OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Köntsä pussissa
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 17.06.2014 14:33    Viestin aihe: Köntsä pussissa Vastaa lainaamalla viestiä



Sain vanhemmiltani tuollaisen jäätyneen köntsän, hirvenlihaa pitäisi olla. Löytyiskö mitään sellaista kohtuullisen helppoa toimintaohjetta miten köntsän kanssa toimitaan, että siitä saisi valmistettua jotakin syömäkelpoista? Olen tullut tutuksi ainoastaan jauhettuun hirvenlihaan mutta tästä pitäisi varmaankin valmistaa jonkin sortin paisti uunissa? Ja tietysti jos on aikaisempia keskusteluita (en haulla löytänyt), niin linkkejä vaan niihinkin. Köntsä on nyt jäässä, kuinkakohan paljon aikasemmin se pitää ottaa sulamaan ennenkuin ruokin koirani sillä?
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 17.06.2014 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tykkään kovasti poronkäristyksestä ja mietin sellastakin että voiskohan tuosta tehdä jotain samankaltaista?
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9980
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 17.06.2014 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CeeCee kirjoitti:
Tykkään kovasti poronkäristyksestä ja mietin sellastakin että voiskohan tuosta tehdä jotain samankaltaista?


Nyt voin olla jo myöhässä, mutta kohmeisesta lihasta vain alat veistään ohuita siivuja.

Sitten siivut voin kera kuumalle pannulle ja ruskistyksen jälkeen kattilaan. Perään suolaa, mustapippuria ja purkki keskaria.
Hauduttelet vaikka pari tuntia ja sitten muusin sekä puolukkahillon kera ääntä kohti. Helppoa ja hyvää.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 17.06.2014 15:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tota vois vaikka koittaa. Mutta keskikaljaako siihen kattilaan pitää laittaa?
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
muu uan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2013
Viestejä: 934

LähetäLähetetty: 17.06.2014 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Brygmestar savukatajaa


P
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 17.06.2014 16:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näkyy olevan vasan paahtopaisti.

-teeppä pihviä, voita ja öljyä pannuun ja 2cm pihvi tuosta poikkisyyhyn leikaten.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 17.06.2014 17:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt tehdään hommat kuten ensiksi ehdotettiin. Vuoleskelin jäisestä paistista siivuja ja ruskistin ne runsaassa voissa pannulla. Ja sitten kaljaan hautumaan. Joku varmaan tulee tekemään mulle perunamuussit.



Ruskistetaan puukolla veistettyjä hirvenlihalastuja ja laitetaan pannulle paistumaan...


_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 17.06.2014 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan hyvältä näyttää. Jäniksestäkin tulee hyvä käristys.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 17.06.2014 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä




Tommosta, kuva on huono ja mulla oli kyllä ihan kaupasta ostettua puolukkahilloakin tuohon vielä päälle. Pari lautasellista tuli vedettyä, kyllä tykkäsin!
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12154

LähetäLähetetty: 17.06.2014 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokku tykkää että käristeeksi on hyvä olla vähän sitkaleisempaa paikkaa, että pysyy kasassa sen useamman tunnin hauduttelun. Paisteistakin oon tehnyt kyllä itekki joskus ja hyväähän siitä tulee. Joskus oon tehny paisteista myös nopan kokosia kuutioita ja siitä sitte haudutellu samalla tavalla oluessa. Katajanmarjat ja kuivatut sienet sopii joukkoon hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 17.06.2014 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma herkkuruokani elikkäs karjalanpaisti on parasta juuri sillon kun on vähän läskiä joukossa. Hirvenliha on aikas kuivakkaa, ehkä tuokin olis kaivannut vähän pekonia joukkoon.
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 17.06.2014 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä hirvestä saa ihan hyvää karjalanpaistia. Tuota käristystä teen pelkällä käristyksellä pelkästään paistinpannulla, ei se muuta tartte.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Osmosaali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2012
Viestejä: 1711
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 17.06.2014 21:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Routapaisti on kanssa kohtuu suunmakuista syötävää. Vaatii vaan hiukan aikaa ja mietoa lämpöä..
_________________
MIKÄ? MISSÄ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 17.06.2014 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CeeCee kirjoitti:
Oma herkkuruokani elikkäs karjalanpaisti on parasta juuri sillon kun on vähän läskiä joukossa. Hirvenliha on aikas kuivakkaa, ehkä tuokin olis kaivannut vähän pekonia joukkoon.


Itse olen tuunaanut savupekonilla käristystä. Voi olla käristyksen häpäisyä lisätä pekonia, mutta minulle, likalle ja hänen kavereilleen maistuu ja se riittää. Laughing
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 17.06.2014 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
CeeCee kirjoitti:
Oma herkkuruokani elikkäs karjalanpaisti on parasta juuri sillon kun on vähän läskiä joukossa. Hirvenliha on aikas kuivakkaa, ehkä tuokin olis kaivannut vähän pekonia joukkoon.


Itse olen tuunaanut savupekonilla käristystä. Voi olla käristyksen häpäisyä lisätä pekonia, mutta minulle, likalle ja hänen kavereilleen maistuu ja se riittää. Laughing

Ei välttämättä. Hirvenliha on aika kuivakkaa joten pieni pekonin lisä on varmasti paikallaan.
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com