OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Raakakypsytys pakastimessa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 24.08.2013 06:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osta jostain kierrätyskeskuksesta toimiva jääkaappi,niistä ei varmaan montaa kymppiä tarvitse maksaa.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 24.08.2013 08:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nooh, katellaan nyt kuitenkin vielä, monesti on meinannut talvi tosissaan yllättää ennenkuin kameli on pihassa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ark
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2010
Viestejä: 206

LähetäLähetetty: 16.02.2016 23:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä asia tuli uudestaan mieleen kun mittailin jääkaapin lämpötilaa. Näyttää olevan alatasolla 4-5 asteen välissä, mieluusti näkisin että ois jossain 0-2 asteen välillä jotta voisi paremmin mielin kypsytellä pitempään ja ehkäpä kokeilla märän raakakypsytyksen(vakuumissa) lisäksi kuivaa kypsytystä eli lihat ritilälle tai roikkumaan orteen paljaaltaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Beef_aging#Dry-aged_beef

Siinä ja tässä soveltuuko kuivamenetelmä muulle kuin rasvaisemmalle lihalle, mutta eipä siinä paljoa häviä jos kerran kokeilee.

Onko kukaan keksinyt jotain hienoa budjettiratkaisua vai pitääkö hommata jostain ohjain jolla saa säädeltyä lämpötilaa halutusti?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 17.02.2016 08:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ark kirjoitti:
Tämä asia tuli uudestaan mieleen kun mittailin jääkaapin lämpötilaa. Näyttää olevan alatasolla 4-5 asteen välissä, mieluusti näkisin että ois jossain 0-2 asteen välillä jotta voisi paremmin mielin kypsytellä pitempään ja ehkäpä kokeilla märän raakakypsytyksen(vakuumissa) lisäksi kuivaa kypsytystä eli lihat ritilälle tai roikkumaan orteen paljaaltaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Beef_aging#Dry-aged_beef

Siinä ja tässä soveltuuko kuivamenetelmä muulle kuin rasvaisemmalle lihalle, mutta eipä siinä paljoa häviä jos kerran kokeilee.

Onko kukaan keksinyt jotain hienoa budjettiratkaisua vai pitääkö hommata jostain ohjain jolla saa säädeltyä lämpötilaa halutusti?


Jouduttiin hommaamaan ylimääräinen jääkaappi kilpikonnien horrostamiseen Shocked (no kyllä ne mun kaljatkin siellä horrostaa).

Lämpötilavaihtelu ei saanut olla suurta, eikä varsinkaan päästä missään vaiheessa pakkaselle. Ennen kuin ruttunaamat sinne laitetettiin pariksi kuukaudeksi koisimaan (isompina ovat sitten 4-5 kin kuukautta) kokeilemille miten lämpötila pysyy. Vaihtelua oli kyllä yllättävän paljon ja vähän liian pienellä säädöllä kävi pakkasellakin. Myös lämpötila eri osissa kaappia vaihteli suuresti.

Vaikka kysessä oli ns. edullisempi kaappi, niin ymmärsin myyjän puheesta että ei ne paremmatkaan kaapitkaan paljon tasaisempia ole. Itse asiassa tämä nyt ostettu malli oli saanut kiitosta tasaisesta lämpötilasta.

Ehdotin vaimolle että ladataan kaappi täyteen massaa, sanotaan nyt vaikka kaljaa, ja kokeillaan pysyykö paremmpin tasaisena, voi olla että olisi pysynytkin.

Itse haluaisin kokeilla tehdä ns. ilmakuivattua kinkkua, vaikka hirvestä. Olen kuullut että on niin vaikea ja pitkä prosessi että ei maksa vaivaa.

Aikoinaan kun yritin keksiä miten saisi varsinkin alkusyksystä lihat viileään riippumaan, mietin että voisiko maalämmön viileän kierron putkia käyttää tähän. Jos vaikka semmosen vähän jaakaappia pienemmän, vaikka styroksilla eristetyn boxin rakentaisi tulo ja paluuputkien ympärille niin luulisi niiden vähän viilentävän. Olisi vaan jo rakennusvaiheessa pitänyt miettiä homma, koska jälkikäteen asennus on aika vaikeaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 19.02.2016 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

KHaivula kirjoitti:

Vaikka kysessä oli ns. edullisempi kaappi, niin ymmärsin myyjän puheesta että ei ne paremmatkaan kaapitkaan paljon tasaisempia ole. Itse asiassa tämä nyt ostettu malli oli saanut kiitosta tasaisesta lämpötilasta.


Varmasti näin. Joissain kalliimmissa malleissahan on kyllä noita 0-aste laatikoita/osastoja joissa saa lihat periaatteessa säilymään aika pitkään.

Mutta tollaisessa pidemmissä kypsytyksissä nousee kyllä hygieniavaatimukset aivan eri tasolle. Joten varsinkin riistan kohdalla pitää kyllä koko ketju laukauksesta jääkaappiin olla todella hyvässä mallissa jottei lopputuote ole sitä itseään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com