Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 23.08.2013 09:50 Viestin aihe: Raakakypsytys pakastimessa? |
|
|
Tulipa tässä hirvijahdin kynnyksellä (meillä alkaa 1.9.) mieleen tämmöinen juttu, kun tahtoo olla ulkona turhan lämmintä riiputteluun. Eli oletuksena että pitää raakakypsyttää 60-100 kiloa lihaa, mutta jääkaapissa ei ole yleensä tilaa tällaiselle määrälle.
Mitäs jos tyhjän arkkupakastimen "täyttää" vakumoidulla lihalla ja pistää tehon ihan pienelle. Lämpömittarilla seuraten pyrkii pitämään lämpötilan +2-3 paikkeilla noin viikon verran, luulis olevan mahdollista?
Pitääpä testata ensin vaikka tyhjällä pakastimella  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ark Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2010 Viestejä: 206
|
Lähetetty: 23.08.2013 10:17 Viestin aihe: |
|
|
Ei kai se liha tiedä missä se on, kunhan lämpötila kohdallaan  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 23.08.2013 11:31 Viestin aihe: |
|
|
Lähinnä sitä että onko joku kokeillut miten itse pakastin toimii tällälailla, pysyykö lämpötila sopivana? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 23.08.2013 11:41 Viestin aihe: |
|
|
Pakastimia on varmaan aika montaa yksilöä, mutta epäilen (huom! ei mitään kokemusta) ettei se pysy plussan puolella vaikka kuinka pienelle säätäisi. Ainakin omani (sekä arkku että kaappi) pitää säätää tosi pienelle teholle jotta sisällä pysyisi se 18-20 pakkasta, vähän enempi kun pistää tehoa niin alkaa jo kossu jäätymään...
Mutta testaa tyhjällä, ideahan on fiksu jos vaan saat lämmöt kohdilleen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 23.08.2013 11:52 Viestin aihe: |
|
|
Miksi pakastimella? Eikö jääkaappi ole parempi kampe? Sehän on suunniteltu pidettäväksi plussan puolella. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17306 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 23.08.2013 12:32 Viestin aihe: |
|
|
Itse pidän vakuumissa jääkaapisssa reilun viikon ja sitten pakkaseen paketit. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 23.08.2013 13:27 Viestin aihe: |
|
|
Tuolla erämies panee osiossa on juttua noista termostaateista...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 23.08.2013 13:45 Viestin aihe: |
|
|
Totta kai tekisin jääkaapissa mutta ei riitä tila. Voi tosiaan olla ettei pysy plussalla, mutta jos vaikka yöksi aina sammuttaisi (pakastin kylmällä kuistilla).
Voihan se tosin olla 25 pakkastakin ulkona ennenkuin on lihat pihassa  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tee666 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2012 Viestejä: 329
|
Lähetetty: 23.08.2013 15:05 Viestin aihe: |
|
|
Mitäs jos laittaa pakastimen ajastimen perään? Välillä pari tuntia päällä ja sitten taas pois. Tämä vaatii tietty vähän kokeilua ja säätämistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7578
|
Lähetetty: 23.08.2013 15:17 Viestin aihe: |
|
|
Ihan vain pohdintana. Mitä eroa on jos kaikkien taiteiden sääntöjen mukaan raakakypsytetään liha ja sen jälkeen pakastetaan tai vaihtoehtoisesti otetaan pakastimesta raakakypsyttämätön liha ja annetaan sen tekeentyä viikko jääkaapissa? Löytyykö mureudessa eroja? Itse luulisin, että en tunnista eroa raakakypsyttämättömän ja kypsytetyn välillä muutenkaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17306 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 23.08.2013 17:55 Viestin aihe: |
|
|
aika isokin ero on...
 _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 23.08.2013 21:33 Viestin aihe: |
|
|
Juup, ei hyvältä näytä tämä kokeilu. 6 tunnin jälkeen tyhjä arkku reilusti pakkasella pienimmällä teholla. Eli ei onnistu pakastimessa ilman kikkailua kellokytkimen tms. kanssa. Toki tilanne on eri kun arkkuun ladataan puolikas hirvi, mutta kuitenkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 23.08.2013 22:17 Viestin aihe: |
|
|
Miksi ette porukalla osta kylmiötä?
Myö ostimme muutamilla satasilla moisen,ainakin meidän ampumat hirvet mahtuu hienosti,niitä kun ei tule läjäpäin per vkl... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 23.08.2013 22:26 Viestin aihe: |
|
|
Puolikas hirvi/vuosi/meidän talous ei aiheuta suuria intoja investointeihin. Ennen, kun meilläkin jahti alkoi syyskuun lopussa ei näitä tarvinnut ees miettiä, mutta nyt vähän kelien puolesta arveluttaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|