravolta



Liittynyt: 24 Kes 2012
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 06.10.2013 01:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun tuossa oli aikaisemmin puhetta tuosta nylkemisestä, niin pystyttekö antamaan pientä teknistä vinkkiä alottelevalle loukuttajalle. Kun minulla on tuo nylkemisen perusidea hallussa, mutta tekniikka ei ole vielä ihan sillä tasolla kun itse haluaisi.

Elikkäs: Nahkan saan irti kyllä supista no broblem, mutta sitten kun taanauksessa tulee se vaihe että pitäisi kaapia sitä rasvaa pois siitä hjördiksen takista, niin miten "syvälle" siinä vaiheessa uskaltaa mennä? Olen toistaiseksi olettanut että karvan juuri ei saa tulla näkyviin... Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20411
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.10.2013 07:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älä liikaa kaavi.. Ja käytä koivunpurua apuna. Kyllä sen näkee kun nahkasta lähtee se rasva ja kalvokerros pois ja varsinainen nahka tulee näkyviin. Siihen saakka kaavit. Eikä tuo nyt niin tarkkaa ole jos heti menee myyntiin tai laitat kuivauksen jälkeen pakkaseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ravolta



Liittynyt: 24 Kes 2012
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 06.10.2013 15:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Älä liikaa kaavi.. Ja käytä koivunpurua apuna. Kyllä sen näkee kun nahkasta lähtee se rasva ja kalvokerros pois ja varsinainen nahka tulee näkyviin. Siihen saakka kaavit. Eikä tuo nyt niin tarkkaa ole jos heti menee myyntiin tai laitat kuivauksen jälkeen pakkaseen.


Joo puruttanut olen, tässä vaiheessa en tiedä vielä tosta myyntiin tarjoamisesta. Se on ehkä sitten ajankohtaista kun noita hjördiksiä alkaa ilmaantumaan enemmänkin. Smile Jos tältä vuodelta edes yhen nahkan ittelle muistoks sais ni tavote on täynnä. Mutta nyt koittaa perehtyä siihen jäljen parantamiseen. Very Happy

Kyllähän tuokin vempula oli kun Valion voipakettia olis nylkeny. Tosin taisi käydä sellainen aloittelijan onnistuminen että pääosa siitä rasvasta jäi siihen elukkaa.

Kokeilin yhdestä pienestä kohtaa tuota rapsuttelua jo aikaisemmin ja se tosiaan lähti se rasva pois, sitten tuli kalvo ja uusi ohut rasva jonka seassa oli sitten jo karvojen juuria, eli ilmeisesti tuo kalvokerros täytyisi nyt jättää ehjäksi ja tumpata pakastimeen.. Mutta eihän siinä.. Tekemällähän sitä oppii kaikista parhaiten. (Ja kyselemällä) Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjolanmies
***


Liittynyt: 02 Tam 2005
Viestejä: 1104
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 06.10.2013 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan oikein oot tehnyt. Nyt ei vaan karva ole vielä valmis niin sillä tullut karvan juuret näkyviin. Talvella ei helposti tule.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Vasilievski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2013
Viestejä: 179
Paikkakunta: Koillis-Savo

LähetäLähetetty: 06.10.2013 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täälläpäin sanotaan että nahka on vielä sininen tähän vuodenaikaan ja silloinhan nahkalla ei tee mitään kun karva ei siinä tule pysymään kiinni , eli jos Ravolta meinaat hyödyntää nahkat tee kuten tuo tuholakin on sanonut , tapa vasta joskus marraskuun lopulta lähtien keleistä riippuen(joskus menee myöhemmäksikin jos on lämmintä keliä)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20411
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.10.2013 21:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite olen nylkenyt myyntiin vaan kaikki nahat niin marraskuun alusta saakka nyljetyt ovat aina kelvanneet. Maaliskuun 10. päivän jälkeen keskisuomesta tai sitä etelämpää saatua kettua ei tartte enää nylkeä. Supinnahka on paree kauemmin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ravolta



Liittynyt: 24 Kes 2012
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 07.10.2013 00:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos paljon vinkeistä tähän mennessä. Hyvä kuulla että en ole ainankaan vielä tyriny mitään. Laughing

Minä tosiaan ajattelin että otan tän asian ihan askel kerrassaan, eli ensin opettelee nylkemään / käsittelemään nahkat sen verran hyvin että kehtaa sanoa omaksi ja katsoo vasta sitten sitä myymistä. Smile

Tietysti eihän sitä tiedä miten nopeasti sinne asti pääsee, kuitenki ihan mukavaa touhua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20411
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.10.2013 07:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Myyntinahalla ei tänäpäivänä ole niin väliä. Itsekkin opettelin aikoinaan sen vanhan tyylin eli kaikki kynnet yms. tarkasti mukaan. Nykyään nyljen mahdollisimman nopeasti ja vähimmällä vaivalla, melkeimpä vaan nyppään takin otukselta pois. Supin nylkeminen on ärsyttävää kun sitä rasvaa on joka paikassa. Tai ei se nylkeminen vaan se jos meinaa kuivata sen nahan. Melki mieluummin myy pakastenahkana rasvoineen. Toisaalta ei nuota niin hirveästi täälläpäin tule etteikö niitä voisi taanatakkin. Paljolti nyljen elukat kiiruussa ja heitän muovipussiin lumen kanssa ja sitten keväällä niitä sulatellaan, kaavitaan ja taanataan.

Nylkemistä kannattaa opetella tekemään tarkoin että jos on tarvetta niin saa priimaa tehtyä. Vaikka itselle seinänahka yms.. Mutta myyntinahkojen kanssa ei kannata liikaa hifistellä koska siitä ei makseta yhtään enempää. Tekee vaan riittävän hyvän laadun mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti niin tulee nuo otukset nyljettyäkin.

Tuossa tuo foorumilla ennenkin nähty video miten kannattaa myyntinahkoja nylkeä.
https://www.youtube.com/watch?v=4JTa_eoKoGU

No eipä se ihan 3 minuuttiin mene mutta 7-8 minuuttiin on aika helppo päästä tämmösten harrastelijoidenkin. Se ei ole pitkä aika tehdä heti suoraan metsässäpäin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Core
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Lok 2012
Viestejä: 103
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 07.10.2013 14:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten jos käy useampana päivänä jahdissa ja jättäisi raadot nylkemättömänä pakkaseen ja tästä luokkaa viikon kahden päästä nylkisi kaikki kerralla kylmänä? Lähteekö takki vielä pois vai tekeekö siinä itselleen ongelmia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20411
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.10.2013 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Core kirjoitti:
Miten jos käy useampana päivänä jahdissa ja jättäisi raadot nylkemättömänä pakkaseen ja tästä luokkaa viikon kahden päästä nylkisi kaikki kerralla kylmänä? Lähteekö takki vielä pois vai tekeekö siinä itselleen ongelmia?

Kyllä se pois lähtee, ei siinä mitään. Paljon kovempi työ vaan. Kuumana takki lähtee pois melkein itsestään mutta kylmänä joutuu enempi näpräämään. Onhan nuota paljon kylmänä nyljetty, ennen aina melkein nyljin kylmänä. Nykyään tullut niin laiskaksi että mieluummin vetäsee kuuman nahan pois muutamassa minuutissa. Toki aina välillä ei kerkee millään nylkemään. Oon sitte antanut isäukolle nuo kylmät nyljettävät ja samoin supit yleensä. Innokas nylkemään ja taanailemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Stinky



Liittynyt: 06 Huh 2015
Viestejä: 2
Paikkakunta: Rajamäki

LähetäLähetetty: 13.08.2015 18:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ootteko koskaan syöneet pienpedonlihaa että onko se millasta ja onko edes suositeltavaa syödä sitä. Tai voiko siitä tehdä koiranruokaa, voiko koira saada siitä mitään? Jätänkö grillausöljyn kotiin ja jatkan nuotiomakkaralla?
Onko uudellamaalla turkistarhaajia?
_________________
Hirvi on kala
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Havumetsä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Syy 2012
Viestejä: 1092
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 13.08.2015 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Stinky kirjoitti:
Ootteko koskaan syöneet pienpedonlihaa että onko se millasta ja onko edes suositeltavaa syödä sitä. Tai voiko siitä tehdä koiranruokaa, voiko koira saada siitä mitään? Jätänkö grillausöljyn kotiin ja jatkan nuotiomakkaralla?
Onko uudellamaalla turkistarhaajia?


Laughing
Kuulostaa jotenkin.. kerrassaan kauhealta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pudejovicky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2011
Viestejä: 1433
Paikkakunta: Syrjäinen

LähetäLähetetty: 13.08.2015 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kai sitä supiakin syödä voi kun on huolellinen tehdessä.. Eipä taida itellä kyllä luonnetta olla siihen.
Vaan ne tanskalaiset heputhan söi siinä Riistametsällä ohjelmassa varanumerona vaikka mitä kettua, närheä, harakkaa ym. Harakka meinas mennä hiukka förbi ku meni pihkaa liikaa mausteeks Very Happy
Ja Maaseudun Tulevaisuudessa oli se juttu ku joku olikohan kasvissyöjä tms päättäny et vois hiukan lihaakin syödä ja se on sitten riista tai roadkill... Toimittaja maisto roadkill supikoiraa eikä tykänny, mut koirakaan ei tainnu oikein mieluusti sitä pistellä Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 13.08.2015 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Stinky kirjoitti:
Ootteko koskaan syöneet pienpedonlihaa että onko se millasta ja onko edes suositeltavaa syödä sitä. Tai voiko siitä tehdä koiranruokaa, voiko koira saada siitä mitään? Jätänkö grillausöljyn kotiin ja jatkan nuotiomakkaralla?
Onko uudellamaalla turkistarhaajia?

Et ilmeisesti ole nylkenyt supia ja haistellut lihaa / käsiä operaation jälkeen Very Happy Sopii odöörit meinaan nimimerkkiisi.
En antaisi edes koiralle supin lihaa. Trikiinin kanssa ei ole leikkiminen.
Toisaalta mäyrää tekisi mieli joskus maistaa Very Happy
_________________
V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Pienpedot Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com