OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Chilien jälkikäsittelyohjeita!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.09.2013 09:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuuluvat nettikeskusteluissa haukkuvan pahaksi Bolivian Rainbowta ja juurikin sisustuskasviksi nimittelevät. Minun mielestäni se on helkkarin hyvää. Komiahan se toki on myös. Vähän samansuuntainen maultaan kuin Rawit-nimisenä myytävä. Rawitista ei ole vielä omaa satoa tullut että tietäisi mitä niistä prisman chileista poimituista siemenistä tulee. Mitä olen maistattanut niin suurin osa tutuista pitää Bolivian Rainbowtakin aivan liian tulisena. Ihmisten kyky sietää kapsaisiinia tai nauttia siitä vaihtelee suuresti ja muuttuu yksilön kokemusten myötä. Itse pystyn syömään hyvinkin tulista, mutta en pidä sitä itseisarvona. Eri ruokiin haluan erilaisen poltteen. Joillekin tuntuu olevan merkitystä pelkästään scovilleilla ja polte määrittelee heterouden. Minä keskityn kulinarismiin. Habaneroista tehdyt soosit maistuvat mielestäni samalle kuin lehmänsonta haisee. Nykyisellään pidän chilistä eniten tuoreena suoraan puskasta nautittuna. Se kun on itselleni uutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 11.09.2013 09:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Silloin on soosissa vika jos lehmä tulee mieleen. Wink Itse käytän habat tuoreena, suoraan puskasta. Maustan ruoat, sulatejuustot yms. Oma kapsaisiini vaste on kyllä varmaan aika pitkällä, kun välillä syön habaneroja suoraan pensaastakin. Lajikkeita on kuitenkin sen verran huimasti, että kannattaa ennakkoluulottomasti maistella muitakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.09.2013 09:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minä poika maistelen sitä mukaa kun eukko kasvattaa! Olen ottanut naisten konsteista opiksi ja manipuloinut vaimon innostumaan chilien kasvatuksesta vaikka hän ei edes kovin tulisista ruuista pidä. Cool Kaupan sooseja on olleet nämä lannanmakuiset. Omalle salsalleni ei löydy kaupan hyllyltä kilpailijaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 16.09.2013 15:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkaa tää "kauden toinenkin puska" tuottamaan jo kypsiä podeja ja kukka-aihoita on vaikka muille jakaa!! Laughing Laughing
Ulkoilutus jää vaan nykyään lyhkäiseksi kun "terassille" maksimissaan 6 tuntia päivä paistaa ja kelit alkavat viilenemään!! Twisted Evil
Mut jotenkin sellainen tuntuma kun podeja katselee, niin ihan erityyppisiä muodoltaan on tuon podit kuin alkukeväällä vain ikkunan ääressä kasvatetulla!
Vai onko sitten lannoituksella ja maalla eroa kun ihan peltomultaa otin tuon kasvattamiseen kesänkorvalla ja taas tuon saamani istukkaan multa oli luultavasti pussista peräisin!??
Lannoitukset on olleet ihan samoja ja kasteluvesi samoin.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.09.2013 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen tuli savustettua satsi chilipaprikoita,ja sen jälkeen kuivuriin kuivumaan läpikuiviksi ja sen jälkeen jauhetaan savunmakuiseksi mausteeksi.

https://lh6.googleusercontent.com/-J5W_DQzqI6M/UjcJo3k9dYI/AAAAAAAABJo/Srd2mYoYOY8/w650-h488-no/2013-09-16
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2009
Viestejä: 1131

LähetäLähetetty: 16.09.2013 17:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkaisi olla säilömisen aika täälläkin käsillä. Purkkiin vaan mietoon hunajalla maustettuun etikkaliemeen pitäis ruveta laittaa. Ei vaan kerkeäisi millään kun nuita on tuollainen pienehkö kasvihuone täynnä. Tulee stressi. Jos joku lupaa nuo paikanpäällä syödä niin saa syödä niin paljon kuin napavetää. Tarjolla nagaa, jalluja, aji cristallia yms.. Sellainen mieto iltapala tarjolla. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 16.09.2013 17:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meilläkin on vielä kasvihuoneessa paljon vihreenä,saas nähdä kun ilmat viilenee että ehtiikö punastumaan.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 19.09.2013 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä linkki chilien ystäville:
http://www.hs.fi/ruoka/Chilimies+jalostaa+kasvejaan+kiduttamalla/a1379523470623?ref=hs-art-new-14
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 19.09.2013 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Hyvä linkki chilien ystäville:
http://www.hs.fi/ruoka/Chilimies+jalostaa+kasvejaan+kiduttamalla/a1379523470623?ref=hs-art-new-14


Mielenkiintoista.Pitäisi varmaankin rekistiteröityä chili seuran sivuillesieltä varmaan saa mielenkiintoisia neuvoja ja ohjeita.Näitä on mukava kasvatella.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9448

LähetäLähetetty: 19.09.2013 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tän päivän hesarissa on sivun juttu chilien kasvattamisesta ja jalostamisesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 24.09.2013 23:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parempi puolisko keräs tänään loput chilipaprikat pois ennen pakkasia.2.7kg vielä olisi,saapi tulla hakemaan jos haluatte Smile

Noista alkutalvella kasvatetuista kasveista 6 teki satoa,ja varmaan noin 5kg.

_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.09.2013 23:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla kypsyy vielä "toinen" sato:

Muutama päivä sitten:


Tänä aamuna:


Aika äkkiä ne sitten lähtee punertamaan kun sen pään ottavat!!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5
Sivu 5 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com