Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 16.06.2015 11:06 Viestin aihe: |
|
|
Pinnoitettuja nuo SD yhtälailla ovat kuin teflonpannut yleensä.
Keraamiset ei yleensä sen ihmeellisempiä ole. Yhtälailla kuluvat.
Jos rosteria ei uskalla hankkia, niin valurauta ja valmiiksi käsitely. Ne toimii hyvin. Käytön jälkeen vain puhdistus vedellä ei pesuaineita ja kuivaus, lopuksi öljyäminen. Oliiviöljy on siihen hyvä, se ei härskiinny.
Tässä vielä rosteripannun ohjeita videona, jos joku ihmettelee sen käyttöä
Pihvi:
https://www.youtube.com/watch?v=J1iqlS5E2qU
Kananmuna:
https://www.youtube.com/watch?v=BV8qbqxQf4s
Itsellä käytössä mm. hiiliterästä (maalaispannu), peruspinnoitettu paksupohjainen teflon, valurautaa, rosteri paistokasari.
Näistä tulee huomioida oikeat käyttölämpötilat ja ainesosat.
Esim. hiiliteräspannuun ei tule laittaa happamia, kuten tomaattikastikkeita. Pastakastikkeet hyvä tehdä rosterikasarilla, siihen öljy/voita ja kuumalle jauheliha. Toki ottaa kiinni heti, mutta antaa paistua kypsäksi ja vasta sitten alkaa sekoittelmaan. Tähän on hyvä jatkaa muilla aineksilla.
Monen pannun toimivuus on kiinni myös lieden ominaisuuksista. Hiiliteräs ei ole oikein sopiva heikko/hidastehoisille lisille. Se jäähtyy liian äkkiä, kun siihen nakkaa 500g jauhelihaa ja homma menee keittämisen puolelle. Paksu valurata sen sijaan jatkaa paistamista tuossa tilanteessa.
Esim. pihvihommissa tämä on hyvin tärkeää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15335
|
Lähetetty: 16.06.2015 14:02 Viestin aihe: |
|
|
Tefalin keraaminen on ollut käytössä jonkin aikaa, melkein jo kehuin että on hyvä mutta nyt on alkanut tarrailemaan vaikka pitäisi olla puhdas (aika vaaleana luulis näkyvän jos karstaa jää). Meillä on induktio ja tuntuu että se on teflonille raju, välimäet ja kovanaamat lähtee nopeasti kiertoon. Vaimo oli käynyt pannukaupalla ja myyjä oli kehunut että nykyiset on parempia kuin vanhat, saas nähdä, jonkun ne oli onnistuneet myymään. Yksi ratkaisu voisi olla erilaisia ja eri kokoisia pannuja eri käyttöön, tyhjän pinnan kuumenemista myyjä oli pitänyt ongelmana, aina ei vaan tarvitse pannullista ruokaa.
Onko valurautapannuja jotka toimii induktiolla ? Omista ei löytynyt yhtään kun vaihdettiin induktioon ja raahattiin ne pöndelle, jäi kyllä vähän ikävä, keppenhultti oli yksi, se oli lihapannuna hyvä. Kai se rosterikin kävisi mutta mitä rosterikattilalla olen yrittänyt litkujen alkuja paistella niin ei ole juuri onnistunut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 16.06.2015 14:22 Viestin aihe: |
|
|
Mitä tarkoitat ettei valurauta toimi induktiolla?
Ainoastaan pitää olla tarkkana, ettei laita induktiota heti täysille. Se saattaa halkaista valurautaisen, jos liian nopeasti lämpiää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15335
|
Lähetetty: 16.06.2015 17:59 Viestin aihe: |
|
|
Meidän hella ei tunnistanut meidän pannuja olevan olemassakaan, ei alkanut lämmittämään, kaikki kokeiltiin läpi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 16.06.2015 18:14 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä ainaskin meillä toimii valurautaiset induktiolla, niin pannu kun patakin. Taitaa molemmissa lukea Hackman. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 16.06.2015 19:13 Viestin aihe: |
|
|
Jos magneetti tarttuu pannuun, niin induktiolevyllä toimii. _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15335
|
Lähetetty: 16.06.2015 19:23 Viestin aihe: |
|
|
Täytyy mennä magneetin kanssa kauppaan, vaikka näyttääpä tuo Hackman mainostavan että käy induktiolle. Harmi kun ei tullut keskityttyä asiaan aikaisemmin, vaimo oli juuri Hackmannin kaupassa ostoksilla kun oli jokin alennuskuponki, jonkin teflonin sitten osti. Olen aiemmin vältellyt noita puukahvaisia kun tuli paljon käytettyä leivinuunia.
Edittiä: otin tuossa juuri muikkukukkoa Hackmanin padasta, siirsin loput toiseen astiaan ja kokeilin hellalla, tuon hella tunnisti ja alkoi lämmittämään. Laatikkokin on tallessa kun on astialaatikossa siistimpi laatikon kanssa, on vaan niin vanha ettei puhu induktioista mitään. Mutta täytyy mennä pannukauppaan, harmi kun on tullut ostettua monta turhaa pannua, kuvittelin että tuo on yleisominaisuus kaikille. Ei tuohon pataankaan magneetti kovin napakasti ota kiinni mutta selvää vetoa on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 17.06.2015 08:29 Viestin aihe: |
|
|
Varsinki vanhat pannut, joissa ei ole emalointia pohjassa pitäisi hyvin pelitää induktiolla.
Uudemmissa hackmanneissa on emalointia myös paistopuolella, sama näyttää olevan monella muullakin merkillä.
Näitä emaloituja ei sitten rasvapolteta kuten "vanhan ajan" pannuja.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 17.06.2015 12:17 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä paistinpannu on edelleen hukassa.. Induktio liedelle.
Semmoinen joka oikeasti kestää käyttöä.
Onko valurautainen ainut vaihtoehto? (jos kerran induktiolla toimii)
Viimeisen 2v aikana ollut 4 Hackmannin kovanaamaa ja yksi muun merkkinen teflonpannu. Kaikkiin tarttuu kiinni ja varmaan yhdessä on pysynyt pohja suorana.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 17.06.2015 12:38 Viestin aihe: |
|
|
Liiallista kuumuutta ei kestä mikään, ei edes valurauta. Siinäkin pinnoite palaa pois liiallisella lämmityksellä ja induktiolla on sen halkeaminen lähellä.
Pannujen käyttöhistoria viittaa täysin siihen. Induktio lämmittää teflonin herkästi liian kuumaksi ja pinta lähtee.
Edullinen ja toimiva pannu on myös http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90101207/#/10101206, jos pinnoitettu pitää olla. Tuo on hyvä yleiskäyttöön.
Valurauta on aina hyvä vaihtoehto. Katso, että on valmiiksi rasvapoltettu, niin saa heti käyttöön. Yleensä laatumerkit ovat.
Viimeksi ostin ruotsalaisen valurautaisen ohukaispannun, puukahvainen. Todella hyvin toimii. Siihen ei tartu yhtään taikinta tai kananmuna.
Puuilon myymälästä löytyi, heräteostos.
Esim. tuo: https://www.hobbyhall.fi/ronneby-bruk-valurautapaistinpannu-25-cm |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 17.06.2015 14:13 Viestin aihe: |
|
|
LG1 kirjoitti: | . Induktio lämmittää teflonin herkästi liian kuumaksi ja pinta lähtee. |
Tämä on kyllä mahdollista, muistan ku tuo viimeisin ostettiin niin ensimmäisillä kerroilla testatessa sitä hämmästyi et miten tuo noin kuuma on.
Kuitenkaan kovin usein ei tarvi täysillä pitää joten tiiäppä sitä..
Meillä on 1 Hackmanin pannu joka on vähän vähemmällä käytöllä, se on kestänyt moitteetta yli vuoden.
Muut pannut on käytössä keskimäärin 2x päivässä ja noin puoli vuotta pysyy hyvänä.. Ensin tulee pieni läiskä mihin rupeaa jäämään tavara kiinni. Sen jälkeen tämä läikkä pikkuhiljaa suurenee ja sit viimeisimpänä rupeaa yleensä pohja keikkumaan..
Sen takia viittasin siihen et onko pannua joka kestää käyttöä..
Kiitän vinkistä, täytyy katella noita valurauta vaihtoehtoja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 17.06.2015 14:25 Viestin aihe: |
|
|
Induktiolla lämpeneminen tapahtuu hyvin nopeasti. Tyhjän pannun kanssa saa olla tarkkana tai äkki muovit käryää. Tuota muovia ei kovin terveellisenä pidetä tuossa vaiheessa..
Valurauta ei sitten tuossa vaiheessa vielä käryä, vaan kilahtaa nopeaan halki.
Eli pannun lämmitys "puoliteholla" alkuun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ark Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2010 Viestejä: 206
|
Lähetetty: 18.06.2015 15:54 Viestin aihe: |
|
|
Mc-manteli kirjoitti: | Hyvä paistinpannu on edelleen hukassa.. Induktio liedelle.
Semmoinen joka oikeasti kestää käyttöä.
Onko valurautainen ainut vaihtoehto? (jos kerran induktiolla toimii)
Viimeisen 2v aikana ollut 4 Hackmannin kovanaamaa ja yksi muun merkkinen teflonpannu. Kaikkiin tarttuu kiinni ja varmaan yhdessä on pysynyt pohja suorana.. |
De buyerin hiiliteräspannuihin kannattanee tutustua oisko niistä mihinkään. Saahan noita muun merkkisinäkin mutta kannattaa humioida materiaalin paksuus(Löytyy debuyersiltäkin ohuita).
Itelle tilasin neljä kerralla induktion hankinnan myötä. Käyttö kutakuinkin kuten valuraudalla, pinta on vaan sileä jo valmiiksi.
Eiring myy suomessa, kun kyselin sähköpostilla ovatko tulossa pohjoiseen messuille niin lähettivät kielteisen vastauksen ohessa alennuskoodin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15335
|
Lähetetty: 18.06.2015 23:55 Viestin aihe: |
|
|
Jos löytäisin induktiolla toimivan valurautapannun niin en paljoa osaisi rosteria kaivata, pitkään oli valurautapannut käyttöpannuina meillä, neljä tai viisi taitaa olla mutta meidän hellan induktio ei ottanut kontaktia yhteenkään. Kuitenkin ikuisia vehkeitä joiden käytön oppii kun niitä käyttää, äidin kanssa jokin liiterin kivijalasta löytynyt lettupannukin pantiin joskus tulille. Äidillä on erikseen kalapannu, lihapannu ja kakkupannu, osa ehkä aromien takia, minä en noita erota toisistaan, äidillä ei ole kuitenkaan koskaan ollut teflonpannua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1179 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|